עבור לתוכן

רוצה לחבר שני מחשבים ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, הודעה ראשונה שלי בפורום הזה :hi:

אז ככה- יש לי עכשיו מחשב אחד, בחיבור כבלים (של בזק, אם זה משנה בכלל), ואני עומד לקנות מחשב חדש. ואני רוצה לחבר את המחשב החדש ברשת, שאני יוכל להכנס לאינטרנט גם ממנו.

אני מעדיף שהפתרון לא יכלול כבלים מעצבנים שיעברו בבית ממחשב אחד לשני. וגם כמובן עדיף שלא יהיה שמחשב אחד יהיה תלוי בשני- זת'ומרת שצריך שהמחשב הראשי יהיה דלוק כדי לגלוש במחשב האחר, וכל הקטעים האלה שסתם מעיקים :silly:

אז יש לזה איזה פתרון טוב? שמעתי נגיד על ראוטר אלחוטי, אבל זה גם יקר מדי, וגם אמרו לי שיכולות להיות אם זה בעיות, כמו קליטה לא טובה או מתכות שמפריעות לתדר וכאלה, מה אתם אומרים?

קיצר אם יש לכם איזו דרך טובה לסדר את זה, נשמח לשמוע :xyxthumbs:

תודה ;D

פורסם

ראוטר והאב אלחוטי

פורסם

למה צריך גם ראוטר וגם האב ל2 מחשבים

ולפותח האשכול לדעתי יש 2 מצבים (בהנחה כמובן ששני המחשבים רחוקים אחד מהשני חדרים שונים או אפילו קומות שונות) או שזה יהיה יקר ומסודר או שזה יהיה יותר זול וקצת פחות מסודר אלגנטי כלומר כן אם כבלים אבל אפשר לסדר שירוצו על הקירות למטה כך שזה פחות יראה ופחות יפריע האופציה היותר יקרה זה ראוטר אלחוטי אבל זה גם דורש כרטיס אלחוטי למחשבים הנייחים אם יש לך ניידים הרוב מגיעים עם חיבור אלחוטי או חיווט בבית אבל כמו שאמרתי שניהם עולים לא מעט

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל תודה.

וככה- שני המחשבים בכלל לא רחוקים- המרחק ביניהם זה פחות ממטר, רק שקיר מפריד ביניהם (נמצאים בחדרים צמודים). ומדובר על מחשבי נייחים כמובן, לא ניידים.

אז אם אפשר לפרט כל שיטה- כאילו איך בדיוק עושים את זה עם הראוטר האלחוטי? צריך שגם במחשב השני יהיה ראוטר או משהו? או שני כרטיסי רשת?

וגם לגבי השיטה השנייה- עם הכבלים- איך זה הולך?

ומה זה כרטיס אלחוטי?

ואם אפשר גם לציין בערך מחירים.

זה חשוב לי, תודה :xyxthumbs:

פורסם

^^^

במקרה שלך... שהמחשבים כל כך קרובים אחד לשני אני ממליץ לך דווקא על כן רשת קווית ולא אלחוטית... כי רשת אלחוטית תיקר את העניין ובאמת חבל...

חור קטן בקיר יסדר הכל 8)

פורסם

עדיף רשת חוטית באמת, יותר מהיר, יותר זול :cool2:

פורסם
  • מחבר

כן, תודה, אבל איך בדיוק? זה מה שבקשתי שתסבירו.

ובערך בכמה זה יצא יקר יותר אם אני עושה את זה אלחוטי?? כי פשוט זה קיר קצת עבה, ועשוי מבטון חזק במיוחד- ולקדוח בדבר כזה יכול לגרום להרבה בלאגן, ואמא שלי מעדיפה שלא. אז אם זה יוצא יקר בקצת, אז דווקא עדיף את זה- אמא שלי אמרה לי היא מוכנה להוציא יותר, ולא להסתבך עם הקידוחים האלה.

אז בבקשה ,הסבר קטן על זה אם אפשר ;D :) :-\ :nixweiss:

פורסם

תלך על רשת קווית רשת אלחוטית תעלה לך ימבה כסף, קח בחשבון ראוטר אלחוטי נורמלי 500 שקל + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים - יותר מדי כסף :kopfpatsch:

רשת קווית תוכל לחבר בין שניהם בהשקעה של 200 שקל לכל היותר,

3 כבלי רשת קצרים = 30-50 שקל

1 סוויטש 10/100 עם חמישה יציאות (מינימום) = 120-140 שקל

במידה ואין לך מודם רשת תצטרך להחליף אצל בזק, הם מחליפים בחינם ואת כל המודמים החדישים יותר של בזק ניתן להפוך בקלות לנתב (את כל הרשתיים אפשר, אבל בחדשים זה פשוט יותר)

בסוף הסיפור אם תבחר ברשת קווית תחסוך בסביבות ה600-700 שקל, תהנה מרשת מהירה יותר ובטוחה יותר.

אם תצטרך עזרה בכל השלבים אני בכיף אעזור לך.

פורסם

^^^

לא יכלתי לנסח את זה יותר טוב....

דרך אגב, אז מה אם הקיר עבה... עם טיפה יותר מאמץ אפשר לחסוך הרבה כסף... כולה קיר... זה לא שזה ממד

פורסם
  • מחבר

אחלה :hat:

תודה לכם, בינתיים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים