עבור לתוכן

חברל'ך אני בדילמה פראית- ממר"מ תכנתנים או הנדסת מחשבים בטכניון (עתודה)

Featured Replies

פורסם

טוב אז גם אני ממר"מניק רק צעיר, מגיע סיימתי את הקורס שאני מגיע ליחידות כשאני יסיים את הטירונות שאני בא עכשיו עוד שבוע

קיצר בטירונות זה אנחנו ועתודאים

בקטע של תפקידים התפקידים הם דיי דומים כשלעתודאים יש יותר סיכוי להגיע לתפקיד שנקרא קצין פרויקט או כמו שעתודאים קוראים לזה קצין powerpoint

כלומר להיות אחראי על פרויקט שמפותח בחברה אזרחית ולעשות מצגות למפקדים

אני מתכנן להתחיל תואר ראשון בקרוב באוניברסיטה הפתוחה

ממר"מניקים מקבלים 15 נקודות זכות שם, שזה קצת פחות מסמסטר

בכל מקרה - זה אפשרי והרבה עושים תואר ראשון בזמן השרות

תפקידים זה תיכנות אפליקטיבי וסיסטם וזה תשתיות

שיבוצים

חיל תקשוב, חיל אוויר, חיל הים ומודיעין

• תגובות 66
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני דווקא מכיר שלושה שעשו תואר ראשון תוך כדיי תיכון(אתם בטח תגידו גאונים אבל הם היו "סתם חכמים" לא משהו מיוחד)

ומה לגביי החלק החברתי?

תואר ראשון כל אחד יכול לעשות תוך כדי תיכון, עם התנאים המתאימים...

למשל מי שעבר קורס של בר-אילן/טכניון בזמן החטיבה (ולפי כך, בכיתה י' סיים עם המקצוע שבו הוא "הרחיב") זה לא בעיה לגשת לתואר בבר-אילן (בקורס של בר-אילן לדעתי הם גם מחלקים מלגות, יש גם קורס של אורט אם הבנתי נכון [אולי של אוניברסיטת תל-אביב?], ששם ישר שולחים לאוניברסיטה, כחלק מהקורס), באוניברסיטה הפתוחה, ועוד.

אבל לאדם רגיל זה קצת יותר קשה (אם כי עדיין אין הרבה בעיה לנסות לעשות תואר בפתוחה)....

פורסם

אתה צריך עוד מידע? מתעניין במשהוא ספציפי?

דבר...

פורסם
  • מחבר

לשני הממרמניקים-

תגידו- היום במחשבה לאחור- מה לדעתכם עדיף, להיות עתודאי או ממרמניק "פשוט"

אני יודע שיש כאלה שמעדיפים להיות פיונים פשוטים, כדי להשתפשף במקצוע מה שנקרא...

אבל מצד שני, עתודאים לא "זוכים" בכלל לתכנת?!?

בקיצור מה אתם חושבים? מה עדיף עתודה או ממר"מ?

שאלה נוספת יש לי-

יש לכם מושג אם ממרמניק שפונה לטכניון יכול לקבל פטורים מאיזשהו קורס/ים?

פורסם

תואר ראשון כל אחד יכול לעשות תוך כדי תיכון, עם התנאים המתאימים...

למשל מי שעבר קורס של בר-אילן/טכניון בזמן החטיבה (ולפי כך, בכיתה י' סיים עם המקצוע שבו הוא "הרחיב") זה לא בעיה לגשת לתואר בבר-אילן (בקורס של בר-אילן לדעתי הם גם מחלקים מלגות, יש גם קורס של אורט אם הבנתי נכון [אולי של אוניברסיטת תל-אביב?], ששם ישר שולחים לאוניברסיטה, כחלק מהקורס), באוניברסיטה הפתוחה, ועוד.

אבל לאדם רגיל זה קצת יותר קשה (אם כי עדיין אין הרבה בעיה לנסות לעשות תואר בפתוחה)....

לפי ידיעתי, מה שאתה מקבל מבר אילן אלה נקודות לתואר ולא תואר שלם.

פורסם

לשני הממרמניקים-

תגידו- היום במחשבה לאחור- מה לדעתכם עדיף' date=' להיות עתודאי או ממרמניק "פשוט"

אני יודע שיש כאלה שמעדיפים להיות פיונים פשוטים, כדי להשתפשף במקצוע מה שנקרא...

אבל מצד שני, עתודאים לא "זוכים" בכלל לתכנת?!?

בקיצור מה אתם חושבים? מה עדיף עתודה או ממר"מ?

שאלה נוספת יש לי-

יש לכם מושג אם ממרמניק שפונה לטכניון יכול לקבל פטורים מאיזשהו קורס/ים?

[/quote']

השאלה שלך היא שאלה די כבדה ואני לא חושב שהבסיס להשוואה שלך הוא לא נכון.

אם אני אשווה בין מסלול עתודה לבין מסלול תוכניתן, בהנחה שבשניהם הוצבת ביחידה טובה/בתפקיד טוב/איך שתקרא לזה

(דבר שהוא לא טריויאלי בכלל - תאר לך מה זה לעשות שירות של 6 שנים באיזו יחידה בקיבינימט ולא לעשות שם כלום)

יש למסלול עתודה מספר יתרונות מאוד בולטים על תוכניתנים, שבדיעבד יכולים להיות גם חסרונות עצומים.

מצד אחד - עתודאים יוצאים באופן אוטומטי לקצונה (דבר שאי אפשר להגיד על תוכניתנים). לעתודאים יש רצף יותר הגיוני ונוח של לימודים

ורק אח"כ עיסוק במקצוע, ולא להפך אצל תוכניתנים שלא למדו במהלך הצבא (דבר שהוא אפשרי בהחלט אבל לא מתאים לכל אחד).

מצד שני - בתור עתודאי, מבקשים ממך בגיל 17-18 להחליט מה תלמד באוניברסיטה. זאת החלטה די כבדה שהמון בחורים בגיל כזה פשוט

לא בשלים להחליט.לא חסרים עתודאים, שקצת אחרי שסיימו את הלימודים והגיעו ליחידות, הבינו שהמקצוע לא בשבילם.

להבדיל מתוכניתנים (וגם כאלה לא חסר) שהחליטו לוותר על המקצוע, עתודאים נשארים בצבא עד גיל יחסית מאוחר (סביבות 27-+).

בשורה התחתונה - יש המון פרמטרים שיכולים לקבוע לכאן ולכאן וזה מאוד אינדיבידואלי. אני אישית שמח מהבחירה שעשיתי כי זה מה שהתאים לי אז וגם היום.

אם אתה כבר עכשיו יודע שזה מה שתרצה ללמוד באוניברסיטה, לעבוד בו אח"כ ואין לך בעיה עם קצת קבע (דבר שהוא מאוד נוח לדעתי) אז אל תפסול את מסלול עתודה.

בכל אופן, דבר "שנפל בין הכסאות" במהלך הדיון הוא מסלול תלפיות של חיל האוויר (ולא חמ"ן תלפיות, שזה משהו אחר לגמרי). אם מישהו פה החליט שהוא רוצה ללכת על מסלול עתודה, אני מאוד ממליץ לו שיבדוק את המסלול הזה. זה מסלול הרבה יותר יוקרתי (ולדעתי האישית גם מעניין יותר). ניתן ללמוד מחשבים, פיזיקה, מתמטיקה וכו', ולהבדיל ממסלול עתודה כמעט ולא ניתן ליפול בתפקידים גרועים בצבא. תנאי הקבלה למסלול הזה גבוהות יותר והוא מאתגר יותר ממסלול עתודה רגיל, אבל בעיני - אם כבר אז כבר.. (חוצמזה הם עושים קורס צניחה ויש להם כנפיים, שזה כבר יתרון עצום..  ;))

לגבי השאלה האחרונה - לא ידוע לי דבר כזה על הטכניון, אבל אתה יכול פשוט להתקשר ולבדוק.

האוניברסיטה היחידה (לא מכללה) שאני מכיר שנותנת פטורים לממר"מניקים היא האוניברסיטה הפתוחה, בה אתה זכאי לכ-12

נק' פטור מתוך התואר.

פורסם

וכמובן גם אוניברסיטת בר-אילן, איך שכחתי..

פורסם

אמרתי זאת כבר, אבל אומר זאת שוב:

הממר"מניקים הם שפחות המחשבים בצבא. התפקידים שלהם לא מזהירים, הרמה המקצועית שלהם נמוכה למדי, ובמקומות השווים הם לא נעשים יותר מsysadmins.

בציבור זה נתפס כמשהו איכותי, וזה אכן נחשב ללא רע במונחי הצבא, אבל מי שבאמת מוכשר יכול להגיע למקומות טובים בהרבה, אם דרך עתודה ואם דרך מסלולים ייעודים (כמו גאמא של חמ"ן למשל).

העתודאים שיעשו את אותו התפקיד כמו הממר"מניקים הם לרוב האפסים. עתודאי יכול להגיע לתפקיד פיתוח רציני במידה והוא טוב, ממר"מניק לא.

מקום שבאמת זקוק לאנשים טכנולוגיים ברמה גבוהה, יכשיר אותם לבד, או יקח עתודאים מצטיינים.

אני לא אומר שכל הממר"מניקים אפסים by default, הקורס בהחלט מספק פתרון למישהו בלי רקע נרחב במחשבים (אבל עדיין עם מושג כלשהו) שמעוניין להגיע לתפקיד הקשור לתחום בצה"ל. אבל זה רחוק מלהיות העילית.

כל הנאמר מתבסס על איך שהדברים עובדים בחיל מודיעין, יתכן שביתר הצבא זה עובד אחרת. כנראה שבחיל חימוש, למעט ממר"ם ועתודה, אין עוד מסלול מחשבים טהור.

מצד שני, התפקידים השווים נמצאים, קרוב לוודאי, בחיל מודיעין בלבד, כך שזה לא רלוונטי כלכך.

פורסם

אני ממש לא מתכוון להכנס איתך לויכוח על "מי יותר טוב" או "אבא שלי יותר חזק"..

רק אתקן טענה שקבעת ומאד מציקה לי -

"העתודאים שיעשו את אותו התפקיד כמו הממר"מניקים הם לרוב האפסים. עתודאי יכול להגיע לתפקיד פיתוח רציני במידה והוא טוב, ממר"מניק לא."

מה שנכון לגבי כל המסלולים האלה - אם תשקיעו ותראו יכולת, תוצבו ביחידות טובות ובתפקידים מצויניים. אחרת - לא חסרים עתודאים וממר"מניקים שעובדים

9:00-18:00 וכל היום מקנפגים שרתים/מציירים אייקונים.

אם אתה טוב ומוכיח את עצמך (לא משנה אם אתה ממר"מניק, עתודאי, תלפיון וכו') אתה תגיע לתפקיד פיתוח מעניין.

אני לא מכיר הרבה עתודאים שעושים תפקיד פיתוח מעניין כמו שלי בצבא (אני מאחל גם לך שיום אחד תגיע לתפקיד כזה ;))

וחוצמזה - כדאי שתתעורר ותצא מהר מהסרט שאתה חי בו..

פורסם

הממר"מניקים שאני הכרתי, מבחינה טכנולוגית (וגם אישית, למעט בודדים) הם NO GOODS מוחלטים, אותם טיפוסים שהולכים לעשות חמש יחידות במחשבים בתיכון ומחזיקים מעצמם. הדעה הזו חוזרת מפי מספיק אנשים (גם מפי אנשים במקום השווה היחידי מחוץ לחמ"ן, יחידה קטנה בחיל קשר).

זה בסדר, מר בחור, התפקיד ;) שלי ;) בצבא ;) היה ;) קצת ;) יותר ;) טוב ;) ממה ;) שאתה ;) יכול ;) לדמיין ;) לעצמך ;)

את הממר"מניקים (ושוב, הטובים מביניהם הגיעו אלינו) היו שמים בתור הsysadmins שלנו, במקרה הטוב. אף אחד לא היה נותן להם לגעת בפיתוח (אלא אם אחרי שנה-שנתיים הם הוכיחו את עצמם באמת).

וכאן נכנס מה שאתה אומר - מי שמתאמץ, יוכל למצוא תפקיד שהולם אותו, עם מספיק כוח רצון. מה שעצוב הוא, שרוב הממר"מניקים כלל לא מגיעים למקומות בהם קיימים תפקידים סבירים, כך שיתאמצו ככל שירצו - זה דומה לחתול שמנסה, עם טופריו הקטנים, לצאת מאמבטיה חלקלקה. הוא יכול לשרוט, הוא יכול ליילל, אבל הוא לעולם, לעולם לא יצא משם. חתולי מסכני.

פורסם

יש מישהו מגאמא שיכול להגיד מה שווה בו בתחום המחשבים.

תודה מראש

פורסם

תשמע

נראה לי שאתה קצת אוכל סרטים שאתה הכי חשוב בעולם וכל הצבא על הכתפיים שלך

תשמע, אם אתה רוצה לדבר על זה (מעבר למה שאני מוכן לדבר בפורום) צור איתי קשר ב ICQ

75418276

פורסם

מצטרף ל D.Man

יש פה אנשים מגאמא?

ויכולים לתת קצת פרטים על זה?

אני אומנם רק בתחילת יב'..והיתי רק במבחנים ראשוניים לגאמא ואני עדיין לא יודע אם עברתי אותם..אבל אני גם מתלבט

בין עתודה לגאמא..למרות שאני לא כלכך יודע מה זה גאמא חוץ מזה שמתכנתים שם

אני מפחד קצת מעתודה כי אני לא רוצה לנעול לעצמי 10 שנים ככה...כי אם אני אלך לעתודה אני רוצה לנסות ללכת להנדסת מחשבים..אבל אני לא בטוח שזה הכיוון שארצה לעסוק בו כל החיים...וההחלטה הזאת דיי גורלית

אז חשבתי שכדאי לי בכל זאת ללכת לתחום המחשבים כי זה תחום העניין שלי כרגע..וככה אם אני אתקבל לגאמא אני אנסה כמה שנים...(אגב חותמים קבע בגאמא?) ואראה אם זה המקצוע שארצה לעסוק בו כל החיים..ואם כן אז אני אמשיך אחר כך בלימודים אקדמאים...

תודה

פורסם

גאמא חותמים איפשהו בין שנה לשנתיים וחצי, תלוי איזה מסלול בדיוק (גאמא זה שלושה מסלולים).

אני לא הייתי בגאמא, אבל אני משרת עם אנשים כאלה, ואני חייב לציין שזה מסלול מצוין, ובהחלט עדיף על עתודה.

פורסם

גאמא חותמים איפשהו בין שנה לשנתיים וחצי, תלוי איזה מסלול בדיוק (גאמא זה שלושה מסלולים).

אני לא הייתי בגאמא, אבל אני משרת עם אנשים כאלה, ואני חייב לציין שזה מסלול מצוין, ובהחלט עדיף על עתודה.

למה עדיף על עתודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים