עבור לתוכן

איך אפשר להתחמק משירות בצבא??

Featured Replies

פורסם

אם אין לו מוטיבציה, שיהיה עובד רס"ר או מאבטח מתקנים, או כל תפקיד אחר שמתאים לקב"ן-יסט כמוהו, אבל שיתרום את ה-3 שנים למדינה.

לא כל התפקידים תורמים.

יש כאלה שסתם מחזיקים אותם בצבא ל3 שנים.

• תגובות 47
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה המחבוש יש לי עוד זמן עד הצבא אך בכול זאת מה זה אומר??

כלא צבאי.

פורסם

לא כל התפקידים תורמים.

יש כאלה שסתם מחזיקים אותם בצבא ל3 שנים.

בגדול נכון, אבל עדיין צריך לגייס את כ-ו-ל-ם !

פורסם

אם אין לו מוטיבציה, שיהיה עובד רס"ר או מאבטח מתקנים, או כל תפקיד אחר שמתאים לקב"ן-יסט כמוהו, אבל שיתרום את ה-3 שנים למדינה.

בגדול זה תורם גם לעצמו

אישית אני לעבודה לא הייתי מקבל משתמט

זה מצביע על זה שהבנאדם לא מוכן להשקיע בכל דבר שלא תואם לרוח שלו

בעבודה לא צריך אנשים שעושים מה שבא להם מתי שבא להם

פורסם

תאכל אבק של סיגריות.

פורסם

חסר אנשים בצבא? תעשו לי טובה. הצבא סובל מעודף כ"א, לפחות בעורף. חיילים שאין מה לעשות איתם, מש"קי ממטרות אעלק. בבסיס שלי שהיו בו אולי 150 חיילים ועוד 100 אזרחים עובדי צה"ל, היו כ-10 עובדי רס"ר. הם לא היו עושים כלום כל השבוע חוץ מלשבת בחדר כושר או להציק לפקידות כל היום. הכי מצחיק היה הדוור בבסיס. חייל שבא ב-8 בבוקר והולך ב-10 גג, אחרי שהוא מסיים לחלק את כל המכתבים.

פורסם

לגייס את כולם זה לא ממש חכם (אם כי זה מה שהצבא הולך עכשיו כרגע)... לגייס את מי שמתאים ולאן שצריך (גם משו שלא ממש קורה עכשיו ולא קרה עד היום, אבל ניחא..)

הצבא מגייס עכשיו כל משאב אנושי אפשרי (עבריינים, פטוריסטים...), טעות חמורה שתוצאותיה נראות החל מהתקופה הנוכחית, אל תוך סוף העשור.

הצבא הזה לא ישרוד את המלחמה הגדולה הבאה (ואני אופטימי).

פורסם

חסר אנשים בצבא? תעשו לי טובה. הצבא סובל מעודף כ"א, לפחות בעורף. חיילים שאין מה לעשות איתם, מש"קי ממטרות אעלק. בבסיס שלי שהיו בו אולי 150 חיילים ועוד 100 אזרחים עובדי צה"ל, היו כ-10 עובדי רס"ר. הם לא היו עושים כלום כל השבוע חוץ מלשבת בחדר כושר או להציק לפקידות כל היום. הכי מצחיק היה הדוור בבסיס. חייל שבא ב-8 בבוקר והולך ב-10 גג, אחרי שהוא מסיים לחלק את כל המכתבים.

הדוור נשמע כמו תפקיד בן ז*נה. ;)

פורסם

אתה רוצה להשתחרר מהצבא ? תכין את עצמך להרבה דם יזע ודמעות - הדרך הכי טובה כמובן זה קב"ן ורצון להתאבד, אם אתה מוכן לספוג את ה21 נפשי כמובן.

פורסם

לגייס את כולם זה לא ממש חכם (אם כי זה מה שהצבא הולך עכשיו כרגע)... לגייס את מי שמתאים ולאן שצריך (גם משו שלא ממש קורה עכשיו ולא קרה עד היום, אבל ניחא..)

הצבא מגייס עכשיו כל משאב אנושי אפשרי (עבריינים, פטוריסטים...), טעות חמורה שתוצאותיה נראות החל מהתקופה הנוכחית, אל תוך סוף העשור.

הצבא הזה לא ישרוד את המלחמה הגדולה הבאה (ואני אופטימי).

במדינה דמוקראתית צריך להיות שיוויון זכויות וחובות, אחת החובות זה שירות בצה"ל, אם תחליט לגייס רק מחצית מאנשים - תפגע בעקרון הדמוקרתיה.

גם ככה דתיים וערבים אינם תורמים 3 שנים למדינה בשום צורה ודורשים שיוויון זכויות.

פורסם

נשים עושות שנתיים שירות.

גברים עושים שלוש.

זו כבר פגיעה בדמוקרטיה... לפי דבריך.

צבא חכם לא צריך להתנהל בצורה כזאת, עם כל הכבוד. כמות היא לא זו שתחרוץ את הגורל בשעת מלחמה.

פורסם

תגיד, אתה מכיר את המשפט "טוב למות בעד ארצינו" ?

לא, למה שנראה לי שאתה לא כל כך מבין את העניין של להשתמט מהצבא.

בגלל אנשים כמוך נהרסת המדינה.

אין לך שום סיבה להשתמט מהצבא. אין לך סיבה מוצדקת להשתמט.

או יותר נכון - מי יהיה צריך אותך? אם אתה בוגד, אתה רק תעשה צרות.

עדיף שתשב בבית.

צריך ללכת לצבא עם כל הקשאים שיש.  :nono:

ולפעמים הצבא אפילו מתאים את הידע שלך לכל מיני מטרות.

למשל, אם אתה מעולה במחשבים (מה שנראה לי שאתה לא - אבל אתה בכל זאת כאן), תוכל ליהיות בחייל מודיעין.

אז עשה טובה,

אני במקומך לא הייתי מוציא את זה מהפה.

והמלצה שלי - לא הייתי אפילו חושב על זה בראש.

בסדר אחשלי גוור-גוור?111

פורסם

במדינה דמוקראתית צריך להיות שיוויון זכויות וחובות, אחת החובות זה שירות בצה"ל, אם תחליט לגייס רק מחצית מאנשים - תפגע בעקרון הדמוקרתיה.

גם ככה דתיים וערבים אינם תורמים 3 שנים למדינה בשום צורה ודורשים שיוויון זכויות.

הצבא היה צריך מזמן לעבור לצבא שכיר - קטן ומקצועי.

פורסם

הצבא היה צריך מזמן לעבור לצבא שכיר - קטן ומקצועי.

זה לא נושא הדיון.

או שמגייסים את כולם לשירות חובה או שלא מכריחים אף אחד לשרת.

אבל לא יתכן מצב צה"ל יחליט את מי יגייס ואת מי לא יגייס, זה יצור חוסר שיוויון בחברה.

פורסם

גם לדעתי צבא מקצועי הרבה יותר יעיל,

תחשבו שאם סתם לדוגמא יהיו שליש ממספר החיילים כיום, זה אומר שכר משולש לשאר, ואפילו יותר, מפני שהרבה דברים אחרים גם מתקצצים בשתי שליש, אוכל, תחמושת לאימונים, ועוד הרבה דברים.

בקיצר לא חסרים אנשים שרוצים להתגייס, ואם השכר גבוהה יותר והתנאים טובים יותר, אז בכלל תהיה הרבה יותר מוטיבציה לאנשים = צבא יותר יעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים