עבור לתוכן

בניית רשת 1GB לחדרי עריכה

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אני מעוניין לבנות רשת פנימית מהירה להברת קבצים (ללא אינטרנט).

הרעיון הינו 4 מחשבים אשר מחוברים בניהם בהמצאות נתב בסגנון הזה (http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=NET&DRID=9203887)

כאשר כל עורך יוכל להכנס ולהמשיך ת'פרויקט העריכה שלו של כל מחשב ללא קשר למקום עליו הוא שמור.

הרעיון בעתיד הינו בניה של מחשב הדיסקים אשר יחזיק העברת נתונים גדולה.

השאלות הנשאלת כאן והחשובה מאוד הן (יחול להיות שחלקם לא מתאים לפורום הזה בדיוק):

1. האם משהוא יצא לו לעבוד על רשת 1GB האם יש לו תלונות המלצות?

2. איך קצב העברת הנתונים בין שני מחשבים???

3. האם אני עובד על מחשב מספר 1. ובאותו זמן עורך אחר עובד על מחשב מספר 2. אך את הפרויקט הוא שמר על מחשב מספר 1. האם העובדה שהמחשב צריך לכתוב על מחשב מספר 1 נתונים שהוא מייצר עכשיו ונתונים שהוא מקבל דרך הקבל רשת ממחשב מספר 2. האם הוא יעבוד יותר לעט?

4. האם תקשרות זו יציבה יחסית ואין מצב שיפול לנפילות?

5. מה יותר מהיר רשת של 1GB הוא רשת FireWire 1394?

תודה רבה לכל מי שיעזור.

חג שמח

עמיר שחר

פורסם

1. ל-1Gbit (שזה 128MByte\s) זה לא מגיע בדיסקים בודדים ללא RAID כי הדיסקים לו בנויים למהירות כזאת, לחצי מזה זה לא מגיע אפילו.

2. ראה 1

3. אם הנתונים שהוא כותב יצרכו את כל רוחב הפס של הדיסק הקשיח אז זה ישפיע גם על המחשב שאליו זה נכתב.

4. יציבה בדיוק כמו 100mbps

5. 1GB

קח בחשבון שזה לא נתב אלה סוויץ ויש לו רק 2 פורטים של גיגה, כל השאר 100

פורסם

בנוסף למה שHOLY כתב

המוצר שקישרת אליו הוא לא נתב הוא מתג עם 2 יציאות של 1G ו16 יציאות 100M

במידה ואתה משתמש רק במתג אז אתה חייב להגדיר IP ידני בכל המחשבים

הדגמים האלה

http://www.edimax.com.tw/html/english/products/ES-5x00S.htm

עובדים בכל היציאות 1G כשמחיר ה5 פורטים בערך 720 שקל ומחיר ה8 פורטים בערך 820 שקל

במידה ואתה מחבר רשת עם מתג כזה אין צורך שגם הנתב יהיה של 1G כל התפקיד שלו זה לחלק כתובות IP ולנתב את הרשת לאינטרנט אם צריך

וכמו שאמרתי לא חייב נתב וניתן לתת כתובות ידני

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האנפורמציה.

לפי דעתכם האם הייתם עודים רשת של 1GB לעריכה? או מבתרים על הרעיון?

פורסם

בוא נגיד את זה פשוט

רשת של 1G מהירה יותר מרשת של 100M

נכון שהמהירות בפועל היא לא פי 10 אלא תלויה במיגבלות של ההארדיסק

במחשב רגיל סביר (לא ישן מידי) מהירות הקריאה מההארדיסק היא 70MB/s כלומר בתרגום למונחי ביט 560M

אפשר לצאת מתוך הנחה שמהירות של הרשת בפועל תהיה בערך 80 אחוז מזה כלומר 450M

זה יותר מהיר מאשר רשת רגילה

בקשר לשימוש שנעשה מההארדיסק באמצעות הרשת במחשב אחר אז נכון שזה יקטין את המהירות אבל לא נראה לי שזה יהיה בצורה קריטית

כי בסופו של דבר המחשב לא כל הזמן קורא כותב בדיסק ואם הוא קורא וכותב בדיסק ברשת הוא גם לא משתמש הרבה בדיסק שעליו אז זה יתקזז

השיטה האופטימאלית לדעתי היא באמת שרת קבצים עם הארדיסקים SCSI מהירים במערך RAID שיתנו לך אופציה לשימוש במהירות יותר גדולה של הרשת וגם לא יכבידו על המחשבים השונים

אם הייתי אני בונה אז כן הייתי בונה את הרשת על בסיס מתג 8 פורטים 1G ובעתיד מוסיף שרת קבצים

פורסם
  • מחבר

זה מה שרציתי לשמוע

תדוה רבה וחג שמח

פורסם

זה שכל הפורטים הם 1G לא מבטיח שהרוחב פס הזה יהיה זמין אם מספר מחשבים ישתמשו בסויטץ' בו זמנית.

ככי שמחברים יותר מחשבים הנתון המשמעותי הופך להיות רוחב הפס של ה backplane ולא של כל פורט בפני עצמו.

יש סיבה שסויטצ'ים של 3Com/Cisco עולים פי כמה מאשר Edimax...

לא הייתי מנסה ליישם את זה ללא שרת קבצים ייעודי, אם אנשים יתחילו לעבוד על פרוייקט בכל מני מקומות ייוצרו מצבים שיש לך גרסאות חלקיות מפוזרות על פני מספר משחבים ואף אחד לא יידע מה הגרסא העדכנית. זה גם הופך נסיון לגבות את העבודה לסיוט.

תאר לעצמך גם מצב שבו מספר מחשבים מנסים לקרוא נתונים מתחנת עבודה יחידה (אם אנשים שומרים עבודות במקומות אקראיים מצב כזה יכול להיווצר בקלות).

אותה תחנה פשוט תאט משמעותית בזמן שהאחרות ממתינות למידע ולא יכולות לעשות כלום.

שרת קבצים לאיחסון הפרוייקטים הוא חלק חיוני מהמערכת הזו, אישית הייתי משתמש בכונני SATA 7200RMP בגודל 300-500GB (פשוט תחשב מה יוצא הכי זול פר GB) ולא SCSI. הרבה יותר זול פר GB ובעריכת וידאו מהירות הגישה כמעט שלא משמעותית (שזה היתרון היחידי של SCSI והוא נובע ממהירות הסיבוב ולא מעצם היות הכונן SCSI).

אתה תצטרך שרת עם סלוט PCI-X או למצוא בקר RAID שתומך ב PCIe (שזה הרבה יותר נדיר עדיין), אחרת אתה מבזבז את הכסף על רשת של 1G.

אתה חייב ליישם כונן hot spare אחד לפחות במערך (גיבויי אוטומטי למקרה של קריסת כונן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים