עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית חוטית חייב עזרה בבקשה דחוף!

Featured Replies

פורסם

יש לי כבל רשת מוצלב

חיברתי בין שני מחשבים WINXP SP1 ומחשב WINXP SP2 ללא נתב!

שני המחשבים מחוברים לאינטרנט ע"י מודם טריון של כבלים.. מחשב אחד (sp2) בחובר ביואסבי והשני בכבל רשת רגיל.

3.JPG

האינטרנט בשני המחשבים עובדים 100% לא בעיות.

במחשב חבילת שרות 1 המחשב "מתחבר" ללא בעיות ומראה כתובת איי פי פרטית אוטומטית והכל בסדר

אבל במחשב השני חבילת שרות 2 הוא מראה את האייקון הזה

1.JPG

ואחרי כמה שניות ארוכות הוא נותן את ההודעה הבאה

2.JPG

בשני המחשבים נעזרתי באשף הגדרת רשת ביתית אוו משרד קטן

שיש בחיבורי רשת שבלוח בקרה.

תעזרו לי מה הבעיה ?

תודה !

פורסם

הבעיה לא הייתה אם שתי המחשבים היו על SP2

פשוט תיכנס להגדרות של הכרטיס רשת ותגדיר להם אייפי סטאטי ידנית

למחשב שמחובר לאינטרנט תגדיר אייפי נגיד 192.168.0.1

DNS - לא צריך

GATEWAY - לא צריך

למחשב השני שמחובר דרכו תגדיר אייפי 192.168.0.2

DNS - 192.168.0.1

GATEWAY - 192.168.0.1

ככה זה עובד אצלי לפחות =]

(אני לא בטוח שאפשר לחבר 2 מחשבים על מודם אחד...)

תגדיר רק לאחד מהם את החיבור אינטרנט

ושהשני יעבוד דרכו

עדיף נראה לי..

ועובד בדוק..

בהצלחה :yelclap:

פורסם
  • מחבר

עוד משהו חשוב....

הגדרתי איי פי לבד רץ

אחד מהמחשבים (sp2)

196.162.0.1

והשני

196.162.0.2

עכשיו הם מחוברים יפה...

רק שבמחשב אחד (SP1) שאני נכנס למיקומי הרשת שלי

אני רואה את המחשב עצמו ואת הכוננים המשותפים (אני לא רואה את המחשה השני)

ובמחשב השני במיקומי הרשת שלי שאני לוחץ על הצג מחשבים בקבוצת עבודה אז הוא אומר שאין לי גישה לבוצת העבודה !

שניהם מוגדירים לקבוצת עבודה MSHOME...

מה אני עושה עכשיו?

פורסם
  • מחבר

HFDO5

שומע אחי אד אני לא מוצא איפה אני מגדיר GATEWAY ... כל השאר עשיתי...

בקשר לאינטרנט אחי... אני בטוח שאין שום בעיה איתו! המודם טריון מותאם לזה! יש לו כניסת חשמל כמובן וכניסת כבל נתונים שמתחבר לנקודה של הכבלים ושני יציאות

אחד רשת רגיל ואחד יואסבי.. ככה שאפשר לחבר שני מחשבים ושניהם בחיבור "פרטי" שולט עליו ולא מקושר כלל למחשב השני!

פורסם

אז זה מודם פתוח לראוטר או משהו?

אם כן אז כל ההגדרות שונות...

חשבתי שאתה רוצה לעשות שמחשב אחד מחובר למודם והשני מחובר דרכו לאינטרנט עם הרשת...

פורסם

אתה לא יכול לעשות את זה בTERYAON. זה לא חיבור רשת וחיבור USB ביחד, אתה צריך לבחור או זה או זה. תחבר אותו בUSB לאחד ותעשה שיתוף בין שניהם כמו במדריך. אחרת לא תוכל בצורה הזו.

פורסם
  • מחבר

אם כל הכבוד אתם מדברים שטויות !

יש לי את המודם שמחובר לשני המחשבים גם מיצאת כבל רשת וגם ביציאת יואסבי כבר כמעט 8 חודשם וזה עובד פרפקט בלי בעיות יש לי אינטרנט בשני המחשבים במהירות טובה ללא בעיות! (נ.ב גם בחברת הכבלים המליצו לי לחבר את שני המחשהים בצורה כזאת) רק ככה כל מחשב מחובר ללא תלות במחשב הראשי (השרת)!

הבעיה היחידה שיש לי זה בחיבור רשת בניהם (אני רוצה לחבר רשת ללא שיתוך אינטרנט, רק העברת קבצים ומדפסת!)

וגם כשאני מנתק לגמרי את המודם בשני המחשבים (ממש מוציא את החוטים) עדיין יש לי את בעיית הרשת!

זאת אומרת שאין קשר בכלל לחיבור האינטרנט שלי ובעיה בהפעלת רשת ביתית ללא שיתוף אינטרנט!

פורסם
  • מחבר

HFDO5 לא אחי ...

תבין במחשב אחד יש לי שני כרטיסי רשת... לאחד מהם מחובר הטריון ולשני הכבל שמחבר את שני המחשבים

ובמחשב השני הטריון מתחבר ביואסבי וכרטיס רשת לכבל בין שני המחשבים... (ראה תתמונה)

אני רוצה להגדיר רשת ביתית שאני יוכל להעביר קבצים ממחשב אחד לשני ולשתף מדפסת, לא יותר מזה.

אינטרנט יש לי בשני המחשבים בלי לחבר אותם בכלל כי מהמודם יוצאים לי שני כבלים אחת למחשב הראשון ביואסבי ואחד למחשב השני בכבל רשת!

ככה מחשב אחד יכול להיות מכובה והשני יהיה מקושר לאינטרנט בלי בעיוה ולהפף.

אם אני יחבר מחשב אחד למודם ולמחשב השני.. מתי שהמחשב שמחובר לאינטרנט מכובה אני לא יוכל לגלוש במחשב השני!

ומודם טריון פותר את הבעיה הזאת!

פורסם

איזה IP הגדרת? 196.162?

זה אמור להיות 192.168

פורסם

M7a - אני מניח שיש לך את המודם Terayon 715x - המודם הזה אכן תומך בפיצר שנקרא USB to Ethernet Bridging - כלומר הוא מאפשר לחבר שני מחשבים לאינטרנט אחד לUSB ואחד לחיבור רשת - ושני המחשבים יקבלו IP שונה וזה יעבוד (ניסיתי וזה עובד).

אני רוצה להגדיר רשת ביתית שאני יוכל להעביר קבצים ממחשב אחד לשני ולשתף מדפסת, לא יותר מזה.

לא תוכל - שני המחשבים מתחברים לספק ומקבלים מספרי IP שונים.

נ"ב:אתה מחובר עם חייגן נכון ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים