עבור לתוכן

רואטר ממחשב. כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול מחשב נייד ודי מהר (מיד)התעורר הצורך לחבר את המחשב לאינטרנט.

כמובן שעוד בחנות התעניינתי בראוטר אלחוטי ראיתי הרבה דגמים יקרים יותר ויקרים פחות.

וכמובן שככל שאני רוצה ראוטר יותר טוב אני נפרד מיותר כסף.

עכשיו אני לא רואה סיבה מספיק טובה להוציא 1000ש"ח על ראוטר שכל מה שאני צריך ממנו זה חיבור רק של המחשב הנייד .

(כן יש יותר זולים אבל לא עם אותם אפשריות ניהול\אבטחה). וגם אם אני קונה ראוטר אלחוטי המחשב השולחני גם צריך להפוך לאלחוטי דבר שעולה עוד כסף.

ובקיצור החלטתי שאני יקח מחשב ישן(סלרון 400) ישים לו שלושה כרטיסי רשת: הראשון למודם השני למחשב השולחני והשלישי אלחוטי .

חוץ מכרטיס רשת אלחוטי שעולה 150 ש"ח יש לי את כל שאר הציוד כך שכל העלות היא 150 ש"ח .

ואם כבר אני עושה שרת שכזה אני כבר יעשה אותו גם שרת הדפסות וגם שרת אחסון כך שיש לו כמה פלוסים על ראוטר רגיל וכמובן שיהיה בו את כל אפשרויות האבטחה והניהול .

בקיצור המטרה היא לעשות קופסא שכל מה שיש בה זה: לוח ,מעבד, דיסק קשיח ושלושה כרטיסי רשת. לא מקלדת לא עכבר לא מסך ולא סידי. (כמובן שהם יעלמו רק אחרי ההגדרות וההתקנות)

עכשיו לשאלות:

1.האם המחשב (סלרון 400 128MBזכרון) יספיק למשימה? או שהוא חלש מידי? (הוא לא אמור לעשות משימות עיבוד מטורפות הוא רק ראוטר).

2.האם מחשב יכול לעבוד בלי כרטיס מסך? גם חיסכון בחשמל וגם פחות מקום מכיוון שאני יבנה לו מארז יותר קטן והמטרה היא מנימליזם

3.החלתתי ללכת עם שרת מבוסס חלונות האם זו בחירה טובה? (אין לי העיה עם לינוקס רק שאני לא יודע מה עם דריוורים לכרטיס רשת אלחוטי)

4.האם חשבתי על הכל או אני מאבד משהו חשוב בדרך?

תודה מראש לכל העוזרים :hi:

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה

האם בחיבור בין כרטיסי הרשת אני יצטרך כבל מוצלב או רגיל?

פורסם

כבל רגיל.בחיבור ישיר בין המחשבים זה מוצלב.

פורסם

נתוני המחשב שלך מספיק טובים

לדעתי לא ניתן להדליק מחשב ללא כרטיס מסך

אתה צריך כבל מוצלב בין המחשבים

ווינדוס xp בחירה נכונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים