עבור לתוכן

מהו זיכרון ה-DDR המהיר ביותר שקיים?

Featured Replies

פורסם

התכוונתי לקנות את הזכרונות האלה עבור מחשב עם מעבד AMD כפול-ליבות: OCZ 1GB (512X2) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5.

זכרונות מסוג PC3200 עובדים במהירות של 400MHz. אם אני לא טועה, אז תצורת Dual Channel מדמה מהירות של 800MHz.

האם יש זכרונות DDR (לא DDR2) מהירים יותר (500MHz אולי)?

במידה וכן, אז באיזה דגם מדובר (PCxxxx), ומה המהירות שלהם?

אשמח לקבל קישור לזכרונות איכותיים של OCZ עם תזמונים טובים ומפזרי חום.

דרך אגב, הזכרונות מיועדים ללוח-אם הזה: EPoX EP-9NPA+ ULTRA.

תודה מראש!

פורסם

הכי טוב ה-vistsa מגיעם ל500 מגה הרץ ועלים לסטיק אחד של 512 מגה בייט 400 שח בלבד!!

פורסם

DDR 600.

פורסם
  • מחבר

מה הסימון של DDR 500MHz? מה הסימון של DDR 600MHz? אני מתכוון ל-PCxxxx.

האם הלוח-אם EPoX EP-9NPA+ ULTRA עבור AMD64 X2 3800 תומך בזכרונות מהסוג הזה?

האם ל-OCZ יש זכרונות מהסוג הזה?

אפשר בבקשה לקבל קישורים לזכרונות כאלה של OCZ (שני סטיקים של 512MB כ"א ב-Dual Channel)?

פורסם

פשוט תכפיל ב-8

DDR500=PC4000

DDR433=~=PC3700

וכן הלאה (DDR600=PC4800 וכו).

כמה כסף יש לך? כי הכי מהירים זה כבר דבר נזיל. אולי הכי משתלמים וגם על זה יש ויכוחים.

לOCZ יש PC4000, יש PC4800 ויש הרבה דגמים.

למשל, מתוך החדשה שעלה היום לאתר (מומלץ שתקרא חדשות שלי באתר, אני משקיע - באמת :smile1: ):

חברת OCZ הכריזה על זכרונות ה-DDR PC-4000 Platinum EB שלה, המגיעים בנפח של 1GB ו-2GB, בתצורת Dual Channel ועם תזמונים של 3-3-2. כנרמז משמם, הזכרונות יפעלו בתדר של 500MHz, וה-EB בשם הדגם שלהם שם בשביל לסמן Enhanced Bandwidth

והנה החדשה:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1127927920,19658,

והנה לך עוד חדשות על OCZ:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1122036034,84968,

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1121421817,7421,

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1119369299,18242,

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1118943517,49398,

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע! 8)

פעם ראשונה שאמרו לי שצריך להכפיל ב-8. כאשר שאלתי את השאלה הזו מוכרים בחנויות מחשבים, אז כולם אמרו לי שאין שום קשר בין המהירות למספר הדגם. :-\

לא שמתי לב שיש באתר כתבה חדשה על זכרונות של OCZ, ובד"כ אני לא ממש מתעמק בכתבות על זכרונות, מכיוון שכל התזמונים נשמעים לי כמו סינית (צריך לעשות בזה סדר פעם אחת ולתמיד). ::)

בד"כ אני קורא את כל החדשות והכתבות באתר (גם אם באיחור קל לפעמים), ואני מוצא חלק ניכר מהן מאוד מעניינים ואינפורמטיביים. :xyxthumbs:

PC4800 של OCZ עולה 2,100 ש"ח, ואפילו PC3700 עולה 1,500 ש"ח, בעוד שה-PC3200 שלי עולה רק 880 ש"ח. :o

אין לי מושג איך הם הגיעו למחירים האלה, אפשר לחשוב שהזכרונות האלה מהירים פי 2 מקודמיהם. :screwy:

נראה לי שאני אלך באופן סופי על OCZ 1GB (512X2) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5. :cool2:

פורסם

למה אתה נעול על OCZ? ה-ADATA שלי יש עולים 800 שקל לג'יגה, הם PC4000 (אם כי בסטוק עם תזמונים לא משהו)

בקשר לתזמונים, יש בסטיקי בפורום הזה קישור להסבר באנגלית.

וקצת מידע פנימי ממערכת הזון, חכה למחר או ליום שישי עם הקניה. יהיה לך חומר קריאה מעניין כדי להרחיב את עולם מושגיך... ;)

פורסם
  • מחבר

OCZ היא חברה ידועה ומוכרת בזכות הזכרונות המצויינים שלה, והיא נותנת לזכרונות שלה אחריות לכל החיים.

ההבדל במהירות בין 400MHz ל-500MHz משמעותי ומורגש?

איך התזמונים של הזכרונות שהזכרתי (ממוצעים/טובים/מאוד טובים/מעולים)?

מידע בעברית יהיה נחמד (לא שיש לי בעיה עם אנגלית, אבל בכ"ז תזמונים זה סינית).

מחר תהיה הפתעה בכתבות לגבי זכרונות/תזמונים?

אני מחכה בקוצר רוח!

בעצם, היום זה כבר מחר. :P

פורסם

כל הלוחות של NFORCE4U תומכים בDDR500 ?

פורסם

ראשית עליכם להבין, אין דבר כזה לוח או מעבד שתומכים מעל DDR400. כל מהירות מעל זה היא OC גם ללוח וגם למעבד.

לכן זכרונות כאלו, מיועדים רק ל-OC.

האם מרגישים הבדל? כן. שילוב של ה-OC למעבד (עובד ב-3.2 ולא ב-2.6) עם הזכרון היותר מהיר.

OCZ חברה טובה? נכון. גם קרוסאייר ו-ADATA וקינגסטון...

אין לי חומר בעברית על תזמונים, אבל אני מאוד ממליץ לך לקרוא את המאמר ההוא (ואם בכל זאת אתה רוצה בעברית, אני בטוח שתמצא בפורום הזה המון מידע על ידי חיפוש פשוט).

פורסם

ראשית עליכם להבין, אין דבר כזה לוח או מעבד שתומכים מעל DDR400. כל מהירות מעל זה היא OC גם ללוח וגם למעבד.

לכן זכרונות כאלו, מיועדים רק ל-OC.

הבקר זכרון של הווניס/סן דייגו וכפולי הליבה תומך במהירויות גבוהות יותר של זכרון

ניתן לעבוד ללא אוברקלוק בDDR500 (ובחלק מהמעבדים גם בDDR533)

פורסם
  • מחבר

DDR400 אפשר להשיג היום במחירים סבירים, לעומת זאת זכרונות יותר מהירים הרבה יותר יקרים בלי שום פרופורציות.

ברור שזיכרון יותר מהיר מספק ביצועים יותר טובים שניתן להרגיש אותם במקרים מסויימים. אבל, השאלה היא האם ההבדל הוא ממש משמעותי ומצדיק את המחיר הגבוה.

אני סבור שגם אם ההבדל במהירות משמעותי, הוא לא מצדיק את המחיר הגבוה.

בכל אופן, אני לא מתכוון לעשות OC.

DDR400 מתאים לכפול ליבות, נכון (אני מתכוון שהוא לא ממש מגביל אותו, או משהו כזה)?

כרגע אני עובד עם זכרונות של Kingston (שהיא בין החברות המובילות בתחום הזכרונות אם לא הטובה ביותר), אבל זכרונות חדשים שלה מאוד יקרים. OCZ היא בערך ברמה של Kingston, אם אני לא טועה. Crossair ו-ADATA הן חברות קצת פחות ידועות.

קראתי בפורום בכמה מקומות הסברים על תזמונים של זכרונות (בעברית), אבל יש לזכרונות הרבה מספרים ולא מצאתי הסבר מרוכז (בעברית) לגבי כל המספרים האלה, ולגבי ההבדל שבין מהירות הזכרונות לתזמונים ומה יותר חשוב.

וקצת מידע פנימי ממערכת הזון, חכה למחר או ליום שישי עם הקניה. יהיה לך חומר קריאה מעניין כדי להרחיב את עולם מושגיך... ;)

לא מצאתי כתבות חדשות על זכרונות. מחר? ::)

איך התזמונים של הזכרונות שהזכרתי (ממוצעים/טובים/מאוד טובים/מעולים)?

OCZ 1GB (512X2) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5.

פורסם

הבקר זכרון של הווניס/סן דייגו וכפולי הליבה תומך במהירויות גבוהות יותר של זכרון

ניתן לעבוד ללא אוברקלוק בDDR500 (ובחלק מהמעבדים גם בDDR533)

האם יש לוחות שתומכים בכך או מתוכננים לתמוך בכך בקרוב? כי לא ראיתי פעם אחרונה שבדקתי.

פורסם

הDFI למיניהם

הNEO2 והNEO4

ובגדול כל חברה שחושבת על הלקוחות

הוציאה/תוציא עדכון ביוס שיתמוך במחלקים האלו (233,250,266)

פורסם

יש לך את הOCZ 600 מגה הרץ שמגיעים ליותר מ600

ויש לך כל מיני TCCD למינהם שמגיעים גם לפ600 בדרך כלל

G SKILL 600MHZ TCCD שעולה 900 שקל קיט של 256X2 ויש גם 512X2 שאין לי מושג כמה עולה...

אין גבול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים