עבור לתוכן

שאלה בנושא רישיון למכונית

Featured Replies

פורסם

הוי! כמה שטויות נאמרו פה...

- תאוריה, באופן רישמי אפשר לעשות מגיל 16.5, באופן לא רישמי, אם תהיה מעל גיל 16, אתה תוכל להוציא טופס ירוק, ולפיכך לעשות תאוריה(לדוג', את הרישיון שלי קיבלתי בסוף אוק', כשהטופס היה ירוק היה אצלי עוד מפברואר)

- 60 שאלות, אח שלי, שגדול ממני ב6 שנים, עשה תאוריה וסיפר לי על התוכנית המהפכנית להעלות את מספר השאלות ל60, אין אדם שלא למד נהיגה ולא שמע את המשפט "תעשה מהר תאוריה למה עוד מעט מעלים את זה ל60 שאלות", למעשה, אני לא אתפלא אם השמועה הזאת רצה עוד מימי המנדט

- מלווה חצי שנה, טסט יום טסט לילה, טסט עם טסטר גרוזני בעל שלפוחית רגיזה ושאר שמעות- ובכן, כל חוק שמתקבל, נכנס לתוקף אחרי מינימום זמן(אם אני לא טועה, חצי שנה)

בכל מקרה, בגלל שאני קטן(יליד אוק') כל החברים שלי שיש להם רישיון, עוד במרץ התחילו לצחוק עלי שאני אצטרך לעשות 2 טסטים ולהיות עם מלווה חצי שנה, מסתבר שזה לא קרה

לחוקים האלו כנראה אין שום ביסוס, כראיה לכך

האתר של משרד התחבורה

http://mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_211#7_0_CT

עכשיו כמה עצות בקשר ללימוד נהיגה...אני פחות או יותר עשיתי את הרישיון שלי בחודשיים(3 חודשים ברוטו, וחודש אוקטובר שכולו היה חגים וכמעט לא למדתי בו)

יחסית לחברים שלי, אני הוצאתי את הרישיון בפרק זמן קצר יחסית, מומלץ להתחיל בערך 3-4 חודשים לפני היומולדת(אלא אם כן אין לכם בעיה לעשות הרבה שיעורים)

בקשר לתאוריה, המורה עוזר לך לפתח היגיון שמקל עליך בתאוריה, אבל מלמד אותך אליה- הוא לא, קצת הסבר על המנוע(בעיקר הקלאץ') טיפה תמרורים(בעיקר כאלו שאתה מכיר עוד לפני) ומה שלדעתי הכי עוזר- איך לקחת נכון פניות. על איך מוצאים פוליסת ביטוח ועל מי חובת העברת הבעלות על הרכב- תצטרך לקרוא בספר\אינטרנט

ומילה אחרונה לבחור שפתח את הת'ראד, נראה לי שמה שאתה יכול לעשות זה בעיקר להתבאס בשקט(בעיקר אם אתה כמוני, קטן מרוב החברים שלו) יש לך עוד לפחות 9 חודשים לפני שתתחיל להתעסק בזה

• תגובות 34
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מדבר על שטויות, תראה על מה אתה מסתכל... ::)

קודם כל, טופס ירוק אתה יכול גם להוציא בגיל 15.5, תלוי איזה טופס ירוק אתה רוצה.

לרישיון דרגה 02, אתה ככל הנראה יכול רק מ16.5. אני לא בטוח בזה, אבל אם אפשר להתחיל ללמוד רק מ16.5,

סביר להניח שגם הטופס ירוק ככה. בכל מקרה, פותח התארד, אם עדיין לא הגעת ל16.5 לך תנסה להוציא טופס ירוק.

אם אין בעיה אז תוציא, מקסימום אתה מאבד אותו עד שאתה מתחיל ללמוד נהיגה והכל, אתה תמיד יכול להוציא חדש, בלי כסף.

(כל שבועיים אפשר להוציא חדש, לפי מה שידוע לי).

ובכל מקרה. יכול להיות שמדברים על 60 שאלות המון זמן. אבל זה יכול להכנס בכל רגע לתוקף. ורוצים לעשות את זה כך,

זה שאתה מביא לנו את עמוד ה"הוכחה" המדהים של ממשרד התחבורה לא מחדש לאף אחד כלום, ולא מעיד על שום דבר נגד הכנסת

החוקים החדשים.

כנ"ל לגבי טסט בוקר וערב. לפני כמה חודשים היה פה תארד די גדול על זה, עם כתבה מYNET על זה.

שוב, זה שאתה מביא את העמוד הזה של משרד התחבורה זה נפלא. מראה לנו את ההגבלות וההיתרים על נהג חדש.

אבל למה בדיוק נראה לך שיהיה שם רשום את החוקים האלה, שבכלל עוד לא נכנסו לתוקף. בכלל אני בספק אם הוא מפרסם את זה.

אלה הם רק הצעות חוק, שחלקן אולי יעברו ואם יעברו הם יכנסו לתוקף בזמן מסויים.

או שחלקן כבר עברו וצריכים לקבל עוד אישור, או שכבר יכנסו לתוקף בזמן הקרוב.

ככה שלעמוד שלך אין שום ערך ועזרה פה לאף אחד.

בכל מקרה, פותח התארד, כמו שנאמר פה לא פעם ולא פעמיים. אין לך מה למהר עם זה.

3~4 חודשים לפני שאתה בן 17 תתחיל. לפני זה, זה פשוט ביזבוז כסף וחבל.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

אז אני יתחיל ללמוד לרישיון חודשיםם שלושה לפני יום הולדת 17

ואני דווקא לא מתבאס אין עדין לאף חבר שלי רישיון-->כי כולם מעדיפים ללמוד בבית ספר ולסיים אם תעודת בגרות ולא לבזבז את הזמן לשטויות וכנראה שככה גם אני. :xyxthumbs:

אז אני יראה כנראה עדיך לי להתחיל ללמוד בחופש הגדול כככה יהיה לי הזדמנות להרוויח קצת כסף וגם לשלם על הרישיון וללמוד בשקט ששום דבר לא יפריע לי.

תודה רבה על העזרה שלכם.

:xyxthumbs::yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

תהליך למידת הנהיגה, והוצאת הרישיון לא אמור להפריע לך בלימודים, אם בכלל.

להקדיש כ80~125 דקות בשבוע לא יקרה לך שום דבר.

זה לא מפריע לשום בגרות.

לא רק שזה לא אמור להפריע לך לבגרויות או ללימודים, זה תהליך חשוב ומומלץ

לסיים אותו לפני הגיוס לצבא.

יכול לתת נתון חשוב לאנשים שרוצים לעסוק בדברים הקשורים לזה בצבא.

בכל מקרה כדי לסיים את עניין הרישיון לפני הצבא, אחר"כ בזמן הצבא כאשר בסופי שבוע לבלות,

תצטרך כל הזמן להיות תלוי בחבריך עם האוטו, או באוטובוסים שהשירות שלהם נגמר בערב ולא בשעות הקטנות

של הלילה, בכלל שתצטרך ללכת עם מדים ולא על אזרחי.

ומתי בדיוק יהיה לך זמן להוציא רישיון בצבא? לא תוכל, לא יהיה לך את הזמן המתאים, אתה תבלה

את כל הזמן שלך בבסיס ובצבא, כמובן תלוי במקצוע אבל לרוב זה כך.

ותוכל להוציא רישיון רק אחרי הצבא, או בזמן הצבא אם יש לך תפקיד גובניקי לחלוטין

שאתה חוזר מוקדם הביתה וגם זה יקח לך תקופת זמן יותר גדולה מזו שאתה יכול לעשות עכשיו.

תהליך הוצאת הרישיון זה לא שטות, הוא די חשוב ודי מעיד על עוד צעד נוסף בהתליך הבגרות, האחריות

והעצמאות שלך.

בגרויות הן מבחני סיכום, והם סה"כ כמו מבחני כיתה בדיוק רק שכל הארץ עושה אותו דבר.

ככה שאין פה מה להלחץ או מה להשקיע יותר. סתם ילדים בכיתה י' נלחצים מזה כאילו זה חיים או מוות.

זה מבחן לכל דבר, על החומר שאתה לומד בכיתה, ואין שום סיבה שלא תצליח בו אם אתה מצליח בכיתה ויודע את החומר.

לכן כמו שאתה מוצא את הזמן (אני מאמין) החופשי לבלות במחשב, בפורום, עם חברים וללמוד.

תוכל גם למצוא לעצמך זמן ללמוד נהיגה. זה לא עסק שדורש ממך להשקיע את כל השבוע.

אני מכיר לא מעט אנשים חכמים מאוד בשכבה שלי, עם ממוצע גבוהה מאוד ומקצועות מדעיים לא קלים.

ומוציאים לעצמם לא מעט זמן ללמוד נהיגה ובכל זאת להמשיך להצליח בלימודים כמו תמיד.

אז לא צריכה להיות לך שום בעיה.

רן. ;)

פורסם
  • מחבר

אחלה ברור שאני יוציא רישיון לפני הצבא

נראה כבר יגיע הזמן לרישיון חושב עוד חודשיםם לללהתחיל ללמוד לתאוריה ואז לעשות טסט..אם שיעורים של מורה.

תודה על העזרה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים