עבור לתוכן

האם זה תקין שלפעמים כשהכרטיס מסך במאמץ גבוה יהיהו קצת ארטיפקטים?

Featured Replies

פורסם

למשל כאשר אני מריץ 3dmark05 אז בבדיקה הראשונה כשיש הרבה קרבות והרבה עומס יש נקודות צבעוניות במקומות מסויימים ולעפמים יוצאים קווים כאלה מדמויות...אבל זה קורה רק כשהכרטיס במאמץ גבוה...כשהוא מציג הרבה גרפיקה או הרבה פרטים...פעם המאורר שלו לא עבד טוב והיו מלא תקיעות שחייבו רסטרט דרך הכפתור והכול אבל עכשיו שימנתי את המאורר והוא מסתובב מצויין וגם שמתי מתחתיו עוד מאורר גנר'י רגייל לפי המדריך שיש באתר....ובכל זאת במאמץ גבוה יש קצת ארטיפקטים

פורסם

אם הכרטיס בOC אז זה הגיוני ואז הפתרון הוא להוריד קצת\לחזור לסטוק

אבל אם הכרטיס במהירויות סטוק אז זה לא תקין וצריך לבדוק מה קורה עם הקירור של הכרטיס

זאת בעיה שנובעת מחימום יתר , יכול להיות שהחימום נגרם גם מחום במארז בקרבת הכרטיס עצמו

אם אין סירקולצייה טובה במארז אז אפילו עם מאוורר תקין לחלוטין יכולה להיווצר בעיית חום בכרטיס

פורסם
  • מחבר

הכרטיס לא בoc ואף פעם לא היה....הסירקולציה נראית לי בסדר מאורר בדלת של המארז מכניס אויר,מאחורי המחשב אחד מכניס ואחד מוציא (המוציא עליון,המכניס תחתון),בתקרה של המארז מאורר מוציא וכמו שאמרתי אפילו הוספתי מתחת לכרטיס מסך עוד מאורר בעזרת פח של סלוט pci....האם משהו לא תקין בסרקולציה?...חוץ מזה כמו שאמרתי לפי כמה זמן המאורר שלו בקושי הסתובב וכל הזמן משחקים תקעו לי לגמרי את המחשב...יכול להיות שזה גרם לו נזק בלתי הפיך? אבל אם כן איך זה שהארטיפקטים הם רק כשהכרטיס במאמץ גבוה?

פורסם

הסירקולצייה נשמעת בסדר ..

איזה כרטיס זה?

תנסה אוליי לרענן משחה טרמית , יכול להיות שהחום לא מועבר בצורה טובה להיטסינק

בכל מקרה ארטיפקטים בסטוק זה לא תקין , גם בגרפיקות הכי כבדות

פורסם

זה בטוח לא בסדר

תנסה להתקין תוכנה כמו powerstrip ולראות אם הכרטיס נמצא בגבולות המהירות שמתאימים לו

פורסם

ממתי ארטיפקט נחשב לתקין -_-

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הוא ati radeon 9500 pro 128mb יש לי atitool והמהירויות ליבה והכול על סטוק....איך אני מחדש משחה טרמית? ועד כמה זה גרוע שיש את הארטיפקטים האלו? איכות התמונה יורדת? ביצועים?,משהו אחר? כי ב3dmark05 למרות הארטיפקטים בבנצמארק הראשון אני מקבל1780 שזאת תוצאה מעולה למפרט שלי וגם בכל סוגי הבנצ'מארקים והמשחקים יש לי fps גבוה יחסית למפרט שלי..אז במה זה מתבטא? האם רצוי להחליף את הכרטיס?

פורסם

מפרקים את הקירור של הכרטיס מנקים את הליבה והקירור

מחדשים משחה ומחזירים...

וארטיפקטים זה לא תקין לא משנה באיזה מצב אתה..(מאמץ/מנוחה..)..

זה יכול לפגוע לטווח הארוך בכרטיס ותוריד קצת מהOC שעשית..(5-15MHZ..) שתראה שאין ארטיפקטים וזהו..

פורסם
  • מחבר

אחי הכרטיס בחיים לא היה בoc...אבל אם הfps תקין וזה לא קשור לאיכות תמונה אז בעצם איזה נזק זה גורם לכרטיס מסך?

פורסם

זה לא גורם נזק לכרטיס, זה אומר שכבר נגרם נזק לכרטיס.

הארטיפקטים נגרמים מטעויות חישוב של הכרטיס ומהווים שלב אחד לפני קריסה של המחשב.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שהכרטיס הולך למות? ואני יודע שזה טעויות חישוב של הכרטיס,אבל הכול פועל טוב ויפה חוץ מזה...למה זה כל כך קריטי? ובכל זאת יש דרך לתקן את הכרטיס חוץ מהלחליף אותו?

פורסם

זה מוזר מאוד... הסירקולציה נשמעת בסדר גמור, והכרטיס בסטוק, אז באמת הדבר היחיד שעולה על הדעת הוא המשחה הטרמית.. אבל לא נראה לי...

בכל מקרה, אם אתה לא רוצה להחליף תוריד מהמהירויות סטוק שלו ותעבוד עם כרטיס קצת יותר חלש

פורסם
  • מחבר

:-X גם ככה הכרטיס שלי נחשב לחלש יחסית r9500 pro לעשות אותו עוד יותר איטי? :\ יכול להיות שהארטיפקטים נובעים מבעיית תוכנה? דרייברים (למרות שמותקנים אצלי הכי חדשים) או בעיית תאימות? (שמעתי גם על זה)...או שיכול להיות בגלל מה שקרה שהמאורר שלו התחיל להסתובב לאט תקופה מסויימת עד ששימנתי אותו?

בכל מקרה מה עלול לקרות אם אני לא יטפל בבעייה וישאיר אותו איך שהוא? כי בתכלס המשחקים פועלים טוב מאוד למפרט שלי וכנ"ל הבנצ'מרקים והכול....

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהארטיפקטים קורים בגלל אולי גם שהמאורר של הagp לא כל כך תקין? כי לפעמים הוא מרעיש אז החלשתי את הברגים שלו ואם הוא מרעיש אז אני משחק קצת איתו וזה מסתדר

פורסם

יכו להיות הכול...(ותלחץ על כפתור העריכה במקום לרשום 2 הודעות..)

תחזק/תשמן את המאוורר לכרטיס..(תבדוק שהוא לא הולך לשבוק..)

ותסחב איתו עד שהוא.... :-X :-[ :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים