פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים למי שלא יודע מחר בערך מתחיל באחת עשרה בצהריים ליקוי חמה. השאלה שלי היא איך לצלם אותו כי זה מסוכן להסתכל.. המורה שלי אמר משהו עם קרטון לא כל כך הבנתי...
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים לא, ממש לא מומלץ להסתכל ישירות לשמש.תוכל להעזר בעדשות כהות מיוחדות על מנת לצלם את זה...
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים תחליט ליקוי ירח או ליקוי חמה? ואם אני לא טועה ליקוי חמה מתרחש פעם ב-100 שנה לא? ועברנו את זה כבר לפני משהו כמו 5 שנים היה ליקוי חמה.
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים אז כנראה שאתה טועה, עובדה שלפני כמה שנים היה אחד כזה...ואכן, מחר יש ליקוי חמהבאמת הפתיע אותי שהוא כתב ליקוי ירח בכותרת, כנראה סתם טעותונראה לי בעיה לצלם את זהכי קודם כל, אתה לא יכול להסתכל ישירות אל זה, זה מסוכן מאוד לעינייםאבל אולי עם עדשות מאוד כהות אפשרתזכור שאפילו אם אתה מצלם "על עיוור" (כלומר בלי להסתכל דרך המצלמה, אלא סתם להפנות אותה לכיוון השמש ולצלם)אז זה לא נראה לי ייצא טוב כי זה יגרום לחשיפה מוגברת, מה שבמצלמת פילם ישרוף את הסרט, ובמצלמהדיגיטלית (אני חושב) סתם ייצא כמו להסתכל על השמש, כלומר לא באמת תראה משהו כי זה יהיה בהיר מדיאבל שוב, אולי עם עדשות כהות מאוד אפשרתנסה להריץ חיפוש בגוגל על זה, הרי אפשר לצלם את זה איכשהו (עובדה שתמיד אחרי ליקוי יש תמונות באינטרנט של הליקוי)
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים מחבר הוא אמר שאני אעשה חור ממש קטן בקרטון ואז אני אסתכל על מה שיש על הרצפה...
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים קשה מאוד לצלם את השמש בלי עדשות מיוחדות.לצלם בצורה רגילה זה מסוכן, וכמו שאמר infer73 לצלם "על עיוור" זה בעייתי בגלל הבהירות של השמש.לגבי הקרטון - אם תעשה בקרטון, נייר או כל משטח חור עגול ותציב אותו במאוזן לקרקרע בגובה מסוים, תראה עיגול של אור על הרצפה. ככל שהליקוי יתמשך, אתה תראה שכתם האור העגול שנוצר על הרצפה הולך וקטן, ואח"כ הולך וגדל שוב בהתאם למצב הירח מול השמש.
פורסם 2005 באוקטובר 219 שנים אסור בשום אופן להביט בשמש ללא פילטר שמש תקני ומאושר !!!!!למקדימים אולי יספיקו לקנות מקוסמוס - www.cosmos.co.il (יו"ר האגודה הישראלית לאסטרונומיה נוכח במקום).עם פילטר שמש בלבד ניתן להביט דרך טלסקופ/משקפת ולצלם במצלמה דיגיטלית.אופציה נוספת היא להשיג זכוכית רתחים מס' 14 (לא פחות !! קשה מאד למצוא חנות שתמכור את זה...)כל דרך אחרת ואילתורים אחרים אסורים בהחלט !אם למישהו יש לדוגמא משקפת ואין פילטר הם יכולים לבצע "הקרנה" על הקיר של השמש, פשוט לכוון לשמש את המשקפת (לא להביט דרכה!) ותיווצר על הריצפה דמות השמש.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.