עבור לתוכן

איך יוצרים LiveCD מושלם באמצעות BartPE?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לת'רד הזה מחפש LiveCD לטכנאים, עיינתי בפורום שהוצע בת'רד ההוא ובמדריכים ליצירת LiveCD באמצעות BartPE, אבל לא הבנתי מה צריך לעשות כדי להוסיף תוכנות ל-LiveCD.

אני צריך מדריך מפורט בעברית המיועד ל-n00b המסביר בצורה פשוטה עם דוגמאות איך משלבים תוכנות ל-LiveCD שנוצר באמצעות BartPE. לצורך העניין, הבסיס שלי הוא UBCD.

אני רוצה שיהיו ב-LiveCD התוכנות הבאות:

Anti-Virus

Anti-Spyware

Firewall

CPUz

Everest

Firefox

Tunderbird

Partition Magic

Ghost

Nero

Winamp

WinRAR

Total Commander

תוכנות לצריבת ביוס לצורבים, ועוד (הצעות נוספות יתקבלו בברכה).

תודה מראש!

פורסם

אני הכנתי בערך אחד כזה בדיוק פלוס מינוס תוכנה או שתיים.

מפאת חוסר בזמן שיש לי לאחרונה אני לא יכול להכין מדריך ממש מפורט אבל אני יתן לך את כל מה שאתה צריך כדי ליצור CD כזה.

קודם כל לוקחים CD של וינדוס XP (אפשר גם 2003) ומעתיקים את סיפרית ה i386 לHD שלך.

עכשיו לרוב האנשים הדיסק הוא ללא SP כלשהוא. כשיוצרים דיסק חייבים לפחות SP1. לפי העדפתכם (מאד מומלץ SP2) מורדים ממיקרוסופט את ה SP המלא.

בעזרת BartPE שמורידים מפה :http://www.nu2.nu/pebuilder/

אפשר לעשות slipstream לקבצים שלכם. (נמצא בתפריט Source).

אחרי שיש לנו ספריית i386 שעשינו לה slipstream כל מה שצריך זה רק את התוכנות שאנחנו רוצים ואת הפלאגינים שלהם.

כל פלאגין מגיע עם קובץ עזרה שאומר לך בדיוק אליו קבצים של התוכנה את צריך לקחת ואיפה לשים אותם. את הפלאגינים שמים בתיקיית הפלאגינים של BARTPE (מן הסתם...) אתרים טובים לפלאגינים:

http://oss.netfarm.it/winpe/

http://www.911cd.net/forums/index.php?showforum=23

http://www.reatogo.de/Reatogo_Repository_500+.htm

אחת התוכנות שאני מאד ממליץ להוסיף היא תוכנה ליצירת חשבונות משתמשים חדשים/שינוי סיסמאות לחשבונות קיימים

http://sala.pri.ee/?page_id=9

אני מאד ממליץ ללכת על ספיבוט כי בגרסא החדשה הוא "PE-Aware" - כלומר לא צריך לעלות במצב בטוח ולסרוק עם הדיסק אלא אפשר להעלות את BartPE ולסרוק משם וספיבוט ידע לסרוק גם את הר'סטרי של הווינדוס הרגיל.

חוץ מזה אני ממליץ על פלאגין ליצירת חיגני PPPOE/A ו dailup כי זה לא נתמך ישר מהקופסא.

פיירוול זה בעייתי. יש פלאגין ל outpost שאני משתמש בו והא עובד לא רע ואבל גם לא טוב זהו בעצם. יש עוד אחד מאד ישן ל זון אלארם אבל זה כבר לא רלווטני כי הגרסא מאד ישנה. זה אחד הדברים הבעייתים ב BartPE ואין ממש פתרונות מוצלחים. לכן מומלץ תמיד לעבוד מאחורי ראוטר ושהוא יהווה את הפיירוול.

אם יש לך כוח מומלץ להוריד את כל עידכוני האבטחה של מיקרוסופט לעשות גם להם slipstram .אני כרגע לא עשיתי את זה כי אני מעדיף לא להתחבר עם זה לאינטרנט. כדי לבדוק בעיות רשת אני משתמש בליונקס.

תוכנה מומלצת נוספת היא סטינגר רק בגלל שאני לא רואה סיבה למה לא. (stinger אנטי וירוס חימני קטן לוירוסים נפוצים מאד שאפשר להוריד מ downlaod.com)

infranview -התוכנה באה עם כל מיני פלאגאינים. זה אחד מהם רק צריך להוריד

מומלץ ghost 8 לפי דעתי כי 9 צריך .NET וזה עוד פלאגאין שצורך המון מקום.

באחד האתרים יש פלאגאין שנקרא XPE. הוא לא חובה אבל הוא הופך את המראה למראה שיותר דומה לווינדוס רגיל+כל מיני ידברים שימושיים אחרים כגון MMC,PNP , directx , יכולת של הווינדוס לעבוד עם הצפנה, WMI ומדיה פלייר.

פלאגאין נוסף מומלץ הוא תוסף שאומנם מאריך את זמן העליה אבל די חשוב הוא פלגאין של זיהוי חומרה. הוא לרוב הולך ביחד עם XPE אבל אפשר להשתמש בו גם לחוד. הוא נקרא HWPnP.

אני גם הוספתי פלאגאין שמוסיף תמיכה ב USB 2 ופיירוויר

הכי טוב זה להתקין את האנטי וירוס שיש לך. פשוט תחפש פלאגאינים בשבילו, אמור להיות לכל המרכזיים.

זהו בגדול זה די פשוט, וכל מה שצריך לעשות זה לחפש את התוספים המתאימים. אם יש איזושהיא בעיה או שלא הסברתי משהו כראוי אני ישמח לענות

פורסם

בעיברית אני לא מכיר מדריך

אבל אני יודע שיש בTOMSHARDWARE מדריך די טוב ומפורט לנובים

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הארוכה, אבל אני צריך מדריך מפורט המיועד ל-n00b (בעברית, אם אפשר), במידה ויהיה לך זמן פנוי.

יש לי דיסק של Windows XP עם SP2, ואני יצרתי באמצעותו PECD המבוסס על UBCD עם דרייברים (העתקתי את כל ה-CD לדיסק הקשיח).

הבעיה היא שאין שם בדיוק את כל מה שאני רוצה (הוספתי את התוכנה לשינוי סיסמאות שציינת), ואני לא ממש יודע איך להוסיף תוכנות נוספות ולשלב אותן עם Plugins, או איך ליצור Plugins חדשים.

בעיברית אני לא מכיר מדריך

אבל אני יודע שיש בTOMSHARDWARE מדריך די טוב ומפורט לנובים

יש לך קישור?

פורסם
  • מחבר

תודה על המדריכים! 8)

המדריך הראשון ממש מעולה ומסביר די טוב איך ליצור PE שיעלה מתוך DOK, וכולל גם קישורים לאתרים שניתן להוריד מהם Plugins. :)

חבל שאי-אפשר להוריד את המדריך הזה בתור קובץ PDF. :-\

הבעיה היא שעדיין מדובר בהרבה מאוד עבודה (אי-אפשר להוסיף תוכנות סתם ככה, צריך קודם להתקין אותן במחשב). :-X

יש אפשרות להשיג קבצי Image מוכנים (קובץ תמונה מינימלי עבור 256MB, קובץ תמונה בינוני עבור 512MB, קובץ תמונה גדול עבור 1GB, וקובץ תמונה ענק עבור 2GB), או שכל אחד צריך להמציא את הגלגל מחדש בעצמו? ::)

פורסם

יש כל מיני כמו שראית בפוסט מעלי, אבל הם אף פעם לא יהיו בדיוק מה שאתה רוצה. מה גם שחלק מהתוכנות שהזכרת הם תוכנות מסחריות שהפצתם בתוך livecd תהיה לא חוקית ולכן אם כן תמצא משהו זה יהיה משהו לא חוקי. (לדוגמא הלינק של piratebay)

לדעתי אם הוספת פלאגאין אחד אין שום סיבה שלא תצליח. זה מאד קל לדעתי וזה סתם נראה מפחיד.

אני מסכים איתך שזה הרבה עבודה ולקח לא מעט זמן לגרום לזה להיות כמו שצריך אבל כשזה מוכן זה שווה את זה. התועלת שקיבלתי בנתיים הייתה שווה את המאמץ.

אם אתה החלטת בכל זאת לנסות לבנות אחד לבד אני ישמח לעזור אם יהיו שאלות או בעיות

פורסם
  • מחבר

את UBCD4Win יש לי, אבל הוא די מצומצם.

miniPE נראה לי דבר מצויין, רק חבל שהוא מבוסס על XP SP1 ולא על SP2. הבעיה היא שהוא מגיע כקובץ ISO ולא כקובץ RAR עבור BartPE (כמו UBCD4Win) שמאפשר לשנות אותו ולהוסיף Plugins נוספים. מה שכן, יש לו עדכונים תכופים (העדכון האחרון הוא מספטמבר 2005), כך שניתן לשים אותו על DOK, ובכל פעם לעדכן לגירסה חדשה.

אין לי ממש זמן לבנות LiveCD שלם מאפס. עדיף לקחת בסיס מוכן (גדול ככל האפשר) ולהוסיף לו את מה שאתה רוצה.

אני מוריד את miniPE. אם יהיו לי שאלות נוספות, אשמח להיעזר בכם שוב.

תודה! 8)

פורסם

מה הבעיה לפצח את הISO המסכן הזה ?

תפצח אותו ותשים כל פאלג שבא לך

פורסם
  • מחבר

UBCD4Win מגיע כקובץ EXE שנפתח לתיקיות של Plugins.

Bart PE Builder לוקח את ה-Plugins ואת הגירסה של Windows שאתה נותן לו ומהדר אותם לקובץ ISO.

אני לא יודע איך אפשר להוסיף Plugins ל-ISO מוכן (אני יודע איך להוציא את הקבצים מה-ISO), או להוסיף SP2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים