עבור לתוכן

שלא יעבדו עליכם : g3 לא שווה שקל בתור טייפ מנהלים

Featured Replies

פורסם

זאת כבר  עובדה ידועה  הייטב לכולם , שמיקרופון מובנה   , זה  גימיק , וכול  הנגנים    שיש בהם  מיקרופון כזה , לא מסוגלים להקליט בצורה איכותית קול שמגיע ממרחק מטרים ספורים (במיקרה הטוב ניתן רק להקליט תיזכורות אישיות)

אני חיפשתי כבר זמן מה , נגן mp3 עם יכולת הקלטה טובה ממיקרופון חיצוני , וכשקראתי מיספר סקירות על הנגן של cown-iaudio  G3 התלהבתי  מהשילוב  האיכותי לכאורה של נגן טוב  ,יחד  עם טייפ מנהלים  שמאפשר להקליט הרצאות בעזרת מיקרופון חיצוני.

אתמול  ניגשתי לחנות מצוייד במיקרופון חיצוני איכותי של חברת aiwa מהסוג שיש בו  הגברה פנימית ( condenser microfhone)   בעזרת סוללה  עגולה  קטנה 3v   כמו  שיש בשעוני יד   (בתמונה המצורפת - הסוללה מסומנת בעיגול  כתום).

.

מתוצאת הניסוי ,אני יכול להעיד שבתור נגן mp3 ,ה-g3  הוא אכן  מעולה ואני מסופק אם ישנו בשוק נגן flash איכותי ממנו

אבל בתור טייפ מנהלים הוא כישלון גמור ולא שווה שקל ומי שיקנה אותו  ,לצורך הזה יתאכזב קשות  .

חשוב להדגיש , ולא מדובר כאן ,בתיפקוד גרוע   בתור טייפ מנהלים  ,אלא על חוסר תיפקוד בכלל.

אם התוצאה הסופית של ניסוי  ההקלטה בעזרת מיקרופון חיצוני איכותי של 150 שח הניבה תוצאה ששווה לתחת ,אני מתאר לעצמי ששימוש במיקרופון רגיל ללא הגברה   לא תניב תוצאה בכלל.

על מנת שלא יהיה שום ספק ,טרם הניסוי , תקינות המיקרופון   שחובר ל-g3 ,  ניבדקה באמצעות טייפ מנהלים ישן  מאוד ,בן 10 שנים ,אבל איכותי ותקין של panasonic

וגם באמצעות iriver ifp-795 ושניהם עבדו מצויין עם המיקרופון שלי , כך שניתן היה בקלות להבין כול מילה שנאמרה והוקלטה.

( בהשמעה של ההקלטה שבוצעה בטייפ המנהלים הענתיקה של panasonic היה רחש , קל אומנם , אבל עדיין מטריד שנבע מהקירבה למנוע החשמלי הזעיר   שמריץ את המיקרו-קסטה ,וכמובן  עקב ההקלטה   האנלוגית על  מדייה  מגנטית  שהיא אף פעם לא תיהיה נקייה  לחלוטין מרחשים ).

אבל g3 משום מה לא תיפקד עם המיקרופון בצורה נורמלית .

(ומדובר במיקרופון מעולה מתוצרת aiwa japan -עולה מעל 150 שח בחנויות לציוד בלשים )

דרך אגב ניסיתי לשמוע את קובץ הניסוי שהקלטתי באמצעות ה-g3 גם דרך  האוזניות וגם דרך מגבר  (reciever) של harman kardon ,והתוצאה הייתה זהה בשני המקרים ,כלומר  על הפנים  ,חלשה ובילתי מובנית כלל.

הערות  חשובות:

המסקנה מיתבססת על ההנחה שהנגן   תקין.

קיימת כמובן האפשרות שכניסת ה-line-in  פגומה ,אולם זה סיכוי קלוש ביותר בנגן כזה יקר , (900 שח לגירסה של 1giga) היות וסביר להניח שהוא עבר  בקרת איכות  קפדנית לפני שהוא שוחרר  מהמיפעל.

חשוב לציין שאני  בכוונה השתמשתי במיקרופון  איכותי בעל הגברה עצמית ,כך שאין  שום צורך  שתיהיה הגברה בכניסת ה-line in עצמה  ,או במילים אחרות לנגן זה לא אמור לשנות דבר ,אם המקור הוא מיקרופון חיצוני   או  כול מקור אחר .

[attachment deleted by admin]

פורסם

לי יש את הgmini 402 וההקלטה סבירה (מיקרופון פנימי אני חושב)

הקלטתי שעור אזרחות מסוף הכיתה, אני מניח 5-7 מטר, ושמעו דיי ברור את המורה

פורסם

אתה בטוח שמיקרופון קונדנסר מתחבר ל-line-in? כי לדעתי מיקרופון כזה עדיין חייב מגבר.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שמיקרופון קונדנסר מתחבר ל-line-in? כי לדעתי מיקרופון כזה עדיין חייב מגבר.

למיטב ידיעתי כן ,אולם אני לא סגור 1000% על זה

הרי יש הגברה פנימית בתוך המיקרופון ,זה אמור להיות דומה בעוצמתו לכול מקור line out כולשהוא .

הרי שאם אתה בודק עם מודד מתחים (voltmeter) לדוגמא , את מתח היציאה שיש ביציאת האודיו ממכשיר וידיאו (vcr vhs)

הסיגנל מאוד חלש ,ואתה לא יכול לדוגמא לחבר אוזניות ולישמוע מה-audio line out של מכשיר הווידיאו ,אבל אם אתה מחבר אותו למכשיר וידיאו אחר ואתה מקליט ,ההקלטה יוצאת מצויין

פורסם

אכן הרצפה עקומה אמר הרקדן ( שלא יודע לרקוד)

כל כך חבל... כתבת פוסט כל כך ארוך שהעמיד אותך באור כל כל מגוחך :kopfpatsch::bash:

אם הייתי בודק יותר לעומק או מדבר עם איש מקצוע היית מבין שאי אפשר לחבר מקרופון כלשהו ( ואפילו הטוב ביותר) לכניסת LINE IN של נגן MP3 ולא משנה מאיזה מודל או מותג.

לשם כך יש לחבר מתאם חיצוני בין הנגן לבין המקרופון שאותו ניתן לרכוש בחנויות

תבדוק תלמד ואז תאשים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אכן הרצפה עקומה אמר הרקדן ( שלא יודע לרקוד)

כל כך חבל... כתבת פוסט כל כך ארוך שהעמיד אותך באור כל כל מגוחך :kopfpatsch::bash:

אם הייתי בודק יותר לעומק או מדבר עם איש מקצוע היית מבין שאי אפשר לחבר מקרופון כלשהו ( ואפילו הטוב ביותר) לכניסת LINE IN של נגן MP3 ולא משנה מאיזה מודל או מותג.

לשם כך יש לחבר מתאם חיצוני בין הנגן לבין המקרופון שאותו ניתן לרכוש בחנויות

תבדוק תלמד ואז תאשים :xyxthumbs:

א. אני בטוח שאני רוקד יותר טוב ממך ..........

ב.שם אותך בכיס הקטן בכמה וכמה תחומים שאני מבין בהם בהרבה יותר ממך

ג.אני מרחם עליך שאתה חייב לרדת לרמה כול כך נמוכה ולנסות להעליב אחרים ,כדי להרגיש יותר טוב עם עצמו ....

ד.אני דווקא דיברתי עם כמה אנשים שאמורים להבין בנושא ,אולם הם לא נתנו לי פיתרון ,וזאת הסיבה שאני פירטתי בהרחבה לגבי הבעייה ,ואני ממש לא רואה מה כול כך מגוחך בעיניך .

ה.גם אם אתה עובד בחברת "פוליפון" -יבואנית iaudio אתה לא צריך לקחת את זה ברמה האישית .

ו.במידה ואתה צודק ואכן g3 ספיציפית דורש מתאם מיוחד ,איך קוראים למתאם הזה ובאיזה סוג חנויות ניתן לימצוא אותו?

ז.עדיין לא ברור לי מדוע טייפ המנהלים הישן של panasonic וגם iriver ifp-795 עבדו מצויין עם המיקרופון שלי ,אבל g3 לא מתפקד איתו בצורה נורמלית , זה סותר לחלוטין מה שאמרת :

"היית מבין שאי אפשר לחבר מקרופון כלשהו ( ואפילו הטוב ביותר) לכניסת LINE IN של נגן MP3 ולא משנה מאיזה מודל או מותג."

פורסם

אין כאן שום דבר אישי וגם לא מדובר במשהו ספציפי

3 אנשים שונים הסבירו את אותה נקודה... חיבור מיקרופון לכניסת LINE IN דורשת מתאם!!!

גם אם במקרה הצלחת להקליט עם דגם מסוים עלול לגרום נזק בטווח הארוך

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי לקבלת פרטים בדבר מתאם שכזה

ושוב... תבדוק לפני שאתה משמיץ... אנשים (שעבדו עליך)... ומכשירים ( שלא שווים שקל)

פורסם
  • מחבר

אין כאן שום דבר אישי וגם לא מדובר במשהו ספציפי

3 אנשים שונים הסבירו את אותה נקודה... חיבור מיקרופון לכניסת LINE IN דורשת מתאם!!!

גם אם במקרה הצלחת להקליט עם דגם מסוים עלול לגרום נזק בטווח הארוך

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי לקבלת פרטים בדבר מתאם שכזה

ושוב... תבדוק לפני שאתה משמיץ... אנשים (שעבדו עליך)... ומכשירים ( שלא שווים שקל)

תיסלח לי

אבל ניראה לי שאתה טועה ומבלבל בין שני דברים שונים בתכלית.

ידוע לי שאסור להשאיר שום סוג של מכשיר הקלטה מחובר באופן רציף לקו טלפון ללא מתאם מיוחד ,מפני שישנה עליית מתח משמעותית בזמן צילצול,והיא

אכן עלולה ליפגוע במכשיר הקלטה.

אבל לשם מה ,קיבנימט יש מיקרופון חיצוני ,אם לא לחיבור לטייפ מנהלים??????????????????????????????????????????????.

מדובר פה במיקרופון חיצוני שמיועד ספיצפית לחיבור לטייפ מנהלים עם בטרייה של שעון שנותנת מתח מיזערי ,ואני מישתמש בו כבר שנים ארוכות ובהצלחה מרובה, ובנוסף לכך , מיתברר שה-iriver עובד איתו בלי שום בעיות . (ניראה אותך מסביר את ה-"נס" הזה ).

ולשם מה לעזעזל מיועדת כניסת ה-line-in ב- g3 אם לא לחיבור מיקרופון חיצוני ?????????????????????????????????????

אולי החור של ה-line-in ב-g3 מיועד להשחלת חוט ניילון על מנת לדוג איתו דגים בחוף הים ,במקום חכה?

אתה צריך להבין שההספק ליציאת אוזניות של כול מכשיר שהוא (ולא חשוב אם זה טלוויזיה , או מגבר שעולה 20000 שח ) היא בסך הכול כ-20 mW ,ולא מיתקבל הדעת שמכשיר כולשהוא ,כמו נגן mp3 יפגע מעוצמה נמוכה כול כך .אלא אם כן הוא בנוי מרכיבים מאיכות ירודה ביותר .

אף אדם נורמלי לא הולך לחבר את כניסת ה-line-in ליציאה בעלת הספק גדול ,כמו של רמקולים למשל , לכן כלל לא ברור לי מדוע דווקא ב-g3 יש צורך במתאם מיוחד על מנת לחבר מיקרופון חיצוני.

מתחיל להיתגבר אצלי החשד שיתכן ופשוט יש פגם סידרתי ב-line-in של כול נגני ה-g3.

אבל היות ואני לא מתיימר להיות מומחה בעניין ,אני בהחלט מוכן ליבדוק את עניין המתאם שציינת.

במידה ובכול זאת , במיקרה הספיציפי של הנגן הזה אכן יש מתאם פשוט ,קומפקטי וזול אני אשמח לקנות אותו ,אם תואיל לרשום בפורום זה את שמו והיכן ניתן להשיגו .

g3 הוא נגן מעולה ,אם לא הטוב ביותר בקטיגורייה שלו ,ואם אכן יתברר שניתן בעזרת מתאם להישתמש בו גם בתור טייפ מנהלים איכותי ,הרי שזה הופך

אותו למושלם .

אל תהסס לרשום את מה שאתה יודע על המתאם בפורום זה,אני בטוח שעוד הרבה אנשים ניתקלו בבעייה הזאת ,אולם לצערי אני היחידי למיטב ידיעתי שטרח

להעלות את הסוגייה בפורום זה.

תן קישור אם יש לך .

פורסם

asta, תסובב את זה איך שאתה רוצה: כניסת line-in לא נועדה למיקרופון. גם אם ב-iriver זה כן עובד, זה לא אומר שככה זה בכל הנגנים. אין שום "פגם" ב-G3. הבטריה של המיקרופון נועדה לספק מתח DC, כי כך המיקרופון בנוי. היא לא "מגבירה" את הסיגנל.

MP Master, חבל שגררת את הדיון לפסים לא יפים.

פורסם
  • מחבר

asta, תסובב את זה איך שאתה רוצה: כניסת line-in לא נועדה למיקרופון. גם אם ב-iriver זה כן עובד, זה לא אומר שככה זה בכל הנגנים. אין שום "פגם" ב-G3. הבטריה של המיקרופון נועדה לספק מתח DC, כי כך המיקרופון בנוי. היא לא "מגבירה" את הסיגנל.

MP Master, חבל שגררת את הדיון לפסים לא יפים.

אודה לך אם תסביר לי ,למה הכניסה הזו כן נועדה ?

ואיך בתכלס אפשר לחבר מיקרופון חיצוני ל-g3 ,היות וזה הדבר היחידי שמפריע לי לרכוש אותו .

אם אני לא אמצא פיתרון לנושא הזה , מחוסר ברירה אני אאלץ ללכת על ה-iriver

האם מישתמע מדבריך שבעצם הכניסה הזאת ב-g3 נועדה לחיבור ליציאת אוזניות של מכשיר אחר ?

כלומר אם אני מבין נכון , אתה בעצם טוען שכניסת ה-line -in בדגם הנגן הספיציפי הזה דורשת מתח גבוהה יחסית 'שמיקרופון חיצוני (גם עם הגברה) אינו יכול לספק

אני מאוחר יותר היום אשיג מודד מתחים ואבדוק עד כמה המתחים שמוציא המיקרופון שונים מהותית מהמתח של יציאת האוזניות (כשהועצמה מכוונת לרמה נמוכה כמובן)

פורסם

כניסת ה-line-in מיועדת לחיבור ק ליציאות line-out של מכשירים אחרים (כמו הווידאו שדיברת עליו), לא לחיבור ליציאות מוגברות (אוזניות). בדרך כלל אפשר לחבר גם ליציאת אוזניות מוגברת, אם מנמיכים את הווליום. לגבי מיקרופון, אותו הדבר: בעיקרון אתה צריך מגבר. יכול להיות שחלק מהמכשירים מסתדרים בלי מגבר, אבל להסיק מכך שה-G3 הו מכשיר דפוק זה ממש לא נכון. אתה צריך לחפש מגבר מיקרופון קומפקטי. אם יש לך ידע באלקטרוניקה, בטח תוכל למצוא מעגל פשוט בגוגל.

פורסם
  • מחבר

כניסת ה-line-in מיועדת לחיבור ק ליציאות line-out של מכשירים אחרים (כמו הווידאו שדיברת עליו), לא לחיבור ליציאות מוגברות (אוזניות). בדרך כלל אפשר לחבר גם ליציאת אוזניות מוגברת, אם מנמיכים את הווליום. לגבי מיקרופון, אותו הדבר: בעיקרון אתה צריך מגבר. יכול להיות שחלק מהמכשירים מסתדרים בלי מגבר, אבל להסיק מכך שה-G3 הו מכשיר דפוק זה ממש לא נכון. אתה צריך לחפש מגבר מיקרופון קומפקטי. אם יש לך ידע באלקטרוניקה, בטח תוכל למצוא מעגל פשוט בגוגל.

אני מעולם לא אמרתי ש-g3 הוא מכשיר דפוק , להיפך ,אם תיבדוק ביסודיות את מה שכתבתי כאן עד כה, אתה תיראה שאני דווקא שיבחתי אותו כנגן מעולה ,אם לא הטוב ביותר בקטגורייה שלו .

אני רק מצביע על חיסרון משמעותי שעלול להפריע מאוד להרבה אנשים , שחשובה להם הפונקצייה של טייפ מנהלים איכותי ,בשילוב אם מיקרופון ניסתר.

זה עדיין לא אומר שהנגן דפוק ,אלא רק שהוא לא מושלם.

אתמול ניסיתי את המיקרופון שלי עם נגן אחר של iriver (דווקא דגם אחר של חבר ,נידמה לי שזה היה מהסידרה 700) ,וגם במיקרה זה לא היתה שום בעייה.

לסיכום ,כול העובדות מצביעות על כך שכניסת ה-line -in ב-g3 , היא פשוט איננה רגישה מספיק כמו ב-פנסוניק הישן שלי או כמו בסידרה של iriver),

אני חושב שאתה כנראה צודק ,והכניסה הנ"ל בנגן הספיציפי הזה אכן ניבנתה ותוכננה על מנת לחבר בינה לבין יציאת אוזניות של מכשירים אחרים (כמו קומפקט דיסק למשל) .אני מעריך שזה אכן בוצע על מנת לא לגרום נזק במיקרה שמישהו יחבר אלייה כבל מיציאת אוזניות כשהיא מכוונת בטעות למקסימום העוצמה.

אבל עדיין , עבורי ואני בטוח ,שעבור עוד הרבה אנשים, הצורך במתאם מיוחד (אני מנחש שזה פשוט רכיב שיש בו יש סוללה חזקה כמו 9v שמגביר את האות שמוציא המיקרופון ) מהווה סירבול מיותר ובעייתי עד מאוד ,היות וידועה הייטב העובדה שכול חיבור נוסף בין המיקרופון למכשיר ההקלטה פוגע מאוד באיכות ההסופית .

דרך אגב ,על מנת להסיר ספק ,שאני משוחד משום מה לטובת ה-iriver ,אני רוצה להבהיר שגם ה-iriver (לפחות אלו שיצא לי לבדוק מהסידרה של ה-700)

מבחינתי ניפסל גם הוא מלשמש כטייפ מנהלים ,מפני שיש בו חיסרון קריטי ומציק מאוד והוא שהמכשיר לא מקודד ישירות ל-mp3 ,אלא לפורמט מיוחד משלו

,ואם אתה רוצה mp3 ,אתה חייב להשתמש בתוכנה המיוחדת של החברה המייצרת על מנת להמיר את הקבצים ל-mp3.

הקיצר ניראה לי שאני אלך על טייפ מנהלים דיגיטלי של חברה שמתמחה בנישה הספיציפית הזאת -חברת diasonic הדגמים המובילים שלה

ddr-5000

בנפח של 256mb.

באמת חבל שלא מצאתי את השילוב המושלם בין נגן mp3 בנפח 1giga יחד עם טייפ מנהלים איכותי שמקודד בצורה ישירה ל-mp3 ,ומאפשר לחבר מיקרופון חיצוני איכותי וניסתר .

אבל זה מה יש .

זהו ,אני יורד לצלול באילת עד סוף השבוע.

תודה על התגובות ,ואם יש לכם מה להגיד על ה-ddr-5000 של diasonic ,תרגשו חופשי להביע את דעתכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים