עבור לתוכן

קניית מחשב כף יד

Featured Replies

פורסם

{כנראה שזה הפורום הכי מתאים לנושא}

היי

בזמן האחרון בדקתי אתצ מחשבי כף היד המוצעים בארץ, ודגמים נוספים מחו"ל. שמתי דגש על DELL ועל HP.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שהiPaq rx3715 יכול להיות בחירה טובה מאוד, מפאת חיי הסוללה שלו שגוברים כנראה על כל handheld אחר, יכולות אלחוטיות (IR, WI-FI, BT)  ובנדל התוכנות שמגיע איתו.

- לינק לREVIEW מפורט

החסרונות במחשב הם -

1. לפי HP- המוצר כבר Discontinued ! יש לזה השלכות על עדכונים ותמיכה.

2. אין מסך 4" - אבל זה לא נורא לי.

3. מערכת ההפעלה היא Windows Mobile 2003 SE - ובזמן האחרון יצאה OS חדשה- Windows mobile 5.

4. אין סלוט של כרטיס CF, אלא רק SD.

רציתי לדעת כמה דברים

1.אם יש אלטרנטיבה - הן במפרט החומרה והן במפרט התוכנה למכשיר.

2. האם המפרט החומרתי מספיק חזק על מנת לשמש אותי לאורך זמן

3. האם אפשר איכשהו לעדכן את מערכת ההפעלה או להתקין מערכת אחרת?

NOTE: התקציב שלי הוא 2000 ש"ח פלוס מינוס.

תודה לעונים.

פורסם

מכיוון ו iPaqים זה לא התחום שלי ממש

אני אענה רק על השאלה שאני יודע את התשובה אליה

לא, עד כמה שידוע לי ב PDAים המערכת הפעלה היא על רכיב ROM

פורסם

ברוב מחשבי כף היד קיימת האפשרות לעדכן את מערכת ההפעלה!

פורסם
  • מחבר

היי ליאור

כן שמעתי מעמוס שכנראה שאי אפשר, אבל שאלתי בכל זאת - ועובדה שקודמי אמר שאפשר.. ככה שעדיין זה נשאר בסימן שאלה.

טוב.. אני מחכה לעוד תגובות ולתשובות

וחשוב לי מאוד לדעת אם יש אלטרנטיבה למחשב הזה.

פורסם

{כנראה שזה הפורום הכי מתאים לנושא}

היי

בזמן האחרון בדקתי אתצ מחשבי כף היד המוצעים בארץ, ודגמים נוספים מחו"ל. שמתי דגש על DELL ועל HP.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שהiPaq rx3715 יכול להיות בחירה טובה מאוד, מפאת חיי הסוללה שלו שגוברים כנראה על כל handheld אחר, יכולות אלחוטיות (IR, WI-FI, BT)  ובנדל התוכנות שמגיע איתו.

- לינק לREVIEW מפורט

החסרונות במחשב הם -

1. לפי HP- המוצר כבר Discontinued ! יש לזה השלכות על עדכונים ותמיכה.

2. אין מסך 4" - אבל זה לא נורא לי.

3. מערכת ההפעלה היא Windows Mobile 2003 SE - ובזמן האחרון יצאה OS חדשה- Windows mobile 5.

4. אין סלוט של כרטיס CF, אלא רק SD.

רציתי לדעת כמה דברים

1.אם יש אלטרנטיבה - הן במפרט החומרה והן במפרט התוכנה למכשיר.

2. האם המפרט החומרתי מספיק חזק על מנת לשמש אותי לאורך זמן

תודה לעונים.

ממליץ לך לבדוק את הניידים של DELL (לי יש את X30 דגם ה 625MH) הם מעולה ואמינים (בייחוד הX50)

פורסם

ברוב מחשבי כף היד קיימת האפשרות לעדכן את מערכת ההפעלה!

אז אולי תאיר את עיניי למה Mio הייתה צריכה להוציא את הדגם 168RS?

הרי חוץ משיפור הקליטה של האנטנת GPS (שמתפקדת יופי גם ב 168 הפשוט) העידכון היחיד היה ל Windows Mobile 2003 SE מ Windows Mobile 2003

היי אורן

אני יודע שלפחות ב Mio וב PalmOne אי אפשר

פורסם

פוג'יטסו לוקס

משדרג כמו גדול :xyxthumbs:

יש אתר ושמו פוקט, שם תוכל לקבל מידע על הדברים האלו...... בדיוק בשביל זה הוא קיים

אם אני לא טועה, אסור לי לפרסם פה כתובת

פורסם

למה לא

זה לא שהאתר הוא אתר מתחרה , הוא פונה לקהל לקוחות שונה לחלוטין .

הכתובת היא www.pocket.co.il

והכתובת הישירה לפורום שלהם היא www.pocket.org.il

פורסם

אז אולי תאיר את עיניי למה Mio הייתה צריכה להוציא את הדגם 168RS?

הרי חוץ משיפור הקליטה של האנטנת GPS (שמתפקדת יופי גם ב 168 הפשוט) העידכון היחיד היה ל Windows Mobile 2003 SE מ Windows Mobile 2003

היי אורן

אני יודע שלפחות ב Mio וב PalmOne אי אפשר

מערכת ההפעלה נמצאת על רכיב FLASH שניתן לכתיבה מחדש, DELL היתה מוכרת מחשבי כף יד עם Windows Mobile 2003 ושולחת לך את הדיסק של 5.0 מאוחר יותר (ככה לפחות הם עשו את זה במשך שנה כמעט כש 5.0 לא יצאה עדיין, כל מי שיש לו X30/X50/X50v אמור להיות יכול לקבל מהם דיסק עדכון).

חברות מסויימות יכולות להחליט שהן לא יתמכו בזה, ומאחר ולא ניתן לקנות את מ.ההפעלה באופן פרטי ממיקרוסופט אז לא תוכל לשדרג את מערכת ההפעלה ללא תמיכה של היצרן.

פורסם

למה מיו עשתה את זה?

שאלה טובה

הם הקטינו איכשהו את צריכת החשמל וב RS הסוללה מחזיקה טוב,זה למה ה RS נמכר כמו לחמניות חמות

הדגם הכי נמכר שלהם.

חברות שאני יודע שברוב הדגמים אפשר לשדרג מערכת הפעלה:

ASUS (מחשבי כף יד אלוהיים!)

DELL

Fujitsu

HP-compaq (אבל אצלם דווקא בפחות דגמים)

נ.ב- אני מנהל קהילת מוזיקה דיגיטלית בפוקט ;D

פורסם

qtec

חבר שלי קנה את ה HP 3715

ולדעתי זה מכשיר די סבבה , הבטריה שלו הרבה יותר חזקה ויש שם בטריות גיבוי (ב168RS שלי אין !)

יש לו מעבד סמסונג 400MHZ (שחבר שלי טוען שהוא חלש במקביל לאלה של אינטל אבל אין לי מושג אם זה נכון או לא ) ויש לו BT IR WIFI שזה מוסיף המון ,שוב בשלי אין את זה וזה הופך את המכשיר למשעמם...

לגבי מערכת הפעלה.. תאימנו לי שגם WM2003SE תהיה לכם יופי של מערכת יש בשבילה המון תוכנות ומשחקים ומה שחשוב בעצם במחשב כף יד זה חוזק המעבד והקישוריות האלחוטית (לפחות לדעתי...)

אגב אני חושב אם להתשדרג ולקנות מחשב כף יד אחר חשבתי על HP iPAQ hx2410 (הוא עובר את תקציב ה2000...)

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה על ההיענות

אסף - כנראה שמה שאמרת הוא הכי נכון, ובאמת HP החליטה לא לעדכן את התוכנה של הRX3715.

Effie- עזרת לי עם ה"מקרה מהחיים" שלך :) . אני סקרתי את הHX2410, אני יודע שלסדרה הזאת יש עדכון לWM5.0, אבל אין לו את חוזק הסוללה, את התכונות ואת בנדל התוכנה של הRX3715 שזה מינוס גדול. כמו כן הוא באמת מטפס קצת מעבר לתקציב שלי.

בקשר לסדרה של DELL - X30, X50 - הX50,X51 באמת מעולים, אבל מחיר גבוה וזמן סוללה ממש נמוך כנראה שפוסלים אותם ממועמדות.

הנה שוב השאלות שלי

1.אם יש אלטרנטיבה - הן במפרט החומרה והן במפרט התוכנה למכשיר.2.

האם המפרט החומרתי מספיק חזק על מנת לשמש אותי לאורך זמן

ועוד כמה-

4. האם חוסר שסלוט CF הוא מגרעה רצינית?

5. עד כמה WM5.0 יותר טובה?

פורסם

חיסרון אחד גדול של ה hp 3715 הוא שיש לו מסך qvga ולא vga כמו למכשירים החדשים היום.

תיבדוק את הדל 50v יכול להיות מתאים מאוד בשבילך והחיסרון היחיד שלו הוא סוללה קצת חלשה

פורסם

DELL יותר זולים (בחו"ל) ויותר טובים מ-HP.

יש לי שתי מכשירים X50V בבית, עובדים מצויין ומסך VGA 480X640 ממש מעולה.

הבעיה היא בחיי הסוללה, כדאי לקנות סוללה נוספת.

פורסם
  • מחבר

עד כדי כך? אם ככה מה אתם אומרים על סדרה 51 של דל?

באמת עד כמה יפריע הQVGA? שמעתי שבסדרת הדל בעלת מסכי ה640X480 נוח להשתמש בשירותי טרמינל למשל.

אבל מצד שני תכונות המדיה של הIPAQ, אפילו דברים קטנים כמו IR שמותאם להיות שלט - זה קצת מפריע לי. ועוד יותר מפריע לי זמן הסוללה שהוא משהו כמו רבע מהIPAQ RX3715.......

תודה לעונים ! אני מחכה לעוד דיעות כאן.

ד"א- כנראה שתהיה לי האפשרות לקנות PDA באנגליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים