עבור לתוכן

שאלה מסכמת לגני מודל OSI שכבה 7 - 6

Featured Replies

פורסם

את זה ראיתי במקום אחר האם זה נכון מה שרשום פה לגבי המודל 7 - 6 אני שואל כול הזמן כדי לדעת את זה

אם זה נכון אני יודע את שנייהם בבקשה תענו.

תודה

שכבה 7

את התהליך הזה הוא עושה כשהמשתמש רוצה לשלוח נתונים

applicition-הוא אחראי לתקשר עם המשתמש והוא ארחראי על קבלת הנתונים במידה והמשתמש שולח רותו דוגמא : email והוא אחראי על קביעת סוג השרת

client server או pear to pear

בעת קבלת הנתונים מהמחשב השולח השכבה השביעית לוקיצ אצ התונים ומעבירה אותו לקובץ שהמשתמש רצה לשלוח דוגמא:המשתמש רוצה לשלוח email אז השכבה השביעית לוקחת את הנתנון(EMAIL)ומעבירה אותו לשאר השלבים ובעת הקבלת השכבה השביעית שמקבלת את הנתון

מעבירה אותו לנתון EMAIL בידיוק כמו שהמשתמש רצה שהמקבל ה-EMAIL רצה שיגיע.

שכבה 6

presentation-היא השכבה השישית השכבה השישית שעובדת במידה והשכבה השביעית מקבלת נתונים השכבה השביעית מעבירה את הנתון לשכבה השישית והשכבה השישית אחראית לבצע את 3 ההוראות הבאות:

1)העברת הנתון לשפה בינארית כדי שכל מחשב ברשת יבין את השפה (בינרית,01)

2)הצפנת קוד בנתון דוגמא:אתר קנייה,אתר שמוכבר דבים באינטרנט,מצפינים בו קוד כדי שאנשים אחרים\פורצים לא יוכלו לגלות את הפרטים האישים או יוכלו לגנוב פרטים,

המחשב עובד קצת לאט כשמצפינים בו קוד(באתר)

3)אחראית על קיבוץ הקובץ במידה ואנחנו רוצים דוגמא: יש לי קובץ של 2MB ובעזרת הקיבוץ הקובץ יהיה גודל 1MB וככה הוא יעבור ברשת מהר יותר.

את ההוראה 1 השכבה שישית עושה בטוח אחרת הקובץ לא יוכל לעבור ברשת כי הרשת לא תזהה את הנתון

מתן שהשכבה השישית מקבלת את הנתון היא מסירה את הקוד אם הוצפן,ואת השפה הבינרית 01 בעת הקבלה כדי שהמשתמש יזהה את הנתון בעת הקבלה ואת הקיבוץ המשתמש עצמו עושה(מסיר)כשהנתון התקבל כבר

פורסם

-נערך למשהו יותר מתון....:)-

זה נראה לי ממש לא זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים