עבור לתוכן

סאבלימינל ב-וואלה! - יפי נפש שלא יודעים אפילו לנסח את עצמם.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

היום התפרסמה בוואלה, אתר שלכאורה מכבד את עצמו כתבה על סאבלימינל, הראפר הציוני אשר לוקח את כול סצינת ההיפ הופ הישראלית קדימה.

הכותב, שתסלחו לי אבל, אידיוט גמור שלא רק הוא צוחק על הליריקס של האור והצל אלא גם לא יודע לכתוב ברמה נומרלית בעצמו.

רמה שאתר כגון וואלה צריך להשתמש בה.

דוגמאות:

ושוב, זה לא עניין של ימין ושמאל: זה עניין של חוסר כבוד לזולת וזלזול לאומני - גם אם תחת מסווה של שלום וביטחון ולוחמה בטרור - בכל מה שהוא אנושי. ואל תגידו לי: "ניסו, תירגע, מה נהיית כל כך רציני? הבנאדם בסך הכל ערס, מה אתה מנפח הכל?", כי אני אפליץ עליכם

תחילת המשפט נראית כמשפט בעל חוכמה ומסר, אבל סופו נראה כאילו הוא נכתב ע"י ערס, ילד קטן שמקנא הצלחה של סאבלימינל והצל ורק רוצה לעורר פרובוקציה.

ראוי לציין שני קטעים מתוך הדיסק: "הפינאלי" בהפקה מעולה של אורי שוחט ורן הרוש מ"הרביעייה הפותחת", ו"לא תצליחו לעצור אותי" שמארח את סיוון, זמרת אר נ' בי פגזית שבאמת שווה לעקוב אחריה

"פגזית"? "שווה לעקוב אחריה"?

לעזאזל, הוא מוכר בבאסטה או כתב תרבות רציני?!

רק שני אלא מספיקים לקומם ולהרגיז אנשים אשר לוקחים את הנושא ברצינות.

לדוגמה, אם אנחנו היינו משתמשים בביטוים ובמילים דוגמת המילים והביטויים אשר הכותב השתמש בהם, היינו מקבלים זילזול אדיר.

לא רק זה, אלא גם שהכותב משווה את הראפרים לצמד אשר בעלי דעות ודמיון משתופים עם חברי הKKK האמריקאים.

ניסיון עלוב ביותר, ע"י יפה נפש עלוב ושמואלני בשביל לעורר תשומת לב לכתבה המעוררת רחמים שלו.

סאבלימינל מזקק טוב-טוב את כל הפראנויות של התקופה האחרונה בטקסטים שלו, הוא מתדלק את פחדי הציבור ומשתמש בהם כמו פאשיסט הגון. האגרוף הקמוץ עם גורמט מגן הדוד שבעטיפה יכול בכיף לשמש כויז'ואל החדש של "כהנא חי".

הכותב משתמש בדומגאות אשר נכתבו ע"י אמן הגרפיטי וויליאם אפסקי ווימסאט, אשר היום כבר בשנותיו היותר בוגרות ולא מבין לחלוטין את סצינת ההיפ הופ.

בספרו הוא מסביר את המונח ווניגרז, שילוב של לבנים ושחורים, white and niggers, אשר לביטוי הזה עצמו אין מקום באתר מכובד.

ציטוט מהכתבה:

...הרי נראה לי שסאבלימינל והצל הם דוגמה לוויגרז מושלמים לבנבנים שפשוט מנסים יותר מדי להוכיח את האותנטיות שלהם כאמני היפ הופ מבלי להסתייע בכל חוש של ביקורתיות או אירוניה (בחוברת של הדיסק השניים מצולמים בפוזות מגרות של גאנגסטרים דמיקולו שאפילו טומי הילפיגר לא היה שם עליהם קצוץ)...

הכותב פשוט לא מוכן לקבל ששתי "לבנבנים" עושים היפ-הופ איכותי, אשר לא רק זה, הוא גם בא מציון, ועוד מביע זילזול אדיר בזה שהם לבנים והולכים עם ביגוד שלכאורה שחורים הולכים איתו. אמירה סטריאוטיפית מקוממת ומעליבה.

כמו ששבק בזמנם אמרו, "תחת לבן עם נשמה של שחור".

בן אדם עם סטייל, אשר יודע לכתוב ריימס וליריקס בהחלט טובים בהשוואה ליתר הסצינה הישראלית(לא שאני מזלזל, יש לי כבוד לכול הסצינה.), שאומר דברים קשים בפנים של כול אותם שמאלנים יפי נפש דוגמת "ניסן שור"(הכותב), דברים על החיים בישראל שקשים לכולנו.

דבר אחרון בקשר לכתבה שרציתי להתייחס אליו הוא האמירה על איכות המוזיקה והשילובים עם זמרים שונים בדיסק.

מבחינה יצירתית, "האור והצל" הוא לא דיסק אבולוציוני. זהו דיסק פופ-ראפ שמרני שמופק היטב,
אמירה זאתי כבר מראה על זילזול מושלם בסצינה הישראלית של ההיפ הופ.

הרי רק לזהבה בן יכולה להיות הפקה טובה.

והאמירה שזה לא דיסק אבולוציוני היא אמירה של אדם אשר לא מבין דבר וחצי דבר על כמה קשה להיפ הופ הציוני, ולא מבין עד כמה הדיסק קידם אותו(ההיפ הופ הציוני).

עם הופעות אורח של רון שובל ואבי סינגולדה, שלחלוטין לא מעידות על כך שנעשה כאן מהלך מבריק שהצמיח שילוב ייחודי בין הים התיכון לחוף המזרחי. במקרה הטוב, מדובר כאן בהמון טעם רע. סאבלימינל והצל הם ראפרים מעצבנים ווולגרים שאין להם לא עידון ולא נועם הליכות. הטקסטים שלו מפדחים לי את הנשמה: "היפ הופ בעברית, דאטס אמייזינג". זאת היתה יכולה להיות בדיחה טובה, אם האוקסימורון הזה לא היה מופיע בכל משפט שני.

המון טעם רע...איך אפשר אפילו להתחיל...

הכותב מתייחס לזרם מוזיקה מרכזי ביותר בחיינו בישראלף מוזיקה מזרחית.

אשר הוא תוקף גם אותה, וקהל ענקי וגדול ששומע אותה.

סאבלימינל לקח את הטוב שטוב במוזיקה המזרחית-אוטנטית ועשה מהם פיזמונים לליריקס החזקות והבעלות משמעות שלו ושל הצל.

עשוי בטוב טעם לחלוטין, אשר אפילו אני, שאני שונא מושבע של מוזיקה מזרחית, נהנתי לשמוע את השילוב.

בקשר לוולגריות של האור והצל, לפי הדוגמאות שנתתי בתחילת הכתבה זה ברור כי הכותב לא במצב לתת ביקורת על צד זה על פי הניסוחים האווילים וההמונים שלו.

לסיכום, הראפ הציוני וכול סצינת ההיפ הופ הישראלית תמשיך להיות, ותמשיך להביא אמת לפנים דרך המיקרופון, אשר חבורת יפי נפש שמאלנים, שגרים איפה שהוא בהרצליה פיתוח או כול אזור עשיר אחר לא יכולים לעצור.

נ.ב, הסיבה שפירסמתי את ההודעה הזאתי היא בגלל שאני ממש רוצה לשמוע את דעתם על הכתבה הזאתי ועל הדברים שחשבתי ברגע שקראתי אותה.

בכבוד רב, Ghost Dogg.

• תגובות 60
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק בכל מילה שכתבת

הכתבה בוואלה פשוט לא מקצועית-ילדותית ואפילו יש רמזים לדעות פוליטיות של הכותב

פשוט בושה

מילא הכתב לא אוהב את הסגנון...אבל קצת כבוד...

פורסם

בדיוק..

כבוד זאת המילה הכי מתאימה.

חוסר כבוד זה הדבר הכי מרגיז שיכול להיות.

פורסם

גם אני מסכים איתך לחלוטין , שקראתי את הכתבה מאוד כעסתי , על הקנאה של הכותב , הזילזול , והגזענות שלו .

הכתבה מאוד ילדותית ( עיין ערך "פגזית" ) .

פורסם

לא רק שהיא ילדותית, אלא גם כאילו נכתבה במדינה שאין בה בעיות בכלל והשלום שורר בה.

הבן אדם עוד לא תפס שהוא חי בישראל, ולא באיזה פברבר שקט בשוודיה.

צריך לעשות לו Street Justice שיבין שאי אפשר סתם לדבר ככה בלי בסיס רק בשביל לפגוע באנשים.

פשוט לקח דבר יפה, ציונות והפך אותה לנאציזם טהור.

פורסם

לא התעמקתי בכתבה, אבל,

סאבלימינל והסיידקיק שלו מודים (לפי ראיון איתם ב7 לילות של השבוע שעבר) שהם שרים שירים פוליטיים ימנים קיצוניים.

אין שום ציונות בימין קיצוני.

פורסם

אומנם ימין קיצוני זה לא הכי ציוני שיש, אבל לפי המסרים שלו בשירים, הוא ציוני בדם.

פורסם

רגע, אבל ממתי ראפ ציוני חייב לדבר פוליטיקה?

ראפ ציוני מדבר על הנקודה מבט של הישראלי הפשוט (או לא), ברחוב הישראלי, בעיר הישראלית, במדינה הישראלית שלנו.

ודעתי על סאבלימינל,

ובכן שלילית ביותר, אומנם אני מסכים עם דברי אסף לגבי הכתבה הזוועתית והזלזול בסצנה כולה, אבל סאבלימינל אינו הדוגמא.

אדרבא כבוד:

אין כבוד - שבק ס', כנען 2000.

פורסם

רגע, אבל ממתי ראפ ציוני חייב לדבר פוליטיקה?

ראפ ציוני מדבר על הנקודה מבט של הישראלי הפשוט (או לא), ברחוב הישראלי, בעיר הישראלית, במדינה הישראלית שלנו.

שאם אתה רוצה או לא, חלק חשוב מהפוליטיקה בישראל.

כול אספקט של החיים שלנו במדינה דמוקרטית קשור לפוליטיקה שלנו, במיוחד במצב שלנו היום.

ודעתי על סאבלימינל,

ובכן שלילית ביותר, אומנם אני מסכים עם דברי אסף לגבי הכתבה הזוועתית והזלזול בסצנה כולה, אבל סאבלימינל אינו הדוגמא.

לדעתי הוא כן הדוגמה, כי מאז ששבק התחילו את הכול, הוא היחידי שלקח את זה עוד צעד קדימה.

אדרבא כבוד:

אין כבוד - שבק ס', כנען 2000.

ya mon.

פורסם

כתבות בוואלה? מקצוענות? איכות?

פיספסתי את הקשר ל99% מהחומר שלהם? (חוץ אולי מחלק מביקורות סרטים וכתבה מוצלחת פעם ב')

פורסם

מספר דברים...

ציינת שהכתבה היא ברמה נמוכה שלא מתאימה לאתר שמכבד את עצמו,

אז הרשה לי לאמר לך שכתבות מסוג זה הן אמורות להיות כאלה...הן כתובות בסגנון חופשי ואמורות לסתור את האופי הרשמי של שאר הכתבות בוואלה. אפשר להקביל את זה לטורים בעיתונים: כל העיתון מלא בכתבות אינפורמטיביות לחלוטין, ואיפשהו באמצע יש כמה ריבועים קטנים שממולאים ע"י מיני-מאמרים של כתבים אשר מביעים את דעתם בנוגע לנושא מסויים. גם שם תתקל באותו סגנון בדיוק של הבעת דיעה חריפה שבד"כ מלווה ב(לפי דבריך) "ניסוחים אוילים והמוניים". מכיוון שאתה אוהד גדול של הסצינה, הדיעה שלו מפריעה לך ואתה מנסה להאחז בניסוח והסגנון שהוא בחר לכתיבה במקום לגרעין עצמו שזה הטעם המוזיקלי שלו ונטיותיו הפוליטיות.

"צריך לעשות לו Street Justice שיבין שאי אפשר סתם לדבר ככה בלי בסיס רק בשביל לפגוע באנשים."

הכותב לא דיבר בלי בסיס, להפך - הוא הסביר את עמדתו ע"י ציטוטים מהשירים עצמם ונימוקים משלו. בנוסף, הוא לא עושה זאת בשביל לפגוע באנשים, הוא פשוט כותב את דעתו האישית, whether you like it or not...

[במאמר מוסגר אגיד, שחרשתי את הדיסק לכל אורכו, והבן אדם שולח מסרים ציוניים לגמרי. הבעיה היא שאנשים לא קולטים מה זאת ציונות ולא מבינים שאין קשר לאם הוא ימני או שמאלני...]

"סצינת ההיפ הופ תמשיך להביא אמת לפנים דרך המיקרופון, אשר חבורת יפי נפש שמאלנים, שגרים איפה שהוא בהרצליה פיתוח או כול אזור עשיר אחר לא יכולים לעצור"

אסף,

כדאי מאד שתתחיל לישם את ההצעות שלך גם על עצמך,

אם אתה מדבר על היות הכתב גזעני,

לפעמים זה עדיף מלעשות הכללות (שאגב, אף פעם לא צודקות) מטופשות כמו שלך,

מי מקומם אנשים עכשיו?

הילה, חובבת סאבלימינל,

שחיה ב"איזור עשיר" וכמובן שמאלנית יפת נפש ע"פ אסף.

פורסם

אגב אסף, אני שמאלן, לא גר במקום עשיר (אשדוד), אני מספיק יפה נפש?

דווקא הראפ וההיפ-הופ, צמח משכונות מצוקה, ודרש שינוי (לפעמים פעולה ישירה לא אלימה, בסטייל של מרטין לות'ר-קינג).

אתה יכול להמשיך להגיד respect עד מחר.

הידיעות שלי בראפ והיפהופ מצומצמות מאוד, אבל יאללה:

I see no changes, all I see is racist faces

Misplaced hate makes disgrace to races

Still I see no Changes, can't a brother a little peace

There's war on the streets and the war on the Middle East

Instead of a war on poverty

הגורו שלך, 2pac.

לך תעשה street-justice למישהו.

פורסם

ציינת שהכתבה היא ברמה נמוכה שלא מתאימה לאתר שמכבד את עצמו,

אז הרשה לי לאמר לך שכתבות מסוג זה הן אמורות להיות כאלה...הן כתובות בסגנון חופשי ואמורות לסתור את האופי הרשמי של שאר הכתבות בוואלה. אפשר להקביל את זה לטורים בעיתונים: כל העיתון מלא בכתבות אינפורמטיביות לחלוטין, ואיפשהו באמצע יש כמה ריבועים קטנים שממולאים ע"י מיני-מאמרים של כתבים אשר מביעים את דעתם בנוגע לנושא מסויים. גם שם תתקל באותו סגנון בדיוק של הבעת דיעה חריפה שבד"כ מלווה ב(לפי דבריך) "ניסוחים אוילים והמוניים". מכיוון שאתה אוהד גדול של הסצינה, הדיעה שלו מפריעה לך ואתה מנסה להאחז בניסוח והסגנון שהוא בחר לכתיבה במקום לגרעין עצמו שזה הטעם המוזיקלי שלו ונטיותיו הפוליטיות.

דבר ראשון, אין לי שום בעיה עם הניסוחים האלה.

אישית אני חושב שזה נותן נפח מסויים לכתבה.

מה שכן יש לי בעיה זה שהכותב, אחרי שהוא משתמש בשפה כזאת, יורד על הליריקס של האור והצל, זה ממש לא מקובל עליי.

ואני הסברתי את זה בהודעה הראשונה שאם היית טורחת לקרוא עד הסוף הייית מבינה.

הטעם שלי לא רלוונטי, במקרה אני אוהב היפ הופ ואני חושב שיש פונטציאל להיפ הופ ציוני, וכתבים מטומטמים בוואלה לא יעצרו אותו עד כמה שהם רוצים שהמוזיקה תהיה יפת נפש כמו בן ארצי וכול הזבל הישראלי הזה.

"צריך לעשות לו Street Justice שיבין שאי אפשר סתם לדבר ככה בלי בסיס רק בשביל לפגוע באנשים."

הכותב לא דיבר בלי בסיס, להפך - הוא הסביר את עמדתו ע"י ציטוטים מהשירים עצמם ונימוקים משלו. בנוסף, הוא לא עושה זאת בשביל לפגוע באנשים, הוא פשוט כותב את דעתו האישית, whether you like it or not...

הוא ביסס את הדברים שלו בדיוק כמו שאני אגיד שהירח עשוי מגבינה בגלל שהוא לבן-ירקרק.

[במאמר מוסגר אגיד, שחרשתי את הדיסק לכל אורכו, והבן אדם שולח מסרים ציוניים לגמרי. הבעיה היא שאנשים לא קולטים מה זאת ציונות ולא מבינים שאין קשר לאם הוא ימני או שמאלני...]

מה זה קשור אבל?

"סצינת ההיפ הופ תמשיך להביא אמת לפנים דרך המיקרופון, אשר חבורת יפי נפש שמאלנים, שגרים איפה שהוא בהרצליה פיתוח או כול אזור עשיר אחר לא יכולים לעצור"

אסף,

כדאי מאד שתתחיל לישם את ההצעות שלך גם על עצמך,

אם אתה מדבר על היות הכתב גזעני,

לפעמים זה עדיף מלעשות הכללות (שאגב, אף פעם לא צודקות) מטופשות כמו שלך,

הכללות מטופשות כי הן לא נראות לך.

כי הן מדברות עליך והן צודקות.

ועל איזה הצעות את מדברת? על להבין איפה אני חי? על לא לדבר שטויות? על מה?

כול מה שאמרתי היה ביחס ישיר למה שהכותב אמר, שלדעתי אלא שטויות גמורות, שבמיוחד בגלל השפה שבה הן הובאו, לקומם אנשים שאוהבים את המוזיקה ויודעים כמה היא מדברת על החיים בישראל, ואם היא וולגרית, הרי שכול ישראל כך.

מי מקומם אנשים עכשיו?

הילה, חובבת סאבלימינל,

שחיה ב"איזור עשיר" וכמובן שמאלנית יפת נפש ע"פ אסף.

באמת מצטער שאמרתי כמה משפטי אמת בפרצוף שלך, לא קראתי לך שמלאנית יפת נפש, קראתי לכותב כך.

אל תכניסי לי מילים לפה.

חובבת סאבלימינל....LOL....אולי את הפיזמונים.

פורסם

אישית אני לא מבין למה כל פעם מחדש אנשים נדהמים ומופתעים ונגעלים וכו' מכתבות של ואללה. זו כבר מסורת אצלהם, לכתוב כתבות ברוח "חופשית" וע"י הבעת דיעה מוקצנת לעצבן אנשים ולגרום למבול של תגובות בעמוד הכתבה בואללה, ובעקיפין לפתיחת נושאים, כגון זה, בפורומים אחרים.

ולנושא. אני לא רואה את עצמי כחובב של סבלימינל, למעשה הקשבתי לכמה משיריו ודי איבדתי את העניין בו, למרות שאני מסכים עם כל מילה שהוא אומר. ואם כותב המאמר לא אוהב את הליריקס ומשתמש בזה על מנת לבסס את טענתו, זו זכותו, למרות שאתה לא מסכים איתו. ובתגובה שלך, אסף, לכתבה הזו באמת נראה שאתה פשוט כופה את רלוונטיות דעתך ע"י כך שאתה אומר שהסגנון שלו ילדותי, טענותיו לא מבוססות וכו', במקום להודות שפשוט אתה לא מסכים עם דעתו והוא עיצבן אותך, כלומר השיג את מטרתו.

הרי כתבי הטורים של ואללה הבינו מזמן שעל מנת להשאר בתמונה הם צריכים לעורר את קהל הקוראים, בעיקר ע"י עצבונם, ככה יותר ירצו להמשיך ולקרוא את כתבותיו והוא ימשיך להרוויח את כספו.

חובבת סאבלימינל....LOL....אולי את הפיזמונים.

ואני לא רוצה לדבר בשמה של הילה, אבל זה מראה על יחס מאד מזלזל שלך למי שעמדותיו מנוגדות לשלך, ובניסוח יותר חריף: מי אתה שתקבע מזה להיות חובב של משהו או בכלל מה היא חושבת?

פורסם

אני אישית לא קורא כתבות בוואלה, אבל קיבלתי את הרושם שהן אמורות להיות ברמה.

אם המצב כך בכול הכתבות, אז אין טעם לדיון הזה בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים