עבור לתוכן

64bit האם מוקדם מידי?

Featured Replies

פורסם

שלום ידידי המלומדים.

אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב (כמובן מאחד המפרטים המעולים שמפורסמים כאן באתר) אך לאחרונה אני נתקל בהרבה דיעות של אנשי סיסטם

שמעידים כי מוקדם מידי לקנות 64bit וכי יש צורך בתוכנות התאמה לתוכנות / משחקים שלא מותאמים ל-64bit (האטה ל- 32 ביט).

אני מעוניין במחשב למשחקים וצורכי פיתוח? האם באמת מוקדם מידי ל-64 ביט או שאין בעיה?

תודה מראש.

פורסם

מעבדי 64-ביט שקיימים היום בשוק [גם אינטל וגם AMD] הם בעלי תמיכה אחורנית ב-32-ביט. זה אומר שאתה יכול לרכוש מחשב מבוסס מעבד 64-ביט, להתקין מערכת הפעלה XP רגילה ולעבוד כרגיל. לכשתרצה בעתיד לעבור למערכת הפעלה ב-64-ביט, כגון XP x64 או Vista תוכל לעשות זאת ללא בעיה.

כל מי שמשכנע אותך היום לרכוש מעבד שאינו תומך ב-64-ביט מסלף את האמת ולמעשה משקר אותך או סתם לא מבין שום דבר. או שיכול להיות שאתה מתבלבל והם מדברים איתך רק על תוכנות. קשה לי להאמין שאנשי סיסטם ממליצים לך לרכוש מעבד בגרסת 32-ביט בלבד. סביר להניח שהם המליצו לך לרכוש מעבד שכזה אך להתקין מערכת הפעלה XP רגילה ולא את גרסת 64-ביט. פה הם צודקים, אין מספיק דרייברים מיצרני החומרה וחלק מן התוכנות שעברו הסבה ל-64-ביט מציגות ביצועים נחותים יותר.

עצה:

אתה יכול להתקין על מחיצה C את XP הרגילה ועל מחיצה אחרת את גרסת ה-64-ביט וכך תוכל להנות משני העולמות. לפתח כשצריך ב-64-ביט ולגלוש באינטרנט ולבצע משימות יומיומיות בגרסת ה-32-ביט.

פורסם

היי

אני לא מתיימר להבנה עמוקה בענין אך בכל זאת-

בשנה הקרובה אמורה לצאת באיחור רב מערכת ההפעלה החדשה של ויינדוס ובעקבות כך כל שוק התוכנות יעבור ל 64 ביט(המעבר כבר התחיל)

מין הסתם אתה מתכנן שהמחשב שתקנה יהיה נכון לשנתיים שלוש לפחות....

וגם מערכת של 64 יכולה להריץ את הישומיים של 32 ביט

אז אני לא רואה בעיה ......

פורסם

כמו שאמרו ... נכון שכיום אין תמיכה מלאה ב64bBit אבל המהפכה כבר החלה והיא כניראה תקבל תנופה יותר רצינית כשתגיע הויסטה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל מי שענה,

אז אם הבנתי נכון , ממולץ לקנות מעבד 64 ביט אך לא להשתמש במערכת ההפעלה של XP 64bit.

בהנחה שאני משתמש במחשב רק למשחקים ופעולות סטנדרטיות כמו גלישה (ללא פיתוח תוכנות) האם ניתן להתקין את ה- XP 64bit או שכדאי להשאר עם ה- XP הרגיל?

פורסם

use only win xp 32bit :xyxthumbs:

or linux :lol:

פורסם

עצה:

אתה יכול להתקין על מחיצה C את XP הרגילה ועל מחיצה אחרת את גרסת ה-64-ביט וכך תוכל להנות משני העולמות. לפתח כשצריך ב-64-ביט ולגלוש באינטרנט ולבצע משימות יומיומיות בגרסת ה-32-ביט.

פורסם

למה לא להשתמש ב 64ביט ברגיל??

המערכת אמורה לעבוד על כל התוכנות אומנם הוא לא יהנה מכל השיפורים בגלל חוסר בדרייברים וכו'

אבל כל השאר יעבוד רגיל לא?

-אגב לא קל להשיג את הווינדוס 64bit-sp1 ברשתות השיתוף למינהם

והמחיר שלה בשוק הוא בסביבות ה 900ש"ח

פורסם

1) אתה מוזמן לנסות ולהתבטא בצורה ברורה. אין לי מושג למה התכוונת במשפט

למה לא להשתמש ב 64ביט ברגיל??

- מה זה ברגיל?

2)

-אגב לא קל להשיג את הווינדוס 64bit-sp1 ברשתות השיתוף למינהם

והמחיר שלה בשוק הוא בסביבות ה 900ש"ח

לפי חוקי הפורום אסור לדון בנושאי ווארז, מי שעובר על חוק זה [או כל חוק אחר] מקבל אזהרה [אחרי 3 אזהרות ישנו עונש של הרחקה].

מאחר ואתה חדש בפורומים אבקש ממך לסור לחוקי הפורום ולקרוא אותם. הפעם לא תקבל אזהרה אך בפעם הבאה שתעבור על כל חוק תקבל אזהרה.

פורסם

ברגיל-

כלומר באופן רגיל

ולעיניננו-למה לא להשתמש במערכת 64 באופן שוטף כמערכת עיקרית ולא משנית?

חוקים:

ובכן אני אכבד את חוקי הפורום והאתר-

אני לא ממש מבין למה אין מקום לביטוי בנושא אבל כאמור אלא החוקים ואני אכבד אותם

פורסם

1) בדיוק בגלל הסיבה שחלק אין מספיק דרייברים מיצרני החומרה וחלק מהם מציעים רק גרסאות ביטא [אני באופן אישי לא נוהג להתקין גרסאות ביטא למניהן] מיותר להתקין את ה-XP x64 כמערכת הפעלה ראשית. לדעתי, הרווח של המשתמש הממוצע ממעבר ל-x64 מתאזן ואף מתגמד לעיתים לעומת הבלגן שבמציאת דרייברים מתאימים לגרסה זו. אתה יכול להתווכח איתי אבל זו ההשקפה שלי.

2) בנושא הווארז, אני מבקש שתערוך את התגובה שלך ותמחק חלק זה של ההודעה. אם אתה רוצה לדון בזה יש את פורום כללי שם תוכל לפתוח דיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים