עבור לתוכן

התוכנות הנחוצות העדיפות ביותר! - ערכתי מחקר קטן!

Featured Replies

פורסם

אוקי אז לאחר פרמוט בגלל בעיה במחשב שכמעט עלתה לי באיבוד המון המון מידע חשוב ומידע רגיש החלטתי ללכת הפעם על בטוח! חיפשתי, בדקתי, השוותי ומה לא עשיתי והגעתי לכמה מסקנות בקשר לאילו תוכנות אנו זקוקים כדי להגן על המחשב, כלומר, אילו תוכנות יעשו את העבודה הטובה ביותר מכל הבחינות.

אני מבטיח לכם שבדקתי אישית תוכנה תוכנה ונכנסתי לביקורות ב CNET ובדקתי הכול [היום הגלים היו לא משהו אז סתם קמתי מוקדם ולא היה הרבה מה לעשות וגם כן התעניינתי ורציתי לעשות את זה מתישהו אבל לא מצאתי לזה זמן... בכל אופן - ]. אני יודע שהרבה לא יבטחו בי אבל בואו נגיד שכשאני עושה משהו אני עושה עד הסוף [פרפקציוניסט זאת המחלה...] אז תאמינו לי שיותר אתם לא חייבים לשבור את הראש!!

אפילו נכנסתי לאתרי פורנו בכוונה בלי פיירואל [אני יודע שזה מעשה ממש דפוק!! אבל מה לא עושים בשביל המדע (סתם תמיד רציתי לומר את זה)] ואז הורדתי איזה 10 תוכנות ובדקתי כמה כל אחת מוצאת, סיננתי כמה על פי הכמות ובדקתי שאלה שלא סיננתי קלות מכל הבחינות... בעצם עזבו אני חופר סתם באוויר...

בקיצור - בדקתי המון תוכנות אישית וביקורתית דרך האינטרנט במלא אתרים, הצבתי אתגרים ומצאתי : [הרבה יגידו שזה מובן אבל אם מספר הדיונים הנפתחים בנושא כ"כ גדול, בטוח יש פה בעיה... גם כן לא הייתי בטוח במה שהרוב אמרו]

האנטי וירוס הכי טוב לדעתי הוא - NOD32!! נקודה! לא שואל אלא אומר ומי שיתווכח ידבר אל קיר. בדקתי אפילו יותר מידי  :screwy:

תוכנה נחוצה בכל מחשב היא - TuneUp היא תעשה הכול מניקוי שאריות עד לתיקון הרג'יסטרי ושינוי התמונה במסך הוינדאוז לפני שהוא עולה.. תאמינו לי שאתם חייבים אותה! תורידו ותראו בעצמכם כי יש בה כ"כ הרבה שאין לי ממש כוח לדבר עליה.. אני בטוח שמישהו באינטרנט כבר עשה בשבילי את העבודה...

תוכנה הטובה ביותר נגד ספיס היא ה- Ad-Aware ואחריה אם אתם רוצים עוד תוכנה [הכוונה לתוספת! לא להחלפה!] יש את  Spyware Doctor שאת ההגנה בזמן אמת שלה מאוד אהבתי! ד"א, אדואר מצאה 29 קבצים ספיוארדוקטור מצאה 2 וספיסויפר לא מצאה אף קובץ! הייתה לי התלבטות בין התוכנות אבל עשיתי עוד כמה בדיקות ואת המסקנות כבר ראיתם...

פירוואל לא היה לי כוח לבדוק אבל  אני משתמש בינתיים בקספרסקי אנטי האקר והיא מושלמת! הייתי עם הפנדה והייתי עם עוד כמה לא זוכר וזאת הכי טובה בינתיים! הכי קלה לשימוש ובמערכת ומגנה ממש טוב! אתמול חסמה משלושה אנשים מלפרוץ אלי אל המחשב.

תוכנות שחייבות להיות בכל מחשב לדעתי :

MiniLyrics - תוספת לכל נגן מוזיקה במחשב. בעזרת התוכנה הזאת כשתנגנו שיר היא תוריד אוטומטית את הכתוביות של אותו השיר [אין בעברית] ותנגן לפי הקצב.. לפעמים היא לא תעמוד בקצב אבל אפשר עם המקשים של למעלה ולמטה תוך שנייה לסדר... קיצר תורידו בעצמכם היא ממש טובה! ברוב השירים באנגלית קצת קשה להבין את המילים בלי להתבלבל כי יש כאלה שנשמעות אותו הדבר...

?Miranda32 - תוכנה שאפשר להכניס בתוכה איסיקיו מסנג'ר ומה שבא לכם... יש גרסה בנענע בעברית שאפשר להוריד ואפשר להוסיף לתוכנה פלאגים לכל מיני דברים כמו מזג אויר, מגלה בלתי נראים, מתריע מצבים קורא מצבים וזה עוד כלום היא התוכנה הכי טובה למסרים מידיים! מי שרוצה אני עשיתי הורדתי את כל הפלאגאינים הכי נחוצים [את הרוב אין בגרסת הלייט שהכינו הישראלים..] אם מישהו רוצה את הרשימה שילח בפרטי אני אשמח להביא לו..

Sunbird- של מוזילה - ארגונית ממש טובה! אני משתמש בה כבר שנה אני רושם שם מועדי מבחנים, הגשות, הרצאות, אימונים, שיעורים ומה לא.. תוכנה ממש מצויינת למי שרוצה.

Play65 - אין כמו שש בש באינטרנט :-) יש דירוגי רמות ומשחקים על כסף וירטואלי. אני סתם צוחק בקשר לזה שהיא נחוצה לכולם אבל מי שרוצה אני ממליץ!

Nero - תוכנת צריבה אני בטוח שאף אחד לא יתווכח עם זה שהיא הכי טובה.

ונראה לי שזהו... את שאר הרשימה של התוכנות עשיתי יותר בשביל אנשים שרוצים לפרמט אבל לא רוצה לשכוח אילו תוכנות להתקין אחר כך אז אני אוסיף לכם את :

מסנגר

אופיס 2003 [עדיף לדעתי מה XP אפילו שאין הרבה הבדל]

Adobe Acrobat Reader 7.0 - אין הרבה מה לפרט.. פשוט תתקינו!

K-Lite Codec Pack - חבילת הקודקים הכי טובה שאפשר למצא! אני מוריד הרבה סרטים ולא נתקלתי בפעם אחת שהיה חסר לי קודק כלשהו.

WINRAR כמובן...

וזהו!!! רק אל תשכחו לשמור את התוכנה של האימיול במחיצה אחרת או לפחות להוריד את התוכנות האלה לפני [תוודאו שהקובץ התקנה של וינראר לא יהיה בקובץ ראר! כבר קרה לי  :smile1: ] ואז תצרבו אותן לדיסק או משהו...

תוספת :

כל מי שאי פעם רצה לשנות את האותיות של המחיצות שלו, ליצור מחיצות, לשנות את הגודל ובקיצור לשלוט על הארד דיסקים שלו [אפשר אפילו לחבר שני ארד דיסקים שיהיו כונן אחד בלי לפרמט] שיוריד את Powerquest Partition Magic תוכנה מעולה! אין ספק שאין לה מתחרות!

2 תוספות קטנות למי שרוצה :

NETEX - הרבה בטח מכירים - אתם רושמים בשורת הכתובות נענע או BGBG וזה נכנס לכם לאתר של נענע

הפוך על הפוך - בהקשה אחת התוכנה הופכת לכם את הטקסט מעברית הפוכה או מאנגלית הפוכה או מי שבטעות רשם משהו בעברית באותיות באנגלית וההפך. אני משתמש בה הכי הרבה באיסיקיו וכשאני מעתיק מאתרים מסמכים לעבודות ויוצא הפוך  :cool2: או שסתם אני רוצה לשמור טקסט במחשב ושאף אחד לא ידע מה זה אז אני הופך את העברית והופך לאנגלית... נראה את הגאון שינחש מה רשמתי בלי התוכנה...

בהצלחה לכולם ומקווה שעזרתי למישהו! [מלבד זה שבטח בזבזתי לכמה זמן יקר על הקריאה של מה שרשמתי אבל אני בטוח שתסלחו לי  :xyxthumbs: ]

עריכה :

ראיתי מישהו עם דיון על זה אז מי שצריך :

בקשר לעריכת כתוביות אין ספק שה ?SubtitleWorkshop היא המועדפת ביותר.. לא רק על ידי אלא גם ממה ששמעתי מאנשים מצוות מתרגמים לליונטוארק אם אני לא טועה.

פורסם

יפה מאוד, למרות שאני מסכים עם רוב הבחירות שלך אני חייב לציין שאתה קצת אגרסיבי מידי בגישה של "זה הכי טוב בדקתי נקודה", כי זה לא ממש ככה.

לרוב התוכנות יש מתחרות חזקות שלא יביישו שום "מחקר" ובאמת זה יותר עניין של בחירה ואהבה אישית ונוחות, אבל סך הכל כמו שאמרתי קודם אני אישית גם מעדיף את רוב העדפות שלך.

למרות שאני אישית מעדיף להשאר עם תוכנות ה IM המקוריות ולא מירנדה, טריליאן וכו... (שוב, העדפה אישית! זה לא אומר שאחד יותר טוב מהשני...).

פורסם
  • מחבר

כן גם אני משתמש במירנדה המקורית ולבד הוספתי את הפלאגאינים מהאתר... פשוט למי שלא מכיר יהיה ממש קשה להתחיל עם המקורית שהיא כמעט ריקה מפלאגאינים.

אני בן אדם ציני לפעמים ויש קטעים שהשתמשתי בציניות אז לא לקחת אותי ברצינות בדברים מוגזמים כמו אלה.. הכול כדי לא להפוך את זה ליותר מידי משעמם.. סליחה אם עצבנתי מישהו בדרך כזו או אחרת... :la:

פורסם

דיברת על פיירוואלים ואמרת שאתה משתמש בקספרסקי (דרך אגב תשנה למילה פיירוואל כי בטעות כתבת שוב אנטיוירוס), אני ממליץ לך בחום גם לנסות את הפיירוואלים היותר מוכרים כמו סיגייט, טיני, זון לאבס ועוד כל מיני שאני לא מתמצא בשמות שלהם.

בנוסף במקום הוינראר אתה יכול לנסות גם את הwinace שאני אישית ממש אוהב, שוב.. כמה שתנסה יותר יהיה לך יותר נקודות להשוואה.

עוד דבר קטן, בפיירפוקס בדומה ל NETEX, שאתה רושם בשורת הכתובת מילה כלשהי, הוא מחפש בגוגל ונכנס לאתר הראשון שהוא מוצא, ככה שרוב הסיכויים שתכתבו בנק לאומי, נענע, אינטרנט זהב, זה באמת יגיע לאתר הנכון ;D

פורסם
  • מחבר

נתתי את שאר התוכנות כמו ה WINRAR וה NETEX כהמלצה אישית.

התנסתי עם ה WINACE העדפתי את ה וינראר אבל אין מה להתווכח על טעם...

אני אבדוק בקשר לפיירואלים פשוט אין לי דרך לבדוק מה יותר טוב בעצמי וזאת קצת בעיה כי יש הרבה ניגודיות בפורומים ובאתרים השונים. אני אשאר בינתיים עם הקספרסקי, מרוצה! אך אני אשתדל גם לבדוק אחרים ואחזור לעדכן את הדיון.

אשמח לקבל עוד הערות ממך ומאחרים כדי לשפר את הדיון וגם בעצמי ללמוד מכם.

עריכה :

עדיין אני ממליץ לך לנסות את הנאטאקס כי נגיד אתה בטעות רושם נענע בעברית הפוכה או בא לך לחפש אתרים לעבודות לבית ספר, להורדות, לקניות, סתם אתרים שאתה מחפש כמו האתר של הבית ספר שלך או לא משנה מה אתה יכול להשתמש בתוכנה! גם אני חייב לציין שאם נגיד האתר שלהם לא מוצא את מה שחיפשת, יש בדף גם הפנייה ל8 מנועי חיפוש אחרים שבהם אתה יכול לחפש...

נים - יהיה נחמד אם תפרט קצת :xyxthumbs: :s05:

פורסם

אני הייתי ממליץ על OO2 במקום אופיס 2003

פורסם

הרשימה שלי:

אנטי וירוס - NOD32

פיירוול - sygate peronal firewall pro

מקודדים - CCCP

מסרים אישיים - ICQ 5 (אחרי שמסירים את הפרסומות אפשר להשתמש בתוכנה)

כיווץ - WINRAR

נגנים - winamp 5 , zoom , vlc

דפדפן - FireFox

ביטורנט - BITCOMET

שונות:

xp-AntiSpy - תוכנה מצויינת לפרטיות למשתמשי הXP למיניהם, מאוד שימושית

DAEMON tools

CCleaner - אחת מתוכנות הניקוי הכי טובות שאני מכיר

Ad-Aware

dBpowerAMP Music Converter - התוכנה להמרת פורמטים למוזיקה

ProtoWall - מסנן IP

IrfanView

זה חלק מהרשימה שלי :)

פורסם

גם אני פרמטתי את המחשב איזה 5 פעמים אם לא יותר בשנה האחרונה, וגם אני בחרתי את התוכנות שלי כל פעם מחדש,

ומהניסיון הזה אני יכול להגיד לך שיש לך כמה תוכנות ממש לא מומלצות.

TUNE UP - תוכנה מעולה עם בעיה אחת גדולה. כל שינוי שתעשה לא יעשה דרך לוח הבקרה, אלא דרך הרגיסטרי. ויש פה חסרון גדול.

אם תשנה משהו דרך התוכנה, ואחר כך תלך ללוח הבקרה, זה יראה לך כאילו השינוי לא נעשה, והרבה פעמים זה מסתבך ומסתבך ובסוף יש לך מחשב עם הגדרות מוזרות שלא אתה עשית.

התחליף - לעשות את כל השינויים שאתה רוצה ידנית. בשביל זה יש את גוגל. :xyxthumbs:

MIRANDA - תוכנה טובה עם מלא בעיות. בגלל התמיכה המשונה שלה באיסקיו ורשתות אחרות אתה תוכל למשל לצרף מישהו לרשימה מבלי לבקש ממנו רשות, אבל לפעמים אתה תתקע תמיכה מוזרה ביותר שתגרום לבעיות כמו - חוסר עדכונים לשם של איש הקשר וכדומה.

החלופה - GAIM - אחותה הגדולה ובעלת הקוד הפתוח של מירנדה.

MINILYCRIS - נראה נורא בסיסי. עדיף EVILL LYCRIS . אותו הדבר רק בחלון משלו עם עוד הרבה הרבה יותר אפשרויות.

WINRAR - תשכח מהתוכנה שרוצה תשלום בעדה. תעבור ל-ZIP GENIUS . תוכנה פשוטה, קלה, ומתקדמת שלא רוצה תשלום בעדה.

אופיס 2003 - בשביל מה להוריד קרקאים וסריאלים כל פעם ולעבור על החוק? תעבור ל-OPEN OFFICE 2 . הגרסה החדשה הרבה הרבה יותר מלוטשת. נראית כבר כמו אופיס קטנה, ועם האפשרויות חדשות אתה לעולם לא תתפס עם אפשרות שאתה צריך ואין בתוכנה.

פורסם

המרת פורמטי מוזיקה, נורמליזציה, ניקויי רעשים - MP3 Doctor.

פורסם
  • מחבר

TUNE UP - תוכנה מעולה עם בעיה אחת גדולה. כל שינוי שתעשה לא יעשה דרך לוח הבקרה, אלא דרך הרגיסטרי. ויש פה חסרון גדול.

אם תשנה משהו דרך התוכנה, ואחר כך תלך ללוח הבקרה, זה יראה לך כאילו השינוי לא נעשה, והרבה פעמים זה מסתבך ומסתבך ובסוף יש לך מחשב עם הגדרות מוזרות שלא אתה עשית.

התחליף - לעשות את כל השינויים שאתה רוצה ידנית. בשביל זה יש את גוגל.  :xyxthumbs: הבעיה הייתה קיימת בגרסאות הקודמות עכשיו זה תוקן

MIRANDA - תוכנה טובה עם מלא בעיות. בגלל התמיכה המשונה שלה באיסקיו ורשתות אחרות אתה תוכל למשל לצרף מישהו לרשימה מבלי לבקש ממנו רשות, אבל לפעמים אתה תתקע תמיכה מוזרה ביותר שתגרום לבעיות כמו - חוסר עדכונים לשם של איש הקשר וכדומה. כי לא הורדת את הפלאגים שצריך... יש פלאג למה שאמרת ולעוד אלף ואחד דברים.. קצת מסובך אבל אחרי שאתה מבין את זה ומוריד את הפלאגים שאתה רוצה אתה לא צריך לעשות שום דבר! יש פלאג שמעדכן את הפלאגים גם כן אוטומטית.. זה מה שאני המלצתי... ולאלה שלא רוצים להסתבך עם בפלאגים יש גרסה שבאה עם כל מה שמשתמש רגיל צריך ואפילו יותר - מירנדה לייט וזה גם בעברית מלאה החלופה - GAIM - אחותה הגדולה ובעלת הקוד הפתוח של מירנדה.

MINILYCRIS - נראה נורא בסיסי. עדיף EVILL LYCRIS . אותו הדבר רק בחלון משלו עם עוד הרבה הרבה יותר אפשרויות. יש לו חלון משלו :-\ ודווקא אפשר לקבוע כמה צורות של חלון

WINRAR - תשכח מהתוכנה שרוצה תשלום בעדה. תעבור ל-ZIP GENIUS . תוכנה פשוטה, קלה, ומתקדמת שלא רוצה תשלום בעדה. ]*שיעול* אימיול *שיעול* עזוב שטויות תוך 4 שניות אני מקבל את הגרסה הכי חדשה עם קוד והכול...[/font]

אופיס 2003 - בשביל מה להוריד קרקאים וסריאלים כל פעם ולעבור על החוק? תעבור ל-OPEN OFFICE 2 . הגרסה החדשה הרבה הרבה יותר מלוטשת. נראית כבר כמו אופיס קטנה, ועם האפשרויות חדשות אתה לעולם לא תתפס עם אפשרות שאתה צריך ואין בתוכנה. אותו דבר כמו בקודם.. אני יותר הלכתי בכיוון הבטוח שאם זה עולה כסף זה בטח נחמד יותר לא? על התוכנות האלה לא ממש עשיתי בדיקה אלא הבאתי מנסיון אישי שלי אבל על האנטי וירוס והשאר כן בדקתי. שוב, יש הרבה תוכנות עם אותן פונקציות ולכל אחד יש העדפה אחרת. לא לדוגמה לא ממש אכפת לעבור על החוק ואני אפילו מעודד את ההורדה של התוכנות בצורה לא חוקית כל עוד היא לא תעשה ע"י כולם. הורדה של תוכנה פרוצה היא בדיוק אותו דבר כמו שאתה מוריד תוכנה שהיא בחינם! אם תחשוב על זה לעומק תבין את זה שבשביל החברה עצמה זה אותו דבר. הרי זה לא יפגע בה כי בכל מקרה אתה לא מתכוון לקנות אותה אז למה לא לקחת פרוצה?[/font]

פורסם

אז בא נגיד כך איזה אאאאא חמש לפחות חמש תוכנות היית לוקח איתך לאי בודד או בקיצור לא יכול בלעדיהם לגמרי תוכנות בסיס כאלו שממולצות או שיש לכול טכנאי מקצועי אי שם בתיק למקרה חרום!!! ::)

פורסם

טוב

XP PRO אנגלית, בלי מעטפת, בתצורה של WIN2000, אני לא סובל את המראה של ה XP)

אופיס 2003,

כאשר אווטלוק 2003 המושלמת למייל (3 הוטמייל, 2 POP 1 ואחד IMAP של העבודה, וג'ימיילים אני מעדיף לא להגדיר בתוכנה, אלא לגלוש אליהם)

מקסת'ון ,(עיקרי) אופרה, FFOX

AcDsee power pack 7 מושלמת, הגרסה הכי טובה שיצאה אי פעם , אחרי קצת התאמות אישיות שלה, אין תוכנה חינמית שמתעלה עליה.

WINRAR לכל סוגי הכיווץ

ALCOHOL120% לאימאג'ים , נרו לצריבה.

מסנג'ר רגיל (7.5 כרגע) בלי תוספות מעצבנות, ICQ2003B הגרסה הנורמלית האחרונה שיצאה.

mIRC פשוט, בלי סקריפט, מלבד פקודות ותפריטים שאני הוספתי לנוחות עצמית (קליק ימני, תפריטי כניסה לשרתים וערוצים שאני מבקר בהם תכופות)

מקודדים - אין לי כלום מלבד FFSHOW שהוא לא כ"כ אוסף מקודדים אלא יותר ברמה של תוכנה, רואה הכל מושלם.

נגני סרטים - האחד והיחיד MV2, וגם VLAN (או בשם השני שלו VLC) לשימושי PREVIEW.

וינאמפ 5 למוזיקה (סקין MMD3 או MULTIPASS שניהם נהדרים, מולטיפס יותר)

אנטי וירוס ופירוול - לא משתמש בשום דבר כזה, רק הבנוי של SP2.

תוכנות לניטור המערכת - TcpView, Autoruns' Process explorer

(שלושתן מאוד מומלצות לאנשים שרוצים לדעת מה רץ להם במחשב, מכל בחינה שהיא)

Oxygen Phone Manager II for Nokia phones

אין צורך להרחיב

snagit ללכידת תמונות מסך

metapad תחליף notepad מושלם

מי שרוצה עוד המלצות, מוזמן להסתכל בפינת התוכנה שלי

http://www.flashoo.co.il/community/index.php?act=ST&f=4&t=15686&s

(בכל פינה, הלינק העליון ביותר מקשר לפינה הקודמת, ככה אפשר להגיע לכולן)

פורסם

אני אומר ככה

אנטי וירוס - NOD32 אם ההגדרות היותר עמוקת רק מחזק אותו והופך אותו ל# 1

פייוול- Sygate personal pro אחלה של תוכנה עושה עבודה מצויינת

malware - Ad-aware בהחלט אחד הטובות יש גם MS antispyware גם אחת הטבוות

office - מאוד אהבתי את 2003 יצא גם 2006 חדש שעוד לא יצא לי לבדוק אבל בקרוב

נרו לצריבה של images וצריבה רגיליה

מסנג'ר - 7.5 עם פא'ץ \

ICQ - שונא ICQ אבל אם כבר 2003B אם פא'ץ

iTunes + Quicktime שתיהם תוכנות טובות מאוד בעיקר iTunes

mICR - כל אחד והסקריפט שלו

ביטורונט - Bitcomet להורדות , Bitlord להעלאות

דפדפן - firefox

כיווץ - winrar

מקודדים - Codec Pack V6.00 Advanced פשוט כל מה שאתה צריך יש שם הכל !!

http://www.cole2k.net/

CCleaner שוקלת פחות ממגה ועשושה מה שהרבה לא עושים :)

וזהו בעיקרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים