עבור לתוכן

התסקות בחומרה, יש אילו דרישות לפני שאני מתעסק בזה?

Featured Replies

פורסם

לפני שאני מתחיל להתעסק בפנים של המחשב וכל זה יש איזה משהו שאני צריך לדעת? כלומר, בקיצור: יש איזה קורס לאלקטרוניקה בסיסית שכדאי לעבור קודם? או סתם איזה ספר/סרטון שכדאי לי לראות?

סתם לידע כללי, מאוד מפריע לי שאני לא מסוגל לנקות מאווררים בל לגרום לקצר איפשהו....

תודה מראש

פורסם

ניקוי מאווררים זאת פרוצדורה שאני עושה לכל מחשב שמגיע אליי לא משנה למה

אצלי זה יחסית קל כי יש לי קומפרסור רציני זמין, אז זה רק פתיחת ברגים + התזת אוויר בלחץ

אם זה דורש אז גם ניקוי אבק בפנים (ג"כ עם הקומפרסור)

גם שואב אבק יכול לעשות את העבודה, אם כי פחות ביסודיות ומהירות

פורסם

מצד אחד שאלת שאלה והעלת פיתרון מבלי שהצגת מה המטרה שלך בידיוק, אם אתה מתכוון רק לניקוי המארז אז

יש מדריך לזה פה באתר שמסביר כיצד לנקות את המאוורר ואף לשמן אותו :

http://hwzone.co.il/guides.php?file=fanoil

מראים גם כיצד להשתמש בספריי לחץ אוויר שהוא ממש מצוין ומומלץ רק חשוב לא להפעיל אותו כשהוא הפוך עקב חשש לאוויר קר מידי ואדי קור שיהפכו לנוזלים.

בהתעסקות בחומרה חשוב לא לגעת במגעים עם היד, להמנע מהיווצרות חשמל סטטי והכי חשוב לפני ההתעסקות:

לנתק את הכבל חשמל מהמחשב.

פורסם

המחשב נועד שיפתחו אותו יתעסקו ממנו. אין ממה לחשוש.

פורסם

אחרי שאתה מנתק את הספק חכה שהוא יפרוק את המתח (שומעים צליל קטן) 2-3 שניות אחרי הניתוק

ורק אז תתעסק איתו...

פורסם
  • מחבר

ומחשב נייד? רגיל כבר ראיתי מבפנים. חשבתי שיש כמה דברים שכדאי לדעת, הרגלי עבודה בריאים וכו' (אני בור ועם הארץ באלקטרוניקה אז תציינו את כל הדברים הבסיסיים).

תודה.

פורסם

עם מחשב נייד אין צורך להתעסק.

פורסם
  • מחבר

אז איך בכל זאת מנקים?

פורסם

עדיף לא לגעת בבפנוכו של הנייד,רק יגרום לבעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה. אז יש איזה טיפים כללים להתעסקות עם מחשב נייח?

פורסם

דווקא כן אפשר עם ספריי לחץ אוויר לנקות את הספק של הנייד אבל מאוד לא מומלץ לפתוח את המארז ולהתעסק איתו.

אתה רוצה עוד טיפים אז הנה כאן יש לך הסבר על כל החלקים במחשב ואיך לחבר\לפרק ולהרכיב אותם

http://www.guides.co.il/download.php?guide=150

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים