עבור לתוכן

צריך הגנה על המחשב, תמליצו לי על אל-פסק .....:-\

Featured Replies

• תגובות 30
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

750 זה די גבולי ל-19

מניסיון שלי ה-700 לא החזיק את המחשב שלי עם מסך MAG 810FD

אתה צריך לקחת גם בחשבון שאם המסך ב-Power Sacing בהפסקת חשמל ותוציא אותו מהמצב הזה האל פסק יקרוס מיד.

אין שום סיכוי שאל פסק יוכל לספוג זרם הפעלה של מסך כזה.

אני לא מתלהב מה-Ever power

לא מצאתי בשום מקום spec רציני שלו

פורסם

750 זה די גבולי ל-19

אתה צריך לקחת גם בחשבון שאם המסך ב-Power Sacing בהפסקת חשמל ותוציא אותו מהמצב הזה האל פסק יקרוס מיד.

טוב, בקרוב אני קונה מחשב חדש, וגם מסך LCD 17/19

כמה אני צריך לדעתך?

פורסם

700

פורסם

700

700 יחזיק את המחשב ואת המסך?

איזו חברה נחשבת להכי טובה בתחום הזה?

פורסם

יש המון חברות טובות

אישית יש לי נסיון טוב עם ה Advice eCom וה GamaTronic הפשוט

שניהם מצוינים

פורסם

המחשב שלי מפורט בחתימה יש גם מסך 19 LCD. שניהים מחוברים לאל פסק של ADVICE

PR600 זה הדגם.... מגן מפני כל מה שהוא צריך להגן ומחזיק את המחשב בין 10-15 דקות במידה שיש הפסקת חשמל מכבה אותו והכל בלי שום בעיה.

אני לא בטוח שאתה צריך אפילו 700 בשביל המחשב שלך למרות שכמה שהאל פסק יהיה בעל קיבולת יותר גדולה ככה הוא יחזיק יותר זמן את המחשב

במקרה של הפסקת חשמל.

האל פסק אצלי כמה שנים טובות כבר (מאז הפעם האחרונה שנשרף לי ספק כוח...) ולא עשה שום בעיות.

פורסם

המחשב שלי מפורט בחתימה יש גם מסך 19 LCD. שניהים מחוברים לאל פסק של ADVICE

PR600 זה הדגם.... מגן מפני כל מה שהוא צריך להגן ומחזיק את המחשב בין 10-15 דקות במידה שיש הפסקת חשמל מכבה אותו והכל בלי שום בעיה.

אני לא בטוח שאתה צריך אפילו 700 בשביל המחשב שלך למרות שכמה שהאל פסק יהיה בעל קיבולת יותר גדולה ככה הוא יחזיק יותר זמן את המחשב

במקרה של הפסקת חשמל.

האל פסק אצלי כמה שנים טובות כבר (מאז הפעם האחרונה שנשרף לי ספק כוח...) ולא עשה שום בעיות.

עוד טעות נפוצה

צריך להבחין בין 2 דברים

1. הספק האל פסק - סף שאם תעבור אותו האל פסק יקרוס. הספק האל פסק אינו הקיבול שלו ואינו משפיע על הזמן הגיבוי.

2. הזרם והמתח של המצבר (לדוגמא 12V 7AH) - לזה אפשר להתייחס יותר כקיבול של האל פסק, רק הנתון הזה משפיע על זמן הגיבוי.

זה נכון שבדרך כלל אל פסק עם הספק גבוה יותר יבוא עם מצבר בעל קיבול גדול יותר אבל זה לא תמיד ככה.

בכל מקרה אני ממש ממש ממש מתקשה להאמין שה-Advice מחזיק אצלך 10-15 דקות, כדאי שתעשה ניסוי ותראה כמה זמן הוא מחזיק באמת.

פורסם

אההמממ

V= voltage

I = Current

P = VI הספק.

מה לא נכון? :)

אגב לגבי מה העומס המירבי שהוא מסוגל להתמודד איתו זה נדמה 420 וואט הספק. מבחינת עומס כל הזמן הוא בערך על 50%, כשמשחקים במשחק גרפי כבד

הוא מגיע ל 75% בשיא של השיא של השיא... שזה אומר שהמחשב צורך בערך בממוצע סדר גודל 200 ואט/שעה בערך שזה נגיד בערך 280 VA....

(VA זה הספק עד כדי שורש 2 עד כמה שזכור לי - אחד מהשניים מדבר על הספק שיאי והשני על ממוצע, אני כבר לא זוכר מי על מי...)

לגבי כמה הוא מחזיק 10 דקות אני עבדתי על המחשב פעם אחרונה שהיה הפסקת חשמל עד שכיביתי אותו לבד... ובאותו שלב הבטרייה של האל פסק לא הייתה קרוב לריקה עוד. (לא זוכר בכמה % היא הייתה אבל אני זוכר שנשארו שם עוד כמה דקות עבודה בערך...)

אין לו בעיה להחזיק את המחשב כל כך הרבה זמן כי המחשב לא עובד ב 100% קיבולת האל פסק...

פורסם

אההמממ

V= voltage

I = Current

P = VI   הספק.

מה לא נכון? :)

זה נכון, אבל מה הקשר? צריך להבדיל בין המתח והזרם של המצבר (הבטריה) לבין הזרם המקסימאלי של הממיר AC-DC שלא קשור בכלל. החלפה של בטריה לבטריה עם זרם גדול יותר תשפיע רק על זמן הגיבוי (בגלל שהקיבול גדול) אבל לא תשנה בכלל את ההספק המקסמאלי שתלוי רק במעגלים הממירים.

אגב לגבי מה העומס המירבי שהוא מסוגל להתמודד איתו זה נדמה 420 וואט הספק. מבחינת עומס כל הזמן הוא בערך על 50%, כשמשחקים במשחק גרפי כבד

הוא מגיע ל 75% בשיא של השיא של השיא... שזה אומר שהמחשב צורך בערך בממוצע סדר גודל  200 ואט/שעה בערך שזה נגיד בערך 280 VA....

(VA זה הספק עד כדי שורש 2 עד כמה שזכור לי - אחד מהשניים מדבר על הספק שיאי והשני על ממוצע, אני כבר לא זוכר מי על מי...)

VA הוא לא הספק peek to peek. זה נכון שבשביל להעביר מ-RMS ל-ptp צריך לחלק בשורש 2 אבל זה ממש לא קשור פה. VA מדבר על הספק AC כשיש הפרש מופע בין המתח לזרם.

לגבי כמה הוא מחזיק 10 דקות אני עבדתי על המחשב פעם אחרונה שהיה הפסקת חשמל עד שכיביתי אותו לבד... ובאותו שלב הבטרייה של האל פסק לא הייתה קרוב לריקה עוד. (לא זוכר בכמה % היא הייתה אבל אני זוכר שנשארו שם עוד כמה דקות עבודה בערך...)

אין לו בעיה להחזיק את המחשב כל כך הרבה זמן כי המחשב לא עובד ב 100% קיבולת האל פסק...

התוכנה לא קרובה להראות כמה באמת יש בבטריה, תעשה עכשיו ניסוי לראות כמה זמן הוא מחזיק

פורסם
  • מחבר

750 זה די גבולי ל-19

מה הכוונה POWER SACING?? שהוא לא מחובר לאל פסק כאילו?

ומה זה- "אני לא מתלהב מה- EVER POWER " ? זה שאתה לא מתלהב זה אומר שמה שהצעתי לא יהיה טוב? כי זה 1000, אז למה לא?

ואם זה לא טוב, אז בבקשה תציע אחד אחר שיהיה מספיק טוב ואיכותי, עד בערך 600ש"ח- אם אפשר להכניס בזה אל פסק שיגן גם על המסך אז יופי, אם לא אז שיגן לפחות רק על המחשב.

פורסם

התכוון ל POWER SAVING

מצב שבו המסך לא מקבל אות ונשאר בכוננות כדי לחסוך חשמל

פורסם

לא הבנתי מה זה VA - מה זה הספק AC כשיש הפרש מופע....? בד"כ מחשבים P2P או RMS וזה הנתון שמפרסמים במעגל חשמלי כלשהו - לא הבנתי כל כך את מה שאמרת פה (סביר להניח שאני פשוט לא מבין את זה נכון) כי הפרש מופע יכול להיות כלשהו - לא ראיתי מישהו מדבר על הפרש מופע של X או Y בנתון ה VA...

מניסוי פה עד שהתוכנה החלה לספור מ 60 אחורה שזה אומר שהסוללה כמעט ריקה עברו בערך 12 וחצי דקות (מהרגע שהוצאתי את התקע מהשקע) אני מניח שזה יוצא פחות מרבע שעה אבל עדיין סהכ מספיק...

מן הסתם לא ניסיתי לשחק במחשב תוך כדי כי זה יקתר את הזמן בערך פי 2 כי הכרטיס מסך צורך המון הספק והמעבד מגיע לצריכת הספק יותר גבוהה וה RAM וכו וכו וכ.... המחשב היה במצב רגיל שזה אומר אני גולש והאימיול עובד יחד עם כל שאר הדברים הרגילים. נראה לי די סביר...

אגב לגבי הסוללה יכול להיות ששלי מן הסתם דפוקה קצת אחרי כמה שנים של שימוש כבר בטח ובטח אחרי שאני לא ממש פורק את הסוללה כל 3 חודשים כפי שאדוויס מורים לעשות בשביל לשמור על אורך חייה :)

פורסם
  • מחבר

התכוון ל POWER SAVING

מצב שבו המסך לא מקבל אות ונשאר בכוננות כדי לחסוך חשמל

לא הבנתי מה זה אומר בדיוק? שהוא מוגן או לא??? מה זה לא מקבל אות?

ואם אפשר לקבל המלצה על אל-פסק ספציפי, איזה דגם והכל.

פורסם

המשוואה מאוד פשוטה. במידה והמחשב עובד והמסך כבוי, בזמן שישנה הפסקת חשמל, והנך מעוניין לסגור את המחשב, עליך לפתוח את המסך. במידה ותקנה אל פסק אשר הספקו מ-1000VA המחשב יעשה ריסטרט. אולם, במידה והמחשב עובד והמסך בSTAND BY וישנה הפסקת חשמל, אל פסק של פחות מ-1000VA לא יגרום לריסטרט של המחשב. לי יש מסך של מאג 17" שהוא 120W וספק כח 180W ויש לי אלפסק 800VA ואינני יכול לסגור פיסית את המסך כפי שהורגלתי בעבר.

החישוב הנכון הוא: הספק המחשב+ הספק המסך כפול שלוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים