עבור לתוכן

קניתי מסך, בדקתי פיקסלים ואיבחנתי זליגת אור, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

היי, קניתי מסך 730B של סאמסונג, עשיתי בדיקת פיקסלים ולא ראיתי פיקסלים מתים,

אך אל רקע שחור ראיתי זליגת אור מהצדדים דבר שקראתי עליו בעבר בפורום. (כרגע אני על קונטרסט ובהירות בינוניים)

השאלה אם יש מה לעשות בעניין? יש איזה כיוון שאפשר לעשות? יש טעם להחזיר את המסך ולקוות שהחדש יהי שונה?

או שצריך ללמוד פשוט לחיות עם זה?

יש לציין שהזליגה בולטת למדי שרואים סרטים.

???

תודה...

פורסם

כמעט בכל מסך LCD יש זליגת אור מסויימת.

תשווה בחנות את זליגת האור, אם אתה חושב שבמסך שלך יש יותר - ייתכן והמעטפת של פנל ה LCD לא מורכבת במדוייק - אז בקש שיחליפו לך את המסך.

פורסם
  • מחבר

השאלה איך אני אוכל להשוואת זה אינו פשוט כ"כ להתחיל לחפש אנשים....

זה ממש באסה ???

פורסם

יש לציין שהזליגה בולטת למדי שרואים סרטים.

זה לא אמור להיות ככה, בטח ולא כשרואים סרטים. לי יש 710T וכמעט ואין זליגת אור, זה לא מורגש שהמסך שחור לגמרי.

פורסם
  • מחבר

זה לא אמור להיות ככה, בטח ולא כשרואים סרטים. לי יש 710T וכמעט ואין זליגת אור, זה לא מורגש שהמסך שחור לגמרי.

1)יש מישהו שיש לו 730B פה ובדק את העניין?   

2) יש איזה משהו שאפשר לעשות בעניין, כגון כיוון בהירות וכו'?

המסך כרגע מחובר בחיבור אנלוגי (עד שאחליף כרטיס מסך...)

פורסם

אה, בנוגע לבדיקה, פשוט הכנס לחנות שיש להם את המסך בתצוגה...

חיבור DVI לא יעזור לזליגה.

כיוון שרגישות לזליגת האור היא מאוד סובייקטיבית אף אחד לא יוכל להגיד לך אם מה שיש אצלך זה חריג או הנורמה.

פורסם
  • מחבר

השאלה האם הדגם הספציפי מאופין בזליגות?  והאם ההרגשה הסובייקטיבית שלי שהזליגה משמעותית מעניינת את החנות\יבואן ?

הרי היפוטטית יתכן ואני אחליף מסך , אותו דגם ואקבל בדיוק אותה זליגה... שלא נדבר פיקסלים שישנים לנצח (כאלה שלא אוהבים לקום לעבודה)

זה ממש מעפן לשלם על משהו כמעט 1700 ולהתחיל לדאוג שהמוצר לא מושלם...

:-\

פורסם

השאלה האם הדגם הספציפי מאופין בזליגות? - אני לא שמעתי תלונות על הדגם הזה. אומרים שהוא דווקא מוצלח מאוד. סיכוי קלוש שיש בעיה כזו בדגם הזה. תחפש איזו ביקורת או שתיים לגביו באתרים כמו tomshardware ואם הם לא מציינים שום דבר אז אין בעיה.

והאם ההרגשה הסובייקטיבית שלי שהזליגה משמעותית מעניינת את החנות\יבואן ? - לא ממש

הרי היפוטטית יתכן ואני אחליף מסך , אותו דגם ואקבל בדיוק אותה זליגה... שלא נדבר פיקסלים שישנים לנצח (כאלה שלא אוהבים לקום לעבודה) - בלי קשר לכלום - תדאג שתקבל מסך ללא פיקסלים שרופים!

אם יש בעיה אמיתית - תדרוש החלפת מסך. אם זה ככה בכל המסכים של הדגם הזה - אין מה לעשות.

עקרונית, הבעיה שהשחור הוא לא באמת שחור וגם שהתאורה לא אחידה היא בעיה ידועה ומוכרת. לי יש סמסונג 710T שאמור להיות דומה מאוד למסך שלך והדבר בקושי מורגש לדעתי - רואים את זה רק ברקע שחור שהאורות בחדר כבויים. בסרטים אין לי שום בעיה. אבל כפי שכבר אמרו לך - זה עניין סובייקטיבי מאוד (אולי הבעיה לא עד כדי כך רצינית כמו שאתה מציג אותה?). אני מצטרף להמלצה לחפש מסך כזה במקום אחר, או אולי מסך דומה אצל חבר או משהו כזה, ותראה איך זה נראה שם.

זה ממש מעפן לשלם על משהו כמעט 1700 ולהתחיל לדאוג שהמוצר לא מושלם...

:-\

אז אין לך מושג עד כמה אתה תתבאס כשתקנה מכונית או דירה... :)

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים

אשמח לדעות נוספות 8)

פורסם
  • מחבר

רציתי לשאול אם לדעתכם יש קשר בין עוצמת הניגודיות של המסך לבין זליגת האור. היום הייתי באוניבריסטה ובבדיקה במסך מושחר, לא ראיתי זליגה, אולי אפסית במסך אחד למרות שמדובר במסכי LCD פשוטים 15 אינץ' של HP וIBM שהם גם לא חדשים במיוחד ואני משער ששם הניגודיות יותר נמוכה מהמסך שלי (730B).

זה היה די מוזר לראות שבמסך שאמור להיות יותר טוב יש דווקא זליגה גדולה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים