עבור לתוכן

באיזו ספקית לבחור?

Featured Replies

פורסם

כרגע אני בבזק 2MB

אני ברשת (עם עוד 2 מחשבים)

ואני משחק הרבה במשחקי רשת..

לאיזו ספקית יש הכי פחות בעיות עם מהירות בשרתים מחו"ל?

פורסם

בזק בינלאומי - השטן, אין להתחבר אליה. מהירות זוועה וניתוקים.

נטוויזן - תמיכה טובה לפי אחרים בפורום ומהירות ממוצעת.

012- תמיכה של עולים חדשים מבוגרים שלא מבינים כלום חוץ ממה שכתוב להם, מהירות טובה יחסית.

אינטרנט זהב - עוזר השטן, בעלת מהירות מביישת ומחירים גבוהים.

אקטקום - תמיכה מעולה (של חברות) , IP סטטי, ומהירות מעולה במיוחד בשעות הערב (בגלל שהחברה מספקת אינטרנט בעיקר לעסקים. וכידוע עסקים לא עובדים בלילה לרוב) - למרות שלא בדקתי את זה.

ברק - המהירות הטובה ביותר עם תמיכה טובה. זאת הספקית הטובה בישראל.

פורסם

ברק.

פורסם
  • מחבר

אבא שלי עובד בחברה כלשהי.. ויש להם אינטרנט מאקטקום.. ואפשר לקנות אותו (2MB ב39 לחודש למשך כל השנה)

אז מה עדיף יותר..

ברק או אקטקום?

פורסם

קשה להגיד.

מי שסיפר לי על אקטקום היה מתכנת מהמשפחה שלי שהכיר את הבת של בעל החברה ככה שהוא היה קצת משוחד.

אבל נראה לי שהתאוריה שלו לגבי העסקים תקפה.

והאי פיי הסטטי זה טוב רק אם אתה צריך את זה, אם לא זה סיכון אבטחה (למרות שאפשר לבקש מהם לתת לך איי פי דינמי).

בכל מקרה המחיר ממש טוב, ולמרות שאני אישית שונא להתחייב לשנה כי בסופו של דבר זה יוצא יקר יותר או דפוק יותר, המחיר פה ממש טוב.

שיקול שלך.

פורסם

תוכל להסביר לי בדיוק מה סיכון אבטחה בIP קבוע?

פורסם

אני אסביר, לא בגלל שאני מחבב אותך, אלא בגלל שמנהל פורום אינטרנט צריך לדעת דבר או שניים על אינטרנט.

IP סטטית היא כתובת IP שלא משתנה מחיבור להתנתקות. זה טוב, בגלל שאם רוצים להתחבר למחשב ממחשב אחר, לא צריך להתקשר למישהו בבית כדי שיבדוק את האיי פי אלא פשוט מקישים את הכתובת (שזוכרים בעל פה בגלל שהיא לא משתנה).

הבעיה עם זה היא, שמישהו יכול לעקוב אחריך במשך זמן רב הרבה יותר, בגלל שכל פעם שתתחבר לאינטרנט הוא פשוט יקיש את האיי פי שלך ויצותת, ואין צורך להתקין תוכנה במחשב של הקרובן כדי שתגיד לו מה האיי פי.

ושיניתי את ההודעה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני אסביר, לא בגלל שאני מחבב אותך, אלא בגלל שמנהל פורום אינטרנט צריך לדעת דבר או שניים על אינטרנט.

IP סטטית היא כתובת IP שלא משתנה מחיבור להתנתקות. זה טוב, בגלל שאם רוצים להתחבר למחשב ממחשב אחר, לא צריך להתקשר למישהו בבית כדי שיבדוק את האיי פי אלא פשוט מקישים את הכתובת (שזוכרים בעל פה בגלל שהיא לא משתנה).

הבעיה עם זה היא, שמישהו יכול לעקוב אחריך במשך זמן רב הרבה יותר, בגלל שכל פעם שתתחבר לאינטרנט הוא פשוט יקיש את האיי פי שלך ויצותת, ואין צורך להתקין תוכנה במחשב של הקרובן כדי שתגיד לו מה האיי פי.

ושיניתי את ההודעה.

דבר ראשון אדון נכבד, דברים ששכחתי בנושא האינטרנט, אתה לא תדע לעולם והטון שלך לא במקום. דבר שני, מה שאמרת זה פשוט טיפשי. כי אם מישהו יכול לגלות את הIP הקבוע שלך, הוא יכול גם לגלות IP משתנה שלך, ובשני המקרים, FIREWALL סביר יפתור את הבעייה. אז לפני שאתה סתם זורק שטויות ששמעת מאיזה חבר שלך, תוודא שמה שאתה אומר הוא נכון.

פורסם

ווידאתי פעמים רבות.

ומצטער על הטון והתוקפנות, הייתי במצב רוח רע בגלל שאחד המנהלים קרא לי אידיוט :-\ :'( :'(

הקטע הוא שאם מישהו מגלה לי את האיי פי יש לו למשל שעה וחצי לפרוץ לי למחשב עד שאני אתנתק ואתחבר שוב למחרת למשל.

ואם מישהו מגלה את האיי פי הסטטי שלי, אז יש לו הרבה יותר זמן לפרוץ לי למחשב (כל פעם שאני מתחבר לאינטרנט).

ונכון שפיירוול יכול לפתור את הבעיה, אבל פיירוול זה לא חומה מבטון, ותמיד יש דרך עקיפה שלפעמים היא נורא פשוטה.

אם אין צורך באיי פי סטטי אז לא צריך להתקין אחת.

פורסם

אם מישהו יכול לגלות את הIP הקבוע שלך, הוא יכול גם לגלות IP משתנה שלך, ובשני המקרים, FIREWALL סביר יפתור את הבעייה.

ברוב המקרים, אייפי משתנה (ומכאן גם התקפות על IP משתנה) נעשות בצורה רנדומלית - מישהו סורק כתובות עד שהוא מוצא קורבן - במקרה כזה לנסות ולמצוא פרצה זה בחלון זמן של החיבור (כלומר עד שבעל הIP משתנה) ומרגע שאבד הIP צריך למצוא את הפרצה מחדש (כי יתכן וזה מישהו אחר עם הגנה אחרת).

אם למישהו יש IP קבוע, יותר קל להתקיף אותו בצורה סדרתית (אם נניח שמה שרצה התוקף לעשות והוא מעוניין מאיזשהי סיבה עלומה דווקא במחשב שלך) ולמצוא פרצה לאורך זמן. מרגע שפרצה כזו נמצאת, המחשב פרוץ עד שבעל המחשב מגלה את זה או עד שלפורץ נמאס. הפורץ לא צריך לחפש פריצה כל פעם מחדש - הוא את העבודה שלו עשה.

בכל מקרה, אין ספק שחייבים בכל מקרה פיירוול ברמת המחשב\ראוטר (ולמיטב ידיעתי, רוב הראוטרים היום יודעים לפחות לא לענות לפינגים מהאינטרנט ויש להם פיירוול ברמה זו או אחרת).

אה, וכדי לא לנצל"ש, אני משתמש באינטרנט זנב אצל ההורים ונטוויז'ן בבית שלי. אני לא מרוצה משניהם ושוקל לעבור לברק כשתיגמר לי ההתחייבות (ההורים שלי לא רצו לעבור כי הם אשכרה משתמשים בכתוב דוא"ל שיש להם מאינטרנט גנב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים