עבור לתוכן

סיבובי שעון ותזמוני מערכת - שאלות הבהרה.

Featured Replies

פורסם

1. האם המונח "סיבובי שעון" זה בעצם כמה תנודות HZ (הרץ) המעבד עושה בשניה אחת?

2. מהם תזמוני מערכת?

כל השבת ישבתי ו"השלמתי חומר", ונשארו לי רק שתי השאלות האלו בראש, לא הכי מובנות מספיק.

תודה רבה מראש לעונים תשובות מספקות וממצות :xyxthumbs:

פורסם

אתה מתבקש לשנות את הכותרת שתיהיה אינפורמטיבית וחוקית עפ"י חוקי הפורום.

2. כותרות: הקפידו לכתוב כותרת (נושא) עניינית לדיון שאתם פותחים. הכותרת צריכה להכיל את השאלה הכללית שלכם או את תמצית הנושא של הדיון. אין לכתוב סימני פיסוק מרובים מיותרים בכותרת.

את כותרת הת'רד תוכל לשנות ע"י כפתור modify.gif להודעה הראשונה שלך.

תודה.

פורסם
  • מחבר

שונה. :xyxthumbs:

תודה על המידע.

פורסם

1.כן

2.תזמונים זה הזמן בין מחזורי הזיכרון(לדוגמה התזמונים שלך:2.5-3-3-7 )

פורסם
  • מחבר

2.תזמונים זה הזמן בין מחזורי הזיכרון(לדוגמה התזמונים שלך:2.5-3-3-7 )

הזמן = בשניות?

פורסם

NANO SEC....

פורסם

תזמונים זה הזמן בין מחזורי הזיכרון(לדוגמה התזמונים שלך:2.5-3-3-7 )

לא זמן - מחזורי שעון, ולא מחזורי זיכרון - פעולות שונות בתוך הזיכרון עצמו. בקיצור, מה שאמרו לך פה זה לא נכון.

פעם ראיתי פה לינק שהסביר בצורה יפה מאד מה זה כל חלק בהגדרות הזיכרון, אבל אני לא מוצא אותו. אני חושב שזו הייתה מצגת פלאש מהאתר של Corsair, אבל אני לא בטוח.

בכל מקרה, התיזמונים קובעים כמה מחזורי שעון ייקח לבצע פעולה מסויימת בזיכרון. הזיכרון בסה"כ מורכב ממספר שבבים (צ'יפים), ומסודר במערך של שורות ותאים, וכדי להגיע לתא מסויים, יש צורך בביצוע מספר פעולות, כאשר כל פעולה לוקחת זמן מסויים. כמו שאמרתי - הזמן הזה נמדד במחזורי שעון, ולא בזמן אמיתי, מכיוון שככל שהתדירות גדלה, כל מחזור שעון לוקח פחות זמן אמיתי (ב 1MHz, כל מחזור לוקח 1 ננו שניות, ב 2MHz כל מחזור לוקח 0.5 ננו שניות, וכו').

הנה דוגמה, שאולי לא תהיה מובנת כל-כך למי שלא מבין:

תיזמונים של 2-3-3-7-1T פירושם:

Cas Latency של 2 מחזורי שעון - 2 מחזורים מרגע בחירת הטור ועד הופעת נתונים במוצא.

tRCD = RAS to CAS delay של 3 מחזורי שעון - 3 מחזורי שעון מרגע הפעלת השורה בבנק הפעיל ועד לקבלת השורה הפעילה.

tRP = RAS Precharge של 3 מחזורי שעון - יש לחכות 3 מחזורי שעון מרגע כיבוי השורה הפעילה ועד שניתן להפעיל שורה אחרת.

tRAS = Active to Precharge של 7 מחזורים - יש לחכות 7 מחזורי שעון עד שניתן לכבות/לעבור ל BANK אחר.

Command Rate של 1 מחזורי שעון - יש לחכות 1 מחזור שעון מהפעלת השבב לפעולה ועד שניתן לשלוח אליו פקודות.

ההסבר למה הפעולות צריכות להתבצע דווקא בסדר ובאופן הזה קשורות יותר לתחום האלקטרוניקה מאשר לתחום המחשבים.

פורסם
פעם ראיתי פה לינק שהסביר בצורה יפה מאד מה זה כל חלק בהגדרות הזיכרון, אבל אני לא מוצא אותו. אני חושב שזו הייתה מצגת פלאש מהאתר של Corsair, אבל אני לא בטוח.

לינק למצגת.

פורסם
  • מחבר

מושלם וממצה. :yelclap: :yelclap:

תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים