עבור לתוכן

מדיניות החלפות דיסקים קשיחים מקולקלים של חנויות

Featured Replies

פורסם

כאשר קונים דיסק קשיח, אחד הדברים שעשויים לעניין אותך מאוד הוא מדיניות החלפת דיסקים קשיחים מקולקלים של החנות, במידה כזו שיכולה להשפיע עליך האם לקנות את הדיסק הקשיח בחנות זו או אחרת.

ציינו בבקשה, לפי נסיונכם האישי ובהתאם למדיניות הרשמית של החנות, את ההתרשמות שלכם מחנויות מהן קניתם דיסקים קשיחים וביקשתם להחליפם בחדשים לאחר שהתקלקלו.

הפרמטרים שמעניינים אותי בעיקר הם: האם שלחתם לחנות את הדיסק הקשיח המקולקל בדואר, עם שליח, או שהגעתם לחנות עם הדיסק הקשיח? האם החליפו לכם בחנות את הדיסק הקשיח בחדש ללא שאלות? האם החליפו לכם בחנות את הדיסק הקשיח בחדש לאחר בדיקה מהירה בחנות שווידאה כי אכן מדובר בדיסק קשיח מקולקל? האם החנות שלחה את הדיסק הקשיח המקולקל ליבואן, ושלחה לכם בחזרה דיסק קשיח חדש, אחרי שהיבואן אישר את ההחלפה? האם סירבו בחנות להחליף לכם את הדיסק הקשיח, ובאיזו תואנה? האם החליפו לכם את הדיסק הקשיח, אך לא בחדש? באיזה דיסק קשיח מדובר (חברה/סוג חיבור/נפח/גודל חוצץ/מהירות סיבוב)? אחרי כמה זמן בערך הדיסק הקשיח התקלקל? מתי בערך החלפתם את הדיסק הקשיח (זמן מוערך מהיום)? מה הייתה התקלה? אפשר לציין פרמטרים נוספים, במידה ואתם סבורים כי הדבר יתרום.

אני מעוניין בעיקר במקרים מהשנה-שנתיים אחרונות.

לפי מדיניות האתר, אין לפרסם או להשמיץ חנויות או גופים מסחריים בפורום, כך שבבקשה המנעו מכך. כל שאני מבקש לדעת הוא על מקרים התואמים את המדיניות הרשמית של החנות, ולדעת מהי בעצם המדיניות הרשמית הנוכחית של החנויות השונות מבלי שכל אחד יצטרך לעשות סקר טלפוני, ואיך חנויות נוהגות במקרים שאין להן מדיניות רשמית, או שהן לא מדווחות על מדיניות זו בטלפון.

ציינו בבקשה מהי המדיניות הרשמית של אותה חנות, במידה והיא ידועה לכם. להלן רשימת חנויות חלקית (לפי סדר א"ב): Excelnet, Ivory, KPC, Lamir, LogicPC, Noacomp, Pandas, SK&AK, Zigzag. מדובר ברשימה חלקית של חנויות המוכרות לי. ציינו בבקשה חנויות נוספות במידה ויש לכם נסיון איתן. הימצאות של חנות מסויימת ברשימה זו לא מעידה על דבר, וכך גם לא היעדרותה של חנות מסויימת מרשימה זו. אין לראות ברשימה זו פרסומת כלשהי לחנות.

מנהלים - בבקשה אל תנעלו את הת'רד, אלא תצנזרו חלקים מתגובות שעשויים לעבור על חוקי הפורום. השתדלתי שלא לפגוע בחוקי הפורום בתגובה זו.

פורסם

הפעם היחידה שזה קרה לי (לפני שנתיים בערך) זה עם דיסק קשיח שקניתי בצ'יפ מחשבים (מראשל"צ) - באתי אליהם (בלי תיאום מראש), הם ראו שיש מדבקה של אחריות, ובלי שאלות הם מיד נתנו לי דיסק חדש זהה (עם אחריות באותו תוקף כמו של המקורי).

אני מוכרח להגיד שהייתי די בהלם - ציפיתי לשירות ישראלי מצוי, ויכוחים וכו'.

פורסם

אצל יבואנים זה בדרך כלל עם בדיקה קלה(שאין פינים שבורים שם) ולאחר מכן בדיקת הברקוד מאחורה. דיי קצר.

פורסם

האם אפשר להחליף דיסק קשיח ישר אצל היבואן בלי שישנה מאיזה חנות קניתי אותו?

פורסם

אם החנות נסגרה אז סביר להניח שתלך ליבואן...

פורסם

אההה?! בסדר...הדיון הכי מטומתם שראיתי בחיים שלי ודרך אגב אסור להזכיר חניות.

פורסם

לי החליפו על המקום. קניתי מחשב חדש ואחרי 4-5 ימים המחשב השמיע רעשים כמו טרקטור וכל הזמן היה נופל ונתקע.

באתי, החלפתי, על המקום. וזאת עוד חנות שכונתית יחסית, אם בחנות, רשת גדולה, לא מחליפים לך, סימן שהם לא מכבדים לא אותך כלקוח, לא את עצמם כעסק ובכלל שמים זין.

באירופה אתה קונה חליפה וקורה אחרי שנתיים נפרם לך משהו, הם מתקנים בלי תוספת תשלום ועוד נותנים לך בושם חינם מתנה. מחשב, מה? אם מכרו לך פגום, אז אם הם מכבדים את עצמם ולא רוצים ששמם ייפגע ולקוחות יפסיקו להגיע, הם חייבים להחליף.

פורסם
  • מחבר

אם הדיסק הקשיח משמיע רעשים אחרי 4-5 ימים, אז הוא כנראה היה מקולקל מלכתחילה.

אני מתכוון למקרים שבהם הדיסק הקשיח מתקלקל אחרי 2-2.5 שנים מתוך 3 שנים אחריות, או אפילו למקרים בהם הדיסק הקשיח לא מקולקל, אלא יש לו הרבה Bad Sectors או שהוא משמיע רעשים מוזרים המעידים בד"כ על גסיסה.

לגבי איזכור של חנויות אני לא חושב שצריכה להיות כאן בעיה. מותר הרי להביא קישורים לחנויות לצורך השוואת מחירים, אז לא אמורה להיות בעיה בציון שמות של חנויות בהקשר של מדיניות החלפת דיסקים קשיחים מקולקלים (או מוצרים אחרים) הרשמית שלהם, והאם הם אכן עומדים מאחורי המדיניות שלהם לפי הניסיון האישי של משתמשי האתר.

לאדם הקונה דיסק קשיח חשוב להשוות לא רק את המחיר והביצועים של הדיסק הקשיח, אלא גם לדעת מאיזו חנות כדאי לו לקנות את הדיסק הקשיח בהתאם לטיב השירות והמהירות בה הוא יקבל דיסק קשיח חדש במידה והדיסק הקשיח שלו יתקלקל.

בכל אופן, פניתי למנהלי הפורום עם קישור לת'רד במקביל לפרסום שלו, כך שאני מניח שלא קיימת בעיה, כל עוד אנשים לא ישמיצו חנויות או יעשו פרסומות לחנויות סתם כך בלי קשר לייעוד של הת'רד.

לפי הניסיון האישי שלי, ב-LogicPC החליפו לי דיסק קשיח של WD שעשה רעשים לפני כמה שנים. ההחלפה התבצעה במקום בלי שאלות. אני לא יודע מה המדיניות שלהם כיום.

ב-Ivory, החליפו לי (די מזמן) דיסק קשיח (אני לא זוכר של איזו חברה) במקום לאחר חיבור של הדיסק הקשיח למחשב ווידוא כי הוא אכן לא תקין (Bad Sectors).

ב-Lamir אמרו לי בטלפון לפני כמה ימים שאם דיסק קשיח (לא משנה של איזו חברה) מתקלקל, אז צריך להביא אותו אליהם, הם שולחים אותו ליבואן, ונותנים לי דיסק קשיח חדש במידה והיבואן מאשר כי הדיסק הקשיח אכן מקולקל (קצת מסורבל).

ב-Pandas אמרו לי בטלפון שניתן לשלוח אליהם את הדיסק הקשיח ולקבל דיסק קשיח חדש במקומו (משלוח על חשבוני). ניתן אמנם להגיע לשם, אבל זה לא ממש פרקטי אם אתה לא גר באיזור חיפה.

שוב, אני לא סבור שיש בהודעה זו משום עבירה על חוקי הפורום, מכיוון שאין כאן מקום לתביעות, מאחר שהמידע שמסרתי הוא מנסיוני האישי ובהתאם למדיניות של החנויות שנמסרה לי.

פורסם

אני קניתי את 40gb של wd ה8mb cache הראשונים שיצאו (jb אם אני לא טועה) מpch, הם אמרו לי שאני ישלח להם והם יחליפו בלי בעיה... שלחתי, אחרי שבוע אני מתקשר לשאול מה קורה, הם אומרים שלא קיבלו את החבילה, אני חשבתי שעובדים עליי או משהו בדקתי עם הדואר, בסוף הגעתי למסקנה שהדואר איבד את החבילה- קורה, לא נורא. למזלי היה לי ביטוח (עשיתי ביטוח של 500 שקל על hd שהיה שווה 400, אז אמרתי סבבה, איבדתי 40gig נקנה בכסף 80gig), חזרתי הביתה שמח וטוב לב פתחתי את המגירה... ולא!!! אמא שלי זרקה לי את הקבלות מהמגירה שלי!!! הייתי בשוק :s07: :s07: :s07:

מוסר השכל? הייתי אומר להקפיא את אמא, אבל אז מי היה מבשל?

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

^^^

מוסר השכל: תמיד לשמור קבלות.

אמנם שמרת את הקבלות, אבל אתה כנראה צריך למצוא מקום יותר טוב (אולי בארנק).

פורסם

בעיקרון,חברות אשר נותנות מדיניות X חייבות לבצע אותה,אני אישית לא נותן לזה ללכת כאילו המדיניות קיימת,במחשב החדש שלי אני ואבא שלי ראינו את מנהל החנות חותם על "חוזה" שבעצם כתוב בו את המדיניות שלהם...ברגע שהם מפרים את זה,אני יכול לבקש מהם פיצוי או לתבוע אותם...מה שבדר"כ הם יוותרו וילכו לפי המדיניות בסוף...בעולם הזה,לא סומכים על אף אחד חוץ ממך ובחלק מהמקרים המשפחה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים