עבור לתוכן

האם קיימת תוכנה לכיבוי הרדיסק ?

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי שני כוננים קשיחים במחשב:

באחד יושבת מערכת ההפעלה, ה-SWAP, התוכנות, וכו'.

בשני - יושבים דברים שהגישה אליהם לא רבה ולא נעשית באופן קבוע. לדוגמה: גיבויים שונים, סרטים, וכו'.

עכשיו,

סוף סוף (תודה לאל) הבאתי את המחשב למצב של שקט מוחלט. הכוונה בשקט מוחלט היא שכאשר אין שום רעש בסביבה שומעים אך ורק את ההרדיסקים מסתובבים. במצב שהם מנותקים אין אפשרות להגיד אם המחשב מכובה או דולק. איכות חיים. :cool2:

anyway,

כאשר שני הכוננים פועלים ביחד, שומעים אותם..

הכוונה היא לא לרעש קריאה\כתיבה, אלא פשוט לרעש הסיבוב.

מה שאני רוצה זה לכבות את הכונן השני (לכבות לחלוטין, שיפסיק להסתובב) כל עוד אני לא צריך אותו (וכשאני צריך אותו - פשוט להפעיל אותו חזרה, ידנית, בעזרת תוכנה).

אני יודע שיש באפשרויות ניהול החשמל של הווינדוז אפשרות לכיבוי המסך\הרדיסקים\מעבר לסטנד-ביי לאחר X זמן ללא שימוש במחשב, אבל מה שאני מחפש זה כיבוי של הרדיסק בודד (1 מתוך 2 קיימים) עד להודעה ספציפית. מצידי שתבטל את הכונן הפיזי ב-Device manager, לא אכפת לי what it takes, העיקר שהכונן יהיה מבוטל עד שאני אחליט אחרת ואגיד לתוכנה (עדיפות כמובן שזה יהיה ללא restart.. :-\)

האם קיימת תוכנה כזאת, או אולי איזשהו טריק בווינדוז (XP) שאני לא יודע עליו ומאפשר לבצע משהו דומה?

תודה

פורסם

רעיון:

אתה יכול לקנות מארז כזה (לדוגמה):

http://www.usbid.co.il/ProductDetails.aspx?prodID=233

ולהדליק אותו רק כשאתה צריך, ומכיוון שממשק החיבור עם המחשב הוא USB אז לא יהיה צורך בריסטרט.

פורסם
  • מחבר

נשמע דווקא נחמד (וזה אפילו יעזור לי למצוא שימוש לכונן 80GB הישן שלי, בתור כונן נייד נוח..), אבל זה עובד רק על חיבור IDE, והכונן הוא כצפוי S-ATA..

עריכה: מצאתי בזאפ מארזים דומים עם תמיכה ב-SATA, אבל הם כבר עולים באיזור ה-300 שקל והם דיי זבל-סיני חסר שם...

הנה אחד שמצאתי בגוגל, במחיר ממש "נחמד" של 90$ לפני משלוח..

בקיצור - נחמד אבל לא ממש מעשי.. חבל.. :(

תודה בכל אופן.. יש עוד רעיונות? :)

פורסם

אני הייתי הולך דווקא על האופצייה הזולה מבין המארזים החיצוניים,קיימת אופצייה בOMC של רכישת מארז כזה עם חיבור SATA במחיר יחסית נמוך,ועובד מעולה מנסיון,לינק:

http://www.omc.co.il/view.product.php3?IntCode=EB-HDD25U2&Count=0514043841

ובכלל ,לא מומלץ להשתמש בפונקציה כיבוי ההארדיסק. כיבוי והדלקה תכופים של הארדיסק מקצרים את חייו הרבה יותר מאשר פעולה רצופה. :)

פורסם
  • מחבר

:nixweiss:

נשמע דווקא נחמד (וזה אפילו יעזור לי למצוא שימוש לכונן 80GB הישן שלי, בתור כונן נייד נוח..), אבל זה עובד רק על חיבור IDE, והכונן הוא כצפוי S-ATA..

עריכה: מצאתי בזאפ מארזים דומים עם תמיכה ב-SATA, אבל הם כבר עולים באיזור ה-300 שקל והם דיי זבל-סיני חסר שם...

הנה אחד שמצאתי בגוגל, במחיר ממש "נחמד" של 90$ לפני משלוח..

בקיצור - נחמד אבל לא ממש מעשי.. חבל.. :(

תודה בכל אופן.. יש עוד רעיונות? :)

ובכלל ,לא מומלץ להשתמש בפונקציה כיבוי ההארדיסק. כיבוי והדלקה תכופים של הארדיסק מקצרים את חייו הרבה יותר מאשר פעולה רצופה. :)

מעולם לא דיברתי על הדלקה וכיבוי תכופים, אלא למעשה על כיבוי קבוע והדלקה נניח פעם ביום למשך שעתיים (ולא, ניתוק פיזי עם restart וכל הבלאגן לא בא בחשבון..)..

פורסם

ולא, ניתוק פיזי עם restart וכל הבלאגן לא בא בחשבון..)..

למעשה, מכיוון שה-HD הוא SATA הוא תומך ב-HOT-SWAP (כל עוד שהחשמל שמחובר אליו גם הוא בתצורת SATA) אתה יכול לחבר ולנתק אותו כמו USB (בזמן שהמחשב עובד) בלי RESTART.

פורסם
  • מחבר

אבל לנתק את חיבור ה-SATA (ולהשאיר את החשמל מחובר) לא יגרום לו לכבות את עצמו פיזית (להפסיק להסתובב), אז מה זה עוזר? או שאני טועה..?

פורסם

הכוונה היתה לנתק גם את החשמל לדיסק האמור, אבל רק אם הוא מחובר בתצורת SATA (לא מולקס)

פורסם

עכשיו,

סוף סוף (תודה לאל) הבאתי את המחשב למצב של שקט מוחלט. הכוונה בשקט מוחלט היא שכאשר אין שום רעש בסביבה שומעים אך ורק את ההרדיסקים מסתובבים. במצב שהם מנותקים אין אפשרות להגיד אם המחשב מכובה או דולק. איכות חיים. :cool2:

אנא.. פרט קצת על ה"שקט".. אילו צאווררים יש? כמה? קירור מעבד? וכו..

תודהה

פורסם

שלח לו הודעה פרטית.

פורסם
  • מחבר

הכוונה היתה לנתק גם את החשמל לדיסק האמור, אבל רק אם הוא מחובר בתצורת SATA (לא מולקס)

זה אפשרי בוודאות ? יש לי טראומות מדברים כאלה.. :smile1:

בכל אופן אם יש פיתרון מבוסס תוכנה (וטכנית זה אפשרי, הרי הווינדוז יודע אפילו בעצמו לכבות את ההרדיסק במצב חיסכון בחשמל) זה עדיף..

אנא.. פרט קצת על ה"שקט".. אילו צאווררים יש? כמה? קירור מעבד? וכו..

אני לא מבין איך זה קשור לת'רד, אבל: מאוורר 120 מ"מ Antec קדמי למארז בכ-5 וולט (בעיקרון ניתן לשליטה עם פנציומטר, אבל מעולם לא העלאתי אותו מעבר למינימום שבו הוא לא-נשמע לחלוטין), מאוורר 120 מ"מ AeroCool Turbine אחורי למארז ללא שליטה על המהירות (פשוט מצויין, מת עליו), TT SilentBoost ב-7 וולט למעבד, ספק CoolMax 550 עם מאוורר 140 מ"מ שקט במיוחד ("שקט במיוחד" זאת לא פרסומת.. זה מה שהוא..).

שלח לו הודעה פרטית.

please don't... :'(

עניתי כבר פה כי זה חלק מההודעה שבמילא כתבתי, אבל אל תמשיך להציק על זה, זה לא קשור לנושא..

פורסם

שלחתי! :xyxthumbs::yelclap:

פורסם
  • מחבר

זה כי כבר עניתי פה בת'רד: :kopfpatsch:

וזה כי גם אם לא הייתי עונה, מה הקטע האידיוטי הזה של לכתוב בת'רד "שלחתי" ?!?! :kopfpatsch: :kopfpatsch:

:s07: :s07: :s07: :s07:

פורסם

ניסית להשתמש בזה:

[attachment deleted by admin]

פורסם

מארז חיצוני שכזה ל-HD יאיט אותו, רק שתהיה מודע.

לגבי הכיבוי..אפשר לכבות HD SATA דרך הווינדוס למיטב ידיעתי, כמו שנאמר אם הוא מחובר עם חשמל SATA גם.

במקומך הייתי בודק דרכים להשתיק את הכוננים במקום לכבות אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים