עבור לתוכן

מעבדים כפולי ליבה ? הבדלים בין אינטל וAMD ?

Featured Replies

פורסם

טוב הסתכלתי בKSP וראיתי מעבד כפול ליבה של אינטל 2.8x2 ב1560 שקל..ו3.0x2 ב1950

הכפול ליבה של AMD 3800+X2 עולה 2250 מה כדאי מבין כל אלה בהתחשב בהפרש המחירים ?

האם האינטל שיחסית זול 2.8 כפול ליבה עולה בהרבה על הAMD 3200+ וניס ?

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שהאינטל זה פנטיום D שאמור להיות יותר טוב מAMD

האם כדאי להוסיף כ 500 שקל ולקנות אינטל כפול ליבה 2.8 במקום 3200+ amd ???

פורסם

תלוי מה השימושים שלך במחשב- ......... אז מה השימושים? ( :smile1:)

פורסם
  • מחבר

בעיקר משחקים אינטרנט וכו..ואני מריץ המון דברים ביחד אז אני רוצה משהו מהיר..אני אוהב את המחשב מהיר

אני לא עושה OC אני לא יודע איך  :-\ אבל אולי אני אלמד ויעשה סיכוי של 0.1%  :nixweiss:

אני לא ארצה לקנות שוב מחשב בשנים הקרובות אז אני חושב שכפול ליבה יהיה טוב לעתיד

פורסם

ממ סתכל amd ממש טובים למשחקים ומצד שני אינטל בהרבה יותר טובים ב multitaxting (כשצינת שאתה מפעיל הרבה דברים בבת אחת ) את תחשוב איפה הביצועים יותר חשובים לך במשחקים ( לך על amd) או multi taxting ( אינטל) ?

פורסם

דווקא לפי בנצ'מרקים, כפולי הליבה של AMD יותר טובים מכפולי הליבה של Intel ב-Multitasking.

פורסם
  • מחבר

אפשר לדעת בין כל כפולי הליבה האלה מה הכי טוב ?

מה היחס ביניהם כי אני מבולבל מאוד עם 2.8X2 ו3800X2 כמה גיגה הרץ יש בamd ?

והאם האיאמדי מצדיק קנייה שיש את הכפול ליבה של אינטל בכ-700 שקל פחות ?

פורסם

באופן אבסולוטי (בלי קשר למחירים) ה X2 3800 של AMD עדיף על שניהם (משתווה ועדיף גם על 840 שהוא 3.2GHz כל ליבה)

עם התחשבות במחירים צריך להביא לשיקול כמה דברים:

* מעבד - ה Intel 820 עולה 1560 שקל, ה X2 3800 עולה 2250, הפרש 690 שקל לטובת ה Intel

* לוח אם - ה 945G למיניהם (Abit LG-81, Asus P5LD2-VM, Gigabyte 8I945G-MF) שהם דיי מינימליסטיים בגודל ובאפשרויות עולים סביבות ה690 שקל, ה K8NF-9 של Gigabyte הכי זול שתומך בכפולי ליבה של AMD עולה 590, הפרש 100 לטובת AMD

* זכרונות - ה DDR 400MHz הפשוטים עולים כ-260 שקל לסטיק. 520 שקל לג'יגה. ה DDR2-533MHz עולים כמעט אותו דבר

נטו ההפרש בין כפול ליבה אינטלי לכפול ליבה AMD מסתכם בכ-600 שקל הפרש

את החשבון שלך תעשה לבד

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה פה :xyxthumbs:

אני כבר אבחר בהתאם לתקציב שיהיה לי ;D

תודה !

פורסם

מעבד AMD64 X2 3800 רץ במהירות של 2GHz, אבל הוא מקביל (וגם קצת יותר טוב) למעבד Intel Pentium D 840 שרץ במהירות של 3.2GHz.

לפי מה שהבנתי, אפשר לעשות ל-AMD אוברקלוק מתון של 400MHz בלי קירור מיוחד, ולהמהיר אותו ל-2.4GHz.

אהה... ו-AMD צורך פחות חשמל מ-Intel ומתחמם הרבה פחות, במידה וזה חשוב לך.

פורסם

לפי מה שהבנתי, אפשר לעשות ל-AMD אוברקלוק מתון של 400MHz בלי קירור מיוחד, ולהמהיר אותו ל-2.4GHz.

אתה מודע לזה שגם לאינטל אפשר לעשות אוברקלוק, נכון?

פורסם

אבל באינטל צריך קירור קצת יותר מאסיבי

כמו לפרסקוט בודד מול וניס בודד

פורסם

אתה מודע לזה שגם לאינטל אפשר לעשות אוברקלוק, נכון?

כן, אבל הוא שאל לגבי המהירות של המעבדים של AMD.

מלבד זאת, כפי ש-LiorP23 אמר, המעבדים של AMD יכולים להתמודד עם OC מתון עם קירור לא מאסיבי.

דרך אגב, כל מה שאמרתי לגבי OC לא נובע מידע אישי אלא מנסיון של אחרים. ברוב המקומות שקראתי על אוברקלוקר שעשה OC רציני למעבד של אינטל, צויין שימוש באמצעי קירור קיצוניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים