עבור לתוכן

אשכול הצלילה

Featured Replies

פורסם

שלופ ראיתי בפורום שמדברים על זה בכל מיני אשכולות כאן אז החלטתי לפתוח אשכול צלילה שבוא כל אחד שהתנסה בצלילה ייספר חוויות שהוא עבר ודברים מעניינים למשל אני עשיתי קורס צלילה אחד.

מי שלא צלל שיישאל שאלות גם ויש לי גם שאלה לכל מי שעשה שתי כוכבים!.

זה לא מפחיד לעשות את הצלילת לילה בקורס לכוכב השניי?

והניווט זה קשה?

פורסם

לי יש כוכב אחד,עדיין אסור לי לעשות כוכב שני /=

פורסם

זה לא מפחיד לעשות את הצלילת לילה בקורס לכוכב השניי?

והניווט זה קשה?

צלילת הלילה שלי הייתה לפני שעשיתי הסרת משקפיים בלייזר ולכן היא מסתכמת באור כתום מהבהב שהיה מחובר למיכל של המדריך.

הבאדי בצלילה הזו היה המדריך המאסף של הקבוצה. באמצע הוא "שואל" אותי אם הכל בסדר - אז סימנתי לו שאני לא רואה כלום (בעצם, רק את הפנס ראיתי).

כשסיימנו את הצלילה, כולם התלהבו כי הם ראו מלא זהרונים ופלנקטון זוהר ואפילו צב ים שבשום מצב לא אמורים לראות בלילה. אני לעומת זאת ראיתי אור מהבהב.

היה חרא, אני כנראה לא אצלול שוב בלילה...:)

הניווט זה לא קשה בכלל ומתגלה כמשהו שמאוד חשוב לצלילות חופשיות אחרי שמסיימים את הצלילות עם דייב מאסטר (20 צלילות, 12-14 עושים בקורס). לרוב אתה לא מכיר את האתרים כמו מישהו שצולל למחייתו ובהתחלה אין לך בכלל חוש כיוון מתחת למים. המצפן התגלה כפריט חובה באתרים כאלה (דאה!). למדתי את זה אחרי שצללתי עם אחי באילת - יש לו וותק של משהו כמו 40-50 צלילות יותר ממני אבל בכל זאת נכנסנו ב300 מטר ויצאנו ב500 בגלל טעות בכיוונים שלו. אין כמו לשחות גב חצי קילומטר, אחרי חצי שעה מתחת למים.

פורסם

בצלילה שעשיתי לפני כמה שנים באילת ראיתי דגים נחמדים, אלמוגים, הרבה מלפפוני ים, אבל הכי מאאגניב הייה הקטע שנראתי כמו שויצניגר בחליפת הצלילה :smile1: (שיער קצר, וגוף כמו של מישהו ששחה באקווריום עם הרבה מדוזות עצבניות....)

מישהו מכיר קורסי צלילה בכינרת?

פורסם
  • מחבר

חח לא מכיר בכינרת אני גם עשיתי את הקורס באילת יש לי רק 14 צלילות (עשיתי בקיץ) ואני גר במרכז א אין איפה לצלול בכל מקרה בקורס כוכב אחד אז עשינו פעם אחת צלילת ניווט היינו באמצע שום מקום במים הביאו לנו מצפן ואמרו לנו לעקוב אחרי החיץ וזה ו(וכל אחד עשה לבד זה מים כחולים אז לא רואים טוב והוא הוציא כל אחד לבד אחריי 2 דקות שאחד יוצא) והגענו לחוף אבל זה היה בקטנה באיזה מועדון צלילה באילת עשית?

פורסם

עשיתי כוכב אחד + נייטרוקס לפני חודש. צריך לרדת להשלים לשני כוכבים עכשיו - אבל חברים שלי בוכים שקר...

עשיתי באקווה ספורט באילת, מקום מומלץ ביותר.

לא ציפיתי שיהיה כלכך כיף.

פורסם

חח לא מכיר בכינרת אני גם עשיתי את הקורס באילת יש לי רק 14 צלילות (עשיתי בקיץ) ואני גר במרכז א אין איפה לצלול בכל מקרה בקורס כוכב אחד אז עשינו פעם אחת צלילת ניווט היינו באמצע שום מקום במים הביאו לנו מצפן ואמרו לנו לעקוב אחרי החיץ וזה ו(וכל אחד עשה לבד זה מים כחולים אז לא רואים טוב והוא הוציא כל אחד לבד אחריי 2 דקות שאחד יוצא) והגענו לחוף אבל זה היה בקטנה באיזה מועדון צלילה באילת עשית?

לא עשיתי קורס... סתם צללתי (כמה כבר אפשר לעשות בסופ"ש :smile1:), ואין לי מושג באיזה מועדון זה הייה... כבר עברו כמה שנים...

פורסם

צלילת הלילה שלי הייתה לפני שעשיתי הסרת משקפיים בלייזר ולכן היא מסתכמת באור כתום מהבהב שהיה מחובר למיכל של המדריך.

הבאדי בצלילה הזו היה המדריך המאסף של הקבוצה. באמצע הוא "שואל" אותי אם הכל בסדר - אז סימנתי לו שאני לא רואה כלום (בעצם, רק את הפנס ראיתי).

כשסיימנו את הצלילה, כולם התלהבו כי הם ראו מלא זהרונים ופלנקטון זוהר ואפילו צב ים שבשום מצב לא אמורים לראות בלילה. אני לעומת זאת ראיתי אור מהבהב.

היה חרא, אני כנראה לא אצלול שוב בלילה...:)

רגע, אז העינים שלך עובדות ביום ולא עובדות בלילה?...

בכל מקרה, אם עכשיו העינים שלך בסדר, אני ממליץ לך (ולכולם) בחום לעשות צלילת לילה.

אני עשיתי ביולי השלמה ל-2 כוכבים בספארי צלילה בסיני, והיה פשוט מדהים! צלילת לילה זה אחד הדברים היותר כיפיים שאפשר לעשות - זה פשוט עולם אחר.

לגבי ניווט - לא מסובך במיוחד, למרות שניווט בלילה יכול להיות קצת טריקי למי שלא מנוסה וצולל באתר בפעם הראשונה.

בכל מקרה, גם לי יש סיפור ניווט מצחיק: צללתי עם אבא שלי לסטי"ל באילת. עכשיו, יש שחיה (או יותר נכון צלילה למרחק) די ארוכה לפני שמגיעים לאתר ובדרך חזרה. אז לאתר הגענו כמו שצריך, אבל בדרך חזרה אבא שלי *קצת* התבלבל, ויצא שעלינו איזה 50 מטר מהנקודות פריקה של הנפט... :-X

אחרי זה היינו צריכים לשחות איזה 20 דקות (אם אני זוכר נכון, זה היה מזמן) על הגב עד לנקודת הכניסה למים... :silly:

אבל העיקר שמאז למדנו את הלקח - וכבר הינו איזה 3 פעמים בסטי"ל מאז.

פורסם

רגע, אז העינים שלך עובדות ביום ולא עובדות בלילה?...

עכשיו עובדות. הבעיה לא הייתה הלילה - גם ביום לא ראיתי מי יודע מה - בלי משקפיים מתחת למים זה לא תענוג גדול.

כל כך נהנתי מהצלילות אחרי הניתוח שזה מדהים - פתאום הכל ברור ויפה...:)

פורסם

המים לא קרים בלילה? איך נכנסת?

פורסם

המים לא קרים בלילה? איך נכנסת?

המים ממש לא קרים באמצע אוגוסט - קצת כמו מרק כזה... :o

פורסם

רק צלילה חופשית בינתיים, עד 5 מטר בערך.

פורסם
  • מחבר

אני השמשתי בבלון קטן ואני נשמתי ממש הרבה חח אז נתנו לי בלון גדול וקשה לזוז איתו (מהמועדון צלילה עד למים הייתי צריך לעבור כביש ראשי)

לי היה דיי מפחיד בפעם הראשונה שנכנסתי למים כחולים.. (מי שלא יודע זה המים שלא כל כך רואים טוב ואתה כמעט לא יכול לראות את הקרקע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים