עבור לתוכן

חברו את ביתי לחשמל

Featured Replies

פורסם

שני דברים:

1. מה ההבדל בין מוחמד הבדואי למשה המתנחל? למה משה המתנחל שיושב במאחז בלתי חוקי מקבל חיבור חינם מהמדינה לחשמל ומים, מקבל תשתיות ומקבל שמירה צמודה ולמוחמד אסור לקבל את אותן הטבות? אי אפשר שיהיה חוק למגזר אחד וחוק למגזר אחר.

2. הבדואים הם עם נודד שהיה בישראל עוד מקום המדינה אך לא ביישובי קבע. אתה לא יכול לבוא ולסלק אותם רק כי הם נדדו ולא התיישבו במקום אחד. אם המדינה הייתה משכילה להקים להם יישובים נורמליים תאמין לי שהם היו מתיישבים שם בלי שום בעיות וכל הבניה הבלתי חוקית הייתה נעלמת.

פורסם

1. הוא לא מקבל, יא דמגוג עקשן וחסר שכל שכמותך. הוא לא. תוציא לך את זה כבר מהראש.

2. בן כמה אתה, 12? או שאתה סתם לא מחובר לעולם? אתה לא יודע שאין סוף פעמים הכריחו את הבדואים לעבור לבתים נורמליים, אבל הם מתעקשים להמשיך לחיות באוהלים? וזה שהם "עם נודד" זה ממש לא מעניין אותי. שיבנו את הנחלה שלהם על-פי חוק, או שלא יצפו לקבל כלום מהמדינה שהם עברו על החוקים שלה - וזה גם ככה עדיין ישאר ביזיון, שלא הורסים להם את מה שהם בנו בניגוד לחוק. ראית לפני כמה ימים את בית התמחוי ההוא שהרסו בת"א כי הוא נבנה ללא היתר בניה? למה אותו הרסו ואת הבתים שלהם לא?

פורסם

1. הבדל קטן - את המתנחלים המדינה שלחה. את הבדואים לא.

לגבי מאחזים בלתי חוקיים וחוות של כבש וכלב למיניהן - אין שום הבדל. להרוס אותן, כמו שצריך להרוס את ה"מאחזים" של הבדואים.

2. חמודי, בוא נגלה לך משהו. המדינה כן ניסתה להציע לבדואים ישובי קבע. על רהט שמעת? הם פשוט לא רצו - העדיפו להשאר במדבר עם הצאן והמרעה. עכשיו, הכל טוב ויפה, אבל הם לא באמת יכולים לצפות שהם ינדדו להם איפה שהם רוצים, ואם הם יחליטו להתיישב איפה שהוא, המדינה תהיה מחויבת לספק להם תשתיות, נכון?

אין לי בעיה עם הבדואים כעם נודדים (האמת, יש לי בעיה, אפילו כמה, אבל זה מסיבות אחרות לגמרי שלא קשורות לת'רד הזה) - כל עוד הם באמת עם נודד שלא חי בישובי קבע. אבל תסכים איתי שהמדינה לא יכולה לספק חשמל, מים ודרכי גישה למאהלים למיניהם... הם רוצים להתיישב במקום אחד? אהלן וסהלן, בשביל זה יש תכניות ישובים, תכניות מתאר ועוד. הם רוצים לנדוד? וואלה, בכיף. אבל שלא יצפו לדברים בלתי הגיוניים בעליל, ושלא יעברו על החוק.

(התגובה מתייחסת ל"תמיד מחייך")

פורסם

1. הוא לא מקבל, יא דמגוג עקשן וחסר שכל שכמותך. הוא לא. תוציא לך את זה כבר מהראש.

2. בן כמה אתה, 12? או שאתה סתם לא מחובר לעולם? אתה לא יודע שאין סוף פעמים הכריחו את הבדואים לעבור לבתים נורמליים, אבל הם מתעקשים להמשיך לחיות באוהלים? וזה שהם "עם נודד" זה ממש לא מעניין אותי. שיבנו את הנחלה שלהם על-פי חוק, או שלא יצפו לקבל כלום מהמדינה שהם עברו על החוקים שלה - וזה גם ככה עדיין ישאר ביזיון, שלא הורסים להם את מה שהם בנו בניגוד לחוק. ראית לפני כמה ימים את בית התמחוי ההוא שהרסו בת"א כי הוא נבנה ללא היתר בניה? למה אותו הרסו ואת הבתים שלהם לא?

1. למה אתה דוחף לפה את הדעה הפוליטית שלך? יש הרבה מתנחלים במאחזים בלתי חוקיים שכן קיבלו חיבורים ותשתיות על חשבון המדינה. המדינה בעצמה הצהירה על כך בדו"ח ששון!!! אני לא מבין למה אתה ממשיך להתעקש...

בתחילת השבוע נחשף, כי בנייתן של תשע וילות חדשות במאחז הלא חוקי עמונה
המאחז "עמונה" הוקם על גבעה מזרחית לעפרה ב-1995. כיום מוצבים בו 53 קרוואנים, שבהם מתגוררות 25 משפחות. בדו"ח שחיברה עו"ד ששון נקבע שהמאחז הוקם על קרקע פלסטינית פרטית, ושמשרד הבינוי והשיכון מימן את הקמת התשתיות שבו בסכום של 2.1 מיליון שקל. זאת, בלא אישור של הממשלה או שר הביטחון להקמתו, ובלא שגוף ממשלתי או ציבורי כלשהו הקצה לו קרקעות.

http://news.walla.co.il/?w=//741983

2. ראית פעם את רהט? את שגב-שלום? את לקייה? את ערערה? תפתח כבר את העיניים שלך ותראה איזה יישובי זבל הציעו לבדואים לעומת מגזרים אחרים. הנה קצת על רהט:

לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2001, העיר מדורגת בדרוג חברתי-כלכלי נמוך (1 מתוך 10). אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת 2000 היה 54.7 אחוז. השכר הממוצע של השכירים בשנת 2000 היה 3,008 ש"ח (ממוצע ארצי: 6,835 ש"ח).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%94%D7%98

המצב דומה ביישובים בדואים אחרים.

2. חמודי, בוא נגלה לך משהו. המדינה כן ניסתה להציע לבדואים ישובי קבע. על רהט שמעת? הם פשוט לא רצו - העדיפו להשאר במדבר עם הצאן והמרעה. עכשיו, הכל טוב ויפה, אבל הם לא באמת יכולים לצפות שהם ינדדו להם איפה שהם רוצים, ואם הם יחליטו להתיישב איפה שהוא, המדינה תהיה מחויבת לספק להם תשתיות, נכון?

אין לי בעיה עם הבדואים כעם נודדים (האמת, יש לי בעיה, אפילו כמה, אבל זה מסיבות אחרות לגמרי שלא קשורות לת'רד הזה) - כל עוד הם באמת עם נודד שלא חי בישובי קבע. אבל תסכים איתי שהמדינה לא יכולה לספק חשמל, מים ודרכי גישה למאהלים למיניהם... הם רוצים להתיישב במקום אחד? אהלן וסהלן, בשביל זה יש תכניות ישובים, תכניות מתאר ועוד. הם רוצים לנדוד? וואלה, בכיף. אבל שלא יצפו לדברים בלתי הגיוניים בעליל, ושלא יעברו על החוק.

(התגובה מתייחסת ל"תמיד מחייך")

גם אני הייתי מעדיף שהם יישבו בישובי קבע, מחוברים לחשמל ומים. הבעיה היא שהמדינה מציעה להם יישובים גרועים במיוחד.

פורסם

רק חבל גם שהבדואים רק גונבים וגונבים , בבאר שבע כל יום ממוצע יש פריצה , הם עוברים על החוק ולא שמים על אף אחד , כבר 8 פעם שהם פרצו לעסק של אבא

שלי וכל יום אני והוא צריכים לקום ב3-4 בבוקר לבדוק במחשב במצלמות שהכל בסדר אם יש אזעקה אנחנו קופצים לשם, על כל נזק שהם עושים לנו אנחנו מורידים 5 אלף , אח"כ החוקרי ביטוח

הזבלים האלה באים ושואלים אם אנחנו מוכנים להבדק במכונת אמת , ואז אנחנו מתעצבנים עליהם אבל יוצאים מזה , ומקבלים מה שמגיע לנו.

הם עושים המון אבל המון צרות.

אין לי שום בעיה עם בדואים ואני לא גזען , אבל התופעת פריצה שלהם הופכת להיות משהו מיוחד וקבוע , והמשטרה הזבל הזאת הולכת לרשום דוחות לאנשים

שחונים בחנייה של נכים , במקום ללכת ולעצור את הגנבים האלה.

יש לי אפילו כמה חברים בדואים שאני מכיר ואנחנו מסתדרים אחלה , אבל הרוב שמיבניהם פשוט עובר על החוק כמו לא יודע מה.

מה שחמוד אצל המשטרה , כל פעם שאני רואה ניידת שאני נוהג בכביש , שוטר מדבר בטלפון באמצע שהוא נוהג.

פורסם

2. ראית פעם את רהט? את שגב-שלום? את לקייה? את ערערה? תפתח כבר את העיניים שלך ותראה איזה יישובי זבל הציעו לבדואים לעומת מגזרים אחרים. הנה קצת על רהט:

גם אני הייתי מעדיף שהם יישבו בישובי קבע, מחוברים לחשמל ומים. הבעיה היא שהמדינה מציעה להם יישובים גרועים במיוחד.

ישובי זבל?

איפה אתה חי?

זה ישובים שהוקמו בשביל לשכן בהם בדואים...

ולגבי הנתונים שהבאת - אני לא יודע בדיוק, ויכול להיות שפה אני טועה, אבל זה לא נראה לי שונה מדי מנתונים של ירוחם, דימונה או עירות פיתוח אחרות.

פורסם

אכן הם הוקמו כדי לשכן בהם אך הם ברמה נמוכה יותר מאשר ישובים אחרים במדינת ישראל (אפשר לקחת דוגמא ערים יחסית כמו מודיעין ושוהם, להשוות אותם לעיירות שהוקמו לבדואים ולראות הבדלים די גדולים). כמו כן הבדואים לא היו שותפים בתכנון רוב היישובים ולכן רבים מהם לא מוכנים לעבור לשם. ירוחם ועיירות פיתוח גם כן במצב לא טוב. הדוגמא הפשוטה ביותר תהיה אם נשאל אותך האם תהיה מוכן לגור בירוחם, דימונה או רהט במקום בגבעתיים או ר"ג וזאת כאשר מובטח לך מקום תעסוקה. רוב האנשים יגידו לא וזה רק מראה לך עד כמה המדינה משקיעה בדרום, בבדואים וביהודים כאחד. אני גם לא אתפלא אם נשמע על מקרה של אדם שנזקק למשהו במיוחד בעיר יהודית בנגב ולא יקבל זאת בגלל אוזלת ידה של המדינה.

פורסם

סליחה שאני מתערב אבל כל בית בשוהם עולה איזה חצי מיליון דולר (אני יודע ההורים שלי עדיין משלמים על זה וימשיכו לשלם עוד איזה 20 שנה..) אתה לא יכול להביא להם בחינם (או אפילו בכמעט חינם) לישוב שלם בתים בשווי של חצי מיליון דולךר כל אחד... רהט זה כנראה הרבה יותר מידי עלוב אבל אי אפשר להקים ישוב ברמה גבוהה כזו בחינם...

פורסם

לא ביקשתי שיקימו להם יישובים ברמה של שוהם ומודיעין אבל מצד שני אני לא רוצה יישובים ברמה פלשתינאית כמו עיירות הפיתוח ועיירות הבדואים.

פורסם

אכן הם הוקמו כדי לשכן בהם אך הם ברמה נמוכה יותר מאשר ישובים אחרים במדינת ישראל (אפשר לקחת דוגמא ערים יחסית כמו מודיעין ושוהם, להשוות אותם לעיירות שהוקמו לבדואים ולראות הבדלים די גדולים). כמו כן הבדואים לא היו שותפים בתכנון רוב היישובים ולכן רבים מהם לא מוכנים לעבור לשם. ירוחם ועיירות פיתוח גם כן במצב לא טוב. הדוגמא הפשוטה ביותר תהיה אם נשאל אותך האם תהיה מוכן לגור בירוחם, דימונה או רהט במקום בגבעתיים או ר"ג וזאת כאשר מובטח לך מקום תעסוקה. רוב האנשים יגידו לא וזה רק מראה לך עד כמה המדינה משקיעה בדרום, בבדואים וביהודים כאחד. אני גם לא אתפלא אם נשמע על מקרה של אדם שנזקק למשהו במיוחד בעיר יהודית בנגב ולא יקבל זאת בגלל אוזלת ידה של המדינה.

הציעו להם משהו טוב יותר ממה שיש להם עכשיו(בניגוד להשוואה הגרועה שלך). אם אתה גר בת"א והיו מציעים לך לעבור להרצליה פיתוח בגלל מניעים כלכליים ברור שהיית מסכים. לעומת זאת, אם היו מציעים לך לעבור לעיר אחרת שהזכרת למעלה כדוגמא רעה לערים לא היית מסכים. הגיוני מאוד. כנ"ל עבור מה שרשמת למעלה. עכשיו אתה טוען שגם הציעו להם עבודה. מה יותר טוב, גם עבודה חדשה(שאין להם) וגם בית חדש, או להישאר איפה שהם היום ללא עבודה?

חוץ מזה טענת שהבדואים לא היו שותפים בתכנון הישובים, ועכשיו אני שואל- את מי זה מעניין אם המטבח נמצא בצד הדרומי או הצפוני של הבית, או אם החצר בית הספר שלהם יהייו סככות בצבע ירוק אם לבן?

פורסם

גם התנחלויות הן לא חוקיות ובכל זאת הן מקבלות חיבורי חשמל ומים על חשבון המדינה למרות שהן בכלל מחוץ לגבולות המדינה. איך בדיוק אתה מצפה מאותם עניים לתכנן לעתיד אם אין להם חינוך ראוי ואין שום הסברה בקרב אותן אוכלוסיות כדי למנוע ריבוי ילדים. מעניין גם איך תגיב אם תצטרך תרופה והתרופה שלך תעלה כמה עשרות אלפים. אתה הרי תרצה שיממנו לך אותה - הם פשוט יגידו לך שהתרופה מחוץ לסל התרופות וזה לא חוקי מצידם לסבסד לך אותה.

אני מסכים אם מה שאמרת בתחתית התגובה...

ההתיחסות להתנחלויות אבל לא הייתה במקום, לא חוקית? אזרחים באריאל משלמים כמוך על חיבורי מים ... ולהם מגיע בדיוק כמוך אז תפסיק לבלבל בביצים ותתן דוגמאות לעניין, ההתיישבות בה לא חוקית? תבדוק שוב ותגיד לי

פורסם

יש התנחלויות חוקיות אבל אני דיברתי על הלא חוקיות ונתתי כדוגמא את עמונה:

המאחז "עמונה" הוקם על גבעה מזרחית לעפרה ב-1995. כיום מוצבים בו 53 קרוואנים, שבהם מתגוררות 25 משפחות. בדו"ח שחיברה עו"ד ששון נקבע שהמאחז הוקם על קרקע פלסטינית פרטית, ושמשרד הבינוי והשיכון מימן את הקמת התשתיות שבו בסכום של 2.1 מיליון שקל. זאת, בלא אישור של הממשלה או שר הביטחון להקמתו, ובלא שגוף ממשלתי או ציבורי כלשהו הקצה לו קרקעות.

http://news.walla.co.il/?w=//741983

פורסם

תכתוב מאחז ולא התנחלות... זה 2 עולמות שונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים