עבור לתוכן

מעבר מ ICS לרשת עם נתב

Featured Replies

פורסם

מצב נוכחי:

מודם כבלים מחובר למחשב "ראשי" בחיבור USB.

מחשב ראשי מחובר בכבל מוצלב למחשב "משני" בהגדרות ICS.

מדפסת מחוברת למחשב "משני".

ה"רשת" מוגדרת באמצעות ICS לשיתוף אינטרנט קבצים ומדפסת.

עובד יפה מאוד עד שמכבים את המחשב ה"ראשי"......

רוצה לשפר לרשת שתקיים את התנאים הבאים:

אינטרנט לכל משתמש ללא תלות בכיבוי או הדלקת איזה מחשב שהוא.

מדפסת זמינה רק כאשר המחשב שמחובר אליה פעיל.

למימוש הרשת אני מניח שאני זקוק לנתב כלשהוא.

השאלות שלי לפורום הן:

1) האם נתב של D-LINK מסוג DI604 -מומלץ?

2) האם אני צפוי למגבלות בשימוש כמו בתוכנות שיתוף (emule) או משחקי רשת או כל מגבלה אחרת שאני לא מכיר כרגע בחיבור הנוכחי?

3) האם חיבור המדפסת כמות שהוא יעבוד?

תודה.

פורסם

דבר ראשון, אתה צריך מודם רשת ולא USB. אם יש למודם חיבור רשת, אתה חייב להשתמש בו (לחבר אותו לראוטר).

אני מניח שזה קצת יוריד קצבים בשיתוף קבצים וגם יותר מדי חיבורים בתוכנות האלה עושה למודם קצת בחילה. אבל סך הכל אפשר להסתדר.

יש לך כמה אופציות עם המדפסת. יש נתבים עם שרתי מדפסות BUILT IN שאתה יכול לחבר את המדפסת ישר אליהם בUSB, או להמשיך לחבר את המדפסת למחשב שהיא מחוברת אליו כרגע ואז תהיה תלוי במחשב הזה כדי להדפיס. אם אתה כבר קונה נתב, אז תקנה אחד עם שרת מדפסות מובנה. תוספת מזערית במחיר שלפי דעתי בהחלט שווה את הגמישות של שרת מדפסות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

שכחתי לציין שהמודם של הכבלים מגיע עם שתי האופציות USB או LAN. כך שברור שהחיבור ל"ראשי" יעבור ל LAN.

לדאבוני המדפסת מחוברת ל"משני" שמרוחק מהמודם כך שנתב עם אופציית מדפסת לא אפשרי מבחינתי.

הא הנתב שציינתי DI-604 הוא נתב מומלץ? האם יש מגבלות להפעלת תוכנות שיתופיות או משחקי רשת?

פורסם

כל נתב ברגע שתפעיל בו מצב נתב יופעל בו פירוול ולכן אתה תאלץ לפתוח לתוכנות שיתוף פורטים וייתכן שגם בעבור משחקי הרשת.

פורסם

כל נתב שיש לפניו את המילים DLINK הוא לא מומלץ. הנתבים שלהם מתחלקים ל 2 קטגוריות - עובד פיקס, לא עובד נקודה. הסבירות לקבל אחד שנופל בקטגוריה של לא עובד היא די גבוהה.... עדיף להשקיע עוד קצת כסף ולחסוך שבועות של עצבים אח"כ.

אגב יש גם בעקרון נתבים שמפאשרים לך לחבר מודם USB אבל זה טיפה מסובך....

פורסם
  • מחבר

אני המום מתשובתך מקס.

אין ספק שעברת שעות קשות עם DLINK.

תוכל אולי קצת לפרט מה מקור המידע שלך והאם אתה מכיר משתמשים נוספים שעברו חוויות קשות עם DLINK?

ומצד שני האם יש לך המלצות לציוד שלדעתך כן פועל?

פורסם

אני אישית השכלתי לא לגעת ב DLINK אחרי הכל.... היו לי כמה וכמה חברים שנגעו בזה והחזירו לחנות אחרי שירקו מספיק דם עם נתבים שמתנתקים כל הזמן או פשוט לא עובדים .... אבל זה לא המקור שלי המקור שלי הוא העבודה - עבדתי לפני כמה זמן בתמיכה ותמכנו גם בנתבים האלה כי הם נמכרו כחלק מחבילת רשת אלחוטית של אותו ספק אינטרנט שעבדתי בו והיו עוד נתבים שנמכרו אבל לא היה נתב שקיבלנו עליו עשירית מהתלונות שקיבלנו על נתבי DLINK... הדבר הזה פשוט לא עובד טוב.... היו את האנשים שהתקשרו וואלה אם הצלחנו לעזור להם אז או שהם לא חזרו יותר לעולם או שהם עדיין חזרו פעם ביום כי הנתב שום הפסיק לעבוד. בעקרון הגרסאות תוכנה החדשות יותר היו קצת יותר יציבות אבל עדיין לא קרוב למשהו שאתה יכול לשים בשקט ולא לגעת בו והוא פשוט יעבוד.

לגבי מה מומלץ... נתבי אלקטל הם בעקרון בכלל לא רעים ממה שיצא לי לגעת בהם לפחות בזמנו אלקטל 570 נדמה לי הדגם?

נתבים של EDIMAX עובדים פחות או יותר לא רע ממה ששמעתי מכמה חברים.... ממה שקראתי באינטרנט אתה יכול לקנות נתב של LINKSYS Aהוא אמור להיות נתב מצוין ולהשקיע בו קצת עבודה (שידרוג גרסאת תונכה וכאלה) ואז יש לך נתב באמת מעולה שעובד יציב...

אישית יש לי בבית נתב של אסוס wl500g הנתב עצמו הוא אחלה נתב ואני כרגע לא משתמש בפן האלחוטי שלו אבל כשצריך ומגיע מישהו עם מחשב נייד אז בכיף. אני לא אגיד לך שהנתב שלי הגיע בלי בעיות כשקניתי אותו קיבלתי יחידה דפוקה שלא הותאמה לעבודה בארץ ולכן הנתב נתקע כל הזמן אחרי ממש דקות ספורות של עבודה (בחום של הקיץ) אחרי שבועים החזרתי אותו והיו עוד רבים כמוני אז אסוס הכינו משלוח מיוחד שהגיע לארץ והחליפו לכולם באותה עת לנתבים חדשים, בנתב החדש לא היו לי מאז שום בעיות עובד כמו סוס עבודה. (אומנם עם גרסאת תוכנה לא של אסוס אלא משהו שמצאתי באינטר אבל עובד לא רע) לגבי המחיר אני חושב ששילמתי 500-700 שקל עליו בערך בזמנו היום בטח יעלה קצת פחות כבר...

אבל אם אתה רוצה משהו שפשוט לניהול ועובד יחסית לא רע אז נתבי EDIMAX ו LINKSYS הם אחלה.

אם אין לך בעיה להשקיע הרבה כסף אז נתבי CISCO הם הכי טובים אבל המחיר שלהם הוא בהתאם... (2000-3000 שח לדעתי)

פורסם

אצלי D-Link 604 עובד מצויין עם ADSL

אין שום סיבה להשקיע ב-CISCO, הנתבים של ה-2000-3000 שקל הם בכלל לא נתבים שמבצעים NAT אלה נתבים אמיתיים.

פורסם
  • מחבר

DI-604 עולה כ 200 ש"ח בסה"כ.

אבל התיאור המצמרר שלך, מקס, הכניס בי פחדים משום שאין לי כל ניסיון עם הציוד הזה והדבר האחרון שהייתי מעוניין זה ציוד שלא מתפקד.

מצד שני holy משתמש בדיוק בדגם הזה בהצלחה מרובה ....

על זה נאמר go figure

פורסם

איזה חיבור יש לך?

איזה מודם יש לך?

פורסם
  • מחבר

מודם לכבלים עם אפשרות ל USB או LAN

פורסם

אני יודע שבכבלים עם חייגן יש המון בעיות עם D-Link

פורסם
  • מחבר

כלומר אתה מצטרף לדעתו של מקס ואז ההתלבטות שלי היא:

מי היצרן הבא שעדיין זול ומתאים לכבלים?

פורסם

אני גם ממאוכזבי DLINK ויש לי כרגע EDIMAX. אבל מניסיון, לך על LINKSYS או 3COM. פשוט עובדים עם פחות תקלות, אין מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים