עבור לתוכן

החלטתי שנמאס לי מהפרש המחירים בין ישראל לארה"ב - מפרט מארה"ב: 1200$!

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

כבר הרבה זמן אני רוצה לשדרג את המחשב "המצ'וקמק" שלי (בגרשיים כי בכ"ז יש הרבה אנשים שישמחו למחשב שכזה), ראו מפרט.

ראיתי שהחלקים שעליהם שמתי את עיני עולים בארץ הקודש באיזור ה-10,000 ש"ח, סכום (לדעתי) מגוכך לכל הדעות, אז פניתי לאופציה האחרת: NEWEGG! =]

לקיצור העניין, ללא צורך במשלוח בינלאומי, וביחד עם כרטיס אשראי אמריקאי, אני הולך להזמין את החלקים הבאים (אתם מוזמנים לתת ביקורת, בבקשה!):

מעבד:

AMD Athlon 64 X2 3800+

$322.00

---------------------------------

לוח אם:

DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR

172.00$

ד"א, יש בחנות עוד לוח שהוא אותו הדגם, רק בלי ה-UT, והוא עולה כעשרים דולר יותר. מישהו יודע מה ההבדל?

זכרון:

CORSAIR XMS 2GB (2X1024) TWINX2048-3200

206.00$

כרטיס מסך:

Leadtek WinFast PX7800GT Extreme

395.00$

בחרתי אותו דווקא, כי אהבתי את הבאנדל...

ספק-כח:

AeroCool Turbine Power ATX12V 550W

106.00$

אני יודע שהרבה מכם יחשבו שהייתי צריך ללכת על ספק של ANTEC או Enermax, אבל ספק זה עולה בערך אותו הדבר כמו המקבילים מבית החברות המובילות, הוא יפהפה, מודולרי (חשוב לי), כבר עם סליבינג, יש לו 2 (!) ריילים של +12V, ולפי ביקורות מקיפות שראיתי, הוא מחזיק בעומס אף יותר טוב מ-OCZ PowerStrem 520W!

קירור למעבד:

Thermaltake CL-P0114 120mm "Big Typhoon"

65.99$

החלטתי לפנק את המעבד החדש שלי =]

---------------------------------------------------------------

סה"כ:

1266$ (5697 ש"ח)

דיסקים קשיחים כבר יש לי (ראו מפרט), כנ"ל מארז כרטיס קול איכותי, רמקולים, מסך וכל שאר הפיצ'יפקעס שצריך..

נו, מה אומרים?

יש רעיויות לשיפור?

פורסם

הספק זבל, תחליף למשהו נורמלי.

ב-199$ יש את גרסת ה-Expert של הלוח, שזו גרסה מעודכנת עם כל מיני שיפורים

פורסם
  • מחבר

זבל?

לא הייתי אומר זבל.

בהתחלה שקלתי לקחת איזה Enermax, אבל קראתי ביקורות על הספק הזה ומאוד מאוד אהבתי.

מה בדיוק השיפורים ב-EXPERT? שווים 30$?

פורסם

שלום desheh.

ההבדל בלוח האם ששאלת הוא שגירסת ה- UT פשוט שונה בבאנדל שמגיע איתה, יותר מצומצם:

1. אין פאנל "5.25 עם לדים שמחווים על תקלות בסיסיות אפשריות בעת ה- POST של המחשב.

2. אין מנשא מגניב למארז המחשב.

3. אין כבלים מעוגלים לכול החלקים במחשב (IDE ו- Floppy)

4. אין ערכת Sleeving קטנה

וזהו בגדול... אם אני לא טועה.

שווה את ההפרש של ה- 10$ מן הסתם בשביל כל זה.

דרך אגב איש יקר, שווה לך מאוד להמתין לזמינות של ה- SLI-DR Expert שיגיע ל- NewEgg בקרוב (ל- Monarch כבר יש אותו בגדול..)

ה- Expert אומנם לא מגיע עם כל הבאנדל הזה (הבאנדל שלו מקביל ל- UT SLI-DR המקורי) אבל יש לו שיפורים מדהימים לאוברקלוק ויציבות - אם זה בכלל מה שאתה מחפש, אם לא אז לך על ה- SLI-DR).

בהצלחה ותתחדש.

שמוליק

פורסם

נשמע אחלה, לגבי הספק באמת שאני לא יודע, ו2 ריילים לא צריך כל כך להתלהב כי כל ספק במחיר הזה בא עם 2  :P , אבל נשמע טוב

פורסם

הספק לא זבל.

טובים יותר יש, אך זה בסדר גמור (לפי גוגל).

פורסם

זבל?

כן, זבל.

פורסם
  • מחבר

שלום desheh.

דרך אגב איש יקר, שווה לך מאוד להמתין לזמינות של ה- SLI-DR Expert שיגיע ל- NewEgg בקרוב (ל- Monarch כבר יש אותו בגדול..)

ה- Expert אומנם לא מגיע עם כל הבאנדל הזה (הבאנדל שלו מקביל ל- UT SLI-DR המקורי) אבל יש לו שיפורים מדהימים לאוברקלוק ויציבות - אם זה בכלל מה שאתה מחפש, אם לא אז לך על ה- SLI-DR).

שמוליק

הכוונה לזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E16813136166

?

אם כן, אתה טוען שכדאי..?

פורסם

זבל?

לא הייתי אומר זבל.

בהתחלה שקלתי לקחת איזה Enermax, אבל קראתי ביקורות על הספק הזה ומאוד מאוד אהבתי.

מה בדיוק השיפורים ב-EXPERT? שווים 30$?

השיפורים ב- Expert בגדול אם לא בא לך לקרוא ביקורות הם:

1. עברו ל- Phase 4 באספקת הזרם למעבד והזכרונות במקום Phase 3. מה שזה אומר בגדול - שאתה מקבל זרם הרבה יותר נקי למעבד ובעיקר לזכרונות אם אתה עולה בוולטים מעל ל- 3.2 לזכרוונות. מה שעד היום היה אפשרי עם ה- SLI-DR (עד 4.0V !!!) אבל היית מקבל זרם לא יציב ממש.. בכול מקרה זה לא ממש קריטי עבורך כי הזכרונות שלך לא יגיעו לכאלו וולטאג'ים.

2. שונה המיקום של המעבד והזכרונות - הרבה יותר חכם לדעתי. המעבד עכשיו יותר רחוק מהיציאות האחוריות בלוח, והזכרונות יותר קרובים ליציאות האחוריות.

מה שזה נותן זה שהקירור של המעבד (למשל Zalman 9500) שנושב אחרונית - יעזור להעביר את החום של הזכרונות ישר את פתח האיוורור האחורי במארז, ומה שהמאוורר של המעבד לא יצליח לעשות, המאוורר של הספק שיושב בדיוק מעל הזכרונות עכשיו - יעשה.

3. ביטלו את הצורך בג'ימפור הלוח בעת מעבר מ- SLI ל- Single Video... לא ממש קריטי אבל נחמד ויש ביקורות על לוחות אחרים שמצאו שביטול סט הג'מפרים הזה מביא לעיתים לעוד ביצועים של אוברקלוק על כרטיסי הוידאו ב- SLI (לא ב- Single Video).

זה בגדול, מקווה שעוזר לך.

שמוליק.

פורסם

הכוונה לזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E16813136166

?

אם כן, אתה טוען שכדאי..?

כן! מגניב שהביאו אותו.

אבל, זה שווה רק אם יש לך רצון וידע לעשות אוברקלוק.

אם לא - חבל, בגלל שאתה גם משלם עוד יותר מה- SLI-DR עם הבאנדל המלא וגם כרגע לא בחרת זיכרונות שעושים חסד ללוח הזה לאוברקלוק (גם לא ל- SLI-DR שהוא לא Expert לצורך העניין).

תיקון טעות שלי - ה- Expert כן מגיע עם סט כבלים מעוגלים גם ל- IDE וגם ל- Floppy. סליחה חבר'ה.

שורה תחתונה - אם אתה שואף לאוברקלוק - תכתוב כאן.. ואמליץ לך על זכרונות אחרים. ואז נשאר לך לחשוב על הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

האמתי שהאוברקלוק שאני רוצה לעשות הוא מזערי, לא משהו רציני.

אם ככה, אתה חושב שעדיף לי לקחת את ה-SLI-DR (NON EXPERT)?

פורסם

האמתי שהאוברקלוק שאני רוצה לעשות הוא מזערי, לא משהו רציני.

אם ככה, אתה חושב שעדיף לי לקחת את ה-SLI-DR (NON EXPERT)?

שאלת המילניום!  :smile1:

בוא נגיד את זה ככה:

אם לא חשוב לך שום דבר מהבאנדל הזה: מנשא למארז, פאנל חיצוני לחיווי על תהליך ה- POST במחשב ועוד 4 כבלי SATA (ה- Expert בכל מקרה מגיע גם עם עד 8 חיבורי SATA עליו, כולם תומכי RAID מסוגים שונים אבל "רק" עם 4 כבלי SATA).

אני הייתי לוקח את ה- Expert על המקום.

עוד דבר קריטי ששכחתי לציין - ה- Expert מגיע עם 3 חריצי הרחבה ל- PCI ולא 2 כמו סדרת ה- SLI-D/SLI-DR (גם אם הם UT או לא).

שמוליק.

פורסם

רק הערה בנוגע לשינויים באופן אספקת מתח למעבד בלוח ה-Expert;

ל-Asus יש דגם עם 8 Phase, וערכת שבבים SLIX16 - ואם שני תחומים אלו רלוונטיים, ייתכן והוא עדיף לצרכים.

קישור ללוח ב-NewEgg כאן.

קישור לסקירה ב-Anandtech כאן.

פורסם

רק הערה בנוגע לשינויים באופן אספקת מתח למעבד בלוח ה-Expert;

ל-Asus יש דגם עם 8 Phase, וערכת שבבים SLIX16 - ואם שני תחומים אלו רלוונטיים, ייתכן והוא עדיף לצרכים.

קישור ללוח ב-NewEgg כאן.

קישור לסקירה ב-Anandtech כאן.

שלום Shklak.

ידוע העניין של ASUS וה- Phase 8. דעתי בנושא בכול מקרה לקחת את ה- DFI.

ידוע גם נושא ה- 32 נתיבים (Lanes) שנשמרים גם ב- SLI.

אבל כיוון שהוא לא לוקח SLI, וגם כיוון שההפרשים בביצועים ב- 32 Lanes הם בין 8-15% ורק ברזולוציות שמתחילות מ- 1280x1024 ולרוב ב- 1600x1200 ו- on top of that רק אם משתמשים בשיפורי איכות תמונה כגון x4AA או x8SLI-AA יחד עם x16AF, ואין לו כוונה לשדרג שוב את המחשב עם עוד GTX בשנה וחצי הקרובות, אז אין ממש טעם ללוח של ASUS.

הלוח הזה של ASUS הוא באמת לוח פצצתי, גם בגירסה ל- AMD וגם בגירסת ה- Intel, אבל אני הייתי עדיין לוקח את ה- DFI, גם אם הייתי קונה 2 GTX ב- SLI.

דרך אגב.. זה מה שעשיתי.. עוד פרטים בהמשך השבוע בפוסט מדהים שאפתח כאן למי שמעוניין. ועכשיו חזרה לענייניו של desheh.

שמוליק.

פורסם

אם הוא רוצה לעשות אוברקלוק מזערי - גם סדרת ה-Lanparty תהיה אוברקיל בשבילו. ואם כבר מדברים על OC, כמו שבטח קראת בסקירה, גם הלוח של Asus אוברקלוקר לא רע בכלל.

בנוגע לSLIX16 - יש סה"כ 40 נתיבים, כש-32 מהם אכן מיועדים למערך ה-SLI כמו שאמרת.

מאחר ולמרות שהבחור ציין שיש בדעתו לעשות OC מזערי - הוא הלך בכל זאת על הקרם דה-לה-קרם של הלוחות (או לפחות אחד היקרים שבהם). לכן מצאתי לנכון להציע גם את הלוח היקר הזה.

אגב, מאחר ויש ללוח של Asus קירור פסיבי - סביר להניח שהוא ימצא בכך יתרון נוסף.

ודבר אחרון - למה לא לחשוב, גם, על לוחות מבוססי ATI Xpress 200P ? אודיו HD ופוטנציאל OC שלא נופל בכלום מ-nForce4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים