עבור לתוכן

איך אני מוציא את הבטרייה של הביוס מהלוח הישן שלי בלי לגרום לנזק?

Featured Replies

פורסם

שלום.

כמובן אין לי נסיון רב בלהוציא בטריות ביוס מהלוח אז באתי לפה לעזרה :)

זה הלוח הישן שלי:

8509.jpg

תודה לעוזרים! :]

פורסם

אא בזהירות ובעדינות

חח אין ממש מדריך לזה

זה פשוט יחסית ומקסימום אם לא הצלחת עם היד (שזה כבר אומר משהו..)..

אז תנסה עם מברג רגיל (ראש שטוח)..

בעדינות וזהו לא צריכה להיות בעיה ממש

:smile1::screwy::smile1:

פורסם

אין ממש מה להסביר אני פעם ראשונה שלי פשוט הוצאתי אותה בעדינות חיכית כמה שניות עד שהביוס יתאפס וזהו..

אם זה קצת תקוע אפשר להשתמש במברד שטוח..

אגב שאלה כמה זמן הבטריה יכול להיות מחוץ ללוח מבלי שיגרם נזק?

ועוד דבר נניח והבטריה נהרסה נאבד לא יודע מה אפשר פשוט לקנות בטריה בחנות מחשבים משהו לא ספציפי למשל אפשר בבקשה בטריה לביוס?

(סתם מעניין אותי אף פעם לא חשבתי מה קורה אם קורה משהו לבטריה)

תודה מראש.

פורסם

בטח שאפשר לקנות סוללה לביוס

הדגם שלה זה CR2032

אפשר גם להשאיר אותה מחוץ ללוח ללא חשש

פורסם

בטח שאפשר לקנות סוללה לביוס

הדגם שלה זה CR2032

אפשר גם להשאיר אותה מחוץ ללוח ללא חשש

הדגם שלה אתה מתכוון שאני צריך לבקש דגם ספציפי שיתאים ללוח האם שלי או שזה שם כולל לסוללה לביוס?

פורסם

זאת סוללה כמו של שעון, שטוחה ועגולה.

יש כל מיני דגמים של סוללות, והדגם שאתה צריך לבקש הוא CR2032

פורסם

אחלה תודה..

וחג שמח :hi:

פורסם

שמחתי לעזור.

שנה טובה

פורסם

תאמת,גם אני נתקעתי בקטע הזה של להוציא את הסוללה...

בסוף הבנתי שיש שם מן מעין קליפס קטן שצריך ללחוץ עליו

ואז היא יוצאת כמעט כולה החוצה ואפשר למשוך אותה ביד....

פורסם

הסוללה מוחזקת במקום שלה ע"י "קליפס" קפיצי. אם תדחוף אותו קצת עם מברג שטוח (לכיוון התושבת), הסוללה תשתחרר ותצא בקלות (היא אולי אפילו תקפוץ קצת החוצה). החזרת הסוללה - אותו דבר - יש ללחוץ את הקליפס הזה פנימה (בד"כ אפשר עם הסוללה עצמה, לא צריך מברג) ואז לדחוף את הסוללה לתוך התושבת.

כמובן שאם אתה רוצה לאפס את ה BIOS (או את CMOS ליתר דיוק), המחשב צריך להיות מנותק מהחשמל פיזית ולא סתם מכובה. עדיף גם לחכות כמה דקות עד שהקבלים ייתפרקו ורק אז להחזיר את הסוללה.

פורסם

כמה זמן אמור לקחת עד שהביוס מתאפס מהרגע שאני מוציא את הסוללה?

מה קורה אם אני עושה את זה כאשר הוא מחובר מכובה אך מחובר לחשמל?

פורסם

1. בעיקרון, איפוס BIOS רצוי לעשות ע"י הג'מפר המתאים. הוצאת הסוללה היא פיתרון משני (במקרה ואין ג'מפר כזה, לא מוצא אותו, לא מצליח להגיע אליו וכד').

2. כדי להיות בטוח ב 100% שהגדרות ה BIOS מתאפסות, תשאיר את הסוללה מחוץ למחשב כ 5 עד 10 דקות.

3. במחשבים של ימינו (לוחות עם תקן ATX), הלוח מקבל אספקת חשמל כל עוד המחשב מחובר פיזית לחשמל, גם כאשר המחשב עצמו כבוי. הסיבה העיקרית - כפתור ההדלקה של המחשב לא מפעיל את ספק הכח ישירות (כמו שהיה בלוחות עם תקן AT, שם הכפתור היה מחובר ישירות לספק וקיבל מתח של 220V), אלא שולח אות ללוח, והוא שולח אות לספק להתחיל לפעול. במצב ההמתנה הזה יש לספק מתח לכפתור, ל BIOS ולרכיבים המטפלים בתהליך ההדלקה. מכיוון שהלוח מקבל מתח ישירות "מהקיר", לסוללה ששומרת על הגדרות ה BIOS אין ממש שימוש. רק כאשר המתח ללוח מופסק, אז הסוללה מבצעת את תפקידה ומספקת מתח לרכיב ה CMOS שבו נשמרות ההגדרות. לכן הוצאת הסוללה כאשר המחשב מחובר לחשמל, גם אם הוא כבוי, לא תאפס את הגדרות ה BIOS.

אה, כן - זה גם קצת מסוכן להתעסק עם המחשב (או כל מכשיר אחר) בזמן שהוא מחובר ישירות למתח. במקרה של מחשב, הסיכון הוא יותר לרכיבים מאשר לך (אתה יכול לקצר משהו, אבל המתחים הם דיי נמוכים כך שנזק ממשי לא ייגרם לך אם תתחשמל מהם).

פורסם

אחלה תודה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים