עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מה הם SLOT SOCKET ו-HEATSINK

Featured Replies

פורסם

תשמעו, אני כבר כמה זמן עושה מודינג, אני דיי מבין בחשמל ובמחשבים אבל אני לא ממש מבין בשמות של החלקים וכל הדברים.

ז"א שאני עשיתי מודינג בעבר, אני יודע להתעסק עם החשמל והמחשב, אבל אני רואה שאתם מדברים פה לפעמים על כמה מושגים שאני פשוט לא מבין (חלק בנושא המחשב וחלא בנושא חשמל).

אוקיי, אז יכול להיות שאני אשאל שאלות שאני בעצם יודע מה החלק שעליו שאלתי אבל פשוט לא קישרתי לשם.

אוקיי, מה זה הסלוט?

בקשר לאמפר, כמה אמפר יש בשקע חשמל רגיל וכמה יש בכבלים שיוצאים מהספק?

יש לי עוד כמה שאלות, אבל אלה הראשונות.

פורסם

סלוט זה שקע למשל את הכרטיסים אתה תקוע בסלוטים של PCI

בפנטיום 2 היה מעבד שנכס לסוקט...

פורסם
  • מחבר

וסוקט?

פורסם

תשמעו, אני כבר כמה זמן עושה מודינג, אני דיי מבין בחשמל ובמחשבים אבל אני לא ממש מבין בשמות של החלקים וכל הדברים.

ז"א שאני עשיתי מודינג בעבר, אני יודע להתעסק עם החשמל והמחשב, אבל אני רואה שאתם מדברים פה לפעמים על כמה מושגים שאני פשוט לא מבין (חלק בנושא המחשב וחלא בנושא חשמל).

אוקיי, אז יכול להיות שאני אשאל שאלות שאני בעצם יודע מה החלק שעליו שאלתי אבל פשוט לא קישרתי לשם.

אוקיי, מה זה הסלוט?

בקשר לאמפר, כמה אמפר יש בשקע חשמל רגיל וכמה יש בכבלים שיוצאים מהספק?

יש לי עוד כמה שאלות, אבל אלה הראשונות.

אם אתה לא יודע את שני אלה, אז מה אתה באמת מבין בחשמל ובמחשבים ? סלוט - זה פשוט המחבר שיושב על לוח האם ואליו נכנסים הכרטיסים. SLOT, יכול להיות בתקנים שונים - PIC,AGP,ISA,CNR,AMR, ועוד.

לגבי האמפר בשקע החשמל שלך - אין שם אפילו מיליאמפר. האמפר הוא מדידה של זרם , ואם לא מחובר לשקע שום דבר, אז אין זרם, ואין מה למדוד. המתח הקבוע בשקעי החשמל בבית הוא בסביבות ה220V, מתח AC, בתדירות של כ50HZ (כלומר הפזה משתנה מ- ל+ 50 פעם בשניה).יש מגבלה לגבי עוצמת הזרם בכל שקע בבית - ישנם שקעי מאור בהם המגבלה היא נמוכה, ישנם שקעי כח בהם המגבלה טיפה יותר גבוהה, וישנם שקעי המזגן בהם עושים מגבלה אפילו יותר גדולה.

בתוך המחשב, הזרמים הם נמוכים . אין באפשרותי להגיד לך כמה בדיוק כי הכל פונקציה של מה חיברת לאותו קונקטור - מאורר, דיסק קשיח, לוח אם, קירור מים, או כל דבר אחר. מה שכן אפשר להגיד הוא שהחוטים השחורים הם האדמה, והצהוב והאדום הם מתחים של 12V ושל 5V.

עוד משהו ?

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, אני פשוט לא קישרתי שם לחלק. אני יודע מה זה סלוט, פשוט לא קישרתי את השם.

מה זה סוקט (עוד פעם, סביר שאני יודע מה זה ואני פשוט לא מקשר לשם)?

ומה זה heatsink?

פורסם

כמו שאמרתי, אני פשוט לא קישרתי שם לחלק. אני יודע מה זה סלוט, פשוט לא קישרתי את השם.

מה זה סוקט (עוד פעם, סביר שאני יודע מה זה ואני פשוט לא מקשר לשם)?

ומה זה heatsink?

סוקט זה החיבור של המעבד ללוח האם. המרובע הקטן בלוחות החדשים, והמלבן המאורך בלוחות של לפני שלוש שנים (PII ודומיהם).

HEATSINK הוא גוף קירור העשוי בדרך כלל מנחושת או אלומיניום. תפקידו להוליך חום מהמעבד אל אויר העולם. מאחר והמעבד הוא קטנטן, אין לו שטח פנים גדול ולכן פיזור החום שלו אפסי. לצורך כך מצמידים אל המעבד משטח הרבה יותר גדול, שמהונדס גם בצורה כזו שיהיה לו מקסימום שטח פנים, ועשוי מחומרים אשר ההולכה הטרמית שלהם גבוהה במיוחד.החום מועבר מהמעבד אל הHEATSINK אשר נפטר מהחום בצורה יעילה. על מנת לשפר את הפעולה, מוסיפים לרוב גם מאורר , אשר דואג להזרים אויר רענן על צלעות הקירור, ובכל תורם לפיזור החום.

עוד משהו ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, כמו שחשבתי.

לא, זה הכל. אפשר לנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.