עבור לתוכן

מקבל low ID באמיול למרות שהפורטים פתוחים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אמרו לי כרגע שיכול להיות שהנתב שלי מאט לי את המהירות כי הוא לא יכול לקבל או להעביר מספיק אפלווד או משהו כזה... אני לא זוכר את הניסוח של זה

ועוד דבר, אמרו לי גם שעם מודם רשת אפשר להגיע למהירויות מירביות.. הגיוני?

פורסם

מז"א האייפי הפנימי לא השתנה? ואז קורה שהוא פותח פורטים למחשב אחר ברשת ולא לשלך? תסביר לי בבקשה...

האמת היא שאני לא יודע בכלל אם היה לי high id בכלל... אם היה לי ID כלשהו זה היה רק LOW

בכלל, איך אני יכול לדעת אם יש לי HIGH ID??

כן, אם פתחת פורט X בראוטר, והגדרת את האימיול להשתמש בפורט X, אמור להיות לך high ID. אם אין לך, יש סיכוי טוב שלא פתחת פורטים למחשב הנכון ברשת (או שבכלל לא הגדרת את זה). כעיקרון, אתה אמור להגיד ב-NAT בנתב שלך טבלת ניתוב פורטים, שבנויה כך שלכל פורט פתוח יש ליד זה את המחשב(ים) שהוא פתוח בשבילו(ם).

אז שוב - תבדוק מה האייפי הפנימי ברשת של המחשב שאתה רוצה שיהיה לו high ID (אייפי פנימי נראה ככה: 192.168.2.XXX - האיקסים זה 3 הספרות האחרונות. למשל 192.168.2.100 יכול להיות האייפי הפנימי שלך).

אח"כ לך להגדרות ה-NAT בראוטר, כנס ל-port forwarding ותוודא שכל פורט שאתה פותח הולך לאייפי הפנימי הנכון.

אח"כ לא לשכוח לוודא בהגרות האימיול שהוא משתמש בפורטים שפתחת (אתה צריך לפתוח 2 בשבילו, ורצוי לא את אלו שהוא מגיע איתם. תפתח למשל פורט 12345 ו-12346 בשביל האימיול, ואח"כ תוודא שמוגדר לו להשתמש בהם).

אמרו לי כרגע שיכול להיות שהנתב שלי מאט לי את המהירות כי הוא לא יכול לקבל או להעביר מספיק אפלווד או משהו כזה... אני לא זוכר את הניסוח של זה

ועוד דבר, אמרו לי גם שעם מודם רשת אפשר להגיע למהירויות מירביות.. הגיוני?

הנתב לא מאט כלום, זה שטויות. וזה בטח לא קשור ל-id של אימיול. גם אם יש לך חיבור איטי אתה יכול לקבל HIGH ID. בסה"כ מה ש-HIGH ID אומר זה שאתה משתמש אקטיבי, שלא מאחורי פיירוול, ולכן אתה יכול לבצא חיבור ישיר גם למשתמשים פסיביים (מאחורי פיירוול) וגם לאקטיביים. וזה שאתה יכול לעשות חיבור ישיר לכל המשתמשים חוסך לסרבר רוחב פס, ולכן הם מעדיפים אנשים בעלי id גבוה.

האם אתה מתכוון שיש לך מודם שמחובר ב-usb? שוב, זה לא אמור לשנות בכלל לקטע של ה-id. בעיקרון עדיף לחבר דרך כרטיס רשת ולא usb, אבל לא מסיבות של מהירות בהכרח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת קודם כל, יש לי שאלה נוספת... אם אני יוריד לגמרי את הפיירוול? אז לא תהיה בעיה של איידי נמוך?

לא אין לי מודם USB... אני גולש דרך ראוטר/מודם

פורסם

כמובן, אם אין לך פיירוול בכלל, לא פיירוול חומרה (בנתב) ולא פיירוול תוכנה (תוכנת פיירול מיוחדת או זה שבא עם וינדוס אקס-פי), אז הפורטים פתוחים ויש לך high id.

אבל זה מאוד לא מומלץ. באינטרנט של ימינו אסור לגלוש בלי הגנה.

אין טעם לבטל את הפיירוול כאשר אפשר ללא קושי לקבל id גבוה גם איתו (אני למשל עובד כבר המון זמן עם פיירוול בנתב, שחוסם הכל חוץ מ-2 פורטים שפתחתי במיוחד לאימיול, וכך יש לי high id).

פורסם

אממ יש איזה סיבה מיוחדת לשנות את הפורטים של האימיול, או רק נוחות ווודאות שפותחים את הפורטי םהנכונים?

פורסם
  • מחבר

טוב לבינתיים הורדתי את הפיירוול מהנתב לגמרי רק לוואדות שהבעיה היא באמת בעיה של פתיחת פורטים ולא משהו מאצלי... וכן כניראה שאני צריך לפתוח אותם מחדש... שוב

איך אני מגדיר פורטים בצורה נכונה? יש לי להגדיר ל TCP מאיזה פורט ועד איזה פורט, ואותו דבר גם ב UDP ממספר פורט מסוים עד למספר שני... אני רק רוצה לדעת שאני עושה את זה בסדר, לTCP אני נותן מאיזה פורט ועד איזה פורט את אותו המספר ואותו דבר גם ב UDP? או שאני טועה...

פורסם

זה לא משנה. אתה יכול להגדיר פורט X פתוח גם ל-TCP וגם ל-UDP.

או שאתה יכול להגדיר 2 פורטים שונים, X בשביל TCP ו-Y בשביל UDP.

העיקר שבאימיול אתה תשים את X איפה שכתוב TCP ואת Y איפה שכתוב UDP.

אצלי זה 2 נפרדים, נראה לי שעדיף ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים