עבור לתוכן

הבדל בין 5 ל-10 יח"ל טכ"מ...

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לומד במגמת מחשבים, ותהיתי האם לעשות את הפרוייקט או לא... תראו, אם אני אעשה את הפרוייקט יהיה לי המון עומס שעות השנה (ובגלל יש לי מגמה אחרת שחופפת על חלק מהשעות, כך שאצטרך להשלים...), ואם לא - אסיים 5 יח"ל בראש שקט.

אני רוצה בבקשה לדעת מה ה-5 יח"ל פרוייקט נוספות נותנות לך, והאם מעריכים אותך בצבא טוב גם עם 5.

תודה!

עריכה - עוד משהו קטן... אם המגמה השנייה שלי היא לא ריאלית, זה לא יפגע בהערכה בצבא, נכון (ז"א לא יאמרו לי שאני לא יכול להתקבל לממר"מ למשל, סתם דוגמא, אם יש לי טכ"מ בלי פיזיקה או משהו כזה...)?

פורסם

misc6.jpg

מה הקשר לתוכנה?!

פורסם
  • מחבר

אז בבקשה תעבירו את זה לאן שצריך כי אני לא יודע לאן...

פורסם

אני השנה עושה את הפרוייקט הזה של ה 5יח"ל הנוספות.

בגדול זה לא נותן לך בונוס כ"כ גדול, כי כשאתה מנסה להירשם לאוניברסיטה אז אי אפשר להכליל בממוצע בגרות שלך את כל 3 מקצועות ההרחבה (5יח"ל של הפרוייקט, 5יח"ל מחשבים רגיל וכמובן ההרחבה הרגילה שאתה עושה),, אלא רק את השני מקצועות עם הציון הכי גבוה.

אבל, בגלל שה5יח"ל הנוספות של המגמה הן פרוייקט, אז רוב היסוכיים שתקבל מעל 95 בבגרות הזאת (כי את הפרוייקט אתה עושה בליווי של מורה, כך שכל הבעיות יפתרו לך, והכל יעבוד כמו שצריך), אז הבגרות הזאת זה פשוט בונוס בציון לממוצע של תעודת הבגרות.

אני הייתי מציע לך להישאר כרגע בפרוייקט הזה, ואם מתישהו בעתיד תרגיש שזה סתם מעיק עליך, וקשה לך עם זה, אז רק תחשוב על לפרוש, כי בגדול השעות שיש במערכת על הפרוייקט עוברות דיי מהר, כי השעורים האלה דיי חופשיים.

ד"א, אפילו אם אתה בטכ"מ לא בטוח שתגיע לממר"מ, יש לי כמה חברים שאיתי בכיתה, והם לא קיבלו שום דבר שקשור למחשבים (ואין להם בכלל פרופיל קרבי). פשוט תבין, בתי הספר גומרים לכולם לחשוב שאם הם ילכו לטכ"מ אז הם בטוח יגיעו למחשבים בצה"ל, מה שלא נכון וגם בכלל לא היגיוני.

פורסם

אמממ.. מצד אחד חבל לא לעשות את זה, אני כבר התחלתי השנה את הפרויקט וכולם אומרים שזה פשוט 5 יחידות מתנה, מה גם שיש לך על זה בונוס באוניברסיטה כי זה נחשב מחשבים.

מצד שני זה שאתה לומד טכ"מ לא מבטיח לך לקבל ממר"ם, יש לי 2 ידידות, אחת לומדת גרפיקה והשנייה קולנוע שקיבלו ממר"ם, ככה שזה לא קשור למה אתה לומד בבית ספר.

פורסם

רוב האנשים מקבלים בזה ציון גבוה מאוד, כך שאני לא רואה סיבה מדוע לא להשקיע כמה שעות בשבוע ולעשות אותו(את הפרוייקט).

פורסם
  • מחבר

אבל זה קצת ידפוק לי את לוח הזמנים, כיוון שזה 4 שעות נוספות + השלמת 2 שעתיים שלא יכולתי להגיע אליהם...

לדעתי זה מיותר, וזה לא ממש שווה את המאמץ הזה, שגם ידפוק לי קצת הרבה את המשך היום...

תודה על העזרה! החלטתי לא לעשות את הפרוייקט. תודה.

פורסם

כמה שעות כבר יהיו לך בבית ספר?ב

פורסם
  • מחבר

זה 6 שעות יותר... יהיו לו משהו כמו 50 שעות בשבוע, וכל יום שלישי וחמישי די ידפקו לי...

כפי שנאמר, זה כולה בונוס לבגרות, ואין לזה השפעה מכריעה, אז לכן אני אעשה רק את ה-5 יחידות. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים