עבור לתוכן

קירור מים

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מחפש מערכת קרור מים משהוא בסגנון

של

Koolance

אבל הבעיה שהוא יקר מאוד

ההצואה מיסתכמת

ב כ 1450 שקל

אם למישהוא יש משהוא טוב במחיר טוב

שיודיע לי

תודה

פורסם

בארץ?

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי בארץ מערכת כזאת

אבל אם יש אני מאוד ישמח

אם תגיד לי איפה וכמה היא עולה

פורסם

מתי כבר יהיה מערכת מים רצינית בארץ ? רבאק,, למה מישהו לא לוקח תעניין על עצמו ומייבא כאלה ? :-\

פורסם

מלבד WATER BLOCK אפשר להשיג את הכל בארץ.

אתמול הייתי אצל חבר שהרכיב מערכת לבד:

רדיאטור מחנות חלפים של רכב.

משאבה מחנות דגים.

WATER BLOCK תוצרת בית מגוש נחושת.

צינורות מ-HOME CENTER.

הביצועים:

35 מעלות IDLE

44 מעלות FULL LOAD

המעבד XP1700+ שעובד ב-1.85V (במקום 1.75) במהירות 1650MHZ (במקום 1.47)

סה"כ עלות המערכת:

30 ש"ח צינורות

160 ש"ח משאבה.

100 ש"ח רדיאטור.

בערך 150 ש"ח WB.

סה"כ פחות מ-450.

פורסם

עזוב, זה חלקים בכאילו ככה גם הביצועים, מערת איכותית וטוב עשויה להגיע גם ל-25 מעלות ב-IDLE, ותהייה אמינה יותר לאורך השנים, כי עם כל הכבוד משאבות לדגים זה לא תמיד הכי הכי.

פורסם

יש לי ראיון נלך לתחנת קבאים נגנוב משאית ונשתמש בה בשיבל משאבה לפי דעתך זה יצליח?? ;D

פורסם

לפחות זה יהיה אמין. ;D

פורסם

עזוב, זה חלקים בכאילו ככה גם הביצועים, מערת איכותית וטוב עשויה להגיע גם ל-25 מעלות ב-IDLE, ותהייה אמינה יותר לאורך השנים, כי עם כל הכבוד משאבות לדגים זה לא תמיד הכי הכי.

מאיפה להתחיל?

חלקים בכאילו, הרדיאטור שמסופק עם מערכות קירור מים (גם האיכותיות ביותר) מציג ביצועים פחות טובים מרדיאטור של רכב. הסיבה לכך היא פשוטה, הגודל כן קובע. בעוד שרוב הרדיאטורים שבמערכות קירור מים הם בגודל 12X12 רדיאטור של רכב (HEATER CORE) הוא בגודל כפול כמעט. יותר שטח פנים מוביל לקירור יעיל יותר של המים ולא פחות חשוב, שקט יותר.

משאבות דגים, EHEIM שהיא יצרנית המשאבות הכי "נחשבות" למערכות קירור מים היא יצרנית של ציוד לאקווריומים ככה שגם ערכות קירור מ-DANGERDAN וכו' מגיעות עם משאבות דגים :)

הרכיב היחיד לגביו אני מסכים הוא ה-WB, אני עדיין חושב שעדיף להשקיע קצת כסף (40-50 דולר) ולקנות אחד איכותיTM.

ביצועים, כידוע לך ביצועי המערכת תלויים בטמפרטורת המים והיא בתורה תלוייה בטמפרטורת החדר. בארצנו הקטנה טמפרטורת החדר יכולה להגיע (אצלי לפחות) ל-30 מעלות, במצב כזה לקבל 34 מעלות כשהמעבד במתח גבוה ב-0.1 מה-DEFAULT ומומהר ב-200MHZ זה מצויין.

אולי בחורף תצליח לראות טמפרטורות של 25 מעלות בתנאי שהחדר שלך יהיה ב-3 עד 5 מעלות קר יותר.

ורק כבדרך אגב, הוא לא השתמש ב-AS3 אלא בגריז הטרמי ה-GENERI הלבן ככה שבטח אפשר לרדת בעוד שתיים שלוש מעלות.

פורסם

דווקא הטמפרטורות לא כאלו גרועות למערכת home made .

גם לדעתי צריך להזמין את הבלוק מחו"ל כי זה אחד החלקים שבאמת יכול להרוס את הביצועיים.

פורסם

הוא שם חומר מיוחד במים ? בדר"כ שמים איזה תוסף נוזל שאמור להוליך הרבה יותר חום...

פורסם

הוא שם חומר מיוחד במים ? בדר"כ שמים איזה תוסף נוזל שאמור להוליך הרבה יותר חום...

מים מזוקקים בלי תוספת.

יש לו ג'ריקן 20 ליטר של נוזל לרדיאטור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים