עבור לתוכן

מעבדי 64 ביט, מה זה Bit ?

Featured Replies

פורסם

שמעתי שההאמר הוא על 64 ביט, והמעבדים הקודמים (AXP, P4) הם 32 ביט, אבל מה זה בעצם ביט?

אחד אמר לי שזה הפעולות חישוב שהמעבד יכול לבצע, 2*2*2*2...ככה 64 פעמים...זה נכון? אם לא אז מה זה ?

פורסם

שמעתי שההאמר הוא על 64 ביט, והמעבדים הקודמים (AXP, P4) הם 32 ביט, אבל מה זה בעצם ביט?

אחד אמר לי שזה הפעולות חישוב שהמעבד יכול לבצע, 2*2*2*2...ככה 64 פעמים...זה נכון? אם לא אז מה זה ?

כאשר מדברים על ביטים במערכת, או במעבדים, מדברים על כמות המידע שיכול המעבד לשלוף מהזכרון בפעולה אחת. ככל שהמספר יותר גדול, כך אפשר לקרוא מהזכרון יותר נתונים בפעולה אחת, וכך גם לבצע על אותם נתונים פעולות במעבד.

פורסם

אם אני לא טועה ביט משמעו מקום ל0 או 1 בקוד בינארי.

קיי (קילוביט) - 1000 ביט

מגהביט - 10000 ביט

אבל אני כנראה טועה.

פורסם

אם אני לא טועה ביט משמעו מקום ל0 או 1 בקוד בינארי.

קיי (קילוביט) - 1000 ביט

מגהביט - 10000 ביט

אבל אני כנראה טועה.

אתה לא טועה. ביט אכן הוא מוליך, או חלקיק מידע, אשר מסוגל להחזיק 0 או 1 לוגי. 8 ביטים כאלו מרכיבים בית. כאשר מדברים על ביטים באכסון, אז הביטים משמשים לאכסון המידע. כאשר מדברים על הביט בהקשר שהבחור שאל, אז הביט הוא בעצם חלק מאפיק הנתונים או הבקרה של המעבד.

פורסם

כאשר מדברים על ביטים במערכת, או במעבדים, מדברים על כמות המידע שיכול המעבד לשלוף מהזכרון בפעולה אחת. ככל שהמספר יותר גדול, כך אפשר לקרוא מהזכרון יותר נתונים בפעולה אחת, וכך גם לבצע על אותם נתונים פעולות במעבד.

לא נכון... רוחב הבאס במעבדי הפנטיום 4 הפנטיום 3 והאתלון הוא גם 64bit.

מה שכן הביטיות של המעבד משפיעה על מרחב הכתובות שהוא יכול לפנטיות אילהם. מעבד 32bit יכול ליצג כתובות בזיכרון על מספר המורכב מ 32 מספרים בינארים (מ 0 עד ל 4,294,967,2962 שזה 2 בחזקת 32) כל כתובת בזיכרון מחזקיה בית אחד ולכן מוגבל למרחב כתובות המאפשר לו לפנות למקסימום של 4 גיגה בייט:

4,294,967,296 Byte

/ 1024

= 4,194,304 Kilo Byte (Kb)

/ 1024

= 4,096 Mega Byte (Mb)

/ 1024

= 4 Giga Byte (Gb

פורסם

לא מדוייק

במעבדי p3 p4 וכל האתלונים המקבילים, רק רוחב פס הזכרון הוא 64 ביט, וזה רק משפיע על מספר כתובות הזכרון המקסימלי שהמעבד יכול לגשת אליהם.

מעבדי 64 ביט יהיו בעלי פס נתונים ואוגרים של 64 ביט, מה שיקל מאוד על חישובים מסובכים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים