עבור לתוכן

חברל'ך אני בדילמה פראית- ממר"מ תכנתנים או הנדסת מחשבים בטכניון (עתודה)

Featured Replies

פורסם

אוניברסיטה פתוחה לא נחשב.

תל אביב

BURTON, תשאל את ההורים שלך - תואר שני זה אחרת לגמרי מתואר ראשון.

להיפך - הרבה מאוד אנשים עושים תואר שני תוך כדי עבודה.

יכול מאד להיות שאתם צודקים

• תגובות 66
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בדיוק באמת אני בא לשאול על החלק החברתי?

איך זה להיות עתודאי? יש חיי חברה? הקשרים עם כל החברים החיילים לא מתרופפים?

ובואו נגיד איך היה המעבר מהתיכון ללימודים גבוהים? האמת שהייתי תלמיד מוביל בכיתה שלי (שמטבעה כיתה של מצטיינים) ואני חושש מרמת הלימודים בטכניון...

בכל זאת אני בא דיי לבד- לא בטוח שיהיה לי כל כך על מי להשען במידה ויהיה צורך :-[

בגלל זה ממר"מ יותר נראה לי- אני דיי בטוח שאני אעבור את הקורס (גם יותר קצר וגם מתרכז במה שאני באמת אוהב לעומת השנה הראשונה בכל אוניברסיטה ששם לומדים בעיקר מתמטיקה ופיסיקה באופן אינטנסיבי).

פורסם

רק לידע כללי- במכללה למנהל בראשון יש את מסלול האל"צ שזה אקדמיה לפני צבא, ויש אב"צ שזה אקדמיה בזמן צבא.

הכל אפשרי רק אם אתה גם בעיר הנכונה.

פורסם

אהלן..

תראה, מהתלבטות שהייתה גם לי ואחרי בירורים ארוכיםש עשיתי מה שאומרים לגבי ממרם זה לא נכון. אתה חותם אומנם על שנתיים וחצי קבע , אבל ת'כלס משחררים את מרבית החיילים שחותמים על זה, פשוט כי יש כל שנה מחזור חדש והצבא מעדיף לקצץ בעלויות הקבע...בגללז ה אני בחרתי ללכת במסלול הזה.

עתודה זה קשה, קשה מאוד...דבר ראשון- לחץ הלימודים כבד מאוד ומתפרס על הרבה יותר זמן מאשר ממר"ם (בסמ"ח) שזה חצי שנה של לימודים אינטנסיביים, אבל רק חצי שנה!.

בעתודה אתה עם אנשים שמבוגרים ממך בכמה שנים טובות, אף אחד לא שם עליך ז*ין ומאוד קשה לך להכיר שםא נשים, גם כשתתגייס תהיה לרוב עם אנשים צעירים ממך.

ת'כלס ב"חיים שאחרי" לא תמצא הבדלים של שמיים וארץ, השאלה היא אם אתה רוצה להעביר את הצבא גם בכיף (עד כמה שניתן), להכיר חבר'ה...או לטבוע בלימודים.

כאן נכנס השיקול הכלכלי, בקטע הזה תשב עם ההורים שלך..אבל אם יש לך את הברירה, לדעתי לך לממר"ם (בסמ"ח).

פורסם

רק חצי שנה!.

ופז"מ דופק אם אני לא טועה

פורסם

בעתודה אתה עם אנשים שמבוגרים ממך בכמה שנים טובות, אף אחד לא שם עליך ז*ין ומאוד קשה לך להכיר שםא נשים, גם כשתתגייס תהיה לרוב עם אנשים צעירים ממך.

זה ממש ממש ממש בולשיט...

הכל תלוי בבנאדם, אם אתה לא סנוב לא יתייחסו אלייך חרא...

אני סיימתי שנה ראשונה בעתודה, ואני מצטער לספר לך שרוב החברים שלי הם דווקא הלא עתודאים, אלא הבוגרים.

כל חמישי כולם יוצאים יחד בכיף, לומדים יחד, מעבירים צחוקים...

תאמין או לא, אבל החברים שהיו לי מהלימודים במהלך החודשים האחרונים יותר קרובים אלי מהחברים שהיו לי בזמן התיכון שאני מכיר כבר 6 שנים לפחות !!!

בקיצור, אם אתה לא חרא של בנאדם, לא יתייחסו אליך חרא.

אל תתן לשיקול החברתי להפריע לך.

ולשאלה שלך, אומנם אני משוחד כי אני עתודאי, אבל לא רק בגלל זה אני ממליץ לך על מסלול עתודה.

אני רואה שאתה רוצה ממר"מ או הנדסת מחשבים, זה כבר מראה שבתור בנאדם אתה כבר החלטת פחות או יותר על מסלול חיים,

לאנשים כמוך בדיוק מתאימה העתודה, לאנשים שיודעים מה הם רוצים לעשות בחיים שלהם...

דרך אגב, אל תחשוב שאחרי שתצא ממר"מ לא תצטרך לעשות תואר ראשון, חייבים תואר כדי להתקדם, אין מה לעשות,

הצורך בהשכלה כלשהי הוא מה שידחף אותך לעשות את התואר, אז לא חבל על הזמן שבזבזת ?

אז כמו שכבר הבנת התשובה שלי היא עתודה.

פורסם
  • מחבר

הנושא של "תכנתנים שחורים" קצת מדאיג אותי... הבנתי שאפשר לצאת לקצונה אחרי שנה ומשו חודשים, השאלה אם זה קורה בפועל?!?

האם להיות תכנת שחור זה בהכרח דבר רע?

פורסם

[ltr]if you ask me, as long as there isn't a financial problem, don't do either. just do a simple job while at the army for 3 years and then you're free to do what ever you want. but if I'm forced to chose between those 2 then I'd go for the degree, it's the same amount of time you'll spent and the degree will give you much much more.

serving for 6 years in the army, is in my opinion, beyond human limitations.[/ltr]

פורסם

חבר'ה בתור ממר"מניק בשנה האחרונה של הקבע אולי אוכל לעזור לכם. ;)

תרגישו חופשי לפרסם שאלות..

יובל.

פורסם

שמעתי שאפשר להתקבל לממרם רק אחרי שנפלתי מכל המיונים לכל הדברים האחרים שקיבלתי (אוויר, תלפיות וגאמא בינתיים)

זה נכון?

פורסם

האמת שאין לי מושג. :nixweiss:

מה שאני כן יודע, שאם תרצה להגיע דווקא לקורס תכנות בממר"ם

תמיד תוכל להציף את הבקו"ם בפקסים ובמכתבים ולקבל מהם זימון למיונים.

אני מכיר לא מעט חבר'ה שעשו זאת.

פורסם

למה אתה מתכוון?

פורסם

בדיוק מה שאמרתי - להציף אותם בפקסים שאתה מאוד אוהב מחשבים ולומד X יחידות מחשבים בתיכון

ושאתה מאוד מעוניין להגיע לממר"ם ולקבל זימון לקורס תכנות.

זה אולי נשמע מצחיק לעשות דבר כזה, אבל זה עובד.

פורסם

אבל שמעתי שלא יכולים לזמן אותי לממרם כל עוד לא נפלתי ממיונים אחרים

פורסם

לזמן למיונים תמיד יכולים.

יכול להיות שלא יוכלו לקבל אותך בוודאות כל עוד לא נפלת ממיונים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים