עבור לתוכן

תאימות של Wi-Fi ל-WiMAX

Featured Replies

פורסם

האם קיימת תאימות של כרטיסי רשת ונתבים המבוססים על Wi-Fi בתקן G ל-WiMAX? כלומר, האם מחשבים המצויידים בכרטיס רשת אלחוטי בתקן G יוכלו להתחבר לרשתות WiMAX? אם כן, אז באילו תנאים ומגבלות?

דרך אגב, באיזה מהירויות מדובר ברשתות WiMAX?

פורסם

אני לא חושב שתהיה שום סוג של תאימות. WIMAX זה משהו חדש לגמרי, והקטע שלו זה לא המהירות, זה המרחק. אתה יכול לשים אנטנת WIMAX במקום מסויים ולכל השכונה יהיה אינטרנט מהיר. הכרטיסים של היום בקושי מסוגלים לשדר דרך ממ"ד, איך בדיוק הם יעבדו ממרחק של כמה קילומטרים אתה חושב?

פורסם
  • מחבר

חשבתי אולי שתהיה תאימות ממרחק מסויים, או באמצעות אנטנת WiMAX קטנה שמתחברת לכרטיס רשת, או משהו כזה.

המהירות של Wi-Fi בתקן G היא 54Mbps, ו-108Mbps ב-Super G. אבל, הבנתי שבפועל המהירות לא מתקרבת אפילו למהירות המוצהרת. מה לגבי המהירות של רשת WiMAX.

אני מבין שברק מתכוונת לערוך בקרוב ניסוי ב-WiMAX במספר איזורי תעשייה (לפי כתבה בעמוד הראשי). איך הניסוי עומד להתבצע אם אף אחד לא תומך בזה?

פורסם

הניסוי של ברק הוא לא ציבורי, אלא פנימי. הם רוצים לבחון את האופציות להשתמש בזה בעתיד.

דרך אגב, אושר עכשיו בכנסת שימוש בתדרים של 5.5GHZ שזה אומר שבקרוב נראה רשתות אלחוטיות של 802.11a שנחשב מאוד מאוד יציב.

עוד פרטים על WIMAX.

פורסם

כרגע יש צורך במקלט מיוחד (גדול למדי) כדי לעבוד עם WiMax, והוא הוצג השבוע ב-IDF. בשנה-שנתיים הקרובות, כשהטכנולוגיה תבשיל ותהיה זמינה יותר, יפותחו גם מקלטים קטנים וניידים - כאלו שיאפשרו לממש את הפוטנציאל של ה-WiMax (כלומר, ניידות מקסימלית = גודל קטן עד כמה שאפשר).

פורסם
  • מחבר

בדיוק התכוונתי לקנות ראוטר אלחוטי, וראיתי היום את הידיעה על WiMAX.

אם זה יגיע רק בעוד שנה-שנתיים, אז אין טעם לדחות את הקנייה של הראוטר האלחוטי.

ל-802.11g יש תאימות גם ל-802.11b ברוב הראוטרים.

יש סיכוי של-802.16 תהיה תאימות ל-802.11g (אולי עם מתאם קטן)?

דרך אגב, למה לכל התקנים של התקשורת האלחוטית יש שמות מוזרים כמו IEEE 802.11a/b/g ו-IEEE 802.16?

פורסם

שאלו את זה בidf ואני זוכר שהמרצה אמר שלא, אבל אני פתאום לא בטוח במאה אחוז שאני זוכר נכון :-*

עריכה- ieee זה קבוצה שמכריזה על כל מני סוגים של תקנים,וה-802.xx זה המספר תקן, תבדוק פה: http://www.ieee.org/portal/site

עריכה2- עכשיו אני סגור על עצמי ::) , ההבדל בין 802.16 ל 802.11 יתבטא, בין הית, בהבדל חומרתי- בשביל לקלוט 802.16 אתה צריך מקלט מיועד (כלומר, הוספת כרטיס 802.16 לכל מחשב שלא תומך built in)

:xyxthumbs:

פורסם

ברק לא מתכוונת לאפשר גישה חופשית לרשת הזאת

מדובר סך הכל בחלק של ברק עד הלקוח

במקום לפרוס כבלים ,מתגים ונתבים היא תשים משדר אחד ומקלטים אצל הלקוחות

ולכן גם זה מיועד לאיזורים צפופים ששם צריך הרבה כבלים ובניית התשתית הקווית היא יקרה

פורסם

Wi-Max, אם בכלל יתפוס לא מיועד לבתים ולא תואם את התקנים הקיימים.

כלומר לא סביר בכלל שתקנה ראוטר שתומך ב Wi-Max.

פורסם
  • מחבר

בזמן הניסוי תיתכן אולי גישה חופשית, אבל מן הסתם הגישה לרשת תהיה בתשלום כאשר זה יהיה מבצעי.

יש איזושהי הערכה לגבי האמצעי שיאפשר ללקוחות קצה להתחבר לרשת WiMAX (סוג חיבור, גודל מכשיר, וכו'...)?

האם ה-WiMAX יפעל לצד ה-Wi-Fi, או יחליף אותו?

אני מתכוון, האם יהיו כרטיסי רשת (PCI, PCI-e X1, miniPCI, PCMCIA, USB) וראוטרים שתומכים ב-WiMAX בדומה לכאלה שתומכים ב-Wi-Fi כיום, או שאתה תקבל מהספק אינטרנט שלך מקלט/משדר WiMAX שיהווה נקודת גישה לאינטרנט, אבל הרשת הבייתית שלך שתתחבר לנקודת גישה WiMAX תהייה מבוססת על Wi-Fi?

Nemesis,

אני דווקא סבור כי ה-WiMAX כן יהיה מיועד לבתים, אם כי יתכן וזה לא יהיה השימוש העיקרי שלו.

פורסם

נכון להיום, במקומות בהם קיים WiMax (ברהט, למשל) הרשת הפנימית עובדת על WiFi.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין, Wi-Fi ימשיך להתקיים ברשתות פנימיות לצד ה-WiMAX.

איך מתבצע כיום החיבור ל-WiMAX ברהט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים