עבור לתוכן

ראוטר ממחשב כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול מחשב נייד ודי מהר (מיד)התעורר הצורך לחבר את המחשב לאינטרנט.

כמובן שעוד בחנות התעניינתי בראוטר אלחוטי ראיתי הרבה דגמים יקרים יותר ויקרים פחות.

וכמובן שככל שאני רוצה ראוטר יותר טוב אני נפרד מיותר כסף.

עכשיו אני לא רואה סיבה מספיק טובה להוציא 1000ש"ח על ראוטר שכל מה שאני צריך ממנו זה חיבור רק של המחשב הנייד .

(כן יש יותר זולים אבל לא עם אותם אפשריות ניהול\אבטחה). וגם אם אני קונה ראוטר אלחוטי המחשב השולחני גם צריך להפוך לאלחוטי דבר שעולה עוד כסף.

ובקיצור החלטתי שאני יקח מחשב ישן(סלרון 400) ישים לו שלושה כרטיסי רשת: הראשון למודם השני למחשב השולחני והשלישי אלחוטי .

חוץ מכרטיס רשת אלחוטי שעולה 150 ש"ח יש לי את כל שאר הציוד כך שכל העלות היא 150 ש"ח .

ואם כבר אני עושה שרת שכזה אני כבר יעשה אותו גם שרת הדפסות וגם שרת אחסון כך שיש לו כמה פלוסים על ראוטר רגיל וכמובן שיהיה בו את כל אפשרויות האבטחה והניהול .

בקיצור המטרה היא לעשות קופסא שכל מה שיש בה זה: לוח ,מעבד, דיסק קשיח ושלושה כרטיסי רשת. לא מקלדת לא עכבר לא מסך ולא סידי. (כמובן שהם יעלמו רק אחרי ההגדרות וההתקנות)

עכשיו לשאלות:

1.האם המחשב (סלרון 400 128MBזכרון) יספיק למשימה? או שהוא חלש מידי? (הוא לא אמור לעשות משימות עיבוד מטורפות הוא רק ראוטר).

2.האם מחשב יכול לעבוד בלי כרטיס מסך? גם חיסכון בחשמל וגם פחות מקום מכיוון שאני יבנה לו מארז יותר קטן והמטרה היא מנימליזם

3.החלתתי ללכת עם שרת מבוסס חלונות האם זו בחירה טובה? (אין לי העיה עם לינוקס רק שאני לא יודע מה עם דריוורים לכרטיס רשת אלחוטי)

4.האם חשבתי על הכל או אני מאבד משהו חשוב בדרך?

תודה מראש לכל העוזרים :hi:

פורסם

תשכח מכל מה שאמרת. יש לרוב המוחלט של הראוטרים האלחוטיים בראוטר SWITCH מובנה של 4 כניסות, כך שהמחשב השולחני עדיין יתחבר קווית אל הראוטר, ורק הנייד יתחבר אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

לא בכולם.

ועדיין יש הרבה יתרונות לשרת שיעשה את העבודה. אז בכל זאת.

פורסם

תראה, יש אינסוף אפשרויות להוסיף ולשפר. אבל בשביל לחבר מחשב נייד בצורה אלחוטית אני ממש לא ממליץ על כל מה שאמרת. תקח נתב אלחוטי, עם 4 כניסות קוויות ושרת מדפסות מובנה. אני לא ממליץ להתעסק עם זה מעבר לכך.

פורסם
  • מחבר

תראו אני די סגור על מה שאני רוצה וכבר בניתי את המארז העברתי אליו את המחשב התקנתי 2003 והגדרתי את כל מה שצריך חוץ מכרטיס הרשת האלחוטי שאני צריך לקנות.

עכשיו מה שעדיין אני לא יודע זה האם בגלל שהמחשב יחסית ישן הוא יפגע בביצועי הרשת?

מבחינתי זה לא כיף לקנות ראוטר שכל מה שצריך לעשות זה כמה חיבורים פשוטים. הרבה יותר כיף לשבור על זה את הראש .(כן נכון שכחתי לציין את זה בהתחלה)

LIIGHT האם אתה יכול להסביר למה בדיוק אתה מתכוון שאתה "לא ממליץ להתעסק עם זה"?

בסופו של דבר מכל הבחינות זה יוצא יותר משתלם אבטחה הרבה הרבה יותר טובה ואפשרויות כמעט בלתי מוגבלות מבחינת הרשת.

פורסם

כמה אבטחה אתה כבר צריך? בשביל מה להיסחף? ולמה שרת? כמה אנשים כבר יש לך ברשת? אם אתה נהנה מהדברים האלו זה משהו אחד. אבל להגיד שהם הכרחיים זה לא נכון.

פורסם

מחשב סלרון 400 יעמוד במשימה הזאת בקלי קלות.

אתה לא יכול לעבוד בלי כרטיס מסך כי אז המחשב לא יעשה POST.

אני לא יודע מאיפה הבאת את המחיר של 1000 על נתב. יותר מדיי בשמיים.

נתב טוב וחזק עולה בסביבות 400-550 שקל קשור הדגם שאתה רוצה.

אין לך צורך לקנות כרטיס רשת אלחוטי בגלל שהמחשב הנייח יתחבר בצורה חוטית לSwitch הבנוי של הנתב. ולנייד יש כבר כרטיס רשת אלחוטי.

עוד יתרון שיש לנתב זה שזה פשוט קופסא קטנה שאתה יכול לזרוק בכל מדף מאשר מחשב עם מארז שתצטרך לתקוע באיזה פינה שיגרום לטווח לרדת.

ואם אתה הולך לכיוון של הסלרון 400 תקנה כרטיס PCI אלחוטי ולא USB. הPCI יש להם יותר כח מאשר הUSB שיש מלא דגמים שפשוט מאכזבים שמגיעים למספר מטרים.

פורסם
  • מחבר

קניתי ,התקנתי, סידרתי, עובד.

האם אני צריך להפעיל FIREWALL בכל מחשב או שמספיק רק בשרת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים