עבור לתוכן

חיה מסוג אחר, {קופרמיין פתוח מכפלה}.

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכל האוברקלוקרים באשר הם,

היום אני ארצה לספר לכם על מעבד שנפל לידיי בתחילת השבוע ומאז אני מתחבט כיצד לדחוף אותו עוד קצת אל עבר המגבלות,

אך ראשית קצת רקע על המחשב שלי:

:hat:

עד לא מזמן היה ברשותי מעבד פנטיום 3 700@1000 שעשה עבודה נאמנה והחזיק את מחשבי במשך קרוב לשנה וסיפק ביצועים מספקים בהחלט לתחנת העבודה שלי, לפני כחודש המעבד התפגר ואינטל שבדקו וגילו אותו כדפוק שלחו לי פנטיום 3 טואלטין 1200, לאחר ניסיונות רבים ומשונים, כשלו כל מאמצי להפעיל את המעבד על ה CUSL2 BlackPearl אשר תומך אך ורק במעבדי קופרמיין.

לכן לצערי נאלצתי למסור לחבר את הטואלטין החדש, בגלל שהוא כבר מצויד בלוח-אם TUSL2 אשר תומך במעבדי טואלטין.

ואני לקחתי ממנו את ה-700 הסרבן שלו, אשר לא היה מוכן לעבור את ה-933 מגההרץ..

במשך תקופה ארוכה ומתסכלת .. ניסיתי למצוא תחליף ל-700 הסורר, אך ללא החלפת לוח אם מהסיבה שהמחשב משמש אותי לעבודה אינטנסיבית מסביב לשעון, ו DownTime של מספר שעות יכול לגרום לחור עצום בתפוקה.

לכן הייתי צריך למצוא דרך להפעיל מעבד טואלטין על הלוח אם שלי, מה שגיליתי במהרה כבלתי-אפשרי.

או למצוא מעבד קופרמיין יד-שנייה במהירות גבוהה עם יכולת אוברקלוקינג ראויה, וכך התחלתי לחפש בלוחות מכירה שונים אבל לצערי כל העושקים למיניהם רצו המון .., ולצערי המצב הכספי לא כל כך אפשר לי.

וכך הגענו לתחילת השבוע הזה, בעת ביקור אצל אחד ממשווקי אינטל הגדולים בארץ.. ופגישה שארכה שעות בה נגענו קצת במצבו העגום של המחשב שלי, ראש מחלקת פיתוח איתו נפגשתי שלף מן המגירה מעבד מוזר:

במבט ראשון הוא נראה כמו עוד טואלטין מן השורה, בגלל ה HeatSpreader

במבט מדוקדק יותר גיליתי כי הקבלים מאחורי המעבד מסודרי באופן שונה מן הטואלטין (בצורת צלב), והם מסודרים בצורה שיוצרת מלבן כמו במעבדי קופרמיין.

הקופרמיין, משמאל. אינו מצוייד ב-HeatSpreader, לעומת הטואלטין. אך הקופרמיין שנפל לידי דווקא נראה מלמעלה כמו הטואלטין.

aufmacher.jpg

הטואלטין - בעל קבלים המסודרים בצורת צלב, הקופרמיין 0 בעל קבלים בצורת מלבן.

tualatin-back.jpg

שנית, על המעבד נצרבו מספרים ללא כל היגיון במבט ראשוני.

לא נצרב שום סריאל שידוע לי עליו או קיטלוג שיכול לעזור לשייך את המעבד.

והסטפינג כלל לא ידוע.

אז מה היא בעצם החייה הזאת?

אני בטוח שחלק מאתנו זוכרים את המעבד האחרון מליבת הקופרמיין, ה-1.13, אשר סבל מבעיות התחממות רבות וכל עולם מהחשבים זעק לאינטל להוריד אותו מהמדפים.

אינטל אכן הורידה אותו מהמדפים, אך באותו זמן היא גם תיקנה אותו ולא טרחה להחזירו למדף, מסיבות כלכליות מחשש לנזק תדמיתי נוסף.. זה לא עקרוני.

העובדה היא שהמעבד המתוקן לא נמכר מעולם, והסטפינג של המעבד שלי, שע"פ אותו מקור שמסר לי אותו נקרא cEO מעולם לא שוחרר.

אז בעצם זהו Sample של מעבד מסדרת הקופרמיין אשר מיוצר עדיין בשיטת ייצור 0.18 מיקרון. מצויד ב-HeatSpreader, בסטפינג שלא שוחרר מעולם ומכפלה פתוחה!!!

מיד :jump: על ההזדמנות, ודחפתי את המעבד למערכת שלי.

כרגע המעבד עובד על מהירות של 1,333 מגהרץ. על מתח סטנדרטי. (חיפוש מהיר שערכתי הביא אותי למסקנה שכרגע זה הקופרמיין הכי מהיר ברשת).

10X133, עוד לא היה לי זמן להתעסק כל כך ולהמשיך לדחוף אותו אבל השלב הבא הוא 1,400 מגהרץ ובמהירות הזאת הוא לא מוכן לעשות אפילו Post גם במתח של 2.0 Volt.

בכל זאת מהירות של 1,333 מגההרץ מליבת הקופרמיין בעזרת AX7 ומאוורר שקט במיוחד Vantec Stealth. בהחלט מעוררים הערכה.

כרגע ביצועי המעבד עוברים את הטואלטין ה1.2 עם 512קאש.

והטמפ'נמוכות במיוחד כפי שעניכם רואות.

קצת מספרים להנאתכם.

unlockeds.jpg

בכל אופן, אם הטמפ' היא לא העניין ואת המתח אני יכול להרים עד 2.2, השאלה אם הוא לא יטוגן.

ומה בעצם עוד יכולה להיות הבעיה?

להזכירכם אני עם מכפלה פתוחה, וב 10.5X133, הוא לא מוכן לעשות Post.

רעיונות? הצעות? הערות? אשמח לקבל בשמחה.

• תגובות 30
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון מעבד חינם זה תמיד טוב ;)

עכשיו תזרוק את המכפלה למטה ותעלה את הFSB !!

פורסם

תוריד הילוך אה.. מכפיל ותגמור עליו עם הFSB, אם אפשר אז ביחד עם הזכרונות (FSB\MEM 1\1)

BTW - הלינק שבור

פורסם

נסה להעלות את ה-FSB עוד קצת.

אם תתקע יכול להיות שהגעת למקסימום שהמעבד הזה יכול לתת (או שהזכרון מפיל אותך). בכל אופן, התקדמות בעזרת FSB היא יותר עדינה ממכפלה. שם אתה קופץ ב-66MHZ לכל עליה של חצי במכפלה.

פורסם

לפי דעתי ממש כמו שכבר אמרתי לך בפרטי, הבעייה היא בוט קר יש ללוח שלך, וזאת הסיבה למה המעבד שלך לא מצליח לעשות פוסט אפילו ב-1400, בעייה ידועה ומוכרת שהייתה לי למשל עם הסלרון 1200 בזמנו שלא היה מוכן לעלות ב-1650, אבל עם מוד וולטז' עסיסי עלה כמו גדול גם ב-1680... לפי דעתי נסה מוד וולטז' מהיר ותהנה...

פורסם
  • מחבר

הלינק תוקן, ניסיון להעלות את ה-FSB מלווה באיןספור שגיאות זיכרון.

לצערי קשה בימינו להשיג Sd-Ram איכותי..

פורסם

קודם כל אין סיכוי שהוא עובר את ה

III-512 1.2

וזה שזה כך בסנדרה לא אומר כלום (זה כנראה לא בוחן את זה נכון).

דבר שני אני מציע לך להרים את הבאס ואפילו להוריד את המכפלה. זה הסיכוי היחידי שלך להגיע ל 1.4 האגדי (שאני בספק מאוד מאוד אם תגיע) ובכל מקרה זה יהיה במתח גבוה. אבל חשוב שתעלה את הבאס וככה תגיע יותר רחוק.

חוץ מזה שזה יהיה הרבה הרבה יותר מהיר עם באס יותר גבוה.

נ.ב. לי יש SD-RAM איכותי

פורסם

SDRAM איכותי ? נסה את המושקינים שיש לי ולניצן...

פורסם

מה הFSB המקסימאלי ?

פורסם

עיקר הבעייה שיש למעבדי הפנטיום 3 הינה מהירות באס נמוכה, דבר שאתה אישית יכול לפתור עם מכפלה פתוחה לרווחה, לכן כל נתון באס של מתחת ל-145 יהיה מאכזב למעבד שכזה, הרי ברור שאין הרבה הבדל בין קופרמיין של 1.2 ל-1.4 בטח לא בביצועי משחק וכ"ו, זה לא סלרון שבאמת נהנה ממהירות מעבד נוספת ופורח... לעומת זאת מהירות באס של 145-150 תתן למחשב שלך בוסט אמיתי... במיוחד כשיש לך מכפלה פתוחה, תוריד תמכפלה ל-8 מצידי ותעלה תבאס ללפחות 145, אתה תראה שיפור עצום... או שתממש את אופציית ה-DDR שדיבת עליה, למרות שאני לא הייתי עושה את זה...

פורסם
  • מחבר

ראשית כל, הצלחתי!

קצת מספרים להנאתכם.

1400s.jpg

שנית, אני ארצה להתייחס לכמה מדבריכם.

לפי דעתי ממש כמו שכבר אמרתי לך בפרטי, הבעייה היא בוט קר יש ללוח שלך, וזאת הסיבה למה המעבד שלך לא מצליח לעשות פוסט אפילו ב-1400, בעייה ידועה ומוכרת שהייתה לי למשל עם הסלרון 1200 בזמנו שלא היה מוכן לעלות ב-1650, אבל עם מוד וולטז' עסיסי עלה כמו גדול גם ב-1680... לפי דעתי נסה מוד וולטז' מהיר ותהנה...

אז מסתבר שזה לא זה,

בכל מקרה להשוות את הקופרמיין לסלרון טואלטין בעל כמות קאש של 256 ושיטת ייצור של 0.13מיקרון לדעתי זה לא נכון.

בכל אופן, עד כמה שידוע לי זהו הקופרמיין המהיר ביותר עלי אדמות.

קודם כל אין סיכוי שהוא עובר את ה

III-512 1.2

וזה שזה כך בסנדרה לא אומר כלום (זה כנראה לא בוחן את זה נכון).

דבר שני אני מציע לך להרים את הבאס ואפילו להוריד את המכפלה. זה הסיכוי היחידי שלך להגיע ל 1.4 האגדי (שאני בספק מאוד מאוד אם תגיע) ובכל מקרה זה יהיה במתח גבוה. אבל חשוב שתעלה את הבאס וככה תגיע יותר רחוק.

חוץ מזה שזה יהיה הרבה הרבה יותר מהיר עם באס יותר גבוה.

נ.ב. לי יש SD-RAM איכותי

ייתכן ואתה צודק והוא לא עובר בביצועי אמת את הטואלטין בלע ה-512קאש, אבל בלכ אופן זה יפה לראות אותו עוקף בסנדרה.

שנית, אני לא רוצה למתוח יותר מידי את שאר הרכיבים במערכץ בכדי למנוע צרות אפשריות.

כמו שכבר הסברתי זוהי מערכת עבודה, ואני לא יכול לאבד זמן יקר על קלקולים שונים - אני משתדל לעשות את האוברקלוק בטוח עד כמה שאפשר.

לכן אני מותח ראשית את המכפלה כמה שאפשר ורק אז מתחיל לשחק עם ה-FSB.

וכפי שאתה רואה ל-1.4 ה"אגדי" כבר הגעתי, השאלה אם הוא יתייצב על זה.

מה הFSB המקסימאלי ?

בלוח? , 166.

אך אין מצב שהזכרונות שלי יעמדו בזה, בכדי להעלות אותם ל-140 נאלצתי להוריד את ההגדרות ל3.3.3.

מישהו מוכן להחליף סטיקים של Sd-Ram? ;D

SDRAM איכותי ? נסה את המושקינים שיש לי ולניצן...

אין כסף, שכחת?

צריך להתמודד עם החומרה הנתונה.

לעומת זאת מהירות באס של 145-150 תתן למחשב שלך בוסט אמיתי... במיוחד כשיש לך מכפלה פתוחה, תוריד תמכפלה ל-8 מצידי ותעלה תבאס ללפחות 145, אתה תראה שיפור עצום...

הלוואי, רק שאין מצב שהזכרונות שלי יגיעו לזה - בלי להשרף בדרך..

פורסם

אני אביא לך מושקין אחד רק כדי שנוכל לראות מה יקרה עם זכרון אמיתי וטוב באמת... איך הגעת ל-1400 ? מה עם אופציית ה-DDR ?

פורסם

רגע, איך הגעת בכלל ל-1400 בלי מודים שונים?

פורסם
  • מחבר

העלתי את המתח, ל-2.0v (אני רק מקווה שאני לא מטגן אותו בינתיים).

והורדתי את הגדרות הזיכרון ל-3.3.3.

לגבי אופציית ה-DDR, אני נאלץ לדחותה בגלל שזה יהווה סיפור מבחינת תוכנה והתקנות (שוב, חור בתפוקה וביזבוז זמן מיותר..)

נ.ב, קובי: אני עוד מחכה לך! >:(

פורסם

לגבי אופציית ה-DDR, אני נאלץ לדחותה בגלל שזה יהווה סיפור מבחינת תוכנה והתקנות (שוב, חור בתפוקה וביזבוז זמן מיותר..)

נ.ב, קובי: אני עוד מחכה לך! >:(

1. זה הדבר הכי אידיוטי והסיבה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי ללמה לא להחליף לוח וזכרונות שברור שהם מכשול כאן.

2. בקרוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים