עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדי AMD וזיכרונות

Featured Replies

פורסם

היי

לא מזמן ביקשתי עזרה במפרט מבוסס אינטל, אחרי התגובות וכתבות שונות החלטתי לרדת מאינטל סופית

וללכת על AMD

אני מנסה לבנות את המפרט(שהוא יהיה רלוונטי אפרסם אותו )

בנתיים:

AMD לא תומך ב DDR2 ?

האם זה משנה משהו בכל הקשור לביצועים?

האם אפשר לשים יותר מ-2 ג'יגה זיכרון על לוח אם (סטנדרטי) ?

פורסם

- AMD לא תומכת בינתיים ב-DDR2, ולמרות זאת הביצועים של מעבדי AMD עם DDR לא נופלים ולעיתים קרובות גם עולים על אלה של מעבדי אינטל עם DDR2

- אם אתה לוקח סטיקים של 1GB, אתה יכול להשתמש בעד 4GB זכרון על כל לוח 939 (שיש לו 4 סלוטים כמובן)

פורסם
  • מחבר

זה חייב להיות סימטרי?

כלומר 2 סטיקים של 1 ג'יגה+סטיק של 512 אפשרי?

ו..

האם דואל צ'אנל(זכרונות) עדיף?

פורסם

DUEL CHANEL לא משנה.

עדיף שיהיה "סימטרי" על מנת שהמהירות תיהיה מירבית ותיזמונים יותר עדוקים.

פורסם

יש בעיות קשות עם שימוש ב-3 סטיקים - מאוד לא מומלץ, תקנה זוגות של סטיקים

הדואל משפר פה ושם

פורסם

יש בעיות קשות עם שימוש ב-3 סטיקים - מאוד לא מומלץ, תקנה זוגות של סטיקים

הדואל משפר פה ושם

דרך מעודנת לנסח את העובדה שהבקר זכרון לא מסוגל להתמודד עם 3 סטיקים

מה שמתבטא בכך שברוב המוחלט והמכריע של הלוחות אם המחשב בכלל לא יידלק עם 3 סטיקים

פורסם

K8NF עולה עם 3 סטיקים אבל במהירות לא עולה על 166MHZ ו T2 . :\

פורסם

AMD זה טיפה חרא בלבן בכל מה שקשור להתמודדות עם כמויות זיכרון גדולות:

1. זה חיסרון שנתמך רק DDR1, לא בגלל שהוא יותר מהיר אלא בגלל שעם DDR2 מקלות של ג'יגה הם יותר נפוצים, וקיימים לשוק ה"בייתי" (במרכאות בגלל שמי שרוצה שני ג'יגה למחשב בDUAL כנראה לא צריך אותו למשהו מאוד בייתי) בערך מאז, או לפני שקיימים מקלות של ג'יגה DDR1, למרות שDDR1 היא טכנולוגיה יותר ותיקה.

2. כולם מכירים את הבעיות שיש לבקר עם עבודה עם 4 מקלות - חלק מהלוחות מכריחים אותך לעבוד ב333 ו2T. נכון שהרוב נותנים לך לשנות את זה אבל לא מבטיחים יציבות ואת היציבות הזאת הבקר זיכרון לא מספק. נכון שבRevision חדשים נפתרה הבעייה של 400, אבל כנראה ש1T לעומת 2T זה יותר חשוב.

3. מה שפחות אנשים מכירים, ואני לצערי מעיד אישית, זה הבעייה שקיימת בעבודה עם רק שני מקלות של ג'יגה. memtest86 מצא שגיאות בהרצה במקומות אקראיים על המקלות למרות שהם היו בסדר גמור. זאת אומרת חוסר יציבות בעבודה עם DDR400 ו1T. עם DDR400 ו2T לא הייתה שום בעייה, אבל כאמור, זה פחות טוב משמעותית.

לא שאני אומר שAMD עם 2T וDDR333 מפסיד לאינטל את כל הבנצ'ים ונהפך לסלרון עם PC100 SDRAM, אבל שתדעו שלא הכל שושנים בארץ האיזמרגד של AMD בכל מה שקשור לתמיכה בגדלים "מיוחדים" של זיכרון (לא כזה מיוחדים כבר - מאוד סביר שתחנת עבודה עם שתי ליבות תעשה דברים שצריכים 2 ג'יגה זיכרון. מוציאים מעבד שגולש לתחום הWorkstation? בבקשה לתמוך בזיכרון כמו שצריך).

פורסם
  • מחבר

היי תודה על המידע

אם אני מבין אותך נכון ytoledano

הולכת להיות לי בעיה במחשב הבא (שאותו אני אמור להזמין ביום ראשון הקרוב)(לא בטוח לגבי לוח האם נאמר לי שהוא נשרף)

מעבד:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ 2.0GHz

לוח אם:

Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939

כרטיס מסך:

LEADTEK WinFast PX7800GT TDH MyVIVO Extreme

זיכרון:

GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel

דיסק קשיח:

Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM

צורב דיוי:

NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Black

דיסקט:

Sony Floppy Drive 1.44 Black

מארז:

Coolermaster Centurion 5 CAC-T05

מאוורר למעבד:

Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114

ספק כוח:

OCZ power stream 420w

עכבר:

Logitech® G5 Laser Mouse

????????????????????????????

פורסם

יש מספיק אנשים שעובדים עם 2GB זכרון עם מעבד של AMD, חלקם גם באוברקלוקים כבדים

אין סיבה שדווקא אצלך יהיו בעיות

פורסם
  • מחבר

(תודה על ההרגעה) אז לא הבנתי לחלוטין את:

AMD זה טיפה חרא בלבן בכל מה שקשור להתמודדות עם כמויות זיכרון גדולות:

1. זה חיסרון שנתמך רק DDR1, לא בגלל שהוא יותר מהיר אלא בגלל שעם DDR2 מקלות של ג'יגה הם יותר נפוצים, וקיימים לשוק ה"בייתי" (במרכאות בגלל שמי שרוצה שני ג'יגה למחשב בDUAL כנראה לא צריך אותו למשהו מאוד בייתי) בערך מאז, או לפני שקיימים מקלות של ג'יגה DDR1, למרות שDDR1 היא טכנולוגיה יותר ותיקה.

2. כולם מכירים את הבעיות שיש לבקר עם עבודה עם 4 מקלות - חלק מהלוחות מכריחים אותך לעבוד ב333 ו2T. נכון שהרוב נותנים לך לשנות את זה אבל לא מבטיחים יציבות ואת היציבות הזאת הבקר זיכרון לא מספק. נכון שבRevision חדשים נפתרה הבעייה של 400, אבל כנראה ש1T לעומת 2T זה יותר חשוב.

3. מה שפחות אנשים מכירים, ואני לצערי מעיד אישית, זה הבעייה שקיימת בעבודה עם רק שני מקלות של ג'יגה. memtest86 מצא שגיאות בהרצה במקומות אקראיים על המקלות למרות שהם היו בסדר גמור. זאת אומרת חוסר יציבות בעבודה עם DDR400 ו1T. עם DDR400 ו2T לא הייתה שום בעייה, אבל כאמור, זה פחות טוב משמעותית.

לא שאני אומר שAMD עם 2T וDDR333 מפסיד לאינטל את כל הבנצ'ים ונהפך לסלרון עם PC100 SDRAM, אבל שתדעו שלא הכל שושנים בארץ האיזמרגד של AMD בכל מה שקשור לתמיכה בגדלים "מיוחדים" של זיכרון (לא כזה מיוחדים כבר - מאוד סביר שתחנת עבודה עם שתי ליבות תעשה דברים שצריכים 2 ג'יגה זיכרון. מוציאים מעבד שגולש לתחום הWorkstation? בבקשה לתמוך בזיכרון כמו שצריך).

עריכה: תודה

פורסם

הוא נתקל בבעיות, זה לא אומר שכל אחד ייתקל בבעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים