עבור לתוכן

מה דעתכם על התקשורת השמאלנית?

Featured Replies

פורסם

כידוע, היום הוא יום הזיכרון הממלכתי לזכר רבין.

ראיתי עכשיו בטלוויזיה חבר כנסת מסויים, שאין טעם לנקוב בשמו (מן הסתם הוא לא ממפלגת העבודה..), שהביע בקול מה שהרבה אנשים, לדעתי לפחות, חושבים ומסכימים בלב.

במקום להפוך את היום הזה ליום זיכרון בפגיעה בערכים, בפגיעה בדמוקרטיה, בפגיעה בערך חיי אדם, בהסתה, באלימות, וכו' וכו' - הפכו את היום הזה בפירוש ליום זיכרון להסכם אוסלו ולדרכו המדינית של רבין (שהיתה מאוד לא מקובלת בעיניי רבים).

אם הייתי רבין, והייתי רואה מה עשו מיום הזיכרון "שלי", הייתי נעלב.

השמאל בפירוש הפך את זה לאירוע פוליטי. אפילו רבין כבן-אדם בקושי מוזכר שם, ומדברים כל הזמן רק על הדרך שלו לשלום (ושוב, לדעת לפחות מחצית מתושבי המדינה - לחורבן) שהופסקה ועל כמה שזה נורא שאין יותר הסכם אוסלו.

=====================

אבל הנקודה היותר בעייתית - היא המגמתיות של התקשורת!

זה כמובן לא חדש, אבל זה הטריף אותי לגמרי לראות איך המראיין והשדרנים יוצאים בגלוי נגד הדעה של אותו חבר כנסת שהתראיין ומביעים את הדעה האישית שלהם במסווה של "מהדורת חדשות".

הם שמעו צד אחד. במקום להביא את הצד השני שיגיב, הם קובעים מראש שהצד הראשון טועה וחורצים את גורלו במקום.

פשוט בושה וחרפה.

אה, מי שלא מבין, התגובה של המראיין והשדרנים, לטענות הלגיטימיות, היתה משהו בסיגנון: "כן, כמו שאתם רואים, אפילו 10 שנים אחרי הרצח עדיין יש מחלוקות ועדיין קיימים אנשים שלא מסוגלים לשים בצד את חוסר ההסכמה שלהם בנושאים מדיניים ולהיות מאוחדים ביום קשה שכזה".

תגובה שפשוט מתעלמת ומבטלת לחלוטין את הטענה הלגיטימית לגמרי, שהאנשים שאחראיים על היום הזה הפכו אותו ליום זיכרון פוליטי להסכם אוסלו.

נ.ב.

אני מבקש לא להפוך את זה ל-"אתה אידיוט ובגלל אנשים כמוך רצחו ראש ממשלה בישראל! תן כבוד במקום לחפש רק תלונות!", כי מי שמבזה פה את זכר רבין הם אותם אנשים שהפכו את היום לזיכרו ליום פוליטי.

לאנשים כאלה כל מה שיש לי להגיד זה: תתבגרו. ::)

פורסם

שמע בסך הכל מה שהו רצה זה שיהיה טוב ושיגעו אנשים שיתמכו בו הוא מת מאושר לפי דעתי עים הוא היה יכל להיות חיי כאילו ליראות הכל הוא היה מרוצה מימה

שקורה בהזכרות שלו שבאים אנשים וכו מהעניין של השלום אישית אני לא מרוצה מימה שקורה פה ("בשלום") אני דיי בטוח שגם הוא לא

אני חושב שאותו דבר יקרה עים שרון שלא יתנו לאף אחד להגיע אליו שמעתי בודקים אחד אחד מקיפים אותו 30 איש וזה וזה בישביל מה צריך את זה חח

בישביל ליראת בו צריך שוטגאן לפחות 2-3 קדורים מינימום חחחחחחחחחחחחחחחח או איזה 5 קדורים מרובה פילים חח

או אפשר לחסוך להביא טנק חח

טוב אני קצת "רוצח"

מקווה שלא ירצחו אותו

פורסם

קשורה

הם יכולים לאמר מה שהם רוצים אני מדליק נר והולך לטקסים עד יום הדין

היה רשום בתנך על משהוא שמישהו ימות עניינים המורה שלנו הפחידה אותנו לעזאזל כמו שהיה שניי בינינים גבוהים קורסים על ידיי שני ציפורי מתכת (אסון התאומים)

פורסם

ומה הקטע שסגרו חצי תל אביב בשביל איזה קוקטייל?

פורסם

אה גם אני שמעתי משו עים אנדרתות שהורידו

פורסם

זה לא יום זכרון לרבין, זה יום זכרון לרצח רבין.

אז היום הזה מוקדש לרצח של ראש ממשלה, לא לראש ממשלה עצמו.

ז"א, שהיום הזה כן מוקדש לפגיעה בדמוקרטיה, הסתה, אלימות... אבל רבים לא מבינים את העיניין הזה, והופכים את יום הזכרון הזה ליום זכרון לרבין עצמו (שים לב שברבה טקסי ביה"ס מדברים רק על רבין ועל מעשיו, ולא על המניעים לרצח, ועל הרצח עצמו), למרות שהשנה יצא חוזר ממשרד החינוך שהדריך את בתי-הספר במה לעשות ביום הזכרון הזה, כדי להקדיש אותו ליותר לזכר של רצח ראש ממשלה מאשר לרצח של יצחק רבין. אבל העיניין הוא שדיי קשה להפריד את הדרך שרבין בחר לפעול בה (אוסולו...) מהרצח שלו, הרי ברצח קרה בגלל שפלג מסויים באוכלוסיה לא הסכים עם הדרך של רבין, ובמקום לפעול בדרכים דמוקרטיות נגדה, הוא ישר הלך לדרך הקיצונית, האלימה, הדרך שנוגדת את הדמוקרטיה ("אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה" מישהו?).

לכן זה לא יום הזכרון "שלו", אלא של פגיעה בדמוקרטיה.

אני מסכים איתך שיש את האנשים שינצלו את היום הזה לתעמולה פוליטית, אבל זה שימוש ציני ואסור של היום הזה.

לתקשורת מותר להיות מגמתית, אין כל רע בזה, הרי זו מדינה חופשית, וכמו שיש את התקשורת שמגמתית לכיוון השמאל, אז יש גם את זאת שיותר לאומנית, הרי לכל כתב יש את הדעה שלו, ומותר לו להביע אותה ברבים.

אם לא נוח לך עם כתבים שמאלניים, אז אתה יכול להרגיש חופשי לקרוא/לשמוע חדשות ימניות, שתאמין או לא, גם שם אתה תשמע רק צד אחד בדיון.

מיקי20008, בבקשה תנסה לכתוב ברור יותר (סימני פיסוק ותיקון שגיאות כתיב יכולים להיות התחלה טובה), כי חוץ מזה שהתגובה שלך באמת לא קשורה, גם קשה להבין אותה.

פורסם

לפי דעתי אני לא חושב שהיה יוצא לו משהו בדרך דמוקרתית תחשוב האנשים שהיו למטה בבית של רבין היתנגדו והוא פחד שלא יהיו אנשים ובכל זאת הוא המשיך

ולא היה מזיז לו מה יש לרוצח הזה לאמר אולי מזיז לו אבל לא ישנה כלום איימו עליו ואף אחד אחר מישטרה לא עשו כלום למרות שלא נרצח אף אחד לפחות שיפזרו אותם המדינה שלנו מאד פגומה ומושחטת

פורסם

עמרי, אתה לגמרי צודק.

היום בבית ספר היה לנו את הטקס הזכרון ליצחק רבין, וזה הזכיר לי בדיוק את הסיבה למה אני לא סובל את היום הזה.

זה כבר מזמן לא על הסתה או על רצח ראש ממשלה אלה על "דרך השלום" שנקטעה, אוסף של שירים ונאומים שבחציים מזכירים משהוא על מלאכים שילוו אותו "שם למעלה", וקטעי וידאו של אנשים בוכים עם מוזיקה מרגשת, והצגת כל מי שמתנגד לדרכו של רבין בתור חבורת מטורפים צמאי דם ואוהבי מלחמה(אם כי אלה שרואים בטלוויזיה הם הרבה פעמים כאלה).

בדיוק הקראתי בכיתה יום לפני כתבה של הראל סג"ל ממוסף סוף השבוע של מעריב(כמודמני) שדיבר בדיוק על זה- במיוחד על העברת מורשת רבין מנקודת המבט של השמאל הקיצוני כברור מאליו, ואף השווה את זה לקומוניזם. אולי זה טיפה קיצוני, אבל הוא צודק; אני בכיתה ט' יודע את כל "נפלאות" דרכו של רבין, ולא זכור לי שדברו על איזה טעויות הוא עשה, או את הדעה של הצד השני(חוץ מבקטעים שמראים המון ימני מתפרע, שורף דברים, צועק ססמאות ומקלל).

בערך באמצע השיר השני בטקס נזכרתי בשיר Wish you were Here של פינק פלויד שלדעתי היה יכול להשתלב טוב, גם אם הוא באנגלית. ואז חשבתי שבכלל עדיף היה אם כבר אז להכניס את Shine on You Crazy Diamond, למרות שזה בעורך של 13 דקות אבל הקטע המוזיקלי יותר חזק.

אבל אז הבנתי שזה היה יוצא בדיוק באותו הקשר של שירי"רבין היה חבר קרוב מאוד שלי" שהם כל הזמן מבצעים בטקסים, וזה בכלל לא קשור.

זה היה הרגע שבו קיבלתי - כמו סתירה בכל הכוח- קטע אומנתי של איזה כמה בנות שרצו, התתחו על הבמה בסוג של ריקוד שניראה כמו טקס פולחן להקרבת קרבנות לאל האש או משהו כזה.

ישבתי -פיזית- עם פה פעור מתדהמה. לפני שהספקתי להבין מה הולך שם, הגיע הקטע הבא עם 6 אחרים שעמדו מפוזרים על הבמה ברווחים לא שווים בחושך עם פנס ביד שבו הם האירו את פניהם(כמו שעושים בסרטים כשמספרים סיפור מפחיד במחנה) ואמרו בתור קומץ מילים דרמתיות שהתקבצו לססמא אחת גדולה שגרמה לי לפריחה.

בשלב הזה חיפשתי את זריקת האדרנלין שאני לוקח איתי לכל מקום, והדרכתי את חברי שישב לידי מה לעשות אם האלרגייה שלי לטמטום תתפרץ להתקף. הרגשתי שמנסים להכתיב לי מה לחשוב(אפילו יותר מן הנורמה בבית ספר) ואצל רוב האנשים באולם הם הצליחו!

אולי רבין צדק, ואולי השמאל צודק, אבל אני אשמח אם לא ידחפו לי דעות. זה בהחלט לא מכובד, ואני חושב שגם רבין היה חושב ככה.

השם מרמז על יום הזכרון לרצח ראש הממשלה יצחק רבין; בפועל זה יותר "יום הנצחת המנהיג הדגול, האח יצחק רבין והנצחת דרכו הבלתי מעורערת, אלה אם אתם מתכוונים לימין אבל הם חבורת מטורפים, תראו את ההפגנות האלה" וכך אני אקרא לזה מעכשיו עד שאני אמצא שם קצר יותר.

למען היתר ספק: הדעה שהבעתי בדיון אינה קשורה לדעתי הפוליטית(ימין או שמאל), ואני לא תומך ברצח ראשי ממשלה- אם מישהוא לא הבין את זה, אז שיקרא את ההודעה שוב ושוב עד שהוא יבין.

פורסם

מה שאמרת על הטקסים נכון אצלנו היה שירים והוא היה טוב וגם היה היתדרדרות

פורסם

בטכניון קיבלתי היום פלאייר של מרצ (נוער מרצ-יחד יש לדייק), שפשוט מנסה לגזור קופון פוליטי על האירוע.

עמדתי שם וכמעט הקאתי.

אני חושב שיש גבול.

בכיתה י"א הייתי עורך העיתון של התיכון וכתבתי טור דעה על כך שיום הזיכרון הפך להיות טקס פולחן. יום חמישי אני אהיה בבית, אם יהיה לי כוח אני אסרוק ואעלה.

פורסם

גם לי יש ביקורת על מה שעשו מהיום הזה, לפי כל סטנדרט, קנה מידה או תכלית אמור להיות יום זיכרון לרצח עצמו, ועל איך הוא פגע בערכי הדמוקרטיה.

אמנם, צריך גם להזכיר את פועלו את האיש (לאו דווקא אוסלו, לרבין כברת דרך ענפה, דרך חטיבת הראל ופריצת הדרך לי-ם, דרך הרמטכ"ל שאיחד את העיר, לראשות הממשלה הראשונה שלו וההתפטרות עקב חשבון הדולרים וגם אוסלו, פרט קטן, אבל לא להתמקד דווקא בזה.

מיקי, אתה מתבקש לכתוב בניסוח קריא, ועם כמות שגיאות כתיב שיהיה אפשר בכלל להבין מה אתה רוצה...

פורסם

אני לא יודע מה מה אתם חושבים אבל אני חושב שהגזימו אים רבין ומנסים לעשות אותו אל כמו שכתבתי במקום אחר

לי נימאס מיזה אני חילוני לא ימני ונימאס לי איך דוחפים את רבין לכל מקום רק כי הוא נירצח לא שמעו על בן גוריון הרצל וכו בארץ הזות

התיקשורת לקחה איש שהרבה אנשים אהבו אבל כראש ממשלה היה בינוני וניסתה ועדין מנסה לאפוך אותו לאל

אפילו שרון הצליח יותר מירבין בדרך של רבין (לא שאני מעריץ של שרון אני יבחר ירוקים בבחירות הבאות(לא עלה ירוק))

פורסם

התקשורת העבירה את זה בסדר גמור, אני לא ראיתי מישהו שמדבר יותר מדי על פוליטיקה.

מזה אוסלו ? אוסלו זאת עיר בירה שנפגשו בה בשביל לדבר על שלום ועל הסכמים, בדיוק כמו ששרון היה בשרם א'שיח לפני שנה ובדיוק כמו שאהוד ברק היה בקאמפ דיוויד וכו'...

מאז הרצח המשא ומתן נהרס אבל הרעיון הוא שרבין יזכר כבנאדם שמעבר להיסטוריה המדהימה שלו (כרמטכ"ל ולוחם וגם והאישיות המדהימה שלו) הוא אדם שהביא להסכם שלום עם ירדן והמשיך כל הזמן בדיאלוג ובנסיון להביא לשלום והסכמים - את זה צריך לזכור.

כולם יודעים שיש שטחים שצריך לצאת מהם ולסגור איתם עניין בצורה זו או אחרת, אני לא בעד 67 בדיוק אבל מה ששרון עשה היום נראה כדבר די ברור והוא עוד עשה את זה בלי לדבר עם אף אחד.

צריכים להסתכל על הבנאדם כמישהו שעשה את כל מה שיכל בשביל להביא לרגיעה באיזור והבאת שלום ולא מלחמה מיותרת והוא הראה שהיה אפשר להמנע ממנה בלי קשר לכמה אדמה אתם הייתם מוכנים למסור או על איזה גבעה אתם הייתם מוותרים - זאת דרך מאוד צרה להסתכל על זה.

ומעבר לזיכרון האישי של רבין שגם חשוב כי הוא כן סמל לאומי כמו בן גוריון ובגין והרצל ועוד... חשוב לא פחות הזכרון של הרצח שלו כפגיעה בכל העם ובאופי המדינה, יש הסכם של כל האזרחים שחיים פה בדמוקרטיה ומי שנבחר לייצג את העם הוא מקבל מנדט כל עוד שיש מנדט בעם ובכנסת.

אני לא חושב שאפשר לראות את רבין כ"שמאל" או ימין, הוא הרבה מעבר לזה - רבין הוא אדם גדול שהביא למדינה שלנו הרבה נחת וגם אם אוסלו נכשל לפחות צריך לזכור שהוא ניסה, וזה גם די אידיוטי להגיד שאוסלו נכשל סתם ככה... אוסלו נכשל בגלל שרבין נרצח, איתו אני משוכנע שהיה יותר טוב.

הטקסים בבית ספר הם באמת בדיחה אבל אני לא חושב שזה קשור לתקשורת, בכלל מערכת החינוך היא בדיחה אז למה אפשר לצפות ?

ות'אמת אני גם לא חושב שזה רע לעשות מהיום יום זכרון גם להסכם אוסלו, ושוב... לא בגלל הדרך הפוליטית של אוסלו אלא בגלל שאוסלו ובכלל כל המאמצים של רבין מסמלים את הדרך שהוא הלך בה ונרצח בגללה ותגיד מה שתגיד אבל רבין הביא לצמיחה ולשלום באיזור והוא דמות חיובית איך שלא תסתכל על זה, וגם אם דרך השלום נהרסה זה עדיין בסדר "להתאבל" על העובדה שהיא נהרסה וכנראה בזכות אותו רוצח שבלעדיו סביר להניח שהיה טוב יותר.

ואם אתה נגד שלום אז אני משתתף בצערך, אוסלו מסמל את הנסיון להגיע לשלום ואני בטוח שכל אדם במדינה הזאת גם אם הוא הצביע ימין היה שמח אם הסכם אוסלו היה מצליח והיה פה שקט, האיזור היה משגשג וכו'...

וד"א, לא כל מי שבתקשורת אסור לו להביע דיעה ולהפך, יש אנשים בתקשורת, אפילו עיתונאים שנותנים להם במה בשביל להביע דיעה וטוב שכך.

אני מקווה שאתה יורד לעומק דעתי, בשבילי ואני חושב שבשביל כל העם הזה, היום הזה צריך להיות יום אבל על העובדה שהיה רצח פוליטי, על העובדה שהיה רצח, על מי שנרצח כי בכל זאת מעבר לזה שרבין היה ראש הממשלה של כולם הוא אדם חשוב וכמובן ועל ההשלכות של הרצח והם די ברורות, הרצח חיבל בתהליך השלום ושוב אני אומר, גם אם אתה מאמין שאוסלו הביא לאינתיפאדה או שאוסלו לא היה נכון ואסור היה לדבר עם ערפאת הכיוון והמטרה והרצון של רבין היו חיוביים והוא רצה להביא שלום ובהחלט יש צורך לזכור את זה.

אתה לא יכול לזכור את רצח רבין בלי רבין עצמו... אתה לא יכול לזכור שהיה רצח ורצחו ראש ממשלה בלי לזכור על איזה רקע הוא נרצח ומה הוא עשה בשביל ל"זכות" בזה ובכלל אין טעם לדיון אם המעשים שלו היו נכונים הוא לא, הוא ניסה להביא שלום וכבר הצליח שנה לפני וכשניסה להמשיך הוא נרצח, לא יכול להיות דבר יותר ברור מזה ולא יכול להיות יותר ברור למה צריך לזכור את כל זה.

ועוד פעם בנושא "שירי רבין" אז כן יש אנשים זה מגעיל אותם אבל יש "שירי קינא" מוסכמים כאלה שתשמעו ברדיו באותו יום ובטקס באותו יום, אולי בבית ספר זה מיותר וזה כבר נדוש ובטעם רע אבל אני מניח שלא תשמעו ביום השואה ברדיו את SHINY HAPPY PEOPLE של REM... וכנ"ל ביום הזה (סליחה על ההשוואה אבל בכל זאת אלה ימי אבל וזכרון).

ולא צריך לשנוא את היום הזה בגלל הטקסים הגרועים בבית ספר, אני אישית כמעט לא באתי לטקסי יום הזכרון והשואה כשהייתי בבית ספר, פשוט היה בא לי להקיא מהצורה שהציגו את זה, זה עדיין לא אומר שאני מכחיש שואה או שמח שנהרגו חיילים במלחמות ישראל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים