עבור לתוכן

איזה מצלמה יותר עדיפה לקחת לטיול?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני יוצא אוטוטו לטיול גדול של חצי שנה בערך ומתלבט קצת איזה מהמצלמות עדיפה לטיול, אני יודע ששניהן לא עם זום גדול וכו שיכל להיות אופטימלי לטיול אבל אני לא מחפש חדשה אז אל תציעו גם :)

המצלמות הם:

1. Canon PowerShot S400 canon_s400.gif

2. Canon PowerShot A510canon_a510.gif

עכשיו הראשונה היא יותר קטנה, יש לי אותה הרבה זמן ואני יותר מכיר וסומך עליה והיא יותר מגה פיקסל, לשניה יש יותר זום אופטי והיא על בטריות רגילות (שזה יתרון בטיול) אבל היא יותר גדולה, ואני חושש מקצב הפעולה שלה בין תמונה לתמונה וזמן טעינת הפלאש וכו וגם מזה שהיא פחות במגה פיקסל.

מה אתם אומרים?

פורסם

אם תסתדר עם איקסוס עם הבטריות אז תלך עלייה...

אני הייתי הולך על המצלמה השניה, רק בגלל הבטריות.

חוץ מזה כמה כבר תשתמש בפלאש?

פורסם
  • מחבר

יש לי ל- S400 שתי בטריות, אמור להספיק לא?

פורסם

יש לך איפה לטעון?

זה טיול כזה שתישן הרבה בחוץ, או במקומות מסודרים?

פורסם

עוד טיעון לטובת ה-A510 הוא הזום אופטי 4 במקום 3.

פורסם

זה זניח בטיולים מסוג זה, עדיך מצלמה עמידה וטובה.

פורסם

אכן, אך גם ה-SD400 די קטנה לא מתאימה בשבילי.

ה-S50 שלך לדעתי היא גודל מינימאלי של מצלמה נורמלית...

פורסם

בשבילך? זה לא בשבילך :)

והמשתמש ice2k יענה לך מניסיונו האישי איזו מצלמה לקחת, לדעתי עדיף את ה-SD כי היא מאד קומפקטית וזה נחוץ בטיולים מסוג זה שכן גם לקנות חדשה כאשר יש לך אחת כבר זה קצת טפשי.

פורסם

אתה מתלונן על קומפקטיות של ה-A510ו אני עם ה-C8080 שהיא "כבדה"... :silly:

פספסתי שהוא כתכ שה-SD שלו וה-A510 לא? ::)

פורסם

עכשיו הראשונה היא יותר קטנה, יש לי אותה הרבה זמן ואני יותר מכיר וסומך עליה והיא יותר מגה פיקסל

פורסם

אולי יש לו גם את השנייה בבית? הוא רק ציין שאת ה-SD יש לו הרבה זמן...

פורסם

יכול להיות ;D

נראה לי שהדיון הוא - "איזה מצלמה יותר עדיפה לקחת לטיול?"

אז פשוט לבחור ביניהם :)

פורסם

אני מציע שתחזור ליסודי טיפה לימודים בהבנת הנקרא... ;D

פורסם

אני כבר לא שייך למשרד החינוך (שלא כמוך :P ).

אבל בוא לא ניסחף בנושא לנושאים לא קשורים :D

פורסם

תאמת הבחירה קשה.. הכל תלוי בסוג הטיול ואיפה הוא.

בגדול , אם נגיד זה טיול לאירופה אז לחלוטין עדיף את הS400 , אם זה לדרום אמריקה נגיד הבחירה יותר קשה וזה כבר תלוי באופי הטיול.

אני אפרט את היתרונות והחסרונות הגדולים של כל מצלמה - הS400 היתרון הענק שלה הוא שהיא נכנסת לכיס ולכיס של גינס וזה חשוב ויתן לך בסופו של דבר תמונות של יותר דברים , החסרון הגדול הוא הסוללה , היא לא מספיקה להרבה תמונות וגם מיוחדת, בטיולים בשטח של כמה ימים אפשר להסתבך (גם עם שתי סוללות). אני נאלצתי לבנות בברזיל פתרון מאולתר - מטען סוללות AA לסוללה המיוחדת של הS400 , אבל גם השתמשתי במטען מיוחד ולא הסטנדרטי של קאנון - כך יכולתי לטעון את הסוללה המיוחדת בעזרת 8 סוללות AA רגילות וזולות. תערוך חיפוש על התגובות שלי או שאני אפרסם כאן לינק על המטען הזה בהמשך. המצלמה -בתור מצלמה קטנטונת גם נותנת אופציות לא רעות שמאפשרות לצלם צילומים מיוחדים (ערוך כאן חיפוש לתמונות שלי).

לגבי הA510 - אם זו קנייה כדאי לקחת את הA520 ולא ה510 ההבדל במחיר הוא גרושים בטיול גדול. בתכלס היתרון של 2 סוללות רגילות הוא ענק ביחוד בטיול עם יותר שטח , לא תמיד הוא יהיה מורגש , אבל לפעמים הוא יציל אותך (גם לא בשטח) בעיקר כי סוללות כאלו אפשר לקנות בכל מקום - גם כשאתה מטייל בעיר ופתאום נגמרה לך הסוללה, השנייה נדפקה , נגנבה , לא עליך וכו'...

סה"כ המצלמה הזו היא לא גדולה מדי כדאי לבדוק אותה באיזו חנות. העוד טיפה זום זה דווקה יתרון חמוד , לא משמעותי אבל שווה בטיולים כאלו.

אני טיילתי גם עם A70 וגם עם S400 , המעבר לS400 היה יתרון מעולה מבחינת הגודל כי יכולתי לקחת אותה גם לבילויים וגם להחביא אותה יותר טוב עלי. הA70 נגנבה. אז קח בחשבון - שאיזו מצלמה שלא תיקח היא יכולה להגנב כמו כלום. אז פרט לנו את סוג הטיול ונוכל למקד אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים