עבור לתוכן

ביטול הסיסמא של Administrator ב-Windows XP

Featured Replies

פורסם

יש לי Boot-CD שמכיל תוכנה שמאפשרת למחוק את הסיסמה של כל משתמש (וגם ליצור משתמשים חדשים).

אני מעוניין בתוכנה שרצה מתוך ה-Windows (בלי לאתחל את המחשב) בתור Standalone Executable ומאפשרת למחוק את הסיסמה של ה-Administrator (לא בשבילי).

יש תוכנה כזאת?

פורסם

הסיבה שכל כך קל לשנות את הסיסמא כשאתה עושה בוט מה CD שלך היא שהסיסמא מקודדת בתוך מערכת הקבצים (NTFS).

כשוינדוס פועל אין לך גישה ישירה למערכת הקבצים כי מערכת ההפעלה מונעת את זה ממך, לעומת זאת כשאתה מאתחל מהדיסק שלך וינדוס לא פועלת ולא יכולה למנוע ממך את הגישה.

איפוס הסיסמא כאשר וינדוס פועל כרוך בעקיפת ה kernel, שזה לא ענין פשוט.

אני לא פוסל את האפשרות שתוכנה כזו קיימת, אבל אני סקפטי.

פורסם
  • מחבר

הסיסמא של Windows נמצאת בתוך קובץ SAM של ה-Registry.

Microsoft לא מפרסמת מידע איך לגשת לקובץ הזה. מישהו (אני לא זוכר מי) הצליח לפרוץ לקובץ ופרסם את המידע.

אם מישהו מכיר תוכנה שיודעת לאפס את הסיסמא מתוך ה-Windows, אשמח לקבל תגובה.

פורסם

הסיבה שכל כך קל לשנות את הסיסמא כשאתה עושה בוט מה CD שלך היא שהסיסמא מקודדת בתוך מערכת הקבצים (NTFS).

כשוינדוס פועל אין לך גישה ישירה למערכת הקבצים כי מערכת ההפעלה מונעת את זה ממך, לעומת זאת כשאתה מאתחל מהדיסק שלך וינדוס לא פועלת ולא יכולה למנוע ממך את הגישה.

איפוס הסיסמא כאשר וינדוס פועל כרוך בעקיפת ה kernel, שזה לא ענין פשוט.

אני לא פוסל את האפשרות שתוכנה כזו קיימת, אבל אני סקפטי.

כשאתה עולה מדיסק ווינדוס באמת לא מונעת ממך את הגישה.

רק שאף אחד מחוץ למיקרוסופט לא באמת יודע איך כותבים ל NTFS בלי להפוך את המחשב לטוסטר.

פורסם
  • מחבר

מדובר במחיצה של FAT32, אבל זה לא עקרוני.

אפשר לעשות את זה באמצעות דיסק PE של Windows XP שכולל תוכנה לביטול סיסמאות ויצירת משתמשים חדשים.

אבל, אני מחפש תוכנה שאפשר להריץ מתוך ה-Windows עצמו.

פורסם

כשאתה עולה מדיסק ווינדוס באמת לא מונעת ממך את הגישה.

רק שאף אחד מחוץ למיקרוסופט לא באמת יודע איך כותבים ל NTFS בלי להפוך את המחשב לטוסטר.

זה פשוט לא נכון, אפשר לקרוא ולכתוב למחיצות NTFS בלינוקס ואפילו בדוס עם תוכנות מתאימות (שלא מגיעות ממיקרוסופט).

כל תוכנה שמגבה כוננים שלמים (ghost למשל) יודעת לקרוא ולכתוב NTFS

מדובר במחיצה של FAT32

עד כמה שידוע לי ERD וכו' מיועדות ספציפית למחיצות NTFS, לא יצא לי לנסות על FAT32.

אתה יודע אם הן פועלות גם שם?

קובץ ה SAM נמצא ב system32\config אבל אי אפשר אפילו לקרוא את התוכן שלו כשוינדוס פועל.

אני מניח שתצטרך לגרום לתהליך ה system לשחרר אותו מבלי שתגרום ל system לקרוס (אין לי רעיונות פה).

פורסם

זה פשוט לא נכון, אפשר לקרוא ולכתוב למחיצות NTFS בלינוקס ואפילו בדוס עם תוכנות מתאימות (שלא מגיעות ממיקרוסופט).

כל תוכנה שמגבה כוננים שלמים (ghost למשל) יודעת לקרוא ולכתוב NTFS

אמרתי לכתוב.

לקרוא זה ברור שכולם יודעים.

ו Ghost לא צריכה לדעת בכלל לקרוא את המערכת קבצים, היא פשוט לוקחת כל ביט במחיצה ודוחפת אותו לתמונה איך שהוא, זאת הסיבה שזה נקרא תמונת גיבוי, כי זה לא סתם Archive של הקבצים אלא העתק מדוייק של המחיצה.

לינוקס יכולה אמנם לכתוב לNTFS אבל זה מאוד מאוד נסיוני ויש על זה מליוני הגבלות. (אפשר לכתוב לתוך קובץ כל עוד אתה לא משנה את הגודל שלו, עכשיו תסביר לי איזה דבר בעל תועלת אני יכול לעשות עם יכולת כתיבה שכזאת)

פורסם

Ghost לא מעתיקה ביטים באופן עיוור, היא מעתיקה את התוכן הלוגי (תוך התייחסות למבנה המחיצות והקבצים).

ניתן לגרום לה להעתיק באופן עיוור, אבל זו לא הצורה המקובלת להשתמש בה - אתה מוזמן להשתמש בה ולראות איך היא מודעת בפירוש לקבצים שהיא מעתיקה.

NTFS for DOS מאפשרת כתיבה למחיצות NTFS ללא הגבלות.

http://www.sysinternals.com/Utilities/NtfsDos.html

ולגבי לינוקס:

http://www.ntfs-linux.com/

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה זה ERD.

בטוח שאין תוכנה כזאת?

פורסם

אמרתי שאני לא בטוח, אבל אני סקפטי.

פורסם

יש תוכנה שנקראת ERD commander , אני משתמש בה לעקוף סיסמאות

אני נזכר באמת שהיתה פעם שלא הצלחתי לעקוף איתה סיסמא , אז אולי זה באמת קשור ל FAT32

השאלה היא איך באמת עוקפים סיסמא במקרה כזה

borg אמר:

מדובר במחיצה של FAT32, אבל זה לא עקרוני.

אפשר לעשות את זה באמצעות דיסק PE של Windows XP שכולל תוכנה לביטול סיסמאות ויצירת משתמשים חדשים.

אבל, אני מחפש תוכנה שאפשר להריץ מתוך ה-Windows עצמו.

מה זה דיסק pe?

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להוסיף לזה Plugin חינמי שנקרא Windows Password Renew המאפשר למחוק סיסמאות של משתמשים, וליצור משתמשים חדשים עם הרשאות של Administrator.

יש גם את UBCD4Win המבוסס על BartPE וכולל דברים נוספים שלא נמצאים בגירסה הבסיסית.

כמו-כן, אפשר להוריד בביטורנט את miniPE, שגם כן מבוסס על BartPE, אבל בניגוד ל-UBCD4Win שכולל רק תוכנות חינמיות, miniPE זה גירסה הרבה יותר מורחבת שכוללת גם תוכנות מסחריות, כך שהוא לא ממש חוקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים