עבור לתוכן

צריכה בבקשה המלצה לכרטיס מסך (AGP) שתומך בחומרה ב-DirectX 9.0c

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי לפני זמן קצר, גרסה חדשה של תוכנה הנדסית בה אני משתמשת, אך ניתקלתי בהודעת שגיאה בהפעלת התוכנה, בה רשום כי להפעלת התוכנה דרוש כרטיס מסך שתומך בחומרה ב-DirectX 9.0c.

כרגע יש לי כרטיס מסך:

NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X - לפי מה שכתוב ב-Display Properties ב-Windows

ומותקן אצלי DirectX 9.0c - אבל כנראה שזה לא מספיק.

במדריך למשתמש של התוכנה רשום לגבי כרטיס המסך, כי הדרישות הן:

Graphics card with 128MB of RAM supporting DirectX 9.0c or higher (24-bit color or higher is recommended for better quality).

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כרטיס AGP (ולא התקן החדש) מתאים ורצוי שלא יהיה יקר מדי.

כמו כן, האם קיימים כרטיסי מסך שתומכים כבר בגרסאות מתקדמות יותר של DirectX?

בתודה מראש,

מינה

פורסם
  • מחבר

תודה,

נכנסתי לאתר של חברת Albatron ומצאתי שם שני כרטיסי מסך שתואמים לתיאור של הכרטיס מסך בחנות אליה הפנית אותי.

כאשר ההבדלים שמצאתי בין שני כרטיסי המסך הם ב-Memory Bus וב-Engine Clock.

כאשר לאחד רשום שה-Memory Bus הוא 64bit וה-Engine Clock הוא 350Mhz

ולשני רשום שה-Memory Bus הוא 128bit וה-Engine Clock הוא 300Mhz.

איך אפשר לדעת באילו מהכרטיסים מדובר? ואיזה מהם יותר טוב?

אני פשוט לא רוצה שיווצר מצב שאצטרך להחליף עוד כרטיס מסך בגרסה הבאה של התוכנה.

כמה את מוכנה להשקיע?

אני מעדיפה כרטיס מה שפחות יקר, אבל חשבתי על יותר מ-422 ש"ח - יותר בכיוון של 700-800 ש"ח.

אבל אם הכרטיס הזה מספיק טוב - כמובן שאשמח לשלם פחות.

תודה.

פורסם

תודה,

נכנסתי לאתר של חברת Albatron ומצאתי שם שני כרטיסי מסך שתואמים לתיאור של הכרטיס מסך בחנות אליה הפנית אותי.

כאשר ההבדלים שמצאתי בין שני כרטיסי המסך הם ב-Memory Bus וב-Engine Clock.

כאשר לאחד רשום שה-Memory Bus הוא 64bit וה-Engine Clock הוא 350Mhz

ולשני רשום שה-Memory Bus הוא 128bit וה-Engine Clock הוא 300Mhz.

איך אפשר לדעת באילו מהכרטיסים מדובר? ואיזה מהם יותר טוב?

אני פשוט לא רוצה שיווצר מצב שאצטרך להחליף עוד כרטיס מסך בגרסה הבאה של התוכנה.

אני מעדיפה כרטיס מה שפחות יקר, אבל חשבתי על יותר מ-422 ש"ח - יותר בכיוון של 700-800 ש"ח.

אבל אם הכרטיס הזה מספיק טוב - כמובן שאשמח לשלם פחות.

תודה.

הכרטיס היותר טוב הוא זה עם רוחב פס של 128BIT ומהירות ליבה של 300MHZ. הגרסה של ה64BIT חלשה מאוד.

לדעתי הכרטיס בחנות הוא הגרסה של ה64BIT, שכן 6200 רגיל 128BIT עולה בסביבות ה600 שקל.

ה6200 הרגיל לא משתלם כ"כ כי ה6600 עולה בסביבות אותו המחיר. (ל6200 אפשר לפתוח את הצינורות עיבוד ואז ביצועיו הם כמו ה6600, אבל זה לא 100% נפתח).

לדעתי קני 6600 ב700 שקל. מתיחת התקציב ל1000 שקל תאפשר קנייה של Radeon X800GT שהוא הרבה יותר טוב מה6600 הרגיל.

פורסם
  • מחבר

ה6200 הרגיל לא משתלם כ"כ כי ה6600 עולה בסביבות אותו המחיר. (ל6200 אפשר לפתוח את הצינורות עיבוד ואז ביצועיו הם כמו ה6600, אבל זה לא 100% נפתח).

לדעתי קני 6600 ב700 שקל...

תודה רבה!

מצאתי את שני הכרטיסים הבאים, שמבוססים על השבב 6600:

1. LEADTEK WinFast A6600 TD 128MB AGP במחיר של 785 ש"ח.

2. LEADTEK WinFast A6600 TD 256MB AGP במחיר של 820 ש"ח.

שניהם עם שלוש שנות אחריות, שזה חשוב לי כי אני אוהבת להיות רגועה שיש אחריות לטווח ארוך (יחסית).

השאלה כעת היא - האם כדאי להשקיע עוד 35 ש"ח בכרטיס עם 256MB?

שוב תודה.

פורסם

אני לא חושב שזה הכרחי , זה לא יציג ביצועים יותר טובים אז לכי על האפשרות הראשונה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזה הכרחי , זה לא יציג ביצועים יותר טובים אז לכי על האפשרות הראשונה  :xyxthumbs:

תודה.

רק עוד שאלה קטנה:

האם אפשר לעדכן כרטיס מסך כך שיתמוך בגרסה חדשה יותר של DirectX?

למשל, אם אני קונה היום כרטיס מסך שתומך ב-DirectX 9.0c ועוד חודש יוצא (סתם לשם הדוגמה) DirectX 9.0d - האם יהיה אפשר לעדכן את הכרטיס כך שיתמוך מבחינת החומרה גם בגרסה החדשה?

פורסם

לא,זו תמיכה חומרתית...

פורסם

דווקא הייתי מוסיף 35שקל בשביל עוד 128מגה.., אחרי הכל?, מזה 35שקל בשביל כרטיס ב800?

פורסם

אבל 6600 לא ינצל 256 mb, ולמרות שאני לא חושב שזו שאלה עקרונית לא מבחינת ביצועים ולא מבחינת מחיר, אני הייתי קונה צנצנת גלידה ב35 שקל...

פורסם

יש לך ב-tradezone כמה כרטיסים טובים יד שניה אבל עים את מתעקשת על אחריות לזמן ארוך לכי על ה-6600 הרגיל הוא יהיה בסדר בישבילך בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שהיא צריכה ליראות תדרישות מומלצות של התוכנה ליפני שהיא קונה תכרטיס

לתוכנות כאלה יש ליפעמים דרישות אחרות מי הדרישות של מישחקים ויכול להיות שכמות גדולה של זיכרון כן יכולה לעזור גם ב6600

פורסם

רכיבי מחשב אלקטרונים קונים חדש... אין לדעת איזה OC הם עברו

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה הרבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים