עבור לתוכן

שדרוג מחשב - בעקבות כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, לפני כשנה קניתי כרטיס מסך בעלות מאוד גבוהה ASUS V9999 ULTRA DELUXE (מבוסס על ה 6800 ULTRA כמובן) כמובן שעד היום אני מאוד מרוצה ממנו אבל המחשב שיש ברשותי מגביל את הביצועים שלו.יש לי מחשב P4 2.4 אפילו לא HT ויש בו רק 512 זיכרון פנימי. העניין הוא שהמחשב מבוסס RDRAM ואני לא צריך לספר כמה יקר לשדרג מ-512 זיכרון ל1.5 ג'יגה (זאת בהתחשב שכל הסלוטים שלי של הזיכרון תפוסים - משמע אני צריך להוציא לפחות 2 ולקנות עוד 2 של 512 כל אחד - ממש לא משתלם בעלות של כ3000 שח).

אז מה שהחלטתי במקום להוציא כסף מיותר, על זיכרון לשדרג את המחשב וכאן אני מאוד מוגבל כי - יש לי AGP. אז החלטתי ללכת על מה שייתן לי את הביצועים הכי טובים

לוח אם ASUS P4C800-E DELUXE

זיכרונות CORSAIR 2x1024 CAS2

והבעייה העיקרית - מעבד...

כמובן שאני לא ייקנה את הPRESCOTT בגלל בעיית החימום שלי, אני יקנה את ה NORTWOOD אבל כאן באה הבעייה. לא ראיתי אף אתר שמוכר את המעבד הזה (בגרסאת 3.4 GHZ) בגרסאת BOX ולא בגרסאת TRAY. מכיוון שאיני מתמצא בזה כל כך שאלתי היא - איך אני מקבל את ה TRAY ומאיפה אפשר לקנות לו את התוספות שבאות עם גרסאת ה BOX וכמה העסק הזה של התוספות (צלעות קירור וכל העסק שבא איתו) אמור לעלות?

אודה לכם על תשובתכם,

גמר חתימה טובה וצום קל

פורסם

דבר ראשון

הלוח שאתה מתכוון לקנות תומך גם במעבד הישן שלך

בקשר להבדל בין BOX ל TRAY מדובר על הקירור

שוב אתה יכול להעביר את הקירור מהמעבד הקודם שלך או לקנות כל קירור שמתאים לשקע 478

פורסם

פתרת את הבעיה כבר. :nixweiss:

רק לא הבנתי אם אתה רוצה לקנות מעבד חדש או להשאר עם הקודם.

אם אתה קונה מעבד חדש והמחשב הוא למשחקים אז עדיף של AMD

אם אתה מתעקש על INTEL, אז רק ליבת PRESCOTT

פורסם

אני ייתן לך דעה קצת שונה.

לך ל TradeZone תפרסם מודעה, תמכור תכרטיס בפחות מ200 משוויו העכשווי (נגיד 2000), תקנה עם הכסף X800GTO2 של sapphire תפתח לו תצינורות

ומפרט amd חדש. וכרטיס לא הרבה פחות טוב. וגם ייצא לך הפרש נחמש מהכרטיס ה"ישן" לחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

דבר ראשון אני לא מעוניין להעביר את הקירור של המעבד הנוכחי (מה שיש לי בלוח אם) כי אני רוצה להעביר את הלוח מעבד והזיכרונות הקיימים לאחי ולקנות חדש

דבר שני אני די מבולבל כי בכל הפורומים שקראתי אמרו בפירוש לא להתעסק עם ליבת פרסקוט

דבר אחרון, הכרטיס שלי עדיין לפי המחירון שווה 3700 ש"ח (למרות שאני קניתי אותו לפני שנה(!) ועוד במחיר חו"ל)

למי שרוצה לראות לפי זאפ           http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=132739

לכן השאלה כאן היא פשוטה, האם אפשר פשוט לקנות את הרכיבים שנמצאים בגרסאת ה BOX כי אני כן מעוניין להחליף מעבד

עריכה: בגלל העובדה שהכרטיס הוא AGP יש לי את המגבלה הזאת ואני לא יכול לבנות מערכת מתקדמת עם לוחות PCI-E

פורסם

יש לוחות AMD64 שיש להם חריץ AGP.

למה לא לבנות מערכת כזו?

פורסם
  • מחבר

יש לוחות AMD64 שיש להם חריץ AGP.

למה לא לבנות מערכת כזו?

חשבתי על זה ועשיתי כבר את כל ההשוואות. המערכות המבוססות על AGP של AMD הם די ישנות עם צ'יפסט ישן

ולפי בנצ'מארקים שראיתי, עדיף כבר את האינטל 3.4 NORTHWOOD

פורסם

אם אין לך מגבלת תקציב ואתה מעוניין בעיקר במשחקים אז אתה צודק.

אבל המעבד הזה עולה 1700 שקל! וזה עוד בלי גוף קירור... (גרסאת TREY).

אתה יכול לשים עליו גוף קירור של פרסקוט. הוא בנוי למעבדים חמים ולא תהיה לך בעיה איתו (חוץ מהרעש במהירות גבוהה של המאוורר).

פורסם

חשבתי על זה ועשיתי כבר את כל ההשוואות. המערכות המבוססות על AGP של AMD הם די ישנות עם צ'יפסט ישן

ולפי בנצ'מארקים שראיתי, עדיף כבר את האינטל 3.4 NORTHWOOD

עד כמה שאני יודע הצ'יפסטים של AMD ל AGP המשיכו לצאת גם אחרי שאינטל הפסיקה לתמוך בזה אצלה כלומר יותר חדשים ולא יותר ישנים

תקנה לוח 939 עם AGP ותאמין לי לא תצטער

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אני מעוניין להתייעץ איתכם

מגבלת תקציב - 4500 שח ללוח אם מעבד וזכרונות

הזכרונות צריכים להיות 2 ג'יגה (LOW LATANCY) של CORSAIR אן GEIL או KINGSTON

אם יש לכם להציע מערכת מבוססת AMD (כמובן שהמגבלה היא לוח עם יציאת AGP) להציע לי - אני מיותר מאשמח ומאוד אעריך את זה

אהה - ואני מעוניין אך ורק בלוח של אסוס (שיהיה הטוב מסוגו)

תודה לכולכם

צום קל

פורסם

למה אתה גם רוצה לקנות לוח הכי טוב לאובר לסוקט 478..אם אתה בכלל נראה לי לא יודע מה זה אפילו.. :kopfpatsch::screwy:

פורסם
  • מחבר

למה אתה גם רוצה לקנות לוח הכי טוב לאובר לסוקט 478..אם אתה בכלל נראה לי לא יודע מה זה אפילו.. :kopfpatsch::screwy:

נראה שאתה קצת מזלזל, אז כן אני בקיע בכל הנושא, רק באתי להתייעץ כאן בפורום זה לא עושה אותי לא מבין

בכל מקרה דקה לפני הצום עכשיו אז צום קל וגמר חתימה טובהלכל חברי הפורום ולכל בית ישראל

פורסם

בבקשה  :

Product Quant. Price Remove

AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939 BOX 1 1799.98 ¤ 

Epox EP-9NDA3J nForce3 Ultra Socket 939 Motherboard 1 570 ¤ 

Corsair TWINX2048-3200 2048MB (2x1024) 3200 Memory 1 2132.99 ¤ 

Summ:  3 4502.97 ¤ 

מערכת מצויינת - מעבד תותח ומושלם לoc אחלה mobo ו 2 ג'יגה זיכרון כמו שביקשת .  :xyxthumbs:

עכשיו לא שמתי לך לוח של אסוס כי פשוט למה ?,לא צריך, סתם יותר יקר ....  מה כל כך מיוחד באסוס ?

פורסם

בבקשה  :

Product Quant. Price Remove

AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939 BOX 1 1799.98 ¤ 

Epox EP-9NDA3J nForce3 Ultra Socket 939 Motherboard 1 570 ¤ 

Corsair TWINX2048-3200 2048MB (2x1024) 3200 Memory 1 2132.99 ¤ 

Summ:  3 4502.97 ¤ 

מעאכת מצויינת - מעבד תותח ומושלם לoc אחלה mobo ו 2 ג'יגה זיכרון כמו שביקשת .  :xyxthumbs:

עכשיו לא שמתי לך לוח של אסוס כי ]שוט למה לא צריך סתם יותר יקר ....  מה כל כך מיוחד באסוס ?

אחלה מפרט..... רק אל תהיה כל כך בטוח שהספק העכשווי שלך יסחוב אותו... לדעתי צריך גם ספק איכותי

פורסם

אני צינצנת אם מישהו יקנה ממך את הכרטיס  יד  שנייה אם  תוריד  רק 200  ממחירו העכשווי .

אף אחד , ובימיוחד לא  אלו שגולשים בפורום זה , לא מספיק מטומטמים בשביל לקחת את  הסיכון  שעשית overclocking  ודפקת או קיצרת את החיים לכרטיס .

אולי יקנו ממך ,אם תהיה מוכן  למכור  את את הכרטיס המעולה הזה (שיסחוב כול משחק בטווח של השנתיים הקרובות ) בחצי ממחירו ולהפסיד ללא שום צורך

(ואך ורק בגלל השיגעונות העונתיים של יצרני החומרה ,שלא מציעים תמיכה בתקנים קודמים כמו agp , בכוונה כך שאתה תימצא את עצמך נאלץ לשדרג ללא שום צורך את כול המערכת   )

לדעתי העצות שהביאו לך הן עצות אחיתופל מצוצות  מהאצבע של ילדים משועממים בני 12  מכפר שמריהו שמקבלים דמי כיס בגובה משכורת של שכיר ממוצע במשק  (אלק  :לקנות כרטיס נחות יותר  של ati    לפתוח צינורות ,לדפוק אותו ולהישאר בלי  אחריות )

תקשיב לי  טוב  טוב  ועזוב את  ה-fanboys   וה-junkies   של  nvidia  :

יש   רק פיתרון  אחד בלבד  למי שיש   כרטיס    agp  טוב  ,שרוצה לשדרג   והוא   של    חברת asrock   (חברה בת של  asus)   והוא הלוח המצויין :

939dual-sata-2

אמור להגיע  לארץ  בעוד  כשבוע+

תריץ חיפוש בפורום זה  ובגוגל  ואתה כבר תבין  הכול   לבד בעצמך

קבל לינק לשם התחלה :

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?top

בהצלחה אחי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים