עבור לתוכן

חברל'ך אני בדילמה פראית- ממר"מ תכנתנים או הנדסת מחשבים בטכניון (עתודה)

Featured Replies

פורסם

פחות קבע, ואתה לא צריך לבחור מקצוע בגיל 18.

וכמו שציינו כאן, אפשר לעשות את התואר הראשון במהלך שירות הקבע.

חוץ מזה, בגאמא אתה יודע שאתה מגיע למודיעין (גאמא זה מסלול רק של מודיעין), שזה מקום עם אנשים איכותיים (מניסיון אישי שלי..).

עתודה - לך תדע לאן תגיע...

• תגובות 66
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני נאלץ להסכים עם החבר שניצל. מה שהוא אומר מדוייק - בגאמא מגיעים רק למודיעין, מבצעים תפקידים - לכל הפחות - של עתודאים, רק בלי כל כאב הראש מסביב.

החסרונות הם שכר נמוך יותר בקבע, וזה שבסופו של דבר אתה יוצא מהצבא בלי תואר (אך לאף בוגר גאמא לא צריכה להיות בעיה למצוא עבודה).

מצד שני, הרבה יותר קל (מבחינה מנהלתית) להשתחרר מהקבע של גאמא מאשר מקבע של עתודה.

פורסם

סמור נכבד, מה אתה חושב על חבצלות?

שווה את ה9 שנים?

פורסם

סמור נכבד, מה אתה חושב על חבצלות?

שווה את ה9 שנים?

שווה? זה לא טכנולוגי. אם אתה רוצה לעסוק במחשבים, כמובן שזה לא הפתרון.

אני לא מכיר את המסלול, אני משער שמי שזה מדבר אליו מאוד יהנה. אבל תשע שנים?!

תחשבו טוב, תחשבו ממש טוב לפני שאתם מתחייבים למשהו בפני צה"ל. התנאים לא מובטחים (השכר משתנה כל הזמן, ובדרך כלל זה לא לטובה), מסלול השירות אינו ידוע מראש, אתם נתונים לגחמותיהם של אפסים שונים ומשונים (ואם ביחידה שלכם לא יהיו כאלו, אז יהיו במקום אחר בצה"ל, והם כבר ימררו לכם את החיים), ובסך הכל, אם אתם לא יודעים שהצבא הוא המקום בשבילכם (ולא ברור לי איך אפשר לדעת כזה דבר בכלל), הייתי מאוד נזהר לפני שהייתי מוכר את נשמתי בעבור משכורת קצין זוטר.

(ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך מיועדת גם, ובעיקר, למועמדי תלפיות)

פורסם

אני יודע שזה לא טכנולוגי, אני לא רוצה לעסוק במחשבים בחיים שלי.

מה שלא טכנולוגי לא שווה?

פורסם

אני יודע שזה לא טכנולוגי, אני לא רוצה לעסוק במחשבים בחיים שלי.

מה שלא טכנולוגי לא שווה?

חלילה. פשוט תראה באיזה אתר אתה נמצא, אתה יודע, יש לאנשים כאן bias מסויים לכיוון הטכנולוגיה ;)

אני מניח שזה מסלול מעניין, איכותי ומגניב למדי, השאלה היא האם אתה מוכן להתחייב לתשע השנים הבאות מחייך?

אגב, אם תגיע למצב שבו אתה התקבלת וצריך להחליט אם ללכת או לא, אני אוכל לשאול מקורות לגבי המסלול הזה..

פורסם

תודה, נראה מה יהיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים