עבור לתוכן

מפרט למשחקים, 6000~, לא OC, מאוכזב...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

תכננתי לקנות את המפרט הנ"ל מ-Logic PC:

AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray

DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard

Corsair VS512MB400 512Mb 3200 CAS2.5 Value Memory X 2

Igloo 7200 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939

Sapphire Radeon X800GT PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card

LG 16/48 Bulk Black DVD-ROM

NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD+-R/RW

Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD

Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 300W

Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply

Creative Inspire 5200 5.1 Speakers

Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT

בעיקרון תיכננתי לקנות מארז Compucase בלי ספק, שעליו הבטיחו לי החזר, ולקנות במקום ספק של Enermax.

הגעתי היום ל-Logic PC וה"מוכר" בן ה-15 (שהוצג בפני כנציג המכירות הרשמי שלהם) הציע לי החזר של - תחזיקו חזק - 50 שקל.

*50* שקל עבור ספק שנמכר היום בסביבות ה-170 שקל.

כשאמרתי לו שזה לא נראה לי, הוא אמר לי שאני יכול לנסות למכור אותו בעצמי.... נראה לי שאני אוותר. -____-

בכל מקרה, החלטתי שהם לא נראים לי מספיק מקצועיים, והחלטתי לפזול ל-K.S.P

ביניתיים אצלם, ב-KSP, מבחינת מארז, אני מסודר.

אני כנראה לוקח את ה-HEC Compucase CI-6A21 400W ולא קונה ספק בנפרד.

בקיצור, יש דברים שיש ב-Logic PC ואין ב-KSP, כמו לוח למשל.

הייתי רוצה לוח שכמה שיותר דומה ל-DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard שמוכרים ב-PC Logic.

למישהו יש הצעות ללוח טוב?

- כמו כן אני שוקל אם לקנות מעבר יותר חזק (3500 אולי...).

- אני לא יודע אם ה-setpping של המעבד שהם מוכרים הוא BW-E6 וגם זה דיי מטריד אותי.

- אני לא בטוח אם יש הבדל בין NEC 3540A ל-NEC 3540 ואם כן מהו.

- אם המעבדים שלהם נמכרים כ-Tray או Boxed ואם כ-Tray ואין להם Igloo 7200 אז מה כדאי לשים במקום.

הרבה מאוד שאלות, אני יודע. :)

מקווה לתשובות מלאות,מקצועיות וענייניות...

פורסם

קודם כל להיפטר מהסידירום והכונן DVD

דבר שני

שים לב שהספק כוח ב 6A21 פחות טוב מה Enermax

הלוח הכי קרוב ל Infinity זה Abit KN8 Ultra, או AN8 Ultra

השני בא עם קירור בלי מאווררים, הראשון עם

מעבד תיקח מ KSP את ה 3200 הוא במחיר טוב

ה 3500 זה יותר מדי יבוא על חשבון דברים אחרים לדעתי

בקשר לסטפינג פשוט תבקש שיהיה E6

ואין הבדל בין 3540A ל 3540

הם נותנים קירור מקורי או קירור אלטרנטיבי שכלול במחיר של המעבד

פורסם
  • מחבר

אופס. תתעלם מהכונן ה-CD הרגיל.

הוספתי אותו בטעות.

אבל לגבי ה-DVD-ROM אני משאיר אותו מטעמי נוחות.

בין ה-3000 ל-3200 אין יותר מידי הבדל. מעניין אם זה שווה את ה-100 שקל הבדל במחיר.

לגבי הספק - לפי מה שאני שמעתי - הספקים של Hec טובים. אולי לא Enermax אבל לפחות אני חוסך קצת כסף.

מעניין אם הספק שבא עם המארז הוא ATX 2.0........

לגבי ההערה של הסטפינג - ביקשתי ואז נציגת המכירות שם לא ממש ידעה על מה אני מדבר. -___-

אז מה לדעתך עדיף - קירור מקורי או תחליף אחר שהם מוכרים? - אם תחליף אז איזה?

(ה-Igloo שאותו הם לא מוכרים מקרר יותר טוב באיזה 6 מעלות והוא בעלות של Boxed אם אתה מחשב את ה-Tray + Igloo).

מה לגבי Abit KN8 Ultra vs. DFI Inifity NF4?

אתה יכול להשוות קצת יותר ביניהם? הוא גם דורש ATX 2.0 כמו ה-DFI?

מה לפי דעתך בכל זאת יותר טוב?

פורסם

בין ה 3000 ל 3200 יש הבדל של 200 מגה הרץ

לדעתי כשההבדל הוא 100 שקל (ויש מאיפה לקחת אותם כי אתה חושב על 3500)

אז כדאי לקחת 3200

ולא תקבל ATX v2.01 עם המארז

תבקש לדבר עם המחסנאי או מישהו שמבין

תחליף פעם אחרונה ששמעתי היה ה Thermaltake TR M13

הוא והמקורי בערך שווים

כל לוח nForce 4 יהנה מ ATX v2.01

וההבדלים בין DFI ל KN8 Ultra הם קטנים עד לא קיימים למעשה

יש לך כרטיס קול (הוא אשכרה כרטיס) יותר טוב ב KN8 Ultra

וזהו בערך

פורסם
  • מחבר

אני מבין שזה הבדל של 200MHz השאלה אם 200MHz שווה עוד 100 שקל. :)

(האמת שאין מאיפה לקחת אבל מה לא עושים בשביל מחשב יותר טוב. ;) ).

לגבי המארז + ספק - זה חשוב משום שאם אני לא טועה, ה-DFI *חייב* לעבוד עם ATX 2.01.

ואני מנסה לחסוך בקטע של ספק וללכת על הספק שמגיע עם המארז (שוב, ספק של Hec שהוא לא רע).

אבל אם הלוח מחייב ATX 2.01 אז אין ברירה אלא לקנות ספק...

לגבי מישהו שמבין ב-KSP, נראה לי שזה מה שאני אעשה בפעם הבאה....

לגבי Thermaltake TR M13, אני לא בטוח אם מוכרים אותו ב-KSP. וגם אם כן, אם יש לו אותם ביצועים כמו ה-Boxed אז עדיף כבר Boxed.

כמו שציינתי כבר - עם ה-Igloo כבר היה הבדל ובגלל זה העדפתי בזמנו Tray...

לגבי הלוח- שנראה לי בינתיים כמו ה-issue המרכזי:

קודם כל אם הוא דומה לכרטיס של DFI אז מצויין. :)

מעבר לזה, מה דעתך על ה-ABIT KN8 לבין ה-ABIT AN8?

ה-AN יקר בכ-80 שקל... שווה?

וב-ASUS A8N וה-GIGABYTE K8N וב-GIGABYTE K8NF-9 אין תמיכה ב-SATA II, נכון?

אבל מה לגבי GIGABYTE K8N Ultra-9?

פורסם

סדר

אם אין מאיפה להביא את הכסף ל 3200 אז שים 3000. אל תתאמץ יותר מדי כי בסוף אתה תוריד מהאיכות של הדברים מסביב למעבד

ה DFI לא חייב ATX v2.01 וגם לא ה Abit KN8 Ultra

לא מוכרים ב KSP את ה TR2 M13 (לא הוקלד ה "2" מקודם)

אלא הוא בא לבד עם המעבד

ההבדל בין AN8 ל KN8 מסתכם בשני דברים:

* Silent OTES ב AN8 שזה קירור מבוסס HeatPipes ללא מאווררים

* uGuru ב AN8 שזה שבב לאוברקלוק יותר קליל

אם זה שווה תשפוט בעצמך

ב Asus A8N-E יש SATA II

ככה גם ב K8N Ultra-9

ב K8NF-9 אין

פורסם
  • מחבר

- דיי קשה לי לגרד את כל הכסף ובגלל זה אני מתלבט כל כך גם על 100 שקל שבין ה-3000 ל-3200. האמת היא שעדיין לא החלטתי סופית.

- לגבי הספק - אם אני רוצה לחסוך בכסף - לא כדאי לי כבר להישאר עם הספק שמגיע עם המארז? סך הכל זה לא נראה לי כזה גרוע, לא?

- לגבי ה-TR2 M13 - נראה לי שלא ירדתי לסוף דעתך בקטע הזה.. למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהוא מגיע עם המעבד?

אתה מתכוון שזה-default ש-AMD Boxed מגיע איתו? O.o

- לגבי ABIT AN8 vs. ABIT KN8 - אני חייב להודות שאין ניסיון עם שיטת ה-HeatPipes ועד כמה היא יעילה.

בעיקרון אני לא מתכוון לבצע קלוקינג uGuru נראה לי מיותר.

השאלה היא אם HeatPipes לעומת איוורור רגיל שווה 80+ שקל.

- ונראה לי שהגיע שעת ההשוואה הבלתי נמנעת:

ABIT KN8/AN8 vs. Asus A8N-E vs. GIGABYTE K8N Ultra-9

הכרטיסים האלה נראים לי מעוד דומים (SATA-II, NF4, PCI-E).

יש לך איזושהי הארה בעניין? :)

פורסם

- דיי קשה לי לגרד את כל הכסף ובגלל זה אני מתלבט כל כך גם על 100 שקל שבין ה-3000 ל-3200. האמת היא שעדיין לא החלטתי סופית.

תיקח את ה 3000

- לגבי הספק - אם אני רוצה לחסוך בכסף - לא כדאי לי כבר להישאר עם הספק שמגיע עם המארז? סך הכל זה לא נראה לי כזה גרוע, לא?

תישאר עם זה שבא עם המארז

- לגבי ה-TR2 M13 - נראה לי שלא ירדתי לסוף דעתך בקטע הזה.. למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהוא מגיע עם המעבד?

אתה מתכוון שזה-default ש-AMD Boxed מגיע איתו? O.o

לא

Default מעבדים ב KSP מגיעים Tray + TR2

- לגבי ABIT AN8 vs. ABIT KN8 - אני חייב להודות שאין ניסיון עם שיטת ה-HeatPipes ועד כמה היא יעילה.

בעיקרון אני לא מתכוון לבצע קלוקינג uGuru נראה לי מיותר.

השאלה היא אם HeatPipes לעומת איוורור רגיל שווה 80+ שקל.

לחולי שקט כן, (גם הרבה יותר)

לאנשים רגילים, לא יודע עד כמה באמת זה שווה

- ונראה לי שהגיע שעת ההשוואה הבלתי נמנעת:

ABIT KN8/AN8 vs. Asus A8N-E vs. GIGABYTE K8N Ultra-9

ללא ספק ה KN8 Ultra / AN8 Ultra / Asus A8N-E

הג'יגה בייט סתם יקר

הכרטיסים האלה נראים לי מעוד דומים (SATA-II, NF4, PCI-E).

יש לך איזושהי הארה בעניין? :)

פורסם
  • מחבר

אם ככה אני צריך עוד להחליט בין ה- KN8 Ultra / AN8 Ultra / Asus A8N-E......

טוב, אני עוד אבדוק עוד קצת לגבי הלוחות ואנסה להחליט.

סביר להניח שאני אחזור לפה מחר עם ממצאים ואולי עוד שאלות. :)

בכל מקרה, ליאור, עזרת לי המון! תודה! :xyxthumbs:

פורסם

לגבי ההערה של הסטפינג - ביקשתי ואז נציגת המכירות שם לא ממש ידעה על מה אני מדבר. -___-

אני יודע למה אתה מתכוון גם לי זה קרה. אני חושב שבמקרה שלי הם ניצלו את זה שאני לא מבין במחשבים אז אני לא יכול להעמיד אותם במקום

פורסם

כרטיס מסך קח אותו דבר של Powercolor

הקירור שלו הרבה יותר טוב, והליבה פועלת במהירות גבוהה יותר (ליבת R480 במקום R420 ב sapphire)

ב Sapphire אפשר לעשות פתיחת צינורות יותר בקלות, זה היתרון שלו

אבל אתה לא רוצה OC, אז ה Powercolor הרבה יותר טוב בשבילך

פורסם
  • מחבר

הייתי קונה כרטיס של Powercolor אבל ב-KSP מוכרים רק כרטיסים של Sapphire...

פורסם

בעיקרון תיכננתי לקנות מארז Compucase בלי ספק, שעליו הבטיחו לי החזר, ולקנות במקום ספק של Enermax.

הגעתי היום ל-Logic PC וה"מוכר" בן ה-15 (שהוצג בפני כנציג המכירות הרשמי שלהם) הציע לי החזר של - תחזיקו חזק - 50 שקל.

*50* שקל עבור ספק שנמכר היום בסביבות ה-170 שקל.

כשאמרתי לו שזה לא נראה לי, הוא אמר לי שאני יכול לנסות למכור אותו בעצמי.... נראה לי שאני אוותר. -____-

בכל מקרה, החלטתי שהם לא נראים לי מספיק מקצועיים, והחלטתי לפזול ל-K.S.P

ביניתיים אצלם, ב-KSP, מבחינת מארז, אני מסודר.

אני כנראה לוקח את ה-HEC Compucase CI-6A21 400W ולא קונה ספק בנפרד.

חחחח, יש להם איזה בחור קטן שהוא בן 20 ומשהו ובאמת ניראה בן 15.. לא בטוח שהוא עדיין עובד שם, לא ביקרתי מזמן.

בכל מקרה זה מה שרוב החנויות מזכות אותך על הספק, וחלק לא מוכנות לזכות בכלל. רק הזיגזגים באמת הוגנים במקרה הזה ומזכים 100 ש"ח על הספק.

ב-KSP אגב לא מוכנים לזכות אותו בכלל.

באשר לקירור המעבד.. המעבדים ב-KSP בד"כ מגיעים TRAY אבל הם מספקים לך קירור (שכלול במחיר). וזה משתנה לפי המלאי שלהם.. לפעמים זה TR2.. לפעמים איזה SPIRE.. ולפעמים משהו ג'נרי ומרעיש בטירוף.. רק עניין של מזל (ושל אנשי רכש לא משהו).

לדעתי בתור עובד לשעבר ב-KSP זה פשוט שוק. (או סופרמרקט אם תרצה).

מקצועי? לפעמים.. תלוי בסניף ומי עובד שם כרגע - בד"כ לא ממש (למרות שרוב המרכיבים מוצלחים, בד"כ הם מתמודדים עם כל כך הרבה לחץ, ויש גבול כמה ניתן לשמור על עבודה איכותית ולהספיק לסיים הכל).

לפחות הם מריצים בדיקות כמו שצריך על כל מחשב שהם מרכיבים, בהנחה ואתה מעוניין בהרכבה בחנות (Memtest + WinXP install + 3dMark).

היחידים שיכולים לענות לך על שאלות זה האנשי מכירות, והם לפעמים עמוסים מדי עם לקוחות בשביל לענות בטלפון. תנסה בסניף אחר אם אתה לא מצליח בסניף בו אתה מעוניין לקנות. לאנשי מכירות לא תמיד יש את כל התשובות, אבל יש להם גישה לאחראי רכש ומלחסנאים המרכזיים, שלהם אמורות להיות התשובות (אבל הם לא תמיד סגורים על עצמם).

אגב אין מה להשוות כל כך בין הספק HEC שמגיע עם המארז לבין האנרמקס.. אתה יכול להשוות רק ל-HEC 480 ACE שהם מוכרים בנפרד.. זו אמורה להיות אותה רמה בערך.

פורסם
  • מחבר

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2504

אגב קבל - X800GTO של ספיר ב100 ש"ח יותר,GTO רגיל

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2569

אכן, עכשיו בדקתי באתר של KSP והם מוכרים:

Powercolor X800GT 256mb DDRIII PCI-E ב-1090

את ה-Sapphire X800GTO 256MB DDR III PCI-E ב-1190.

עכשיו זה נעשה מעניין. עד כה, לפי מה שקראתי, ה-Powercolor עדיף על Sapphire בדגם ה-GT.

אבל עכשיו, על מה עדיף לי ללכת? - במיוחד בגלל שכמעט ואין הבדל במחיר....

חחחח, יש להם איזה בחור קטן שהוא בן 20 ומשהו ובאמת ניראה בן 15.. לא בטוח שהוא עדיין עובד שם, לא ביקרתי מזמן.

בכל מקרה זה מה שרוב החנויות מזכות אותך על הספק, וחלק לא מוכנות לזכות בכלל. רק הזיגזגים באמת הוגנים במקרה הזה ומזכים 100 ש"ח על הספק.

ב-KSP אגב לא מוכנים לזכות אותו בכלל.

באשר לקירור המעבד.. המעבדים ב-KSP בד"כ מגיעים TRAY אבל הם מספקים לך קירור (שכלול במחיר). וזה משתנה לפי המלאי שלהם.. לפעמים זה TR2.. לפעמים איזה SPIRE.. ולפעמים משהו ג'נרי ומרעיש בטירוף.. רק עניין של מזל (ושל אנשי רכש לא משהו).

לדעתי בתור עובד לשעבר ב-KSP זה פשוט שוק. (או סופרמרקט אם תרצה).

מקצועי? לפעמים.. תלוי בסניף ומי עובד שם כרגע - בד"כ לא ממש (למרות שרוב המרכיבים מוצלחים, בד"כ הם מתמודדים עם כל כך הרבה לחץ, ויש גבול כמה ניתן לשמור על עבודה איכותית ולהספיק לסיים הכל).

לפחות הם מריצים בדיקות כמו שצריך על כל מחשב שהם מרכיבים, בהנחה ואתה מעוניין בהרכבה בחנות (Memtest + WinXP install + 3dMark).

היחידים שיכולים לענות לך על שאלות זה האנשי מכירות, והם לפעמים עמוסים מדי עם לקוחות בשביל לענות בטלפון. תנסה בסניף אחר אם אתה לא מצליח בסניף בו אתה מעוניין לקנות. לאנשי מכירות לא תמיד יש את כל התשובות, אבל יש להם גישה לאחראי רכש ומלחסנאים המרכזיים, שלהם אמורות להיות התשובות (אבל הם לא תמיד סגורים על עצמם).

אגב אין מה להשוות כל כך בין הספק HEC שמגיע עם המארז לבין האנרמקס.. אתה יכול להשוות רק ל-HEC 480 ACE שהם מוכרים בנפרד.. זו אמורה להיות אותה רמה בערך.

אוקיי. בוא נתחיל בזה שהוא *לא* היה בן 20 ומשהו.

גג הייתי נותן לו 16 במקרה הטוב. הוא ללא ספק היה בגיל חטיבת הביניים.

תאמין לי שאני מזהה מישהו בשנות ה-20 לחייו שכן אני עצמי בן 23.

ככל הנראה אתה מדבר על מישהו אחר.

בכל מקרה, Logic PC גם ככה רחוק מאיפה שאני גר ולא שווה את הנסיעה.

המקומות הכי קרובים אליי הם KSP, Ivory ו-Excellent (ועוד כל מיני חנויות קטנות יותר).

לגבי הקירור - אני מתכוון להתעקש על קירור *שאני* רוצה ולא משהו ג'נרי ומרעיש שמתקלקל אחרי שבוע.

ולגבי אנשי הרכש / מכירות - הגעתי למסנה אחת ברורה אחרי שנסעתי *לכל* החנויות ה"ל יותר מפעם אחת:

- רוב אנשי המכירות חובבנים שלא יודעים דבר וחצי דבר.

- לא נראה לי שיש חנות טובה. רק חנויות שדופקים אותך בהן יותר וכאלו שפחות. המטרה שלהם זה לעשות עליך כסף, מה שדיי ברור.

זה נראה לי גם עניין של מזל - על מי מהנציגים אתה נופל, ואף יותר מזה במקרה - של רוב האנשים ה"מרוצים" - ignorance is a bliss.

KSP שוק? - אולי. אבל כל שאר רשתות מכירת המחשבים הגדולות.

ב-Ivory אתה יכול להתמקח על המכיר חופשי (אם כבר מדברים על שוק) וב-Excellent המנכ"ל הצעיר שעונה למיילים מפנה אותך כל הזמן לאיש המכירות ה"עסוק" שמגרש לקוחות אם הגיעה שעת הסגירה גם אם הם נסעו חצי שעה רק כדי לקבל הצעת מחיר.

כל זאת מבלי להתחיל להיכנס לרשימת התלונות והשערויות גם ב-KSP, Ivory, Excellnet וכו'.

מעבר לזה, לגבי ההערות שלך על בדיקות - אני מניח שהם מכריחים אותך לקנות מערכת הפעלה על מנת שהם יבצעו את הבדיקות שלהם.

ואם אני רוצה להתקין Linux? - אז מה? אז הם לא מבצעים בדיקות? (ההנחה שלי היא לא, אבל אני לא מדבר מניסיון אז יכול להיות שאני טועה).

וכן- אפשר לבדוק לפחות חלק מהרכיבים גם בלי מערכת הפעלה על אותו מחשב או לפחות על מחשב אחר.

מעבר לזה, הלוואי והייתה דרך ליצור קשר עם מישהו מרכזי ב-KSP ולהפנות אליו את כל השאלות ולא לעוד נציג מכירות מפ"שניק (=מוכר פשוט. P-;).

לגבי הספק ה-400W של Hec - אז כל מה שיש לי להגיד זה: עדיף 500+ שקל ביד עם Hec מאשר Enermax על העץ.

וברצינות - אומנם הספקים של Enermax מצויינים, אבל אני לא בטוח אם שווה ההשקעה של עוד 500~ שקלים בספק אחר.

במיוחד אם הספק עולה כמעט כמו כל המארז והכיסים שלך לא מתפוצצים במזומנים.

ATX 2.03 או לא - זה רק ספק בסופו של דבר (כן, הרבה יאיימו עליי בגלל זה....... ;) ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים