עבור לתוכן

תגידו אם אני עושה רשת ביתית מה היא עוזרת לי?

Featured Replies

פורסם

שמעו אני רב כל הזמן עם אחי על המודם אצל מי הוא יהיה במחשב כדי לגלוש

האם רשת ביתית קווית לא אלחוטית כי לאחי יש חדר בממ"ד ולי זה רגיל האם אנחנו יכולים עם רשת ביתית +נתב וכל העניין לגלוש בו זמנית ?

אם כן האם המהירות מתחלקת לשתיים ?

וגם איזה דברים נוספים רשת ביתית יכולה לעזור לי תענו לי דחוף כי אני צריך להחליט היום?

פורסם

כן תוכלו שניכם לגלוש זמנית.

במידה ושניכם תנצלו את המהירות המקסימלית כן המהירות תתחלק לשתיים .

רשת ביתית יכולה לתת לך שיתוף של :  אינטרנט , קבצים ,מדפסות ,פקסים  וכ'ו ... ז"א עם אתה צריך להדפיס עבודה והמדפסת אצל אח שלך בחדר אתה כותב את העבודה אצלך ופשוט שולח להדפסה לאחיך לחדר מבלי לזוז מהכסא... ( כמובן שתצטרך להגיע לחדר לקחת את מה שהדפסת מתישהו אלא אם כן אתה יותר גדול ומאיים על החיים שלו שיביא את זה עכשיו ...   ::) ואל תראה זה רק ככה אתה יכול לשתף איתו קבצי DLL תמונות של פמלה אנדרסון ועוד ... מה שתרצה תחלוק!

ככה יש לך כמה סוגי רשתות בכמה תקציבים :

רשת ביתית פשוטה ז"א על בסיס 2 כרטיסי רשת + כבל מוצלב תיתן לך את הרשת הכי זולה שיש כיום וסביר להניח שיהיה חסר לך רק את הכבל משום בכמעט כל מחשב היום בא עם חיבור רשת מאחורה מובנה על הלוח אם של המחשב .. במקרה ואין לך 2 כרטיסים תוכל להשיג כל כרטיס במחיר של 50 שקל לאחד ז"א השקעה של 100 שקל על כרטיסי הרשת ועוד 20-30 שקל כבל ... תלוי איזה אורך ..

בכל מקרה בשביל שיתוף אינטרנט כאן אחד המחשבים יהיה תלוי באינטרנט בתנאי שהמחשב השני מחובר גם הוא לאינטרנט ( זה עם המודם)

רשת ביתית עם SWITCH או HUB תזדקק ל 2 כרטיסי רשת ועוד 2 כבלים  אחד לכל מחשב שיתחברו ל HUB( מעין מפצל) ואז תוכל לחבר יותר מ 2 מחשבים

לרשת . ואם תרצה תוכל אפילו לקנות איזה מודם ADSL שהופך לנתב ( רק אם יש לך חיבור ADSL) ואז לא תצתרך להיות תלוי שאיזשהו מחשב מחובר לאינטרנט .

זה פתרון יותר יקר טיפה מדובר ב

2 כרטיסי רשת = 100

2 כבלים לפחות = 50 לערך

1 HUB\SWITCH  עוד כ 100

וכמובן מודם ... אלא אם כן יש לך ונניח שיש לך אחד כזה סתם ניקח מקרה זול ..סה"כ 250 שקל לרשת כזאת שלא תהיה תלויה באחד המחשבים שיהיה מחובר

לאיטרנט ...

אוווווו

רשת עם ראוטר .

אתה פשוט קונה ראוטר ומחבר אליו את המודם ( זאת אופצייה טובה אם לא יכולת להפוך את המודם לנתב)

והוא מתחבר לבד לאיטרנט ואתה ואחיך יכולים לחיות באושר ועושר עד עצם היום הזה שוב ... ורק במחיר של

2 כרטיסי רשת 100

1 ראוטר 200

2 כבלים ... 50 בערך

מממ רק 350 שקל ... שווה לא ?

אווווווווווווווווווווווווווווווווווו

רשת אלחוטית ופה הגענו הכי רחוק והכי נוח שאפשר אותו דבר כמו הראוטר רק אלחוטי !

פה לא מתפשרים והכל מתייקר  אל תקח שום דבר שהוא לא בתדר G ! :

2 כרטיסי רשת אלחוטיים 150 לאחד = 300 שקל

1 ראוטר אלחוטי בערך  400 שקל

2 כבלים = 50 שקל בערך

סה"כ

300+400+50 =  750 - 800 שקל בערך לרשת אלחוטית !!! אבל תחשוב על האושר הנצחי שלא תצתרך לראות את הפרצוף של אחיך הזועם שבא לקחת ממך את המודם ... בקיצור

מה שאני מנסה להגיד לך תבחר מה מתאים לתקציב שלך רשמתי את זה לפי סדר נוחות וכמובן כמובן כסף ... כי בשביל נוחות משלמים כסף מה לעשות ...

רק דבר אחד שתדע הרשת האלחוטית היא סבבה לגלישה באינטרנט אבל אם יום אחד תרצו לחלוק איזה סרט DIVX ביחד ( באופן היפוטטי ) תגלו שזה לוקח המון זמן ומייגע ( 20 דקות של ייסורים בתדר G ! ) !

מקווה שעזרתי שלום ...

פורסם

למה הוא צריך כבלים ? יש לו כרטיסי רשת אלחוטיים :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

פורסם

למה הוא צריך כבלים ? יש לו כרטיסי רשת אלחוטיים  :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

למה נראה לך שיש לו כרטיסי רשת אלחוטיים? :bash: :bash: :bash: :bash:

הוא גם כתב בפירוש שהוא רוצה רשת קווית כי אחד המחשבים בממ"ד

פורסם

התכנוותי לזה

פה לא מתפשרים והכל מתייקר אל תקח שום דבר שהוא לא בתדר G ! :

1 ראוטר אלחוטי בערך 400 שקל

2 כבלים = 50 שקל בערך

סה"כ

300+400+50 = 750 - 800 שקל בערך לרשת אלחוטית !!! אבל תחשוב על האושר הנצחי שלא תצתרך לראות את הפרצוף של אחיך הזועם שבא לקחת ממך את המודם ... בקיצור

מה שאני מנסה להגיד לך תבחר מה מתאים לתקציב שלך רשמתי את זה לפי סדר נוחות וכמובן כמובן כסף ... כי בשביל נוחות משלמים כסף מה לעשות ...

רק דבר אחד שתדע הרשת האלחוטית היא סבבה לגלישה באינטרנט אבל אם יום אחד תרצו לחלוק איזה סרט DIVX ביחד ( באופן היפוטטי ) תגלו שזה לוקח המון זמן ומייגע ( 20 דקות של ייסורים בתדר G ! ) !

מקווה שעזרתי שלום ...

פורסם

חחחחחחחחח

גדול :)

פורסם

כן כבר התחלתי להתעצבן בשלב הכתיבה הזה .. נורא הזדהיתי איתו ...

אגב אם כבר מדברים לנושא הזה אני צריך להתקין למישהו רשת אלחוטית עם 2 כרטיסי רשת אלחוטיים בלבד ללא ראוטר ... איך אני עושה את זה ?

פורסם
  • מחבר

כן תוכלו שניכם לגלוש זמנית.

במידה ושניכם תנצלו את המהירות המקסימלית כן המהירות תתחלק לשתיים .

רשת ביתית יכולה לתת לך שיתוף של :  אינטרנט , קבצים ,מדפסות ,פקסים  וכ'ו ... ז"א עם אתה צריך להדפיס עבודה והמדפסת אצל אח שלך בחדר אתה כותב את העבודה אצלך ופשוט שולח להדפסה לאחיך לחדר מבלי לזוז מהכסא... ( כמובן שתצטרך להגיע לחדר לקחת את מה שהדפסת מתישהו אלא אם כן אתה יותר גדול  ומאיים על החיים שלו שיביא את זה עכשיו ...   ::) ואל תראה זה רק ככה אתה יכול לשתף איתו קבצי DLL תמונות של פמלה אנדרסון ועוד ... מה שתרצה תחלוק!

ככה יש לך כמה סוגי רשתות בכמה תקציבים :

רשת ביתית פשוטה ז"א על בסיס 2 כרטיסי רשת + כבל מוצלב תיתן לך את הרשת הכי זולה שיש כיום וסביר להניח שיהיה חסר לך רק את הכבל משום בכמעט כל מחשב היום בא עם חיבור רשת מאחורה מובנה על הלוח אם של המחשב .. במקרה ואין לך 2 כרטיסים תוכל להשיג כל כרטיס במחיר של 50 שקל לאחד ז"א השקעה של 100 שקל על כרטיסי הרשת ועוד 20-30 שקל כבל ... תלוי איזה אורך ..

בכל מקרה בשביל שיתוף אינטרנט כאן אחד המחשבים יהיה תלוי באינטרנט בתנאי שהמחשב השני מחובר גם הוא לאינטרנט ( זה עם המודם)

רשת ביתית עם SWITCH או HUB תזדקק ל 2 כרטיסי רשת ועוד 2 כבלים  אחד לכל מחשב שיתחברו ל HUB( מעין מפצל) ואז תוכל לחבר יותר מ 2 מחשבים

לרשת . ואם תרצה תוכל אפילו לקנות איזה מודם ADSL שהופך לנתב ( רק אם יש לך חיבור ADSL) ואז לא תצתרך להיות תלוי שאיזשהו מחשב מחובר לאינטרנט .

זה פתרון יותר יקר טיפה מדובר ב

2 כרטיסי רשת = 100

2 כבלים לפחות = 50 לערך

1 HUB\SWITCH  עוד כ 100

וכמובן מודם ... אלא אם כן יש לך ונניח שיש לך אחד כזה סתם ניקח מקרה זול ..סה"כ 250 שקל לרשת כזאת שלא תהיה תלויה באחד המחשבים שיהיה מחובר

לאיטרנט ...

אוווווו

רשת עם ראוטר .

אתה פשוט קונה ראוטר ומחבר אליו את המודם ( זאת אופצייה טובה אם לא יכולת להפוך את המודם לנתב)

והוא מתחבר לבד לאיטרנט ואתה ואחיך יכולים לחיות באושר ועושר עד עצם היום הזה שוב ... ורק במחיר של

2 כרטיסי רשת 100

1 ראוטר 200

2 כבלים ... 50 בערך

מממ רק 350 שקל ... שווה לא ?

אווווווווווווווווווווווווווווווווווו

פה לא מתפשרים והכל מתייקר  אל תקח שום דבר שהוא לא בתדר G ! :

1 ראוטר אלחוטי בערך  400 שקל

2 כבלים = 50 שקל בערך

סה"כ

300+400+50 =  750 - 800 שקל בערך לרשת אלחוטית !!! אבל תחשוב על האושר הנצחי שלא תצתרך לראות את הפרצוף של אחיך הזועם שבא לקחת ממך את המודם ... בקיצור

מקווה שעזרתי שלום ...

אז רשת ביתית קווית בערך כ- 350 שקל תעזור לי , אז תודה לכולכם ! :xyxthumbs::smile1::jump:

פורסם

האיש שהגיב תגובה ענקית ואחר כל שאל שאלה

אתה מתכוון לעשות ad-hoc אם הבנתי נכון..בתכנה שיש לכרטיס רשת יש אפשרות להעביר אותו למצב הזה..ואז ההגדרות האחרות זה כמו עם כבל מוצלב..הרעיון של ad-hoc זה בעצם כמו שיתוף אינטרנט עם כבל מוצלב, רק דרך האווויר..

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל המשמעותי בין רשת אלחוטית לקווית כי שמעתי שאלחוטית יש לה בעיות עם חדרי ממ"ד?

פורסם

mathan תודה אבל הסתדרתי פתרתי זה ...

ויכולת להגיב בדיוק שפתחתי במיוחד...

ולי יש רשת אלחוטית וזה עובר קירות טוב מאוד. ..

פורסם

ההבדל העיקרי הוא שברשת קוית המידע עובר בכבלים, ובאלחוטית-דרך האויר[כמו שאפשר להבין מהשם]

ברוב המקרים יש בעיה של קליטה של הרשת האלחוטית דרך קיר של ממ"ד, כי הבטון העבה והברזלים שנמצאים בקירות הממ"ד שמשבשים את השידור של האות האלחוטי.

כמובן, יש גם הבדל של מחיר, כמו שidanohh כתב בתגובה השניה..

אממ idanohh שמח ההסתדרת, וראיתי את הדיון שלך רק אחרי שכבר הגבתי פה..

גם אצלי יש רשת אלחוטית, ובמרתף לדוגמא אין יותר מדי קליטה..אבל בדירה שמתפרסת על קומה אחת לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם רשת אלחוטית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים