עבור לתוכן

בעיה עם ADSL 5MB של בזק בינלאומי וראוטר אלחוטי Edimax

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה, יש לי בעיה מעצבנת ואני מאוד מקווה שימשהו יכול למצוא פיתרון בשבילי!

אז ככה:

יש לי ראוטר אלחוטי של אדימקס מדגם BR6114Wg. לא מזמן עשיתי ADSL 5 מגה בספק בזק בינלאומי. עכשיו, כשאני מחבר את אחד המחשבים ישירות למודם ADSL, אני יכול להוריד במהירויות של 630kb/s מהאתר מבחן של בזק בינלאומי (http://speed.bezeqint.net), והכל טוב ויפה. אבל ברגע שאני מחבר את המחשב לראוטר, פתאום המהירות מוגבלת לפחות מ300kb/s! ניסיתי לחבר את כל המחשבים, לחבר מחשב אחד, עשיתי שדרוג לfirmware של הראוטר, ואפילו חיברתי את הראוטר הישן שהיה לי של אדימקס (BR6104K) וזה היה אותו דבר.

מה יכולה להיות הבעיה? שתי הראוטרים של אדימקס מגבילים את מהירות ההורדה שלי, ובדקתי את כל האופציות בקינפוג של הראוטר, שום דבר לא עזר.

בבקשה תעזרו לי!

פורסם

1. יש לבזק בינלאומי תמיכה בנתבים שלא נרכשו ע"י בזק בינלאומי (התמיכה בתשלום)

2. הנתב עובד בתקן G. הכרטיס רשת עובד באיזה תקן?

3. אם המחשב מחובר לנתב בכבל ולא באלחוט - כמה אתה מקבל?

4. איך הקליטה באלחוט? מצוינת? טובה? בינונית? גרועה?

5. אתה משתמש בהצפנה?

למה אני שואל?

א. תקן B תומך ב11 מגביט (1.4 מגבייט העברה) בפועל אתה מקבל פחות מחצי. אני מקבל כ-450k העברה באלחוטי בתקן G.

תקן G תומך ב54 מגביט (6.75 מגבייט העברה) בפועל תקבל פחות מחצי כלומר כ-3 מגה.

אם הכרטיס והנתב שניהם מדברים באותו התקן - ואם התקן הוא G, אתה תקבל 3 מגה. אם הכרטיס הוא B, אתה תקבל כ-450.

כלומר ייתכן וצוואר הבקבוק הוא התקשורת האלחוית האיטית יחסית בין המודם לנתב. תנסה לחבר בכבל ולראות.

ב. אתה אומר שאתה מקבל 300 (שזה פחות מ450 בתקן B). ככל שהקליטה נמוכה יותר, קצב ההעברה נמוך יותר. תקרב את המחשב.

ג. הצפנה (WEP או WPA) לוקחת רוחב פס. תנסה לבטל את ההצפנה ולאות אם זה עוזר. שים לב שיש סיכון בדבר.

פורסם

אבל הוא אמר שהוא גם ניסה עם הראוטר החוטי שלו....

ממש מוזר.. הנתב בכלל לא צריך להגביל את הפס. דבר עם בזק, ואל תמהר לתת להם כסף.

פורסם

לא שמתי לב שהנתב השני הוא קווי.

אין מה לדבר עם הספקית. בחיבור ללא הנתב הכל עובד!

אולי MTU?

פורסם
  • מחבר

חברה אני מדבר פה על חיבור חוטי רגיל, יש לי רק מחשב נייד שעובד בשיטה האלחוטית וזה בסדר...

החיבור ללא הנתב מצויין, יש איזה פאק בין הנתב למחשבים שלי!

דיברתי עם בזק כבר בהתחלה, הם לא ידעו לעזור לי. דיברת גם עם פיקוק (היבואין של אדימקס), חוץ מלהגיד לי לעשות שדרוג לfirmware גם הם לא עזרו לי.

מה עוד אני יכול לעשות? :-\

פורסם

לא שמתי לב שהנתב השני הוא קווי.

אין מה לדבר עם הספקית. בחיבור ללא הנתב הכל עובד!

אולי MTU?

התכוונתי לתמיכה בקשר לנתב עצמו ולא בקשר לחיבור.

פותח הת'ראד- טוב עשית שדיברת גם עם פיקוק.

[שוב-]הבעיה נראית לי ממש מוזרה. האם אתה מנסה לגלוש על פס נקי (ללא תוכנות שיתוף לדוג') ומקבל כזאת מהירות? מהי איכות החיבור בין הנתב למודם (האם אתה חושד שמשהו דפוק שם? אולי יש איזה חוסר התאמה מוזרה בין המודם לנתב???)

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני חושב, אבל מה זה כבר יכול להיות?? זה קרה עם 2 ראוטרים שונים!

פורסם
  • מחבר

^Bump^ ::)

פורסם

תעשה sharing ותנסה להעביר קובץ בין המחשבים. מה המהירות?

בנוסף, תעביר את הכרטיס רשת לfull duplex

פורסם

איך בדיוק הוא יכול לבדוק? ::)

נסה בסנדרה יש שם בדיקה שתתאים לך אני חושב.

פורסם

אולי יש איזה חלוקת רוחב פס שמוגדרת בנתב, מה שנקרא Quality of Services (או בקיצור QoS)?

תנסה להסתכל בהגדרות אם יש משהו דומה.

פורסם

יש את netpeeker, יש את netlimiter ואם יש לו בטא של ויסטה הוא גם יכול לדעת.

הדרך הכי פשוטה היא דרך מנהל המשימות -> networking ->

view ->

לסמן את sent by interval ואת recieved by interval.

בטבלה התחתונה יהיה מהירות ההורדה וההעלאה ע"פי כרטיס הרשת.

פורסם

מהאתר של edimax:

Our BR-6104 Broadband Router is an incredibly fast router that has a 20 Mbps LAN to WAN throughput . The BR-6104 is a cost-effective IP Sharing Router that enables multiple users to share the Internet through an ADSL or cable modem.

ככה שזה לא מגבלה פיזית של הראוטרים. תגיד - המהירות הורדה המקסימלית היא קבועה בשני הראוטרים? מה המהירות המדוייקת?

פורסם

עכשיו נזכרתי שהיתה לי בעיה של איטיות פעם עם האדימקס שלי - יכול להיות שהכרטיס רשת שלך לא מסתדר עם הדופלקס של ה EDIMAX. אם הוא לא מוגדר ככה, תגדיר אותו כ autodetect. (זה ב Configure... של כרטיס הרשת, ב properties של חיבור הרשת Local area connection).

פורסם
  • מחבר

בנוסף, תעביר את הכרטיס רשת לfull duplex

המהירות של העברת קבצים היא סבבה אגוזים, זה רק האינטרנט!

בדקתי את ההגדרות של הכרטיס רשת, זה נמצא על autonegotiate שזה נראה לי הכי הגיוני. אני פשוט לא מבין למה בלי הראוטר הכל עובד נהדר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים