עבור לתוכן

האם כדאי לי להתקין לינוקס?

Featured Replies

פורסם

אם אני אתקין לינוקס,אז כל המחשב שלי ימחק נכון?והאיי סי קיו גם לא יעבוד ועוד.כי אני לא יודע איך זה נראה ממש,אז לא כדאיל להתקין לינוקס או שכן?תודה מראש קמווה שהבנתם אותי.

פורסם

תפנה מקום על ההרדיסק (מקום ריק בלי מחיצה), ותתקין את הלינוקס בנפרד לשם, זאת אומרת שבהפעלה של המחשב תקבל תפריט בחירה לטעון וינדוס או לינוקס.

בלינוקס אתה לא יכול להפעיל את התוכנות של הוינדוס בצורה תקינה\נוחה (יש אמולטורים אבל אני ממש לא ממליץ לעבוד איתם כל-כל הזמן).

אבל יש לך המון קליינטים זהים, ל ICQ למסנג'ר למירק לאימיול להכל יש לך המון המון קליינטים טובים.

גם אם הלינוקס מתאימה לך, וגם אם לא, אני תמיד ממליץ להתקין ולנסות.

חשוב לא להתיאש על ההתחלה כי יש המון שמתקינים ומוחקים למחרת, תנסה בכוח לעבוד עם המערכת לפחות כמה ימים בשביל לעבור את הקושי הראשוני ולהבין את המערכת.

סך הכל אתה נכנס למערכת הפעלה שפועלת בצורה שלא היכרת מעולם, אבל אם אתה אחד שלא מפחד ללמוד דברים (בודק בקבצי HELP ובאינטרנט, ולא שואל כל שניה שאלות מטופשות בלי לבדוק קודם), אז אין שום בעיה.

(אגב כל מה שכתבתי עד עכשיו זה במידה ואתה מתכוון להשתמש בלינוקס קצת יותר לעומק וגם להשתמש בקונסולה, אם אתה מתכוון להצמד רק לסביבה הגראפית אז זה הרבה פחות קריטי כי היום היא ממממממממש ממממממש קרובה לוינדוס בנוחות שלה).

ההמלצה שלי למערכת צבעונית וידידותית היא SUSE,

המערכת שלדעתי הכי קרובה לגירסאות ישנות ואיכותיות, ממש נחמד ללמוד מהם, היא סלקוור.

הפצה פופולרית מאוד ולא ממש מורכבת (אולי לא תאהב אותה כי ממבט ראשוני היא סתמית) זה האובנטו.

ההפצה הכי סנדרטית לטעמי זאת פדורה (המשך של רדהט), מאוד נפוצה קל מאוד למצוא לה עזרה באינטרנט, גם נחמדה מאוד.

את מאנדרק אני לא אוהב, אבל מצד שני הגירסאות האחרונות שהשתמשתי בהם היו מממממממש מזמן אז אין לי מושג מה השתנה עם השנים, שוב אם אתה רוצה הפצה ידידותית וצבעונית יש את ה SUSE.

המון המון בהצלחה.

פורסם

טוב קודם כל הסבר קצר

לינוקס הינה מערכת הפעלה המבוססת על יוניקס,יתרונותיה הם היציבות האמינות הבטיחות ניהול המשאבים,החסרונות חוסר התאימות לתוכניות וינדוס והקושי ההתחלתי שכן רובנו רגילים לסטנדרטים של וינדוס ולכן קצת קשה לעבור למערכת הפעלה אחרת.

עכשיו בנוגע לשאלתך אז לא לא ימחק לך כל המחשב אם לא תחליט לעשות זאת,יש אפשרות לעבוד במחשב אם שני מערכות הפעלה וכך שום דבר לא ימחק לך,וכך גם תוכל למשל לעבור ממערכת למערכת כשיתחשק לך.

כל ההפצות של לינוקס תומכות באפשרות הזאת,לפי דעתי כדי לך לבחור את מנדריבה בשביל ההתחלה ויש הרבה מדריכים עליה ברשת שיקלו עליך את האפשרות הזאת,

על מנת לשמור על כל המידע הקיים במחשב שלך,בשעת ההתקנה כאשר קופץ לך החלון של המיקום שבו תרצה להתקין את לינוקס, ישנה אפשרות לבחור בשטח החופשי של וינדוס.

חוץ מזה ישנם הרבה תחליפים  לתוכניות שמותאמות לעבוד רק בוינדוס למשל אופן אופיס הינו תחליף איכותי לאופיס של מייקרוסופט גיים לאייסיקיו ועוד

הנה עוד אתר נחמד שיעזור לך להתחיל

http://ehad.berlios.de/newsite/index.php?page=15

פורסם
  • מחבר

תקשיבו רגע,אני צריך לינוקס בגלל האקספלויטים.כי כמעט כל האקספלויטים שאני מוצא הם ללינוקס,וכיצד אני מתקין לינוקס?תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

לדעתי חבל על המאמץ,אז לא נראה לי שאני אתקין...

פורסם

אחלה טריפל פוסטינג, תלמד להשתמש ב"עריכה".

אם המטרה של הלינוקס זה אקספלויטים אז באמת שכח מזה, תשיג איזה שלל עם ssh או משהו.

פורסם

לדעתי חבל על המאמץ,אז לא נראה לי שאני אתקין-יש גיסראות ממש פשוטת כמו מנדרייק 10.2 מניסון..

תודה על העזרה.

תקשיבו רגע,אני צריך לינוקס בגלל האקספלויטים.כי כמעט כל האקספלויטים שאני מוצא הם ללינוקס,וכיצד אני מתקין לינוקס?תודה מראש.

3 הודעות ברציפות קרא את חוקי הפורום אוסר לעשות דאבל פוסט שזה 2 הודעות ברציפות שלא נדבר על 3 מה זה בדיוק "טריפול פוס"??

:pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים